wother 11.09.2019 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Witam, mam taki problem że po montażu bramy okazało się ze przy pełnym otwarciu trze ona o glebę, kostkę. Zawiasy wspawane na stałe... są jakieś zawiasy regulujące Gora Dół ? Czy muszę poprosić kogoś o wspawanie 5cm wyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 12.09.2019 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Kup zwykłe podkładki i nimi podnieś bramę na zawiasach. Patent stary jak świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.09.2019 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 (edytowane) Skoro przy maksymalnym otwarciu tylko, to pytanie, czy teren się unosi w kierunku od bramy czy słupki pionu nie trzymają?Ile jest miejsca pod skrzydłem w innych pozycjach? Będziesz musiał śnieg i lód zrywać do żywej kostki, żeby bramę otworzyć, czy jest kilka centymetrów luzu przy zamkniętej? Jak słupek trzyma pion i jest stabilny i przy zamkniętej jest te zalecane 5-10cm nad poziomem gruntu, to wezwałbym montażystę do przespawania dolnego zawiasu kilka cm w stronę domu. Jak nie, to niech porządnie naprawi fuszerkę, czyli podniesie bramę. Edytowane 12 Września 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 12.09.2019 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Teren wypuczył się na widok zamontowanej bramy czy ktoś nie ogarniał tematu w promieniu R? Może nie ma chemii między bramą a kostką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wother 12.09.2019 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Montowalismy słupki z ekipa od kostki ale nie miałem jeszcze wtedy bramy. Slupki trzymają poziom i prześwit pod brama gdy jest zamknięta jest około 6cm. Teren po ułożeniu kostki wznosi się w stronę domu i przy maksymalnym otwarciu skrzydła zawadza ono o kostkę . Gdy je delikatnie uniose jestem w stanie otworzyć na Maxa. Przęsła mają spawane uszy zawiasow a śrubę zawiasowa wkreca się do slupka. Brakuje kilku cm. Myślę czy po prostu przespawac uszy w bramie kilka cm niżej co umiesie bramę o np 3-4cm. Czy są jeszcze jakieś inne patenty do regulacji wysokości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.09.2019 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Czy są jeszcze jakieś inne patenty do regulacji wysokości ? Ja bym przesunął dolne i/lub górne zawiasy poziomo. Kilka mm pewnie wystarczy (a może i wygięcie śruby zawiasowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wother 13.09.2019 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Kaizen nie wiele brakuje bo jak uniose delikatnie bramę to chodzi cały zakres. Jakby te śruby wygiac kilka mm dolne w stronę domu a górne w stronę drogi to brama się lekko pochyli ale może nie na tyle żeby razilo bardzo oczy ? bo wspawanie na nowo zawiasow kilka cm w dół max3 bo już wtedy brama będzie nad słupkami... sprpbowalbym pierw wygiac śrubę tylko czym 16mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts