swierol 09.02.2020 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Siema. Gratulacje. Ja też przedwczoraj byłem pomachać szpadlem mimo tego, że na przyszły tydzień mam faceta z mini koparką umuwionego:) Ruch na placu musi być.A jeśli chodzi o te zero to nie pomogę bo jak widziałeś u mnie wyglądało to trochę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcowy70 01.07.2020 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, dobre ludzie Domek jest w stanie surowym otwartym, całą reszta zadatkowana i zabudżetowana, więc mogę z dumą powiedzieć, że cel został osiągnięty! Bezwzględny Excel zapewnia mnie, że stan surowy zamknięty będzie mnie kosztował - tfu, tfu, tfu! - 82,5 tys. złotych! Przypominam, że chodzi o ten domek: Ale jest parę myków We wspomnianej kwocie 82,5 tys. zł mieszczą się np.: - sporo robocizny: 24,5 tys. zł - prace geodezyjne, wykop, zasyp, zagęszczanie i kierbud - tego się nie uniknie, ale fachowcom zleciłem też układanie kanalizacji, murowanie fundamentów i ścian plus składanie dachu, - wypasione okna i drzwi balkonowe Oknoplast Winergetic z "ciepłym montażem" + drzwi Gerda z energooszczędną futryną (razem 17,5 tys. zł), - hydrofor do studni (około 1 tys. zł), - wypożyczenie tojtojki (około 500 zł). Własnymi rękami został za to zrobiony stan zero, tj. wytyczanie i szalowanie ław, skręcanie belek zbrojeniowych, zalewanie ław i posadzki na gruncie. Niby niewiele, ale sporo zabawy i mała szansa, że się coś spierdzieli - trzeba tylko pilnować wymiarów, czyli nie rozstawać się z poziomnicą i calówką. To cała tajemnica Zdjęcia ze swojej budowy wrzucę, jak pojawią się okna, drzwi wejściowe i blacha na dachu Wiem, że to dopiero początek, i jak sobie zliczę, ile mnie jeszcze czeka wydatków, to robi mi się słabo... Ale i tak jestem mega zadowolony i zaszokowany, że własny dom może kosztować tak niewiele. Polecam system gospodarczy! Edytowane 5 Lipca 2020 przez Marcowy70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 02.07.2020 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Gratuluje. Z tymi oknami rzeczywiście zaszalałeś Musze poczytać co to za cuda:) Elewacja i dach jak na zdjęciu czy będziesz robił po swojemu? Jeszcze raz klasa, klasa, klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal3net 04.07.2020 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Gratulacje,za ta cene to sukces!!No a system gospodarczy dobrze propragowac, przy cenach robocizny zrobi sie samemu , czesto nie gorzej bo teraz malo prawdziwych ekip.ostatnio u siebie patrzylem jak ekipy robia wiezbe i papowanie- bez zachwytu, a generalnoe z bledami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal3net 04.07.2020 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Tzn mialem na mysli u mnie w okolicy, nie mam swojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcowy70 05.07.2020 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 (edytowane) Elewacja i dach jak na zdjęciu czy będziesz robił po swojemu? Elewacja będzie inna, jeszcze myślę, ale raczej jednolita. A dach podobny - z blachy na rąbek, kolor ciemny grafit. Dzięki za dobre słowo Obecnie chałupa wygląda jeszcze niezbyt zachęcająco: Edytowane 5 Lipca 2020 przez Marcowy70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glemp 11.09.2020 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Gratuluję byłem w tym domku haharbudu ze zdjęcia, wydał się troszkę ciasny ale układ tam był dziwny. Po zmianie układu powinien być fajny domek Pozdrawiam i czekam na dalsze zdjęcia i postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.09.2020 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 trochę mylący ten wątek, skoro te 80 tyś to tylko SSZ a nie "domek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts