Prexis 16.12.2019 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Dzień dobry. Jestem tutaj pierwszy raz. Mam pewien problem odebraliśmy właśnie mieszkanie od dewelopera i niestety w trakcie projektowania kuchni na śmierć zapomniałem o otwieranych drzwiach od zmywarki. Niestety haczy ona o stojącą lodówkę i drzwi nie otwierają się na maksymalny poziom. Teraz moje pytanie czy da radę żyć jakoś i ładować tak zmywarkę? Jest opcja zamiany miejscem słupka z piekarnikiem z lodówką jednak wymaga ona sporych zmian.Dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi, ponieważ mam mieszane uczucia co do zamiany a może z taką zmywarką można funkcjonować. Zmywarka to BEKO Din 48520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.12.2019 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Jak wysuniesz dolny kosz przy drzwiach nie otwartych do poziomu? Drzwi musza być otwarte do poziomu. Cóś ciasna ta kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prexis 16.12.2019 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 To ja wiem że nie wysunę kosza tylko czy to aż tak będzie przeszkadzać czy można ładować np. zmywarkę wyciągając całkowicie kosz górny? Co do kuchni to rzeczywiście mała jest a ja przy projektowaniu zapomniałem o tych drzwiach od zmywarki a teraz ból. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.12.2019 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 To ja wiem że nie wysunę kosza tylko czy to aż tak będzie przeszkadzać czy można ładować np. zmywarkę wyciągając całkowicie kosz górny? Co do kuchni to rzeczywiście mała jest a ja przy projektowaniu zapomniałem o tych drzwiach od zmywarki a teraz ból. To byloby bardzo niewygodne. Naczynia są ciężkieni załadowanie pelnego kosza wymagać będzie dużo siły. A wkładanie głeboko, przy uchylonych drzwiach też niewygodne. Wrzuć jakis rysunek/projekt - może da się coś poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prexis 16.12.2019 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Ja myślałem o zamianie lodówki z piekarnikiem ale wtedy inne rzeczy przestają pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.12.2019 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Zamień tylko szuflady pod piekarnikiem ze zmywarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.12.2019 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Co to za wstawki po obydwu stronach szafki z płytą? Nie da ich się wywalić albo przenieść przed zmywarkę?Wszystko wymierzone co do mm? Może lodówka dosunięta do śxiany nie będzie wadziła?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 16.12.2019 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Albo zamień zlew ze zmywarką. Wtedy zyskasz tez blat roboczy między zlewem a płytą....bo tak blisko one nie mogą być koło siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prexis 16.12.2019 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 To są meble modułowe dlatego te wstawki muszą być w innym wypadku płyta będzie za blisko szafki. W pierwszym wariancie zmywarka była ze zlewem zamieniona ale ze względów finansowych i pośpiechu nie chcieliśmy przerabiać wody i zamieniliśmy. Lodówka jest dosunięta na max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 16.12.2019 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Zmywarka 45 obok lodówki?Tylko pewnie z wodą nie podejdziecie. Rozumiem, że meble już stoją. Albo taki potworek:https://www.electronic-star.pl/Gospodarstwo-domowe/Sprzet-AGD/Zmywarki-do-naczyn/Amazonia-8-Minizmywarka-do-naczyn-A-1620-W-kolor-srebrny-Srebrny.html?gclid=EAIaIQobChMIwJLcg5K65gIVB57VCh094QWYEAQYBiABEgLORPD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prexis 16.12.2019 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 tak już postawione a ta sytuacja wyszła po montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.12.2019 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 To są meble modułowe dlatego te wstawki muszą być w innym wypadku płyta będzie za blisko szafki. I co się stanie, jak te wstawkę przeniesiesz na lewo od zmywarkini szafki pod blatem (nie ruszajac blatu, zlewu ani płyty) oraz zmywarkę przesuniesz w prawo o te uzyskane kilka centymetrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prexis 16.12.2019 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Odpływ i woda jest zamontowana idealnie pod zlewem, a wstawka ma 5 cm jak przesunę szafki to możliwe że woda wyjdzie na styku dwóch szafek. Ale zmierzę dokładniej bo na to nie wpadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 17.12.2019 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Odpływ i woda jest zamontowana idealnie pod zlewem, a wstawka ma 5 cm jak przesunę szafki to możliwe że woda wyjdzie na styku dwóch szafek. Ale zmierzę dokładniej bo na to nie wpadłem Zrób tak jak piszą. Nawet jak wypadnie przyłącze na łączeniu szafek to wytnij odpowiedni otwór i po problemie. Brak możliwości pełnego otwarcia zmywarki będzie skutkowało nerwicą przy każdym jej załadunku/rozładunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prexis 21.12.2019 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 Te wstawki mają szerokość 5cm za mało i tak będą zahaczać o lodówkę. Chyba zostawie tak jak jest narazie wyciągam górny kosz i tak ładuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookatorka 29.12.2019 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Te wstawki mają szerokość 5cm za mało i tak będą zahaczać o lodówkę. Chyba zostawie tak jak jest narazie wyciągam górny kosz i tak ładuję Kup węższą zmywarkę a tę po prostu odsprzedaj ... nie wyobrażam sobie takich akrobacji dzień w dzień przez X lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts