Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z brama

wother

Recommended Posts

Skoro przy maksymalnym otwarciu tylko, to pytanie, czy teren się unosi w kierunku od bramy czy słupki pionu nie trzymają?

Ile jest miejsca pod skrzydłem w innych pozycjach? Będziesz musiał śnieg i lód zrywać do żywej kostki, żeby bramę otworzyć, czy jest kilka centymetrów luzu przy zamkniętej?

Jak słupek trzyma pion i jest stabilny i przy zamkniętej jest te zalecane 5-10cm nad poziomem gruntu, to wezwałbym montażystę do przespawania dolnego zawiasu kilka cm w stronę domu. Jak nie, to niech porządnie naprawi fuszerkę, czyli podniesie bramę.

Edytowane przez Kaizen

Montowalismy słupki z ekipa od kostki ale nie miałem jeszcze wtedy bramy. Slupki trzymają poziom i prześwit pod brama gdy jest zamknięta jest około 6cm. Teren po ułożeniu kostki wznosi się w stronę domu i przy maksymalnym otwarciu skrzydła zawadza ono o kostkę . Gdy je delikatnie uniose jestem w stanie otworzyć na Maxa. Przęsła mają spawane uszy zawiasow a śrubę zawiasowa wkreca się do slupka. Brakuje kilku cm. Myślę czy po prostu przespawac uszy w bramie kilka cm niżej co umiesie bramę o np 3-4cm. Czy są jeszcze jakieś inne patenty do regulacji wysokości ?

Kaizen nie wiele brakuje bo jak uniose delikatnie bramę to chodzi cały zakres. Jakby te śruby wygiac kilka mm dolne w stronę domu a górne w stronę drogi to brama się lekko pochyli ale może nie na tyle żeby razilo bardzo oczy ? bo wspawanie na nowo zawiasow kilka cm w dół max3 bo już wtedy brama będzie nad słupkami...

sprpbowalbym pierw wygiac śrubę tylko czym 16mm ?