Kaizen 23.11.2019 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Jaki to tynk ? Nie wiem. Widzę za to działanie okapu który podobno nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2019 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 (edytowane) U mnie tynk mineralny, farba silikatowa. Kazien - wszystko wskazuje na to co pisałam wcześniej - nie okap ma znaczenie, ale wilgotność powietrza (i to głownie ona) + rodzaj tynku. Edytowane 23 Listopada 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.11.2019 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Kazien - wszystko wskazuje na to co pisałam wcześniej - nie okap ma znaczenie, ale wilgotność powietrza + rodzaj tynku. Naprawdę nie widzisz efektu działania okapu? Przecież jest ewidentny i robi różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2019 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 bo pod okapem jest nieco bardziej sucho, ale sam proces pojawienia się glonów wynika z wysokiej wilgotności powietrza. Miejsce musi być osłonięte wysokimi drzewami, które uniemożliwiają szybkie wysychanie ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 24.11.2019 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 A tutaj to, co wygląda na jasne przebarwienie to brak glonów, dzięki ochronie (za)małego okapu: Tynk ten sam na dole i na górze, strona świata ta sama - jedyna różnica, to ochrona okapu. Uwidaczniające się miejsca kołkowania świadczą, że ta elewacja ma parę innych problemów/błędów wykonawczych, które wpływają na jej wygląd i dobre miejsce dla rozwoju życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.11.2019 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Naprawdę nie widzisz efektu działania okapu? Przecież jest ewidentny i robi różnicę. a ile metrów musiałby mieć okap aby chronił cały tynk na ścianie? 5 czy 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 09.02.2020 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 U nas w domu prawie wszystkie okna mam do samej podłogi . No i co? Podczas większego deszczu odbijają się krople od ziemi/tarasu i brudzą te okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts