jacekwit 02.01.2020 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) ... Edytowane 1 Lutego 2020 przez jacekwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.01.2020 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Dla słupa okrągłego minimum zbrojenie to 6 prętów. Ciekawe co w DG napisał kierownik że zgodne z projektem? Jak tak potwierdził nieprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekwit 02.01.2020 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Dla słupa okrągłego minimum zbrojenie to 6 prętów. Ciekawe co w DG napisał kierownik że zgodne z projektem? Jak tak potwierdził nieprawdę. ..... Edytowane 1 Lutego 2020 przez jacekwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 02.01.2020 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Na razie to jest samowola budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekwit 02.01.2020 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) ... Edytowane 1 Lutego 2020 przez jacekwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekwit 02.01.2020 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Czy na tym forum jest ktoś co buduje domy albo potrafi liczyć konstrukcje i odpowie mi na pytanie czy te słupy to wytrzymają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.01.2020 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Witam mam problem ze średnicą słupa betonowego. W projekcie miałem słup o średnicy 30 cm. Murarz na moją prośbę zmienił średnicę na 20 cm. Wygląda on teraz jak zapałka i tak się zastanawiam czy nie wpłynie to na nośność tego słupa. W słupie są 4 pręty o średnicy 12mm wiem, że powinno być 5-6 prętów. wysokość słupa po wylaniu schodów to 2,6 m górnej warstwy schodów dołu podciągu. Zebrałem obciążenia od tego co jest nad słupami czyli od: podciągów i dachu i wychodzi mi około 3 ton. CZY TAKI SŁUP TO WYTRZYMA ? Zdjęcia: http://fotowrzut.pl/0MCX7SIIDM Uważasz że ktoś oceni to na podstawie fotki? To nie jest sala samobójców. Pełnoletni jesteś? Więc: Projekt do konstruktora, zlecenie obliczeń, zapłacenie faktury gotowiną i dostajesz wyniki. Wtedy dowiesz się czy bedziesz spał spokojnie po realizacji twojego pomysłu od doopy strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekwit 02.01.2020 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) .... Edytowane 1 Lutego 2020 przez jacekwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekwit 02.01.2020 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) .... Edytowane 1 Lutego 2020 przez jacekwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.01.2020 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Witam mam problem ze średnicą słupa betonowego. W projekcie miałem słup o średnicy 30 cm. Murarz na moją prośbę zmienił średnicę na 20 cm. Wygląda on teraz jak zapałka i tak się zastanawiam czy nie wpłynie to na nośność tego słupa. W słupie są 4 pręty o średnicy 12mm wiem, że powinno być 5-6 prętów. wysokość słupa po wylaniu schodów to 2,6 m górnej warstwy schodów dołu podciągu. Zebrałem obciążenia od tego co jest nad słupami czyli od: podciągów i dachu i wychodzi mi około 3 ton. CZY TAKI SŁUP TO WYTRZYMA ? Zdjęcia: http://fotowrzut.pl/0MCX7SIIDM "Album o podanym adresie nie istnieje lub został usunięty." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekwit 02.01.2020 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) .... Edytowane 1 Lutego 2020 przez jacekwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 02.01.2020 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Zacząłem czytać posty na tym forum i stwierdzam, że tu nikt nie potrafi odpowiadać na pytania tylko tak ogólnie, globalnie czasami zaczepnie bez konkretów. To jest forum towarzyskie ? może na kawę się umawiacie w prywatnych wiadomościach ?Spadam od Was ! Moim zdaniem jest dobrze. Tak na oko to i 18cm byłoby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekwit 02.01.2020 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) .... Edytowane 1 Lutego 2020 przez jacekwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.01.2020 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Czy na tym forum jest ktoś co buduje domy albo potrafi liczyć konstrukcje i odpowie mi na pytanie czy te słupy to wytrzymają ? Napisałem Ci w pierwszym poście 4 pręty w okrągłym słupie nie spełnia warunków konstrukcyjnych dla takiego słupa, obliczeniowo już konstrukcja leży. Co więcej pisać i co liczyć? Masz pseudo słup. W zasadzie można go uznać za słup betonowy nie żelbetowy. To co zrobiłeś Ty i kierownik to samowola budowlana tyle w tym temacie. Chcesz obliczeń idź do konstruktora. Nikogo nie straszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekwit 02.01.2020 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) ... Edytowane 1 Lutego 2020 przez jacekwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.01.2020 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Jajmar napisał ci jasno w drugim poście, a ty rzeźbisz temat jak maluch beczący pośrodku piaskownicy nad wywróconym wiaderkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2020 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Na tym forum za darmo piszą ludzie, którzy sami się budowali i dzielą swoimi doświadczeniami. Chcesz by ci o tak istotnej rzeczy odpowiadali ogrodnik z informatykiem?Na tym forum są też, owszem, budowlańcy, konstruktorzy, architekci. Ale oni albo nie pracują za darmo, albo olewasz ich zdanie, jak to zrobiłeś powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.01.2020 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 A w Rzymie była stal w słupach ? Pokaż mi budowlę w Rzymie na takich zapałkach. Co to za porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.01.2020 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Nie uwzględniając różnych mniej i bardziej istotnych czynników projektowych i wykonawczych, sposobu przyłożenia obciążenia, mimośródu, wpływu smukłości, zakotwienia itp. a licząc samą nośność przekroju słupa o średnicy 20cm mamy powierzchnię 314cm2.Taki słup betonowy z betonu B20 powinien to wytrzymać. PS Tak zmiana jest nieodpowiedzialna i jest godna potępienia. KB chyba ma oczy z tyłu głowy a rozumu nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.01.2020 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 słupa o średnicy 20cm mamy powierzchnię 314cm2. . Ktoś z jakiegoś powodu zaprojektował 706cm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts