zlc 09.09.2019 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Cześć. Mam w ścianie takie gniazdko W telewizorze nie mam zwykłego gniazda antenowego, tylko takie jak w prawym dolnym rogu: Chciałbym odbierać telewizję naziemną, jakim kablem to spiąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.09.2019 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Właściwym do TV antenowym, kupionym w sklepie juz z końcówkami zarobionymi fabrycznie lub kup oddzielnie kabel a odzielnie kopńcówki. każdy kompetentny a nawet i niekompetentny sprzedawca poradzi sobie z sobie z tym zadaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlc 09.09.2019 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 (edytowane) @gnago, czyli to nie jest żaden problem, że chcę podpiąć kabel z jednej strony standardowy antenowy do gniazda w ścianie z opisem TV a w telewizorze cieńszy niż standardowy antenowy? W telewizorze wtyk opisany jest jako satelite. Pytanie czy będzie odbierał tv naziemną. Edytowane 9 Września 2019 przez zlc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.09.2019 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Ze względu na przeszłość zwany satelitarnym, faktyczna róznica to gwint. Idź do sklepu pokaż zdjęcia na smartfonie. Dobierze i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.09.2019 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 W telewizorze wtyk opisany jest jako satelite. Pytanie czy będzie odbierał tv naziemną.nie powinien. A nie ma zwykłego gniazda antenowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlc 09.09.2019 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 @Slawko123 - nie ma zwykłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.09.2019 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Powinno być gniazdko anteny zewnętrznej naziemnej. Podaj typ / model tego TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlc 09.09.2019 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 @d7d: dokładnie ten https://www.lg.com/pl/telewizory/lg-55UM7100PLB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.09.2019 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 No to skręcany w ścianie masz zwykły wtyk antenowy a pod wejście do telewizora pasuje ten satelitarny. W specyfikacji podano że masz wbudowaną satelitkę i naziemną . Nie masz krótkiej papierowej instrukcji podłączenia , zazwyczaj daja kartkę ta najcieńsza...... grubsza to gwarancjaNie masz!Wejdź w menu telewizora w ustawieniach zobacz samouczek/instrukcje rozmaicie tam to zwą. Zobacz co pokazują na obrazkach wejść/wyjść. Ale tak czy siak niech zabudują ci kabel z jednej strony zwykłym z drugiej satelitką koszt kilkanaście zł. A na szybko jak masz odtwarzacz DVD z wyjściem HDMI to spróbuj podłączyc kabel antenowy pod odtwarzacz a sygnał tVpuść od DVD kablem HDMI. A najprościej z powrotem tam gdzie nabyłeś ten zacny sprzęt niech ci zakup uzupełnią odpowiednim kablem do 100 zł się zmieścisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.09.2019 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 (edytowane) Ten model https://www.displayspecifications.com/en/model/3c4e1909ma podane m.in. takie złącze Conectivity1 x Antenna RF (female) Może jest pod którąś z tych zamkniętych klapek ?? PS Jest w tej poziomej na lewo od pionowej. https://www.lg.com/pl/wsparcie/instrukcje-obslugi?search=55UM7100PLB&pageVisibleFlag=2Skrócona instrukcja obsługi pomoże Ci szybko rozpocząć korzystanie z produktu LG Edytowane 9 Września 2019 przez d7d PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.09.2019 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Ściągnąłem instrukcje bardzo enigmatycznie lakoniczna. Na zdrowy rozum dalej na te gniazdo po lewej z gwintem stawiam tylko musisz pewnie ustawić te gniazdo na telewizję naziemną w ustawieniach telewizora. A najlepiej do serwisu dzwoń tam MUSZA rady UDZIELIĆ jako cos takiego wypuścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.09.2019 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 (edytowane) W instrukcji jest a na żywo nie ma gnago - możesz mieć rację z tym gniazdem - jest jednoczenie do anteny naziemnej i do satelity. Edytowane 9 Września 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.09.2019 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Z instrukcji Antena/KabelTelewizor należy podłączyć do ściennego gniazdka antenowego zapomocą przewodu antenowego RF (75 Ω).• Aby korzystać z więcej niż dwóch odbiorników telewizyjnych,należy użyć rozdzielacza sygnału antenowego.• Jeżeli jakość obrazu jest niska, należy zainstalować odpowiedniwzmacniacz sygnału w celu jej poprawienia.• Jeżeli jakość obrazu jest niska podczas korzystania z anteny,spróbuj dostosować kierunek ustawienia anteny.• Przewód antenowy i konwerter nie są dostarczane w zestawie.• W przypadku lokalizacji, która znajduje się poza zasięgiemtransmisji ULTRA HD, telewizor nie może odbierać bezpośredniejtransmisji ULTRA HD. Antena satelitarnaTelewizor należy podłączyć do anteny satelitarnej, umieszczającprzewód RF anteny satelitarnej (75 Ω) w gnieździe anteny satelitarnejtelewizora. (Zależne od modelu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.09.2019 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 W telewizorze wtyk opisany jest jako satelite. Pytanie czy będzie odbierał tv naziemną. dlaczego wprowadzasz w błąd? i jeszcze oczekujesz pomocy? Wstawiłes zdjecie gniazda antenowego to podaj co tam przy nim jest napisane(wytłoczone w obudowie) na pewno nie "satelite". Podejdź, weź szkło powiększające i napisz nam tutaj dokładnie co tam jest napisane. Ja na zdjęciu przeczytałem, to ty na zywo tym bardziej. Jesli tam jest takie gniazdo, to w czym problem kupić kawałek koncentryka(1-2metry), i z jednej strony zarobić wtyk typu F a z drugiej strony albo wtyk typowy TV albo tez wtyk F i przykręcić przejściówkę z F na TV. Nie potrzeba żadnego narzędzia, a nie sorry jakiś nożyk aby odizolować kabelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlc 09.09.2019 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 @ Slawko123 - sugerowałem się fotką z internetu. Nie mam możliwości fizycznego sprawdzenia bo telewizor jest w pudle w nowym domu, dość daleko ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.09.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 no to o czym my rozmawiamy? sorry, ale dla mnie to kpina. jedź do nowego domu, wyjmij tv z pudełka, zobacz co tam jest i wtedy pytaj jak nie będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.09.2019 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Możliwe że jest tam napis ANTENNACABLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 10.09.2019 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Możesz kupić przejściówkę złącza satelitarnego na antenowe:https://dvbsklep.pl/pl/p/Zlacze-F-gniazdo-zlacze-antenowe-wtyk/56 Złącze F (gniazdo) / złącze antenowe (wtyk)Wtedy nie trzeba przerabiać kabli.Możesz podpiąć pod gniazdo satelitarne kabel ze złączami na gwint. Nie wiem jak jest to gniazdko zrobione, ale satelitarne (na gwint) przepuszcza większy zakres częstotliwości niż radiowe czy telewizyjne naziemne i będzie działać, a styk jest pewniejszy. A w ogóle to gniazdek nie powinno się używać bo tracą z 50 dB sygnału. Najlepszy bezpośredni kabel bez gniazdek, czy przejściówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 10.09.2019 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Możesz kupić przejściówkę złącza satelitarnego na antenowe: https://dvbsklep.pl/pl/p/Zlacze-F-gniazdo-zlacze-antenowe-wtyk/56 Złącze F (gniazdo) / złącze antenowe (wtyk) Wtedy nie trzeba przerabiać kabli. Możesz podpiąć pod gniazdo satelitarne kabel ze złączami na gwint. Nie wiem jak jest to gniazdko zrobione, ale satelitarne (na gwint) przepuszcza większy zakres częstotliwości niż radiowe czy telewizyjne naziemne i będzie działać, a styk jest pewniejszy. A w ogóle to gniazdek nie powinno się używać bo tracą z 50 dB sygnału. Najlepszy bezpośredni kabel bez gniazdek, czy przejściówek. to co zaproponowałeś, ta przejściówkę, to gdzie on se wepnie? chyba w 4 litery. A Ty wiesz ile to jest 50dB? z wpisu wynika, że nie masz pojęcia, jak również nie masz pojęcia jak zbudowane jest takie gniazdo i jakie ma tłumienie. Po pierwsze, nie wiadomo co On ma w tym telewizorze, bo jeszcze go na oczy nie widział po drugie, jeśli ma to co na obrazkach z pierwszych postów to już napisałem w poście #14 co mu potrzebne i jak zrobić, z tym, ze przejściówka potrzebna taka https://dvbsklep.pl/przejsciowka-gniazdo-f-gniazdo-tv wtedy kolejnośc połaczeń będzie taka - gniazdo w scianie - przejsciówka z gniazdem, ta która podałem - wtyk F - koncentryk - wtyk F - gniazdo w TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.09.2019 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Có za różnica decybele czy procenty? Moze taka że decybeli nie wlejesz w gardło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts