Okocz 01.12.2019 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Cześć.Temat był co prawda poruszany na forum, ale w latach 2006-2010. Od tego czasu chyba sporo się zmieniło. Co wiecie/sądzicie o malowaniu ścian pistoletem? Czy jest to tylko gadżet, czy realnie pomaga w pracy?W najbliższym czasie zabierze mi się do malowania mieszkanie, dom, dom rodziców itp. na pewno trochę m2 tego wyjdzie. Malowanie różnego rodzaju emulsjami. W moim budżecie mogę kupić np. Wagnera W400. Czy będę z zakupu zadowolony czy niepotrzebnie wyrzucę kasę? Może macie doświadczenie z jakimś sprzętem w granicach 400-500zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.12.2019 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Co wiecie/sądzicie o malowaniu ścian pistoletem? Czy jest to tylko gadżet, czy realnie pomaga w pracy? Jak masz do pomalowania zakamarki (np. jakieś półki z GK czy jakieś ażurowe konstrukcje) , to oszczędza sporo czasu. Trzeba bardzo dokładnie zabezpieczyć wszystko, bo pyli bardzo i ten pył potrafi daleko polecieć - więc tu trzeba poświęcić więcej czasu, niż przy wałku. Z niektórych powierzchni ten pył schodzi po wyschnięciu łatwo, ale z niektórymi jest kłopot. Jak chcesz, to chętnie się pozbędę Wagnera W625 którym pomalowałem pomieszczenie tylko techniczne i kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_bzyk 06.12.2019 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2019 Podobno wagner W400 może nie dać rady przy gęstych farbach lateksowych. Mam wagnera 575, kosztował około 700zł i przy rozcieńczeniu farby o 10-20% bez problemu da się malować. Co do oklejania to jest trochę więcej niż w przypadku wałka, do taśmy musimy dokleić jeszcze papier żeby nie pomalować okien, parapetów itd. Szybkość pracy- pokój 10m2 malowałem 26 minut, na spokojnie, czas liczony łącznie z uzupełnianiem zbiornika na farbę. Dodatkowym plusem pistoletu jest to, że w przypadku starego budownictwa, podczas malowania wałkiem, powłoka potrafi odkleić się od ściany, przy pistolecie tego nie ma. Jeśli masz sporo do malowania a nie chcesz spędzić przy tym dwóch kwartałów to moim zdaniem warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magmag84 21.06.2022 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2022 Cześć, ja zapłaciłam ok 800 zł, a to moje spostrzeżenia i efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 21.06.2022 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2022 To co zaoszczędzi się na malowaniu traci sie na obklejaniu wszystkiego, wlącznie z całymi oknami, podłogami, meblami których nie dało sie wynieść (zdemontować). Samo malowanie jest przyjemniejsze (oprocz sufitów).Generalnie żaden to wynalazek i wiekszość domu wolałem malować wałkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 21.06.2022 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2022 Jeśli chodzi o W400 to raczej gadżet. Pożyczyłem ten wynalazek gdy wykańczałem garaż ale po pomalowaniu jednej ściany przeprosiłem jednak wałek.Gęstą farbą nie pomalujesz a rzadką będzie trzeba to robić kilkukrotnie. Przy odświeżaniu pomieszczeń dochodzą jeszcze zabezpieczenia. Zamiast inwestować przeznacz część budżetu na dobry wałek i rolkę do narożników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 25.06.2022 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Dobry agregat do malowania to kilka ładnych tysięcy.Jak się zastanawiacie czy malować zabawką z Lerła to lepiej i szybciej wałkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 25.06.2022 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Fajna opcja. Zero struktury a po wałku coś tam zawsze widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts