Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie całkowite otwarcie drzwi zmywarki

Prexis

Recommended Posts

Dzień dobry.

Jestem tutaj pierwszy raz. Mam pewien problem odebraliśmy właśnie mieszkanie od dewelopera i niestety w trakcie projektowania kuchni na śmierć zapomniałem o otwieranych drzwiach od zmywarki. Niestety haczy ona o stojącą lodówkę i drzwi nie otwierają się na maksymalny poziom. Teraz moje pytanie czy da radę żyć jakoś i ładować tak zmywarkę? Jest opcja zamiany miejscem słupka z piekarnikiem z lodówką jednak wymaga ona sporych zmian.

Dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi, ponieważ mam mieszane uczucia co do zamiany a może z taką zmywarką można funkcjonować. Zmywarka to BEKO Din 48520

To ja wiem że nie wysunę kosza tylko czy to aż tak będzie przeszkadzać czy można ładować np. zmywarkę wyciągając całkowicie kosz górny? Co do kuchni to rzeczywiście mała jest a ja przy projektowaniu zapomniałem o tych drzwiach od zmywarki a teraz ból.

To byloby bardzo niewygodne. Naczynia są ciężkieni załadowanie pelnego kosza wymagać będzie dużo siły. A wkładanie głeboko, przy uchylonych drzwiach też niewygodne.

Wrzuć jakis rysunek/projekt - może da się coś poradzić.

To są meble modułowe dlatego te wstawki muszą być w innym wypadku płyta będzie za blisko szafki.

I co się stanie, jak te wstawkę przeniesiesz na lewo od zmywarkini szafki pod blatem (nie ruszajac blatu, zlewu ani płyty) oraz zmywarkę przesuniesz w prawo o te uzyskane kilka centymetrów?

Odpływ i woda jest zamontowana idealnie pod zlewem, a wstawka ma 5 cm jak przesunę szafki to możliwe że woda wyjdzie na styku dwóch szafek. Ale zmierzę dokładniej bo na to nie wpadłem

Zrób tak jak piszą. Nawet jak wypadnie przyłącze na łączeniu szafek to wytnij odpowiedni otwór i po problemie. Brak możliwości pełnego otwarcia zmywarki będzie skutkowało nerwicą przy każdym jej załadunku/rozładunku.

• 2 weeks później...