nolem 14.01.2020 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 WitamMam następujące pytanie:Co się dzieje z kondensatem który na skutek utraty szczelności środkowego spalinowego przewodu komina koncentrycznego takiego typowego 60/100 lub 80/125 zacznie przedostawać się do zewnętrznego przewodu powietrznego.Czy kiedy spływa do kotła drogą powietrzną jest także odprowadzany do kanalizacji ?, czytałem o przypadkach zalania podzespołów kotła i stąd moje pytanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 14.01.2020 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Dobrze słyszałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nolem 14.01.2020 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 A czy podczas prawidłowej pracy w przewodzie powietrznym skrapla się jakaś ilość wilgoci? Od tego momentu filmu o kotle Termet widać w górnym prawym rogu rurkę biegnącą od czegoś co wygląda na korytko od kanału powietrznego nie wiem czy dobrze kombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.01.2020 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Mam pięć lat poziome wyjście przez ścianę i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.01.2020 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 A czy podczas prawidłowej pracy w przewodzie powietrznym skrapla się jakaś ilość wilgoci? Od tego momentu filmu o kotle Termet widać w górnym prawym rogu rurkę biegnącą od czegoś co wygląda na korytko od kanału powietrznego nie wiem czy dobrze kombinuję. Nie jest to kondensat ale zwykła wilgoć która zawsze może się wkroplić gdy następuje nagła zmiana temperatur. Tak to rozwiązali w Termecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts