Tkanka7 01.01.2020 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 Szukam miłego dla oka "wykończenia" dość długiej ściany w salonie - 5 m. Ściana za narożnikiem, narażona na ciągłe dotykanie małymi rączkami, osób użytkujących narożnik. Obecnie mam tam tapetę, paskudnie położoną ( dowód na to, że nie mamy talentu do ich zakładania , chcemy się go pozbyć ). Proszę o podpowiedzi, jakieś Wasze inspiracje jak taką ścianę zagospodarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2020 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 można po prostu pomalować ciemnym kolorem.Na waszym miejscu zmieniłabym główną lampę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 02.01.2020 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Przemalowanie na pewno będzie jednym z tańszych rozwiązań Też mi ta lampa tam nie gra, mam chyba antytalent do dobierania lamp do wnętrz bo to kolejna wtopa oświetleniowa w moim wykonaniu. Może podpowiesz jaką lampę byś widziała na miejscu tej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 02.01.2020 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Jak dla mnie lampa jest stanowczo za mała. tu masz kilka pomysłów na ścianę: http://ladnydom.pl/budowa/56,167217,20427700,co-na-sciany-zamiast-farby-pomysly-na-nowoczesne-wykonczenie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2020 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 brakuje temu wnętrzu charakteru. Trzeba się zastanowić w jakim kierunku ma iśc aranżacja, bo słowo "nowoczesny" nie oznacza nic konkretnego. Bo dasz coś na ścianę i nie spasuje ci z innymi elementami wystroju.Element lub kolor powinien się we wnętrzu powtarzać.Jak wygląda ściana naprzeciw kanapy?Masz mocno wyeksponowane kaloryfery, rzucające się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2020 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) przykład - nawiązania wakacyjne: Punktem wyjścia była zasłonka. Skopiowałam najciemniejszy kolor, jaki daje jej cień i użyłam na ścianie. Tak samo pomalowałabym ścianę naprzeciw, z TV, ale już bez pasów. Do tego obraz z odcieniami niebieskości + żółty do nadania cieplejszych odcieni. Kolor ramy pod kolor drewna mebli (w tym przypadku komody). Lampa w ciepłych odcieniach (nawiązanie do obrazu) + poduszka w ciepłym odcieniu, skopiowanym z obrazu. Lampa musi być spora (bo jest samotna na suficie), ale nie na długość, a na szerokość. Zasłonce dodałabym jeszcze białą woalkę. Zasłonę można wymienić na ciemniejszą (bardziej w kolorze ściany), a na lato zmieniać na odcienie ochry (z obrazu). Do tego szklane dekoracje na parapecie lub rośliny w granatowych doniczkach. W "okienku" przy kanapie można w przyszłości zmienić reflektorek na coś takiego: albo wstawić małe akwarium, paludarium. W przyszłości pomyślałabym o zmianie stolika kawowego na lżejszy optycznie. gazetnik można ustawić pod oknem, przy kanapie. Albo wstawić tam jakiś lekki niski stolik, konsolkę. Albo wiklinowy koszt na pledy i podzuszki. Coś, co przesłoni kaloryfer. *** Na Twoim zdjęciu widać przy kanapie fragment lampy - ona jest stojąca czy to kinkiet? Edytowane 2 Stycznia 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 03.01.2020 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Elfir, Lampa jest stojąca, wolałabym by była większa, ale tylko taką znalazłam, kompromis.Nie przepadam za pasami we wnętrzach i wpadł mi do głowy pomysł z kwadratami w ciekawy wzór na obu ścianach nad narożnikiem , kwadraty w odcieniach zasłonki, żółci i pomarańczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 03.01.2020 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Ciężkiprzypadek, faktycznie lampa mi też wydaje się być za mała... Kupiona spontanicznie, długo czekałą na montaż, a jak się doczekała to okazała się wtopą... Poluję na inną tylko zwątpiłam czy upoluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2020 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 (edytowane) moim zdaniem z tapetą w kolorowe kwadraty na dwóch ścianach może być za pstrokato.Zaakcentuj tylko ścianę za kanapą. może taka:https://ubierzswojesciany.pl/tapety/waterfall-tapeta-na-sciane.htmllubhttps://pieknetapety.pl/tapeta-scienna-w-trojkaty-410907-hydepark-rasch,id42872.html Edytowane 3 Stycznia 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 03.01.2020 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Elfir, tapety piękne, myślałam o obrazie na którym jest wzór identico jak na pierwszej tapecie którą zalinkowałaś, poszedłby na ścianę z oknem, tak jak w Twojej aranżacji.. Na tapety się już jednak nie rzucę bo zakładanie ich nas przerasta Myślałam o takim wzorze z kwadratów wyglądających jak filc 50x50 albo troszkę mniejsze,... Poszukam odpowiednich i zrobię sobie z nich projekt, wstawię tu do weryfikacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2020 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 myślę, ze taniej będzie ci wynająć fachowca, który w jeden dzień połozy tapetę niż kupno filcowej okładziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 05.01.2020 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Elfir, problem z fachowcami jest na naszym terenie, wszyscy, dobrzy, źli czy gorsi, są obłożeni robotą i terminy mają na "za rok".. Drugą sprawą jest to, że mnie i mężowi sprawiają dużo frajdy działania pt. malowanie, wykańczanie wnętrz, Taniej by było położyć tą tapetę rękoma fachowca, ale frajdy z tego żadnej No, może poza ładnie położoną tapetą... A mnie te okładziny chodzą po głowie od długiego czasu , choć koszt, po zagłębieniu się w temat z leksza mnie przerasta i zaczynam rozmyślać czy farbami nie wyczarować coś ładnego na tej ścianie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra100 05.01.2020 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 (edytowane) NATURALNE PANELE 3D MDF Dotychczas były znane panele 3D z tworzyw sztucznych lub gipsowe. Obecnie dzięki dużemu spadkowi cen i dostępności precyzyjnego frezowania 3D, są dostępne panele 3D z MDF-u. Naturalny materiał pozwala ścianą oddychać, jest zdrowy, a przy tym lekki i łatwy w montażu. Panele MDF 3D Luxum, to jedyne panele dekoracyjne o głębokim wzorze, dostępne w ponad setce standardowych wzorów lub we wzorach na indywidualne zamówienie. Chryste panie, i to jeszcze w reklamie - ścianOM, nie ścianą! ścianą to można w łeb dostać jak się ją źle wymuruje i postawi, jedną ścianą.... Edytowane 5 Stycznia 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.01.2020 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 choć koszt, po zagłębieniu się w temat z leksza mnie przerasta i zaczynam rozmyślać czy farbami nie wyczarować coś ładnego na tej ścianie ... Dlatego nie proponuję stałej okładziny ściennej a jedynie zmiany kosmetyczne. Jak kolor farby nie podpasuje, to taniej zmienić, niż gdyby pomylić się estetycznie przy wyborze okładziny. Moim zdaniem takie okładziny lepiej projektować z projektantem wnętrz, całościowo, razem z meblami, oświetleniem, itd. Bo taką okładzinę trzeba dobrze wyeksponować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 07.01.2020 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Elfir, bardzo Ci dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Czy ja mam szansę znaleźć dobrą farbę w kolorze pasującym do zasłonek? Z 2 tony ciemniejszy kolor wystarczyłby, prawda?.. Na wieść, że tapeta idzie do utylizacji dzieci wyżyły się na niej artystycznie, więc do jej zdzierania trzeba już przystąpić.. Mąż nie chce o tapecie nawet słyszeć więc malujemy.. Bardzo się już na to cieszę Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2020 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 myslę, że najlepiej kupić kilka próbek na podstawie zdjęcia zasłonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejWalczak 09.01.2020 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 Elfir. Bardzo ładne wnętrze, ale zmieniłbym te niebieskie pasy na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 09.01.2020 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 Na taką ściane tapeta w dwóch pasach szerokich po metr z hakiem i sami zakładacie. Jeden pas sz. 1,5m długości ponad 3 metry zakładałem z piękniejszą połową - wyszło zgodnie z planem. Rękawice nowe, szczotka i wałek do głaskania + przygotowanie aby walec rozwijany prowadzić pionowo, 10 minut i przyklejone. Fakt że przygotowania ze dwie godziny. Są tapety powlekane i kredki im nie straszne. Fotke wysłałem, zamawiałem na chyba na f........y.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 16.01.2020 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 AndrzejWalczak, a na co zmieniłbyś te pasy z aranżacji Elfir? Bertha, tak jak opisujesz działania z tapetą wydaje się to proste jak drut, jednak tamto to była nasza 5 tapeta, samodzielnie nakładana... Przerosło nas nakładanie tapet.. Tylko tapete z włókna szklanego udało nam się dobrze nałożyć Elfir, czekam na tester farby Magnat Ceramic, Szmaragdowy Akwamaryn. Znasz może ten kolor? Na różnych monitorach łapie różne odcienie, ale każdy z tych odcieni wydaje mi się pasujący do koloru zasłonek A jak Ty sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2020 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 monitory fałszują kolory, ale kolor ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts