Wulfgar 01.02.2020 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Tak jak w temacie, od jakiegoś czasu na muszli jest pęknięcie najprawdopodobniej spowodowane uderzeniem czegoś twardego. Taki pajączek nie wygląda estetycznie, a nie widzi mi się wymiana sedesu, ponieważ muszla jest stosunkowo nowa. Pęknięcie jest wyczuwalne pod paznokciem, próbowałem to wyczyścić izopropanolem, ale bez większego rezultatu. Myślałem o tym, aby to zeszlifować papierem wodnym ale obawiam się wymatowienia. Ma ktoś sprawdzony sposób ukrywania podobnych pęknięć? Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 01.02.2020 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Tak, wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.02.2020 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Nie chodzić z breloczkiem w pobliżu muszli. Porcelana do wymiany.Breloczek jest w 2:43 https://www.youtube.com/watch?v=nBKU8yX9sxg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.02.2020 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Dobre!Muszla do wymiany. Czyszczenie anie szlifowanie nie pomoże. Uszkodzenie jest duże a nie "pajączek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wulfgar 02.02.2020 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 W zasadzie nie jest takie duże, zoom na zdjęciu może sprawiać wrażenie większego.Trochę szukałem i wszędzie pojawiają się pojęcia "szkliwa naprawcze", kit/zestaw naprawczy, itp. Nie są drogie, ale pytanie na ile to warte i czy w ogóle skuteczne? Nie zależy mi na ideale, chciałem tylko, żeby się nie rzucało w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.02.2020 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Jak zeszlifujesz i pomalujesz to będzie widoczne jeszcze bardziej. Dobrać odcień bieli to trudność sama w sobie. Jeśli nie chcesz wymiany to proponuję wyczyścić aby w zagłębieniach nie był widoczny brud i zapuścić bezbarwnym lakierem aby zabrudzenia tam nie wchodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wulfgar 03.02.2020 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Miałem podobny pomysł, gorzej z jego wykonaniem. Nie masz może pomysłu jak czyścić takie drobne pęknięcia? Wacik + izopropanol nic nie wniosły, środek sam sobie brudu nie rozpuścił, a wacik zdaje się być zbyt duży, aby dostać się w tak drobną szczelinę. Mam jeszcze pod ręką birol, ale trochę się*obawiam, że będzie więcej szkód niż pożytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 03.02.2020 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) Wacik i izopropanol Chyba żartujesz tylko chemia. Spróbuj płyn do WC Tytan papka z sody oczyszczonej lub Środek do czyszczenia fug. Pęknięcie szkliwa osdłoniło ceramikę która jest porowata i podatna na wszelkie zabrudzenia które się tam gromadzą. Edytowane 3 Lutego 2020 przez Mareks77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.02.2020 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Ceramika pod szkliwem jest porowata, załapie wilgoci (na bank załapie!) i pod lakierem będzie zaczernienie od grzybka. Namęczysz się, efekt bedzie dyskusyjny i niebawem z ulga zmienisz. Chyba muszlę a nie mieszkanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wulfgar 06.02.2020 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Wacik i izopropanol Chyba żartujesz tylko chemia. Spróbuj płyn do WC Tytan papka z sody oczyszczonej lub Środek do czyszczenia fug. Pęknięcie szkliwa osdłoniło ceramikę która jest porowata i podatna na wszelkie zabrudzenia które się tam gromadzą. Próbowałem domestosem jakimś wybielającym i szczoteczką, fugi czyści do cna ale w tym przypadku szczelinka jest zbyt mała i chyba nie jest w stanie się dostać. Nie wiedziałem czym jest tamten brud, dopiero mnie uświadamiasz, że faktycznie może być to grzyb. Spróbuję czymś rzadszym typu "Savo", zobaczymy czy coś ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.02.2020 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 No cóż na mega sraczkę niema rady czasami kible pękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wulfgar 23.02.2020 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Jakby kogoś interesowało, kupiłem jakieś dziadostwo z Castoramy, Technicqll - emalia epoksydowa. Jest nieco bielsza od samej muszli, ale wypełniła szczelinki, a po zeszlifowaniu i spolerowaniu papierem wodnym nie rzuca się tak bardzo w oczy. Szału nie ma ale spełnia swoje zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piecja 02.02.2024 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego Po co kombinować, nowy kibelek to jakieś 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 02.02.2024 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego Po co kombinować, nowy kibelek to jakieś 600zł Złota łopata dla Ciebie za odkopanie tematu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts