Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ta łazienka będzie funkcjonalna?

Ryba007

Recommended Posts

Witam

W przyszłym miesiącu będę miał ekipę do fundamentów. W zakresie będzie również zrobienie kanalizacji.

Rozwiązanie architekta nie przypadło nam do gustu i wymyśliłem 2 wersje łązienki.

Podpowiedzcie proszę co jeszcze można zrobić lepiej.

W miejscu bidetu prawdopodobnie wyląduje pisuar.

Nie potrzebujemy podwójnej umywalki.

Pozdrawiam

lazienka d1-1.jpg

lazienka d1-2.jpg

lazienka d2-1.jpg

lazienka d2-2.jpg

moim zdaniem niewygodna do mycia będzie taka wanna - jak odsunięta od ściany, to trzeba do niej wejść by dosięgnąć ręką.

Łazienka jest bez okna?

Masz duża łazienkę, więc wstaw dużą kabinę prysznicową walk-in. tak z 120x100

np.

8966862a5113fffcgen.jpg

Edytowane przez Elfir

nie pustą ścianę ale np. pionowe lustro lub fajną fototapetę. Albo ławeczkę do odłożenia ubrań.

Nie ładniejsze niż krawędź wanny?

Najczęściej jak wchodzisz do łazienki to po to, by skorzystać z sedesu. Dlatego jest najbliżej.

Edytowane przez Elfir

eee tam gadasz - ja najczęściej wchodzę, by umyć ręce :)

...coooo powie Ryyyyybaaaaa? Kiedy CIę zdyyyyybaaaaaa? ...coooo powie Ryyyyybaaaaa?

Mój pierwotny pomysł mógłby Was oboje pogodzić bo umywalka po prawej kibelek po lewej.

Statystycznie jednak umywalka częściej, bo po skorzystaniu z kibelka zawsze myjemy ręce a i bez skorzystania czasami się zdarza myć :D

To sobie zamień - robisz dla siebie.

Dla mnie wygodniej byłoby tak jak na rysunku. Właśnie dlatego,że między umywalką a prysznicem, pod ścianą, można byłoby ustawić ławkę lub krzesło na które można odłożyć ubranie. Można usiąść i zrobić sobie pedicure.

Łazienka jest duża i rozmieszczenie urządzeń chyba jest już przemyślane? :) To co rzuca się w oczy w pierwszym projekcie, to uchylne drzwi do kabiny prysznicowej, które nawet w tak dużym wnętrzu lepiej zamienić na przesuwne. Jeśli łazienka będzie wykończona w stylu minimalistycznym, to może warto zrobić prysznic otwarty, bez brodzika? Zredukuje to wizualnie ilość urządzeń i doda lekkości całemu wnętrzu.

Hej podsyłam mój projekt łązienki wykonany przez Pana projektanta. Możecie zignorować kafelki- przekraczają budżet i moim zdaniem totalnie nie pasują i byłą to tylkof orma reklamy produktu od któego mają prowizje. Mam malutką lazienkę z oknem na całej szerokości, zależało mi na tym, że skoro nie ma w niej miejsca na kabinę prysznicową, to zeby chociaż była możliwość montażu panelu prysznicowego w wannie. Rysunek tego nie realizuje. Gdyby wanna stała pod oknem a zaraz obok niej toaleta ustawiona równolegle, wtedy wchodząc do łazienki wchodziłoby się prostą na nia- Pan uważa, że tak się już nie projektuje. Czy naprawdę nie ma innego rozwiązania? Nie jestem w stanie sobie wyobrazić odległości- wyklejenie taśmą na posadzce poszczególnych elementów średnio mi pomogło. Co myślicie?lazienka-08.jpglazienka 4.jpglazienka 1.jpg

Witam

W przyszłym miesiącu będę miał ekipę do fundamentów. W zakresie będzie również zrobienie kanalizacji.

Rozwiązanie architekta nie przypadło nam do gustu i wymyśliłem 2 wersje łązienki.

Podpowiedzcie proszę co jeszcze można zrobić lepiej.

W miejscu bidetu prawdopodobnie wyląduje pisuar.

Nie potrzebujemy podwójnej umywalki.

Pozdrawiam

Drabinka z ręcznikiem obok sedesu? Po taniości zamiast papieru toaletowego???????:bash:

• 4 weeks później...