d7d 23.02.2020 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Czy Ty chociaż wiesz co to za program ten "Nasz nowy dom" nadawany przez TVN? Pewnie nie wie ale Ty wiesz i napiszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 To są też twoje ustawy. Brawo ty!! Można mieć nadzieję, że sąsiedzi i SM zrobią porządek. ja się pod waszymi durnotami nie podpisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.02.2020 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 To są też twoje ustawy. Brawo ty!! Można mieć nadzieję, że sąsiedzi i SM zrobią porządek. Wiejska to bardzo daleko, zyhu nie ogarnia że to jeszcze w Europie i w dodatku w Polsce. To taka polska przypadłość: godło, flaga, coś do zaśpiewania to patriotyzm w wydaniu ludowym. Lecz przestrzeganie prawa to nie dla nich. Oni są ponad paragrafami i jakimiś bzdetami z napisem Konstytucja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Wiejska to bardzo daleko, zyhu nie ogarnia że to jeszcze w Europie i w dodatku w Polsce. To taka polska przypadłość: godło, flaga, coś do zaśpiewania to patriotyzm w wydaniu ludowym. Lecz przestrzeganie prawa to nie dla nich. Oni są ponad paragrafami i jakimiś bzdetami z napisem Konstytucja. która ustawa zakazuje palenia węglem a jaka logika jak nie lewacka każe obserwować ciemny dym z komina i myśleć, że jest palone gumofilcem tylko lewacka lewackie ideologie zostawcie sobie w łóżku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.02.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 już leca i płaca Sąd, komornik, więzienie itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 [ATTACH=CONFIG]441153[/ATTACH] Tylko pajac nie zrozumie problemu. definicja komina Komin (z łac. caminus, od gr. κάμινος (kaminos), piec) – droga przenoszenia spalin w przypadku komina spalinowego oraz droga przenoszenia zużytego powietrza w przypadku komina wentylacyjnego. Potocznie jest to pionowa konstrukcja budowlana. więc nie wiem po co mi to wklejasz ? tamtędy ma leciec woda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 to wam nie przeszkadza ? obłudnicy jedni.... a połowa z was takimi rzępami jeździ. zacznijcie od siebie a potem patrzcie komuś po kominach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.02.2020 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) to wam nie przeszkadza ? obłudnicy jedni.... a połowa z was takimi rzępami jeździ. zacznijcie od siebie a potem patrzcie komuś po kominach Zacznij od siebie. Polonezem jeździsz? Pod kordełkę ci nie zglądam, to jakaś prawacka przypadłość. Prawacka jako odpowiedź na lewactwo w twoich tekstach. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Bertha Pod.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 No tak jak z rur wydechowych aut twoich sasiadow... Ale przynajmniej jasno pokazales kim jestes nie rozumiejac problemu I skad wiesz kto czym jezdzi... No ja zaczolem... diesla nie mam, z komina nie smrodze... po psie sprzatam... To moze teraz ty zacznij od siebie? Co? Na ile z wymienionych zeczy sie lapiesz? Ja sie doliczylem conajmniej 3 wy jesteście tak samo robieni z tym tematem w bambuko jak was europa ograła i caly śmietnik dizlowski opyliła mądremu polakowi europa się wyczyściła i co ? i pokazała wam środkowy palec: do nas tym łupem nie wjedziesz ile człowiek może być naiwny, tego nie wiadomo bo Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 23.02.2020 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) Po co te przepychanki? Mamy Demokrację i większość lub jej przedstawiciele zadecydują czy będą zakazy itp czy nie. W UK mieszkałem w mieście, w którym wszystkie kominki były zaczopowane i nawet grill na ogródku nie mógł dymić. Mój zadymił, przyszedł sąsiad i mnie uświadomił, że jest taka decyzja władz miasta i koniec. Można się dostosować, płacić mandaty, albo wyprowadzić.PS.. w tej chwili mamy na zachodzie wiatr z porywami jakich nie pamiętam i ..burzę. ;/ Edytowane 23 Lutego 2020 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.02.2020 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Może w Polsce nie ważne są przepisy i wytyczne? Może najważniejsza jest wola Narodu a naród mówi: będę sobie palił w kominku kiedy chcę i mam w nosie wasze ustawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.02.2020 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Po co te przepychanki? Mamy Demokrację i większość lub jej przedstawiciele zadecydują czy będą zakazy itp czy nie. W UK mieszkałem w mieście, w którym wszystkie kominki były zaczopowane i nawet grill na ogródku nie mógł dymić. Mój zadymił, przyszedł sąsiad i mnie uświadomił, że jest taka decyzja władz miasta i koniec. Można się dostosować, płacić mandaty, albo wyprowadzić. PS.. w tej chwili mamy na zachodzie wiatr z porywami jakich nie pamiętam i ..burzę. ;/ versus Napisał zyhu będę sobie palił w kominku kiedy chcę i mam w nosie wasze ustawy To jest własnie rozmiar przepaści mentalnej między ludem lepszego sortu na wschód od Odry a Europą, po części już byłą. Potrzeba wieków aby to zasypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 oczywiście mój dom, moja własność i mój kominek zróbcie porządek z kopciuchami na ulicach najpierw a potem patrzaj w komin a dwa. jesteście grani przez europę i ciągle się dajecie nabierać. a to opcje, a to franki, a to dizle a to eko. takie eko, że niemcy są największym trucicielem europy ale najwięcej wam nakazują tak to już jest. wara od mojego kominka i szklaneczki burbona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.02.2020 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 To jest własnie rozmiar przepaści mentalnej między ludem lepszego sortu na wschód od Odry a Europą, po części już byłą. Potrzeba wieków aby to zasypać. W sensie że musimy więcej drewna i innej biomasy spalać, żeby dogonić zachód? Taka statystyka To całkowite zużycie energii w gospodarstwach domowych - nie tylko na ogrzewanie. Jak widać % biopaliwa stałego do całości zużycia energii w gospodarstwach domowych wynosi: Austria 23,3% Polska 13,14% Ale jeszcze ciekawiej się robi, jak popatrzymy na zmianę w czasie. W Austrii zużycie gazu spada a stałych biopaliw rośnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.02.2020 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) To są statystyki ze spalania w domowych piecach i kominkach ?Też uważasz, że należy więcej lasów spalać? PS Zrób też przeliczenie na jednego mieszkańca i porównaj ilość spalanego węgla. Edytowane 23 Lutego 2020 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.02.2020 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) Pytanie, czy biorąc pod uwagę powierzchnię krajów, liczbe ludności, gęstość zaludnienia, stopien uprzemysłowienia, rolnictwa, zalesienia powinniśmy porównywać się z Austrią, czy raczej z Niemcami ? Edytowane 23 Lutego 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.02.2020 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) To są statystyki ze spalania w domowych piecach i kominkach ? "In households". ling.pl Też uważasz, że należy więcej lasów spalać? Uważam, że należy prowadzić zrównoważoną gospodarkę leśną i jak najmniej spalać paliw kopalnych. PS Zrób też przeliczenie na jednego mieszkańca i porównaj ilość spalanego węgla. Co ma węgiel do kominków? Pytanie, czy biorąc pod uwagę powierzchnię krajów, liczbe ludności, gęstość zaludnienia, stopien uprzemysłowienia, rolnictwa, zalesienia powinniśmy porównywać się z Austrią, czy raczej z Niemcami ? Co do rzeczy ma powierzchnia lasów? Wielka Brytania ma jedną z najmniejszych, a jest w czołówce spalania biopaliw. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 23.02.2020 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Pytanie, czy biorąc pod uwagę powierzchnię krajów, liczbe ludności, gęstość zaludnienia, stopien uprzemysłowienia, rolnictwa, zalesienia powinniśmy porównywać się z Austrią, czy raczej z Niemcami Ze względu na przemysł na pewno z Niemcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.02.2020 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 "In households". ling.pl Uważam, że należy prowadzić zrównoważoną gospodarkę leśną i jak najmniej spalać paliw kopalnych. Co ma węgiel do kominków? 1. Czy określenie "In haushold" podaje typ paleniska (w sensie piec domowy lub kominek? A może jest to lokalna spalarnia dla kilkunastu - kilkudziesięciu gospodarstw domowych? Czytałeś całe opracowanie czy tylko podajesz tabelki? 2. Nie wiem co rozumiesz pod pięknym określeniem "zrównoważona gospodarka leśna" ale lasów nie wystarczy dla ogrzania wszystkich domów w Polsce. Spalanie lasów jest to zły kierunek. Spalasz w jeden sezon to co rośnie 30-40 lat. Dlaczego spalać jak najmniej kopalnych a spalać lasy? Wiem, znam hasło "zamknięty obieg". Podaj realną alternatywę dla spalania gazu ziemnego. 3.. temat to "Sąsiedzi-truciciele" i raczej dotyczy spalania węgla a nie drewna ale to Ty podajesz tabelki ze spalaniem węgla. Odnoś więc do spalania drewna, gazu i węgla łącznie. 4. Podaj też emisje szkodliwych substancji przy spalaniu biomasy i gazu ziemnego. Patrz globalnie = suma wszystkich źródeł ciepła w gospodarstwach domowych. 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.02.2020 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 nie, ja nie wierze w to co tutaj czytam więc zacytuje waszego klasyka: hał der ju, hał der ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts