Oks 11.09.2019 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Drodzy Forumowicze, Szukam osób które miały, mają albo mogą podpowiedzieć jak liczyć orientacyjny koszt wykonania całej przeszklonej ściany (elewacji). Mamy w projekcie ogromne przeszklenie (salon z pustką) o wielkości 10x11 metrów, czyli około 110m2 szyby będzie potrzeba. Nie za bardzo wiemy jak w ogóle oszacować koszt tego przeszklenia. Chodzi ogólnie o taką ścianę tylko o wiele większą. Ewentualnie gdzie szukać wycen czegoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.09.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Przyjmij 1.500-2.000 zł/ mkw w wersji naprawdę dość oszczędnej plus montaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 11.09.2019 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 220 tysięcy ?? z całym szacunkiem ale troszkę przeszacowałeś. To wszystko zalezy co tam ma być czy coś się ma otwierać, przesuwać , jakie podziały a tym samym jakie szyby trzeba do tego zastosować... Obawiam się że nie można tego sprowadzić do jakiejś orientacyjnej kwoty za m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrick99 11.09.2019 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 nikt "na oko" Ci tego nie wyceni, co za problem napisać do 2-3 firm i mieć porównanie? akurat wyceny okien otrzymywałem najszybciej ze wszystkich wycen w trakcie budowy.ceny też przeróżne od 20k do 50k zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.09.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Całość do wykonania w fasadzie - choć zapewne znajdzie się jakiś odważny samobójca który zrobi to na zwykłym i jeszcze do tego zapomni o dodatkowej statyceWszystkie szyby hartowane - choć znajdzie się taki co zrobi na zwykłychDodajmyndo tego skosyTaaaa....mówisz Lolek ze przeszacowalem? Nawet jeśli to niewiele ale lepiej podać zawyżone o 10-20% cenę by od razu uświadomić ze za taką szklaną ścianę szczytowe nie jeden dom wyposażył się w okna w Full wypasie niż później, po zakupieniu projektu, wybudowaniu SSO stanąć przed dylematem - skąd wziąć na to kasęKilka lat temu przerabialem właśnie taką sytuację skończyło się na dodaniu w połowie wysokości masywnego podciagu by całość podzielić na dwie konstrukcje - dolna i górną. Ale tam szerokość była tylko 4m a tu masz 10m i 110mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.09.2019 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 I jeszcze jednoPokazane zdjęcie to zupełnie coś innegoNie ta szerokość Nie ta wysokość co u autora - tu orientacyjnie szerokość maks 4m wysokość coś z 6m i mozna sie pokusic w wykonanie na profilach okiennych z dodatkowa statyka na pewno pionowa ale moze i takze pozioma i to co na zdjęciu koszt ok. 50tys przy jednym skrzydle balkonowym na doleU Ciebie taki podział REALNIE wiewykonalny I jak wspomniał przedmowa - wyślij zapytanie i mam ogromną prośbę- podaj później cenę jaką Ci za samą konstrukcje wyceniliZobaczymy o ile się pomyliłem w szacunkowych kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witiaw 16.09.2019 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Heh sam jestem ciekaw jakie moga byc koszta. Polowka wymyslila sobie zeby wywalic cala sciane od strony ogrodu i wstawic wielka szybe. czyli jakies 8 x 2.5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 16.09.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Sama mam taką szklaną ścianę - no prawie o połowę mniejszą - i zapewniam, że kolega Jareko wcale nie przeszacował, a jeśli już to naprawdę bardzo niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.09.2019 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Heh sam jestem ciekaw jakie moga byc koszta. Polowka wymyslila sobie zeby wywalic cala sciane od strony ogrodu i wstawic wielka szybe. czyli jakies 8 x 2.5 m W jednym kawałku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.09.2019 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Ludzie przestańcie oglądać amerykańskie seriale kręcone na Florydzie....nie ten klimat mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.09.2019 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 Ludzie przestańcie oglądać amerykańskie seriale kręcone na Florydzie....nie ten klimat mamy A kto bogatemu zabroni? Ostatnio oglądałem wizualizację jakiegoś lokalnego obiektu z taką ścianą. Informacja -rozpoczyna się budowa. Ciekaw jestem co z tego wyjdzie w praktyce... Ech, projektanci-fantaści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witiaw 17.09.2019 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 W jednym kawałku? No fantazja byla o jednym kawalku ale 2 tez by mogly byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.09.2019 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 No fantazja byla o jednym kawalku ale 2 tez by mogly byc Sprawdź dokładnie wymiar, zapytaj w lepszych firmach o cenę. Widywałem u nas szyby ważące nawet tonę i o dziwo - chyba nawet dawały szansę spełnić wymagania przepisów dot. Uw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.09.2019 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 Sprawdź dokładnie wymiar, zapytaj w lepszych firmach o cenę. Widywałem u nas szyby ważące nawet tonę i o dziwo - chyba nawet dawały szansę spełnić wymagania przepisów dot. Uw. Ależ oczywiście....cytując już tu napisane - kto bogatemu zabroni Wystarczy w Wawie pojechać do salonu Volvo (Żurawia róg Marszalkowskiej) pierwsze piętro. Jedna tafla tylko nie jestem pewny czy dwu czy trzyszybowka. Jak macie kasy tyle co Volvo możecie wymyśleć co tylko się zamarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witiaw 17.09.2019 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 Jak macie kasy tyle co Volvo Nic dodac nic ujac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.09.2019 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 https://www.se.pl/warszawa/szyba-wypadla-z-budynku-na-ruchliwa-ulice-akcja-sluzb-w-centrum-warszawy-aa-TVqa-Way8-NdLv.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.09.2019 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 Co prawda w domach jednorodzinnych nie uświadczysz 25 piętra ale czy tak czy tak wszelkie fasady robione są na szkle hartowanym co dodatkowo podnosi koszt całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oks 24.09.2019 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Jareko Ty pracujezs w jakiejś firmie z tym związanej? Powiem szczerze, że jak 220 tysięcy by za to wyszło to bym był zadowolony, nawet bardzo Czekam na projekt, jak będzie dam do wyceny i podzielę sie wiedzą ile wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.09.2019 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 To od południa ma być? To uwzględnij temat szyb chroniących przed upieczeniem się. Bo rolet pewnie nie da się zamontować albo mocno to oszpecą jednocześnie powalając ceną bardziej, niż okna. No i to tylko ograniczy przegrzewanie - potężna klima też będzie potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.09.2019 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 W Siedlcach jest siedziba PGE. Punkt obsługi klienta jest w czyms takim:http://www.bulakprojekt.pl/realizacja/rejonenrg Pani która tam pracuje mówi że to tragedia, w lecie za gorąco (pomimo klimy) w zimie za zimno (pomimo ogrzewania) a do mycia szyb jest wzywana specjalistyczna firma z podnośnikiem koszowych i kosztuje tyle (tu Pani wymieniła kwotę której nie pamiętam. Ale robiła wrażenie. Więco oczywiscie można. Tylko po jaka cholerę za własne pieniądze robić sobie problem? Ni mom pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts