wojtekweb 24.10.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Muszę podjąć decyzję, jaki czyszczak do rynny wybrać. Ekipa od kostki namawia mnie na pionowy, jednak bardziej pasowałby mi do metalowej rynny poziomy (np ten z galeco) i wydaje mi się, że byłoby mniej kombinowania, niż wstawiać pionowy z pcv i zastanawiać się jak go połączyć z pomarańczową rurą w ziemi, żeby to jakoś wyglądało. Czy ma ktoś ten poziomy już zamontowany i mógłby napisać, jak się sprawdza, bo wspomniana ekipa ostrzega, że te plastikowe poziome to się wyginają, źle wyglądają i trzeba wymieniać po jakimś czasie, a nie spotkałem się z negatywnymi komentarzami, pytałem tez znajomego i jest zadowolony, tylko ma dopiero 3 miesiące. Ewentualnie jakie pionowe polecacie, trafiłem na ten z wavin'a i chyba jeden z niewielu w miarę wygląda, chociaż pewnie po kilku latach na słońcu będzie już znacznie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.10.2019 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Patrząc na oblane, zawilgocone i omszałe ścian, to czyszczak do rynien jest złudą i złem niekoniecznym. Najbezpieczniejsza jest otwarta rynna wypuszczona nad kratką wpustową. Zawsze zdarz się sytuacja że czyszczak się zapcha i rynna się przeleje górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 22.08.2020 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 Najbezpieczniejsza jest otwarta rynna wypuszczona nad kratką wpustową. Ale czy taką kratkę wpustową da radę wykonać w żwirku? Wokół domu będę miał opaskę żwirową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts