Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekompensaty za podwyżki cen pradu w 2020 r

CityMatic

Recommended Posts

Witam,

ja mam nieco inne pytanko.

Czy jeśli jedno z małżonków zarabia 3kPLN/mies., a drugie 3MPLN/mies., to rekompensata zależy od tego czyj akurat pesel jest w systemie Enei ?

Słyszałeś o rozdzielności majątkowej?

Ludzie myślcie! To nie boli.

Dzisiaj do północy jeszcze wolno. Co będzie jutro? Tego nie wie nikt.

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słyszałeś o rozdzielności majątkowej?

Ludzie myślcie! To nie boli.

Dzisiaj do północy jeszcze wolno. Co będzie jutro? Tego nie wie nikt.

Kiedy będzie lepiej? Już było (lepiej).

Codziennie jest coraz gorzej.

Czy ktoś to czytał i można napisać , że jest to uczciwe?

rekompensata zostanie odliczona od pierwszego rachunku za energię wystawionego przez spółkę obrotu po 15 marca 2021 r.

To jest nieuczciwe. Spółka obrotu nie wystawia mi faktur - wystawia mi sprzedawca prądu (on się rozlicza z dystrybutorem).

Jak zwykle amatorzy nie znają systemu, a ustawy piszą na kolanach.

Gość Arturo72
Rekompensata ma byc dla osoby majaca umowe z dostawca energi....

To ja zrzekam się swojej rekompensaty jak mają za to wprowadzić dodatkowy podatek dla podpasek ze względu na zanieczyszczenie środowiska...

Bilans musi wyjść na 0

Już dla darmozjadow od 500+ podnieśli ceny prądu, fajek czy napojów..

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Czy ktoś to czytał i można napisać , że jest to uczciwe?

A czy 500+ jest uczciwe? Nie.

To był rzucony ochlap głównie tym, którzy są niezbyt roztropni i z wdzięczności swojemu Panu, sprzedali za tyle swój głos oddany w wyborach a co gorsze, swoją godność też sprzedali...

Gość Arturo72
Żal widzę tyłek ściska , że nie możesz brać :D

Syna mam w wieku, który mógłby już lykac pincet plus ale i on jest przeciwny temu.

Druga sprawa, siora ma dwójkę i miesięcznie mają 30tys.zl i też lykaja, na waciki,takich ludzi jest grube tysiace a szpitale zamykają i czeka się po kilka miesięcy na lekarzy.

Ale widzę, że Ty należysz do tych mało roztropnych i musiałeś swojemu Panu się odwdzięczyć za... gest.

Edytowane przez Arturo72

Syna mam w wieku, który mógłby już lykac pincet plus ale i on jest przeciwny temu.

Druga sprawa, siora ma dwójkę i miesięcznie mają 30tys.zl i też lykaja, na waciki,takich ludzi jest grube tysiace a szpitale zamykają i czeka się po kilka miesięcy na lekarzy.

Ale widzę, że Ty należysz do tych mało roztropnych i musiałeś swojemu Panu się odwdzięczyć za... gest.

Nigdy nie zagłosowałem na PIS :) Jestem przeciwny 500 + ale podzielam zdanie kuliboba :D Natomiast nie płacze na lewo i prawo jak Ty ewidentnie z powodu tego , że już nie możesz tych 500 zł wziąć :)

Zamiast płakać o 500 + lepiej się zainteresuj 14 pensją dla górników którą to niedawno obiecali...