Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozbiórka domu

Piktoo

Recommended Posts

Witam. Mam do rozebrania dom o powierzchni 200m2. Dom ma ok 100lat i jest wykonany z grubych kwadratowych bali. Zaprosiłem fachowca na wycenę i powiedział mi 20000 tys . Myślałem że na rozbiórce coś jeszcze zyskam a tu że trzeba dopłacić. Chciałem was forumowiczów zapytać czy faktycznie rozbiórka domu liczy się z takimi kosztami czy po prostu człowiek który miał rozbierać chce na mnie zarobić. Za wszelkie odpowiedzi dziękuje. Jeśli napisałem temat w złym dziale to poprosiłbym o przeniesienie.

Zlecasz komuś prace i chcesz aby Tobie dodał kasy harytatywnie?

Sam to rozbierz to dowiesz się ile trzeba włożyć w to starań i kasy.

Że o papierologii nie wspomnę.

Pozwolenie na rozbiórkę załatwiłeś?

Bo trzeba...

Dom z bala do rozbiórki i uporządkowanie terenu = 1000 do 5000zł.

Takich ogłoszeń jest cała masa.

Oczywiście CAŁY materiał dla rozbierajacego.

No i chętnych jakoś mało...

Adam M.

A co z drzewem zostaje u ciebie? Możesz sprzedać dom do rozbiórki i na pewno znajdzie się chętny na taką chałupę. Albo jak ci się spieszy to rozbieraj i oznacz wszystkie elementy, by można było je poskładać z powrotem. Albo wynajmij spycharkę, jeden dzień roboty i po kłopocie:)

Rozwalenie mojej ceglanej chałupy kosztowało 25 tys. trwało prawie dwa tygodnia. Więźbę dachową rozebrałem sam bo szkoda było niszczyć drzewo.

Witam. Mam do rozebrania dom o powierzchni 200m2. Dom ma ok 100lat i jest wykonany z grubych kwadratowych bali. Zaprosiłem fachowca na wycenę i powiedział mi 20000 tys . Myślałem że na rozbiórce coś jeszcze zyskam a tu że trzeba dopłacić. Chciałem was forumowiczów zapytać czy faktycznie rozbiórka domu liczy się z takimi kosztami czy po prostu człowiek który miał rozbierać chce na mnie zarobić. Za wszelkie odpowiedzi dziękuje. Jeśli napisałem temat w złym dziale to poprosiłbym o przeniesienie.

Nie 20000 tys (20 milionów zł) a 20.000 zł. To nie jest dużo (drogo).

Musisz mieć pozwolenie na rozbiórką i może tez zgodę Konserwatora.

Co chciałeś zyskać? Kasę za materiał (drewno)?

Może znajdziesz takiego który potrzebuje takie drewno lub dom (jeżeli jest w dobrym stanie).

Charytatywnie to umarło

Witam. Mam do rozebrania dom o powierzchni 200m2. Dom ma ok 100lat i jest wykonany z grubych kwadratowych bali.

Spróbuj sprzedać sam dom (bez działki). Jak to nie próchno (a tym bardziej jak ma klimat), to są miłośnicy takich domów (a nawet stodół) gotowi to kupić, przestawić i zamieszkać.

• 2 months później...