klasu86 09.10.2019 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Cześć,wiem że temat już był jednak po przeczytaniu wszystkich tematów moje pytanie nie jest rozwiązane : -dwie działki budowlane z kanalizacją w ulic. Ja stawiam dom, a sąsiad ma domek drewniany-sąsiad ma toaletę ok 1M od granicy działki Chcemy iść poprosić o zmianę miejsca ale gdyby jednak się nie zgodził to jakie mogę zrobić kroki prawne lub na co pozwala ustawa. 1. Odległość pokryw i wylotów wentylacji ze zbiorników bezodpływowych na nieczystości ciekłe, dołów ustępów nieskanalizowanych o liczbie miejsc nie większej niż 4 i podobnych urządzeń sanitarno-gospodarczych o pojemności do 10 m3 powinna wynosić co najmniej:1) od okien i drzwi zewnętrznych do pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi oraz do magazynów produktów spożywczych - 15 m;2) od granicy działki sąsiedniej, drogi (ulicy) lub ciągu pieszego - 7,5 m.2. W zabudowie jednorodzinnej, zagrodowej i rekreacji indywidualnej odległości, o których mowa w ust. 1, powinny wynosić co najmniej:1) od okien i drzwi zewnętrznych do pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi - 5 m, przy czym nie dotyczy to dołów ustępowych w zabudowie jednorodzinnej;2) od granicy działki sąsiedniej, drogi (ulicy) lub ciągu pieszego - 2 m. Czytałem kilka razy i dalej nie rozumie jaka odległość minimum dotyczy tego przypadku. Jest to standardowy wychodek Prośba o pomoc bo ten problem mnie strasznie stresuje, czy w przypadku braku współpracy po stronie sąsiada mogę go zmusić do zmiany miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.10.2019 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Masz zabudowę jednorodzinną, wiec "od granicy działki sąsiedniej, (...) - 2 m." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 09.10.2019 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Widac że wielu ma ból dópy na samą myśl, aby obcym ekipom zapewnić ludzkie warunki defekacji. Chociaz te ekipy stawiają ich dom. Biało-niebieskie kabiny są dostępne w całej Polsce. NIE jestem przedstawicielem Toi-toi. Byłem ich klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.10.2019 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Wydawało mi się, że chodzi o sławojkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.10.2019 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Ja stawiam dom, a sąsiad ma domek drewniany -sąsiad ma toaletę ok 1M od granicy działki Chcemy iść poprosić o zmianę miejsca ale gdyby jednak się nie zgodził to jakie mogę zrobić kroki prawne lub na co pozwala ustawa. 2) od granicy działki sąsiedniej, drogi (ulicy) lub ciągu pieszego - 2 m. Czytałem kilka razy i dalej nie rozumie jaka odległość minimum dotyczy tego przypadku. Jest to standardowy wychodek Prośba o pomoc bo ten problem mnie strasznie stresuje, czy w przypadku braku współpracy po stronie sąsiada mogę go zmusić do zmiany miejsca Pewnie jeszcze ten sąsiad to ma ten domek drewniany taki 100 letni? I mieszka tam sobie od dziecka? Teraz mu się za płotem nowobogacki wprowadził i odrazu "kroki prawne" będzie pojmował. Wie o krokach ale czytać nie potrafi. Jak się dołek zapełni sąsiad sie przeniesie o metr i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts