ewon 02.10.2019 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 Chcę kupić działkę budowlaną. Wszystko mi się w niej podoba ale jest jeden szkopuł.W poprzek działki, przy jej końcu przebiega rura kanalizacyjna o średnicy 200 mm (oznaczenie na mapce D200).Szukałem ale nie mogę znaleźć. Orientuje się ktoś z Was w jakiej odległości od rury można postawić dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 03.10.2019 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 podpytaj właściciela czy ma warunki zabudowy i wtedy wszystko jasne, znając realnie takich warunków to nikt nie pozwoli budować z dala od drogi na końcu działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa7 03.10.2019 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 ja mam wode na działce odległośc jest 1,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.10.2019 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 200? Jesteś pewien, że to kanalizacja? Jaki kolor ma na mapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewon 04.10.2019 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 200? Jesteś pewien, że to kanalizacja? Jaki kolor ma na mapie? Na 99%. Po obu stronach działki są studnie rewizyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.10.2019 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 W poprzek działki, przy jej końcu przebiega rura kanalizacyjna o średnicy 200 mm (oznaczenie na mapce D200). Podaje się pełny opis! ks = kanalizacja sanitarna D = instalacja doziemna = zakopana w gruncie.To nie jest oznaczenie średnicy 200 = średnica w milimetrach . Można dyskutowac czy to prawidłowy opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewon 04.10.2019 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Nie każdy jest fachowcem w każdej dziedzinie.Koniec końców nadal nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie odnośnie odległości.Znajomy geodeta nie wie, jego znajomy inspektor budowlany też nie. Polecili wystąpić o warunki zabudowy. Tam powinno to zostać określone.Problem w tym, że to trochę potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 05.10.2019 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Do podania pełnego opisu nie trzeba byc fachowcem, wystarczy starannie przeczytać to co wydrukowane jest na mapie.W kwestii odległości, to może spytaj się znajomego lub nieznajomego architekta. Może też zależeć: parterówka czy głęboka piwnica a fundamenty niżej poziomu kanalizacji? Edytowane 5 Października 2019 przez Bertha Może ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 06.10.2019 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 " W poprzek działki, przy jej końcu przebiega rura kanalizacyjna o średnicy 200 mm (oznaczenie na mapce D200... " dla sieci kanalizacyjnej średnicy 200mm strefa ochronna wynosi po 5m na boki. Natomiast każdorazowo należy wystąpić do właściciela sieci o podanie parametrów strefy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts