twardo 08.02.2020 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Witam, mam dwa pytania. Mam zamiar założyć fotowoltaikę i ogrzewać dom kablami grzewczymi w podłodze. Czy jest ograniczenie ilości kabla na jeden sterownik? I drugie pytanie jaki powinien być przekrój kabla zasilającego ? Jeśli gdzieś na forum są te informacje bardzo proszę o linka, bo szukałem i nie znalazłem. Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.02.2020 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Wszystko jest uzależnione od konkretnego producenta, oraz od wersji maty grzejnej czyli jej powierzchni oraz mocy.Maty są produkowane od 50 do nawet 250 W / m2 W zależności od obciążenia cieplnego pomieszczeń i izolacji budynku możemy układać różne moce tak aby zabezpieczyły one nasze zapotrzebowanieJeden regulator obsłuży moc maksymalną 3500W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.02.2020 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Czy jest ograniczenie ilości kabla na jeden sterownik? Zazwyczaj sterowniki mają przekaźniki 16A - ale to też obciążalność typowego kabla. Jak chcesz więcej, to trzeba pokombinować, ale też da się zrobić. I drugie pytanie jaki powinien być przekrój kabla zasilającego ? Standardowo - standardowe 3x2,5mm2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 09.02.2020 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Wszystko jest uzależnione od konkretnego producenta, oraz od wersji maty grzejnej czyli jej powierzchni oraz mocy. Maty są produkowane od 50 do nawet 250 W / m2 W zależności od obciążenia cieplnego pomieszczeń i izolacji budynku możemy układać różne moce tak aby zabezpieczyły one nasze zapotrzebowanie Jeden regulator obsłuży moc maksymalną 3500W Ale autor nie chce tych nędznych mat tylko kable grzejne w wylewce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts