kkas12 12.12.2019 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 Za miesiąc, może później spodoba się autorowi wątku osprzęt posiadający zacisk ochronny i co wtedy doradzisz?A świat byłby bliski ideału gdyby każdy zajmował tym na czym się zna.A tak "wywalczyłeś" sobie miejsce w panteonie Matołka.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 12.12.2019 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Tak, ale nie żyjemy w idealnym świecie. Instalacja jest już wykonana i autor ma realny problem do rozwiązania. Z tego, co widzę, to tylko ja dałem szybkie i po odpowienim oznaczeniu przewodów bezpieczne rozwiązanie tego problemu. Reszta robi jakieś dziecinne podchody i bredzi coś o kolorach. Żaden z was nie ma jaj, żeby bronić swojego stanowiska i zaproponować autorowi prucie ściań jako realne rozwiązanie, bo wam się kolor kabla nie zgadza pod tynkiem. Jak nie chcecie pomóc, to po co piszecie? Tutaj odpowiedź jest tylko jedna - za dużo mamy "elektryków" którzy na wszystkim się znają. Co drugi potrafi instalację wykonać, a że kichę odwala, to nic nie szkodzi. Będzie świecić, będzie prund w gniazdku, to więcej nie potrzeba. Taka jest durna mentalność Polaków. PS. Właśnie wróciłem z przeglądu części instalacji budynku wielorodzinnego. Durny Janusz pseudo-elektryk nie dość, że wyprowadził z klatki schodowej do licznika mieszkania przewód 3-żyłowy, to jeszcze : - trzecia żyła w powietrzu - przekrój 3 x 2,5 mm2 - zabezpieczenie przedlicznikowe C 25 Takiego na kopach bym wywalił z roboty, idiotę jednego. Zarządca nieruchomości powiadomiony Edytowane 12 Grudnia 2019 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysieek 13.12.2019 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2019 Marcin_5 jutro będę testował Twoje rozwiązanie i dziękuje bardzo za podpowiedź co można zrobić z tego co mam .......zobaczymy co z tego wyjdzie..kkas12 ...jak mi się spodoba taki osprzęt z zaciskami ochronnymi to zdemontuje to co jest i może poproszę znów o pomoc:) jeśli ktoś mi znów pomoże jak Marcin_5 to będzie ok...a jak nie.... to wytrzyma to co jest do remontu i wtedy może uda się dodatkowe przewody pociągnąć i wszyscy będą szczęśliwi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysieek 14.12.2019 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 No i niestety nic nie wyszło mam tylko dwa przewody .....jeden przewód z C do B i kolejny z C do A... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 14.12.2019 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Tak mi przykro ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysieek 14.12.2019 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Dzięki mam nadzieje że to nie ironia:).....Wiem że to nieetyczne, złe, itd wykorzystywać ten żółty ale spróbuje zrobić coś takiego w A dam schodowy i pójdę z nim do C gdzie będzie krzyżowy z którego z kolei pójdę do podwójnego schodowego w B i mam nadzieje że przynajmniej to zadziała ... a z resztą poczekam do remontu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysieek 14.12.2019 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 kończąc temat ... na A,B,C załączam i wyłączam ledy a na B tylko załączam i wyłączam halogeny i wystarczy... pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jad 29.10.2021 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Wolę jako laik mieć światło na schodach, niż jako elektryk chodzić po ciemku Otóż to. Co więcej można zrobić? Wymieniać przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 30.10.2021 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2021 Otóż to. Co więcej można zrobić? Wymieniać przewody? Zastosować zdalne łączniki. Np. Shelly 2.5 + Shelly I3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jad 30.10.2021 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2021 Zastosować zdalne łączniki. Np. Shelly 2.5 + Shelly I3. Ciekawe ale też drogie rozwiązanie. No i nie każdemu musi odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 30.10.2021 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2021 Ciekawe ale też drogie rozwiązanie. No i nie każdemu musi odpowiadać. To chińszczyzna np. Sonoff sterowane radiowo - to chyba najtańsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jad 30.10.2021 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2021 To chińszczyzna np. Sonoff sterowane radiowo - to chyba najtańsze rozwiązanie. Albo tak jak kolega Maciek radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.10.2021 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2021 Zwracam uwagę że autor od dwóch lat ma problem rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts