Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Coś za tanio? Gdzie jest haczyk? Prosze o rady!

Recommended Posts

Witam!

Od dluzszego czasu sledze to forum i planuje budowe własnego domku :)

Jednak po dzisiejszym przegladaniu ogłoszen postanowiłam zapytac się ekspertow (czyli was :yes: ) bo to mnie bardzo dziwiło :o. Znalazlam taka oferte ktora jest podejrzanie tania.. :

https://www.otodom.pl/oferta/tani-dom-do-wykonczenia-okazja-ID3LcV4.html?fbclid=IwAR1e6oFMLXHcG8FzuYIB3qZyvJDuX-4ceM4UIQ2KqcIg1yPnXRCDDnN04z4#8cd1e11ffc

Jakim cudem tak tanio chca sprzedać ten dom? Czy to w ogole mozliwe? Gdzie może być haczyk? za 150 tys mozna najwyzej dom z lat 60 kupic na wsi do remontu ktory pewnie drugie tyle by pochłonal , a nie dom z 2013 do lekkiego wykonczenia ?

Ps. Jedyne co mi przyszło do glowy to to , że moze działke trzeba kupic "osobno" ?

Witam!

Od dluzszego czasu sledze to forum i planuje budowe własnego domku :)

Jednak po dzisiejszym przegladaniu ogłoszen postanowiłam zapytac się ekspertow (czyli was :yes: ) bo to mnie bardzo dziwiło :o. Znalazlam taka oferte ktora jest podejrzanie tania.. :

https://www.otodom.pl/oferta/tani-dom-do-wykonczenia-okazja-ID3LcV4.html?fbclid=IwAR1e6oFMLXHcG8FzuYIB3qZyvJDuX-4ceM4UIQ2KqcIg1yPnXRCDDnN04z4#8cd1e11ffc

Jakim cudem tak tanio chca sprzedać ten dom? Czy to w ogole mozliwe? Gdzie może być haczyk? za 150 tys mozna najwyzej dom z lat 60 kupic na wsi do remontu ktory pewnie drugie tyle by pochłonal , a nie dom z 2013 do lekkiego wykonczenia ?

Ps. Jedyne co mi przyszło do glowy to to , że moze działke trzeba kupic "osobno" ?

surowy zamkniety za ta kase by sie zgadzał, ale bez działki. Albo działke kupujesz osobno xddd albo w środku nocy na podwórku ląduja kosmici i porywaja domowników, datego tak tanio.

Pytanie gdzie to lezy, bo może na jakimś zad..piu i do roboty trzeba 50km dymać. Wtedy ceny takie właśnie są.

Widziałem kiedyś mieszkanie 40m2 za 10 tyś zł, co z tego jak w jakimś PGRze pod wschodnią granicą...

surowy zamkniety za ta kase by sie zgadzał, ale bez działki.

Sa jeszcze miejsca gdzie działka budowlana kosztuje 10-20 tyś zł.

Edytowane przez Nurek_

Domu nie przeniesiesz , a cena może i jest atrakcyjna dla kogoś kto mieszka w mieście - jeśli chcesz mieszkać tam gdzie ten dom jest pobudowany? to czemu nie okolica też do zniesienia praktycznie wszystko z dopiskiem...... Zdrój.

Tylko patrząc na mapę - daleko od miasta ......ale do Zakopanego blisko:yes:

Sprawdź papiery. Jak nie ma odbioru - to dokładnie, czy wszystko zgodne z pozwoleniem. Np. jak patrzę na cokół z zewnątrz, to nasuwa mi się podejrzenie, że brakuje termoizolacji od gruntu.

Wnęka okienna z zewnątrz też jakaś płytka - pytanie, czy spełnia to warunki z WT.

Pytanie, jakie otoczenie? Czy media dostępne. Np. niedaleko mnie stoi dom w SSO - zbudowany na agregacie kilkanaście lat temu. Do tej pory nie ma tam prądu. Nikt też nie wie, jakim cudem dostał pozwolenie (ale wiem, że dostał). A dociągniecie prądu jest problematyczne, bo po drodze są same prywatne działki.

A może to domek letniskowy?