Superior 18.12.2019 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Kto chciałby się założyć, że - mając panele na dachu - za parę lat za prąd, będziemy płacić tyle tyle samo lub więcej niż dziś bez paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 18.12.2019 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 "Ciepło" się kablarzom zaczyna robić bo przecież w roku wyborczym nie miało być drożej... tak jak pisałem co roku będą podnosić te 10-15% I za kilka lat dobijemy do złotówki za kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 18.12.2019 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 (edytowane) "Ciepło" się kablarzom zaczyna robić Już nie ma znaczenia czy ten nierząd czy inny. Jest baaaaaardzo drogo, a na rękę masz niecałe 10 zł/godz (najniższa krajowa). Jak tłumaczyłem, że płacę pod złotówkę za kWh, to wyskoczył Kajzen z 23 groszami. Ja czytam fakturę, to tyle wychodzi. Kiedy tłumaczyłem, że za roboczogodzinę kupię 11 kWh, to wyskoczył jakiś inny matematyk z pytaniem: a kto w Polsce zarabia 6zł/h? Następny mądrale zaczął się chwalić, że zarabia więcej niż najniższą... Tymczasem na Zachodzie za godzinę pracy kupię około 50 kWh. Opłata stała jest jedna i UWAGA!!! na cały rok wynosi wartość 2 rbh... Nie dość że tu jest drogo, to jeszcze będzie drożej. Bo taki mamy klimat...byle obywatela wy....ć... Edytowane 18 Grudnia 2019 przez Superior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.12.2019 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 "Ciepło" się kablarzom zaczyna robić bo przecież w roku wyborczym nie miało być drożej... tak jak pisałem co roku będą podnosić te 10-15% I za kilka lat dobijemy do złotówki za kWh. Niecały grosz wzrostu na przesyle tragedia. zamiastt 27 to 28gr w taniej a w drogiej 68. No ale przekonuje się do PV ongrid no chyba że znowu przy wycenach na początku roku mnie wkurwią z ceną 5000 za kWp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 18.12.2019 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 https://www.money.pl/gospodarka/ceny-pradu-2020-co-zrobia-enea-energa-i-pge-jeszcze-maja-czas-na-podwyzki-6458023308482689a.html Lada moment pewnie podwyżki u Enei, Energi i PGE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.12.2019 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Wiadomo dlaczego rosną ceny - są to normalne mechanizmy gospodarcze i nie ma co narzekać! „Proszę państwa, ceny rosną. Tak, ceny rosną. Ja sobie zdaję z tego sprawę, ale musicie mieć państwo świadomość, że jak rosną wynagrodzenia, to niestety rosną też i ceny” „Przedsiębiorcy podnoszą ceny, dlatego, że im wzrastają koszty. Jak im wzrastają koszty, to oni starają się sobie to zrekompensować wzrostem cen. To są niestety normalne mechanizmy gospodarcze” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.12.2019 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Może to kolejna zagrywka. Uznają nowe wnioski enei......dowalą po 10%. Dudziaczek się zbulwersuje ustawa na kolanie aby obniżyć jakieś opłaty stałe itp. Dudziaczek bohater. Taki wstęp do kolejnej intronizacji Dudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.12.2019 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Może to kolejna zagrywka. Uznają nowe wnioski enei......dowalą po 10%. Dudziaczek się zbulwersuje ustawa na kolanie aby obniżyć jakieś opłaty stałe itp. Dudziaczek bohater. Taki wstęp do kolejnej intronizacji Dudziaka. Czy Tobie chodzi o Urszule Dudziak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.12.2019 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Czy Tobie chodzi o Urszule Dudziak ? O prezydenta części Polaków ale nie mojego.Marionetka Imperatora Edytowane 18 Grudnia 2019 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.12.2019 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Czy Tobie chodzi o Urszule Dudziak ? Co miałeś z języka polskiego? Napisał jasno: Dudziaczek a nie Dudziaczka. Jakiś problem z deklinacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.12.2019 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Co miałeś z języka polskiego? Napisał jasno: Dudziaczek a nie Dudziaczka. Jakiś problem z deklinacją? Tak a ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.12.2019 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 O prezydenta części Polaków ale nie mojego.Marionetka Imperatora ja mam na to jedno określenie klaun w sumie nawet sympatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.12.2019 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 "Ciepło" się kablarzom zaczyna robić bo przecież w roku wyborczym nie miało być drożej... tak jak pisałem co roku będą podnosić te 10-15% I za kilka lat dobijemy do złotówki za kWh. I jest drożej. Wbrew tendencyjnym newsom (jak ja nie lubię dyskusji nie opartych na podstawowych danych - czemu nikt nie sięgną do taryf na stronie URE?) podwyżki są. W PGE zużywający 7,5MWh w G12 z udziałem 20% drogiej taryfy zapłacą drożej o 19,26 zł rocznie (czyli 0,77%). I gdzie te 40% podwyżki? Dalej - Tauron jako jedyny dostał zgodę na podwyżkę cen samej energii (w PGE podrożała tylko dystrybucja). I co? I dalej Gliwiczanie zapłacą o 17,79% taniej w G12 niż mieszkańcy podwarszawskich wiosek. Zaktualizowałem arkusz, który już tu linkowałem - dorzuciłem stawki z teraz zatwierdzonych taryf i porównanie. Jak gdzieś się pomyliłem, to prośba o info, poprawię. Oczywiście każdy może podstawiać swoje dane i robić swoje porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.12.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 I jest drożej. Wbrew tendencyjnym newsom (jak ja nie lubię dyskusji nie opartych na podstawowych danych - czemu nikt nie sięgną do taryf na stronie URE?) podwyżki są. W PGE zużywający 7,5MWh w G12 z udziałem 20% drogiej taryfy zapłacą drożej o 19,26 zł rocznie (czyli 0,77%). I gdzie te 40% podwyżki? Dalej - Tauron jako jedyny dostał zgodę na podwyżkę cen samej energii (w PGE podrożała tylko dystrybucja). I co? I dalej Gliwiczanie zapłacą o 17,79% taniej w G12 niż mieszkańcy podwarszawskich wiosek. Zaktualizowałem arkusz, który już tu linkowałem - dorzuciłem stawki z teraz zatwierdzonych taryf i porównanie. Jak gdzieś się pomyliłem, to prośba o info, poprawię. Oczywiście każdy może podstawiać swoje dane i robić swoje porównania. Gliwicki Tauron i nie wiem czy inne tez nie mają super tani przesył w 2015 roku jak porównywalem to w II strefie w taryfie g12w ja miełem 11 gr a kolega z Rybnika 4 gr o czym tu mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.12.2019 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Przyganiał kocioł garnkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.12.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Jeśli kogoś nazywasz klaunem to znaczy że wiesz jak to jest nim być. Z autopsji patrząc w lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.12.2019 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Tak a ty? Ja w ogólniaku miałem z polskiego tylko "dobry", chyba że komuś napisałem wypracowanie, aaaa to delikwent zawsze otrzymywał "bardzo dobry". Temat nie miał znaczenia. Kiedyś będąc na studiach zajechałem do domu, siostra coś mówiła o jakimś historycznym serialu telewizyjnym a wtedy telewizory oglądałem tylko od chassis i szyjki kineskopu, na ekranie uwentualnie interesował mnie obraz kontrolny oraz czy obraz nie jest na lewą stronę (źle się czyta napisy ). Wypytałem co i jak tam było, myśli ubrałem w słowa , zacząłem przed kolacją potem dokończyłem i tradycji stało sie zadość. Ocena: Bardzo dobry! Wtedy oceny były w skali 2-5. Na ostatnim zjeździe klasowym nie chciałem psuć humoru polonistce... Mam więcej takich kwiatków, lecz po co stresować emerytów? Pamiętać należy dobre chwile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.12.2019 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Ja w ogólniaku miałem z polskiego tylko "dobry", chyba że komuś napisałem wypracowanie, aaaa to delikwent zawsze otrzymywał "bardzo dobry". Temat nie miał znaczenia. Kiedyś będąc na studiach zajechałem do domu, siostra coś mówiła o jakimś historycznym serialu telewizyjnym a wtedy telewizory oglądałem tylko od chassis i szyjki kineskopu, na ekranie uwentualnie interesował mnie obraz kontrolny oraz czy obraz nie jest na lewą stronę (źle się czyta napisy ). Wypytałem co i jak tam było, myśli ubrałem w słowa , zacząłem przed kolacją potem dokończyłem i tradycji stało sie zadość. Ocena: Bardzo dobry! Wtedy oceny były w skali 2-5. Na ostatnim zjeździe klasowym nie chciałem psuć humoru polonistce... Mam więcej takich kwiatków, lecz po co stresować emerytów? Pamiętać należy dobre chwile. Boże ja zdawałem maturę 29 lat temu , Ja pierd ole ale stary ze mnie uj , i miałem tez 4 z polskiego a na maturze bdb ech to były fajne czasy i marzenia były ważniejsze niż wspomnienia bo byłem młody ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.12.2019 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Jeśli kogoś nazywasz klaunem to znaczy że wiesz jak to jest nim być. Z autopsji patrząc w lustro. Chyba jednak nie masz racji... To że kogoś jakoś nazywasz (określasz) nie znaczy że musisz widzieć jak to jest nim być. Jeżeli ktoś kogoś nazwie złodziejem to znaczy że sam musi być złodziejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.12.2019 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2019 Boże ja zdawałem maturę 29 lat temu , Ja pierd ole ale stary ze mnie uj , i miałem tez 4 z polskiego a na maturze bdb ech to były fajne czasy i marzenia były ważniejsze niż wspomnienia bo byłem młody ... He,he,he, chyba starego nie widziałeś. Maturę zdawałem w pierwszym roku panowania Edwarda G. nazwanego później Rozrzutnym. W wakacje na Wybrzeżu jeszcze można było zobaczyć ślady po ostrzale, wystarczyło uważnie patrzeć i słuchać rodziny z Trójmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts