Bertha 06.02.2020 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Witam, ja mam nieco inne pytanko. Czy jeśli jedno z małżonków zarabia 3kPLN/mies., a drugie 3MPLN/mies., to rekompensata zależy od tego czyj akurat pesel jest w systemie Enei ? Słyszałeś o rozdzielności majątkowej? Ludzie myślcie! To nie boli. Dzisiaj do północy jeszcze wolno. Co będzie jutro? Tego nie wie nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.02.2020 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 A jak ktoś ma pięć domów / mieszkań to dostanie pięć "rekompensat" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.02.2020 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Słyszałeś o rozdzielności majątkowej? Ludzie myślcie! To nie boli. Dzisiaj do północy jeszcze wolno. Co będzie jutro? Tego nie wie nikt. Kiedy będzie lepiej? Już było (lepiej). Codziennie jest coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.02.2020 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Czy ktoś to czytał i można napisać , że jest to uczciwe? rekompensata zostanie odliczona od pierwszego rachunku za energię wystawionego przez spółkę obrotu po 15 marca 2021 r. To jest nieuczciwe. Spółka obrotu nie wystawia mi faktur - wystawia mi sprzedawca prądu (on się rozlicza z dystrybutorem). Jak zwykle amatorzy nie znają systemu, a ustawy piszą na kolanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 07.02.2020 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Słyszałeś o rozdzielności majątkowej? Słyszałem. Nie rozumiem jednak co ma piernik do wiatraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.02.2020 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Widzę, że dla mojego dobra ktoś tam usunął posty Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 08.02.2020 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Nie wiem po kiego kuja usuwać posty, z których bije pełna kulturka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 08.02.2020 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Rozwiazuje zagadnienie rekompensaty przy skrajnie roznych dochodach. Niczego nie rozwiązuje, a dochody nie muszą być skrajnie różne... Widzę, że zły przykład wybrałem albo nie każdemu chce się pomyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2020 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 (edytowane) Rekompensata ma byc dla osoby majaca umowe z dostawca energi.... To ja zrzekam się swojej rekompensaty jak mają za to wprowadzić dodatkowy podatek dla podpasek ze względu na zanieczyszczenie środowiska... Bilans musi wyjść na 0 Już dla darmozjadow od 500+ podnieśli ceny prądu, fajek czy napojów.. Edytowane 8 Lutego 2020 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 09.02.2020 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 To ja zrzekam się swojej rekompensaty jak mają za to wprowadzić dodatkowy podatek dla podpasek ze względu na zanieczyszczenie środowiska... Bilans musi wyjść na 0 Już dla darmozjadow od 500+ podnieśli ceny prądu, fajek czy napojów.. zgadzam się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 09.02.2020 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Rekompensata ma byc dla osoby majaca umowe z dostawca energi.... A dlaczego dla jednej osoby spośród dwóch? I dlaczego akurat dla tej a nie tej drugiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 09.02.2020 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 A dlaczego dla jednej osoby spośród dwóch? I dlaczego akurat dla tej a nie tej drugiej? Dla tej z dwóch która mniej zarabia. Po to jest r.m. Może jesteś prawdziwym patriotą i ex definitione nie ufasz kobiecie której coś obiecałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.02.2020 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Czy ktoś to czytał i można napisać , że jest to uczciwe? A czy 500+ jest uczciwe? Nie. To był rzucony ochlap głównie tym, którzy są niezbyt roztropni i z wdzięczności swojemu Panu, sprzedali za tyle swój głos oddany w wyborach a co gorsze, swoją godność też sprzedali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 09.02.2020 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 A czy 500+ jest uczciwe? Nie. To był rzucony ochlap głównie tym, którzy są niezbyt roztropni i z wdzięczności swojemu Panu, sprzedali za tyle swój głos oddany w wyborach a co gorsze, swoją godność też sprzedali... Żal widzę tyłek ściska , że nie możesz brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 09.02.2020 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Żal widzę tyłek ściska , że nie możesz brać Nie bój żaby. Nasze dzieci zapłacą dużą cenę za rządy obecnych bandytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.02.2020 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) Żal widzę tyłek ściska , że nie możesz brać Syna mam w wieku, który mógłby już lykac pincet plus ale i on jest przeciwny temu. Druga sprawa, siora ma dwójkę i miesięcznie mają 30tys.zl i też lykaja, na waciki,takich ludzi jest grube tysiace a szpitale zamykają i czeka się po kilka miesięcy na lekarzy. Ale widzę, że Ty należysz do tych mało roztropnych i musiałeś swojemu Panu się odwdzięczyć za... gest. Edytowane 9 Lutego 2020 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.02.2020 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Dają to się bierze ale to nie zobowiązuje do głosowania na PIS. JAak plebs bierze też wezmę ale najlepiej by to gówno zlikwidować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 10.02.2020 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Syna mam w wieku, który mógłby już lykac pincet plus ale i on jest przeciwny temu. Druga sprawa, siora ma dwójkę i miesięcznie mają 30tys.zl i też lykaja, na waciki,takich ludzi jest grube tysiace a szpitale zamykają i czeka się po kilka miesięcy na lekarzy. Ale widzę, że Ty należysz do tych mało roztropnych i musiałeś swojemu Panu się odwdzięczyć za... gest. Nigdy nie zagłosowałem na PIS Jestem przeciwny 500 + ale podzielam zdanie kuliboba Natomiast nie płacze na lewo i prawo jak Ty ewidentnie z powodu tego , że już nie możesz tych 500 zł wziąć Zamiast płakać o 500 + lepiej się zainteresuj 14 pensją dla górników którą to niedawno obiecali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 10.02.2020 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Dla tej z dwóch która mniej zarabia. Po to jest r.m. Rozdzielność nie ma nic do rzeczy, piszemy o normalności... Skąd wniosek, że w systemie Enei zawsze wpisane jest to z małżonków, które mniej zarabia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 12.02.2020 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Czyli dalej nie rozumiesz nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts