budowniczka1231 26.09.2019 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Witam! Od dluzszego czasu sledze to forum i planuje budowe własnego domku Jednak po dzisiejszym przegladaniu ogłoszen postanowiłam zapytac się ekspertow (czyli was ) bo to mnie bardzo dziwiło . Znalazlam taka oferte ktora jest podejrzanie tania.. : https://www.otodom.pl/oferta/tani-dom-do-wykonczenia-okazja-ID3LcV4.html?fbclid=IwAR1e6oFMLXHcG8FzuYIB3qZyvJDuX-4ceM4UIQ2KqcIg1yPnXRCDDnN04z4#8cd1e11ffc Jakim cudem tak tanio chca sprzedać ten dom? Czy to w ogole mozliwe? Gdzie może być haczyk? za 150 tys mozna najwyzej dom z lat 60 kupic na wsi do remontu ktory pewnie drugie tyle by pochłonal , a nie dom z 2013 do lekkiego wykonczenia ? Ps. Jedyne co mi przyszło do glowy to to , że moze działke trzeba kupic "osobno" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 26.09.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Witam! Od dluzszego czasu sledze to forum i planuje budowe własnego domku Jednak po dzisiejszym przegladaniu ogłoszen postanowiłam zapytac się ekspertow (czyli was ) bo to mnie bardzo dziwiło . Znalazlam taka oferte ktora jest podejrzanie tania.. : https://www.otodom.pl/oferta/tani-dom-do-wykonczenia-okazja-ID3LcV4.html?fbclid=IwAR1e6oFMLXHcG8FzuYIB3qZyvJDuX-4ceM4UIQ2KqcIg1yPnXRCDDnN04z4#8cd1e11ffc Jakim cudem tak tanio chca sprzedać ten dom? Czy to w ogole mozliwe? Gdzie może być haczyk? za 150 tys mozna najwyzej dom z lat 60 kupic na wsi do remontu ktory pewnie drugie tyle by pochłonal , a nie dom z 2013 do lekkiego wykonczenia ? Ps. Jedyne co mi przyszło do glowy to to , że moze działke trzeba kupic "osobno" ? surowy zamkniety za ta kase by sie zgadzał, ale bez działki. Albo działke kupujesz osobno xddd albo w środku nocy na podwórku ląduja kosmici i porywaja domowników, datego tak tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 26.09.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 (edytowane) Pytanie gdzie to lezy, bo może na jakimś zad..piu i do roboty trzeba 50km dymać. Wtedy ceny takie właśnie są. Widziałem kiedyś mieszkanie 40m2 za 10 tyś zł, co z tego jak w jakimś PGRze pod wschodnią granicą... surowy zamkniety za ta kase by sie zgadzał, ale bez działki. Sa jeszcze miejsca gdzie działka budowlana kosztuje 10-20 tyś zł. Edytowane 26 Września 2019 przez Nurek_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.09.2019 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Domu nie przeniesiesz , a cena może i jest atrakcyjna dla kogoś kto mieszka w mieście - jeśli chcesz mieszkać tam gdzie ten dom jest pobudowany? to czemu nie okolica też do zniesienia praktycznie wszystko z dopiskiem...... Zdrój. Tylko patrząc na mapę - daleko od miasta ......ale do Zakopanego blisko:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 26.09.2019 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Coś jednak musi być nie tak, bo już rok jest na rynku.Może problem w dokumentach lub to samowola budowlana....albo po prostu okazja, bo chcą szybko sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczka1231 26.09.2019 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 surowy zamkniety za ta kase by sie zgadzał, ale bez działki. Albo działke kupujesz osobno xddd albo w środku nocy na podwórku ląduja kosmici i porywaja domowników, datego tak tanio. Własnie dostałam odpowiedz od Pani z ogłoszenia. Działka jest w cenie :o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.09.2019 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Może sąsiedztwo jest takie jak w programie "Uwaga", temat gdzieś z płd-wsch. Polski. Właścicelka do domu nie może wjechać ani wyjechać bez obstawy policji, mobbing, wyzwiska i obrzucanie czym sie da, sprawa w sądzie od lat, dramat! Wystarczy "prawdziwy patryjota" za płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.09.2019 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Sprawdź papiery. Jak nie ma odbioru - to dokładnie, czy wszystko zgodne z pozwoleniem. Np. jak patrzę na cokół z zewnątrz, to nasuwa mi się podejrzenie, że brakuje termoizolacji od gruntu.Wnęka okienna z zewnątrz też jakaś płytka - pytanie, czy spełnia to warunki z WT.Pytanie, jakie otoczenie? Czy media dostępne. Np. niedaleko mnie stoi dom w SSO - zbudowany na agregacie kilkanaście lat temu. Do tej pory nie ma tam prądu. Nikt też nie wie, jakim cudem dostał pozwolenie (ale wiem, że dostał). A dociągniecie prądu jest problematyczne, bo po drodze są same prywatne działki.A może to domek letniskowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts