Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiedzi- truciciele

donvitobandito

Recommended Posts

• Odpowiedzi 259
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To są też twoje ustawy.

Brawo ty!!

Można mieć nadzieję, że sąsiedzi i SM zrobią porządek.

Wiejska to bardzo daleko, zyhu nie ogarnia że to jeszcze w Europie i w dodatku w Polsce.

To taka polska przypadłość: godło, flaga, coś do zaśpiewania to patriotyzm w wydaniu ludowym. Lecz przestrzeganie prawa to nie dla nich.

Oni są ponad paragrafami i jakimiś bzdetami z napisem Konstytucja.

Wiejska to bardzo daleko, zyhu nie ogarnia że to jeszcze w Europie i w dodatku w Polsce.

To taka polska przypadłość: godło, flaga, coś do zaśpiewania to patriotyzm w wydaniu ludowym. Lecz przestrzeganie prawa to nie dla nich.

Oni są ponad paragrafami i jakimiś bzdetami z napisem Konstytucja.

która ustawa zakazuje palenia węglem

a jaka logika jak nie lewacka każe obserwować ciemny dym z komina i myśleć, że jest palone gumofilcem

tylko lewacka

lewackie ideologie zostawcie sobie w łóżku

[ATTACH=CONFIG]441153[/ATTACH]

Tylko pajac nie zrozumie problemu.

definicja komina

Komin (z łac. caminus, od gr. κάμινος (kaminos), piec) – droga przenoszenia spalin w przypadku komina spalinowego oraz droga przenoszenia zużytego powietrza w przypadku komina wentylacyjnego. Potocznie jest to pionowa konstrukcja budowlana.

więc nie wiem po co mi to wklejasz ? tamtędy ma leciec woda ?

aad4bbafa6ab.jpg

to wam nie przeszkadza ? obłudnicy jedni.... a połowa z was takimi rzępami jeździ.

zacznijcie od siebie a potem patrzcie komuś po kominach

Zacznij od siebie. Polonezem jeździsz?

Pod kordełkę ci nie zglądam, to jakaś prawacka przypadłość.

Prawacka jako odpowiedź na lewactwo w twoich tekstach.

Edytowane przez Bertha
Pod....

No tak jak z rur wydechowych aut twoich sasiadow...:rolleyes:

Ale przynajmniej jasno pokazales kim jestes nie rozumiejac problemu

I skad wiesz kto czym jezdzi... :lol2:

No ja zaczolem... diesla nie mam, z komina nie smrodze... po psie sprzatam...

To moze teraz ty zacznij od siebie? Co?

Na ile z wymienionych zeczy sie lapiesz? Ja sie doliczylem conajmniej 3

wy jesteście tak samo robieni z tym tematem w bambuko jak was europa ograła i caly śmietnik dizlowski opyliła mądremu polakowi

europa się wyczyściła i co ? i pokazała wam środkowy palec: do nas tym łupem nie wjedziesz

ile człowiek może być naiwny, tego nie wiadomo bo

Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju

Po co te przepychanki? Mamy Demokrację i większość lub jej przedstawiciele zadecydują czy będą zakazy itp czy nie.

W UK mieszkałem w mieście, w którym wszystkie kominki były zaczopowane i nawet grill na ogródku nie mógł dymić. Mój zadymił, przyszedł sąsiad i mnie uświadomił, że jest taka decyzja władz miasta i koniec. Można się dostosować, płacić mandaty, albo wyprowadzić.

PS.. w tej chwili mamy na zachodzie wiatr z porywami jakich nie pamiętam i ..burzę. ;/

Edytowane przez Pytajnick

Po co te przepychanki? Mamy Demokrację i większość lub jej przedstawiciele zadecydują czy będą zakazy itp czy nie.

W UK mieszkałem w mieście, w którym wszystkie kominki były zaczopowane i nawet grill na ogródku nie mógł dymić. Mój zadymił, przyszedł sąsiad i mnie uświadomił, że jest taka decyzja władz miasta i koniec. Można się dostosować, płacić mandaty, albo wyprowadzić.

PS.. w tej chwili mamy na zachodzie wiatr z porywami jakich nie pamiętam i ..burzę. ;/

versus

quote_icon.png Napisał zyhu viewpost-right.png

będę sobie palił w kominku kiedy chcę i mam w nosie wasze ustawy :)

To jest własnie rozmiar przepaści mentalnej między ludem lepszego sortu na wschód od Odry a Europą, po części już byłą.

Potrzeba wieków aby to zasypać.

oczywiście

mój dom, moja własność i mój kominek

zróbcie porządek z kopciuchami na ulicach najpierw a potem patrzaj w komin

a dwa. jesteście grani przez europę i ciągle się dajecie nabierać. a to opcje, a to franki, a to dizle a to eko. takie eko, że niemcy są największym trucicielem europy ale najwięcej wam nakazują

tak to już jest. wara od mojego kominka i szklaneczki burbona.

To jest własnie rozmiar przepaści mentalnej między ludem lepszego sortu na wschód od Odry a Europą, po części już byłą.

Potrzeba wieków aby to zasypać.

W sensie że musimy więcej drewna i innej biomasy spalać, żeby dogonić zachód?

Taka statystyka

attachment.php?attachmentid=434784

To całkowite zużycie energii w gospodarstwach domowych - nie tylko na ogrzewanie.

Jak widać % biopaliwa stałego do całości zużycia energii w gospodarstwach domowych wynosi:

Austria 23,3%

Polska 13,14%

Ale jeszcze ciekawiej się robi, jak popatrzymy na zmianę w czasie. W Austrii zużycie gazu spada a stałych biopaliw rośnie:

attachment.php?attachmentid=434785

To są statystyki ze spalania w domowych piecach i kominkach ?

Też uważasz, że należy więcej lasów spalać?

PS Zrób też przeliczenie na jednego mieszkańca i porównaj ilość spalanego węgla.

Edytowane przez d7d

Pytanie, czy biorąc pod uwagę powierzchnię krajów, liczbe ludności, gęstość zaludnienia, stopien uprzemysłowienia, rolnictwa, zalesienia powinniśmy porównywać się z Austrią, czy raczej z Niemcami ?

ebTk9kpTURBXy8zMWM2ZDdiNTM0MjA4ZTQ5NjI2YTVlZGNiMTBmMDA2My5wbmeRlQLNAxQAwsOBoTAF

Edytowane przez fotohobby

To są statystyki ze spalania w domowych piecach i kominkach ?

"In households". ling.pl

Też uważasz, że należy więcej lasów spalać?

Uważam, że należy prowadzić zrównoważoną gospodarkę leśną i jak najmniej spalać paliw kopalnych.

PS Zrób też przeliczenie na jednego mieszkańca i porównaj ilość spalanego węgla.

Co ma węgiel do kominków?

Pytanie, czy biorąc pod uwagę powierzchnię krajów, liczbe ludności, gęstość zaludnienia, stopien uprzemysłowienia, rolnictwa, zalesienia powinniśmy porównywać się z Austrią, czy raczej z Niemcami ?

Co do rzeczy ma powierzchnia lasów? Wielka Brytania ma jedną z najmniejszych, a jest w czołówce spalania biopaliw.

Edytowane przez Kaizen

"In households". ling.pl

Uważam, że należy prowadzić zrównoważoną gospodarkę leśną i jak najmniej spalać paliw kopalnych.

Co ma węgiel do kominków?

1. Czy określenie "In haushold" podaje typ paleniska (w sensie piec domowy lub kominek? A może jest to lokalna spalarnia dla kilkunastu - kilkudziesięciu gospodarstw domowych? Czytałeś całe opracowanie czy tylko podajesz tabelki?

2. Nie wiem co rozumiesz pod pięknym określeniem "zrównoważona gospodarka leśna" ale lasów nie wystarczy dla ogrzania wszystkich domów w Polsce.

Spalanie lasów jest to zły kierunek.

Spalasz w jeden sezon to co rośnie 30-40 lat.

Dlaczego spalać jak najmniej kopalnych a spalać lasy?

Wiem, znam hasło "zamknięty obieg".

Podaj realną alternatywę dla spalania gazu ziemnego.

3.. temat to "Sąsiedzi-truciciele" i raczej dotyczy spalania węgla a nie drewna ale to Ty podajesz tabelki ze spalaniem węgla.

Odnoś więc do spalania drewna, gazu i węgla łącznie.

4. Podaj też emisje szkodliwych substancji przy spalaniu biomasy i gazu ziemnego.

Patrz globalnie = suma wszystkich źródeł ciepła w gospodarstwach domowych.

2.