pandzik 20.12.2019 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 (edytowane) Elektryk może być za 2 tyg. Chciałbym na szybko podpiąć kabel zewn w szafce. Mam dwa wolne bezp. Oznaczone jako NiC a na prawo od nich czarny przewód to rezerwa. W tle zabkablem na zdj. Można się podpiąć do którego z tych bezpieczników? Faza do bezpiecznika, zero do niebieskiej listwy a żółty do listwy z uziemieniem? Edytowane 20 Grudnia 2019 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 23.12.2019 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 Nieobrobiony kabel wcale nie oznacza że jest na nim napięcie i jest podłączony do skrzynki zakładu energetycznego.Raczej zaniechaj grzebania w skrzynce i jakiegokolwiek podłączania tam czegokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.12.2019 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 Od grzebania w szafce jest elektryk. Poniechaj samodzielnych występów [h=3]Julian Tuwim - Wszyscy dla wszystkich[/h] Murarz domy buduje,Krawiec szyje ubrania,Ale gdzieżby co uszył,Gdyby nie miał mieszkania? A i murarz by przecieNa robotę nie ruszył,Gdyby krawiec mu spodniI fartucha nie uszył. Piekarz musi mieć buty,Więc do szewca iść trzeba,No, a gdyby nie piekarz,Toby szewc nie miał chleba. Tak dla wspólnej korzyściI dla dobra wspólnegoWszyscy muszą pracować,Mój maleńki kolego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 25.12.2019 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 Nieobrobiony w skrzynce znaczy, ze po prostu nie jest podłączony do bezpiecznika . Napiecia w nim nie ma oczywiscie. Wyciagnałem go na zewnatrz skrzynki i podłączyłem do gniazda. Oczyszczalnia ruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 25.12.2019 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 Ochronnik atrapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts