boorys 26.01.2020 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Ale żeby baba tak przeklinała, to wstyd! To słownik:) Jestem "on" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 No i elpapiotr odpowiedział. Skoro tak Pan twierdzi. Miłego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.01.2020 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Ok. Przepraszam. Nie naciskam. Po prostu mam czas więc piszę. Zaczęłam. Chcę tylko wiedzieć jakie są konsekwencje tej różnicy. Ja niestety miałem tak w projekcie, więc fundamentowego nie zrobili. Chcę tylko teraz zrobić jak trzeba. To wszystko. Ale chciałbym wiedzieć o co plus/minus chodzi, żeby mi do głowy głupot nie wcisneli Wy tak razem piszecie czy raz jedna, raz drugi ? PS. Co, słownik przeklina? Jakiś dziwny on! Miłego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 26.01.2020 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Skoro tak Pan twierdzi. Miłego wieczoru. Tak twierdzę ale co z tego jak Ty (bo na forum raczej formy Pan Pani nie stosuje się) kapiesz informacjami. Skoro fundament jest a uziomu fundamentowego nie wykonano to jest pozamiatane i zostanie otok tylko trzeba zastanowić się z czego (bednarka ocynk trwałość kiepska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Wy tak razem piszecie czy raz jedna, raz drugi ? PS. Co, słownik przeklina? Jakiś dziwny on! Miłego wieczoru. Czego się doszukujesz? Z telefonu piszę, a nie zawsze poprawię to, co słownik zaproponuje. Myśl co chcesz. Mało mnie to obchodzi. I tak nie pomogłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.01.2020 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Jak to nie pomogłem !A posty #32 i #38 to pryszcz ? Niewdzięcznik!Może jeszcze na tacy podać, z przewieszonym ręcznikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Tak twierdzę ale co z tego jak Ty (bo na forum raczej formy Pan Pani nie stosuje się) kapiesz informacjami. Skoro fundament jest a uziomu fundamentowego nie wykonano to jest pozamiatane i zostanie otok tylko trzeba zastanowić się z czego (bednarka ocynk trwałość kiepska). Przecież pisałem, że tak było w projekcie. Ja tylko chciałem wiedzieć jak to zrobić poprawnie. Nie moja wina, że sztab architektów tak zrobił gotowca, którego kupiłem. Ok. Nie było tematu. Jakiś elektryk sobie poradzi. Przepraszam za stratę Waszego czasu. Miłego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Jak to nie pomogłem ! A posty #32 i #38 to pryszcz ? Niewdzięcznik! Może jeszcze na tacy podać, z przewieszonym ręcznikiem ? Nie rozśmieszaj mnie. Chciałem tylko wiedzieć, czy otokowy jest ok i czy można pod niego podpiąć wszystko. Nie zamierzam się kształcić na elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.01.2020 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Też mnie nie rozśmieszaj.Tak, jest OK, ale ... środowisko, materiał, sposób łączenia itd.Ale nie zamierzasz się kształcić, to po co Ci to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Też mnie nie rozśmieszaj. Tak, jest OK, ale ... środowisko, materiał, sposób łączenia itd. Ale nie zamierzasz się kształcić, to po co Ci to? Przecież ja nie pytałem o szczegóły, tylko o to, czy da się to zrobić dobrze. Fajnie jest znać jakieś założenia, by wiedzieć, że elektryk robi z Ciebie wała. Ale po co się mam uczyć fachu w którym nie pracuję? Żeby zaoszczędzić kilka tysięcy? Potrafię zarobić na wynagrodzenie fachowca. Jak piszesz, że tak będzie dobrze, to Ci wierzę. O sposobach łączenia pisał Noe będę, bo nie wiem czy lepiej spawać, czy skręcać. Pewnie elektryk mi powie. Nurtuje mnie tylko pytanie, czy pod to można podpiąć wszystko, czy tylko odgromówkę, a dom na sondzie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.01.2020 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 No i kolejne proste pytanie, na które już prosto nie można odpowiedzieć.Tak, można wszystko ( ? ) pamiętając o :- materiale- GSW- wymiarowaniu, jeżeli występuje LPS- skoordynowany układ SPD- i trochę więcej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 No i kolejne proste pytanie, na które już prosto nie można odpowiedzieć. Tak, można wszystko ( ? ) pamiętając o : - materiale - GSW - wymiarowaniu, jeżeli występuje LPS - skoordynowany układ SPD - i trochę więcej ... Dobra Zdam się na elektryka Dzięki i spokojnej nocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.01.2020 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Taaa. Moi klienci też się zdawali na elektryka. Teraz mam za dużo robót ... poprawkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Sugerujesz, że robili sami, czy mieli kiepskich elektryków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 W sumie masz niedaleko. Kto wie. Może Ciebie najmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.01.2020 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 No nie wiem, czy niedaleko.PS. W Kętach robiłem chinolom sklep po pożarze, siedem lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Budowa nie jest w Kętach. Ale odległość podobna. Bliżej Krakowa. Ja nawet 100 km jadę do klienta jak sie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Masz do mnie 73 km. Godzina jazdy. Wg mnie można wziąć pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.01.2020 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 To jak? Zrobisz mi wycenę?Może być odpłatna. Jak się pogadamy, to na wiosnę masz zlecenie. Koparkę do wykopu sam ogarnę.To poważna propozycja o ile masz rozsądne ceny.Dojazd płacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.01.2020 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Jaką wycenę ? Czego ?A obmiar, ślepy kosztorys lub tp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts