lipo 17.03.2020 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 No np glazurnik nie będzie się zachowywał jak obrażona kurwa i zamiast kafelków za 140/m2 zrobi za 40/m2 albo inaczej będzie jadł trawę. Spokojnie budownictwo to nie sprzedaż hamburgerów. Tego nie zatrzymasz w tydzień. Włączą plan melioracji całej Polski i będzie robota dla kafelkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2020 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 z tego co piszecie, chyba to Polacy rozpylili wirusa. Wnioskuję po tym, ze polska firma produkuje lek wspomagający leczenie, Polacy opracowali metodę szybkiego sekwencjonowania wirusa, Polka jest szefową zespołu pracującego nad szczepionką, którą właśnie puszczono do testów in vivo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 17.03.2020 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 A co maja pisać?Okazalo sie, ze jednak RPP obnizyla stopy (co niestety jest kiepskim pomyslem), a Brytyjczycy jednak zmadrzeli i zaczynaja sie obawiac zarazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipo 17.03.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Lokatę na preferencyjnych warunkach masz na krótki okres 4 miechy i kwotę ograniczona potem standardowe oprocentowanie, kredyt hipoteczny na kilkanaście lat. Tak się pozyskuje nowych klientów. Bank to nie instytucja harytatywna. To dlaczego 2 miesiące temu nie było takich lokat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipo 17.03.2020 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Nie widze dzis komentarzy od elyt finansowych, instruktorow obcych finansow, zgadywaczy, odnosnie UK i US&A.... Ucichly wyzwiska od tchorzy, ciot, LGBT, rurkowcow itp... Nie wiem teraz czy nie mam spowyzywac np USCG od tchorzy w imieniu tutejszych "bochaterøf" ? To do czego uderzasz nie wiele ma wspólnego z tematem wątku. Robisz syf w tym temacie, awanturnickim stylem bycia. Lepiej opowiedz się co myślisz w temacie. Każdego stać na 200m.dom? Kupiłbyś teraz dom, rozpoczął budowę na kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 17.03.2020 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 dlatego mówię, że nikt nie ma mocy, aby powstrzymać pandemie. ona się musi na świat rozlać i ustąpić. szczepionka będzie za 2 -3 lata. nasz rząd nie ma mocy powstrzymania pandemi, europa nie ma mocy i świat nie ma mocy. więc nie zamierzam kryć się w domu do 2022 roku jak szczur. koniec kropka @Zyhu. Jeżeli już zamierzasz nie być szczurem, to przynajmniej daj szansę innym, kiedy już się zarazisz, żeby chociaż zminimalizować ryzyko kontaktu, kiedy będziesz szedł do sklepu po bułki. Załóż maskę z dobrej woli, ok? Twoja teoria nie musi być prawdziwa. Nie każdy ma wyyebane na zakażenie się tym gównem, więc proszę, zachowaj dystans do osób i szacunek dla osób, które nie są Tobą i myślą zgoła inaczej. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 17.03.2020 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 I w wg Ciebie Chińczycy wypuścili takiego wirusa, żeby zepsuć gospodarkę UE i USA ? I zaczèli od wypuszczenia go u siebie... Ciiiiiiiicho.... Taki był właśnie plan, żeby oddalić wszelakie podejrzenia... Nikt na to nie wpadł i ty też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 17.03.2020 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 No np glazurnik nie będzie się zachowywał jak obrażona kurwa i zamiast kafelków za 140/m2 zrobi za 40/m2 albo inaczej będzie jadł trawę. To są właśnie te nieliczne plusy dodatnie tej pandemii. Bo ludziom już się w dupach poprzewracało! Jest szansa, że jak w"fachowiec" coś spierdolli, to przyjdzie, poprawi i jeszcze przeprosi. Czyli tak, jak powinno być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.03.2020 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 z tego co piszecie, chyba to Polacy rozpylili wirusa. Wnioskuję po tym, ze polska firma produkuje lek wspomagający leczenie, Polacy opracowali metodę szybkiego sekwencjonowania wirusa, Polka jest szefową zespołu pracującego nad szczepionką, którą właśnie puszczono do testów in vivo. I jeszcze polska firma zaczęła w "ekspresowym" tempie produkcję płynu odkażającego. A LOT otrzymał wspomożenie w postaci państwowego zamówienia na sprowadzanie rodaków do kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 17.03.2020 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 @Zyhu. Jeżeli już zamierzasz nie być szczurem, to przynajmniej daj szansę innym, kiedy już się zarazisz, żeby chociaż zminimalizować ryzyko kontaktu, kiedy będziesz szedł do sklepu po bułki. Załóż maskę z dobrej woli, ok? Twoja teoria nie musi być prawdziwa. Nie każdy ma wyyebane na zakażenie się tym gównem, więc proszę, zachowaj dystans do osób i szacunek dla osób, które nie są Tobą i myślą zgoła inaczej. Dzięki. widzisz, każdemu lewacy chcecie układać życie może zacznijcie od swojego tu twoje koleżanki co mają więcej jaj https://www.tysol.pl/a44837-W-Madrycie-glownym-ognisku-koronawirusa-odbyla-sie-120-tysieczna-manifestacja-feministek jakoś się tym nie przejmują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.03.2020 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 widzisz, każdemu lewacy chcecie układać życie może zacznijcie od swojego tu twoje koleżanki co mają więcej jaj https://www.tysol.pl/a44837-W-Madrycie-glownym-ognisku-koronawirusa-odbyla-sie-120-tysieczna-manifestacja-feministek jakoś się tym nie przejmują... Rząd uparł się, aby 8 marca odbyła się wielka manifestacja feministyczna z udziałem ponad 120 tys. kobiet, chociaż już wcześniej byli w posiadaniu danych, że w samym Madrycie było ponad tysiąc zakażonych. Niestety już dzień wcześniej przestali publikować dane o epidemii, wszystkie media uspakajały, że jest za dużo paniki, że nic się nie dzieje - mówiła Małgorzata Wolczyk w Radiu Wnet No i finalnie wieczorem przeszedł środkiem Madrytu tłum 120 tysięcy osób, w tym także polityków, którzy jak się później okazało byli w rękawiczkach, czyli zdawali sobie sprawę z zagrożenia. Ale ideologia była ważniejsza, aby wybrzmiały wszystkie hasła o maczyzmie, o wojnie płci To kto był odpowiedzialny ? Feministki czy rząd ? To jest cytat z tego linka który podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 17.03.2020 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 To kto był odpowiedzialny ? Feministki czy rząd ? To jest cytat z tego linka który podałeś. i to głupie i to głupie więc co ci mam powiedzieć na szczęście, w europie niebawem będzie normalnie. cywilizacja się odradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.03.2020 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Nie jestem naiwny tylko mam kredyt i wiem jak jest oprocentowany. Nie opłaca się nadplacac lepiej założyć lokatę i spłacić później Jak już masz, to prowizję już zapłaciłeś. Ile wychodzi RRSO razem z prowizją i innymi opłatami i z jaką lokatą porównujesz? Uwzględniasz podatek Belki? Nie wierzę, że licząc całościowo lokata się opłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 17.03.2020 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Jak już masz, to prowizję już zapłaciłeś. Ile wychodzi RRSO razem z prowizją i innymi opłatami i z jaką lokatą porównujesz? Uwzględniasz podatek Belki? Nie wierzę, że licząc całościowo lokata się opłaci. lipo jeśli oprocentowanie w twoim banku pojawiło się na dniach to masz odpowiedź rpp dziś obniżyła stopy z 3,5 na 0,5 to jest skok milowy w przepaść zrobili to, co fed zrobił w 15 lat od razu na giełdzie ktoś zgarnia akcje nosem. drukują pieniądze i odbierają, aby wyceny nie spadły na pysk. tak jak Ci mówię. teraz obniżenie stop a jak wirus puści inflacja XX cyfrowa. najpierw wykończą lokaty potem kredytobiorców i ta strona tłusta i ta tłusta. lokaty czysty szmal, kredyty to czyste nieruchomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 17.03.2020 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 ... Nie wierzę, że licząc całościowo lokata się opłaci. czy mnie oczy mylą, czy pamięć może jedno i drugie. Czy to nie ty jeszcze niedawno polecałeś szukanie co kilka miesięcy krótkoterminowych lokat na zajebistych warunkach . że sa lepsze niż 'lokata' np w PV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.03.2020 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Czy to nie ty jeszcze niedawno polecałeś szukanie co kilka miesięcy krótkoterminowych lokat na zajebistych warunkach . że sa lepsze niż 'lokata' np w PV I na Twoją logikę, jak lokata opłaca się bardziej od PV to oznacza, że bardziej się opłaca założyć lokatę niż nadpłacić kredyt? Na liczbach nie potrafisz pewnie udowodnić? Logika godna ... Podczas wizyty w Anglii Andrzeja Dudy został zaproszony na herbatę do Królowej. Kiedy rozmawiali zapytał ją, jaka jest mocna strona jej władzy? Królowa odpowiedziała, iż otacza się inteligentnymi ludźmi. - Jak Wasza Wysokość rozpoznaje, że są inteligentni? - spytał Andrzej Duda. - Cóż, po prostu zadaje im odpowiednie pytania - odpowiedziała Królowa - pozwól mi zademonstrować. W tym momencie Królowa bierze słuchawkę i dzwoni do Theresa May: - Pani premier, proszę opowiedzieć na następujące pytanie: Pani matka ma dziecko i pani ojciec ma dziecko, ale nie jest ono Pani bratem ani siostrą - kto to jest? - Oczywiście to ja nim jestem. - Doskonale - odpowiada Królowa - dziękuję bardzo i dobranoc. Odkłada słuchawkę i mówi: - Czy teraz już Pan rozumie, Panie Prezydencie? - Tak. Jestem niezmiernie wdzięczny. Nie mogę się doczekać by zastosować ten sposób! Po powrocie do Warszawy Duda decyduje poddać testowi premiera - Mateusza Morawieckiego . Wzywa go do Pałacu Prezydenckiego i pyta: - Mateusz , chciałbym Ci zadać jedno pytanie, ok? - Ależ oczywiście, nie krepuj się, jestem gotów. - Posłuchaj, twoja matka ma dziecko i twój ojciec ma dziecko, ale nie jest ono twoim bratem ani siostrą - kto to jest? Morawiecki chrząka, kaszle i w końcu odpowiada: - Czy mógłbym się zastanowić i wrócić z odpowiedzią? Duda zgadza się i Morawiecki wychodzi. Natychmiast zwołuje zebranie klubu parlamentarnego PiS wraz z prezesem Jarosławem Kaczyńskim , po czym głowią się nad zagadką przez kilkanaście godzin, ale nikt nie wpada na rozwiązanie. W końcu, w akcie desperacji Morawiecki dzwoni do Korwina Mikke i przedstawia mu problem: - Niech pan posłucha, jak to może być: pańska matka ma dziecko i pański ojciec ma dziecko, ale nie jest ono Pańskim bratem ani siostrą - kto to jest? Mikke odpowiada bez zastanowienia: - To ja, oczywiście. Uradowany Morawiecki wraca biegiem do Pałacu Prezydenckiego, odnajduje Dudę i krzyczy: - Mam, mam! Wiem kto to jest! To Janusz Korwin Mikke!!! Na co Andrzej Duda robiąc zdegustowaną minę: - Źle idioto! To Theresa May Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.03.2020 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 (edytowane) lipo jeśli oprocentowanie w twoim banku pojawiło się na dniach to masz odpowiedź rpp dziś obniżyła stopy z 3,5 na 0,5 Serio ? A mnie się wydaje, że: Dobiegło końca posiedzenie Rady Polityki Pieniężnej. Zgodnie z oczekiwaniami ekonomistów i zapowiedziami samego prezesa NBP zdecydowano o obniżce stóp procentowych o 0,5 pkt proc. Ma to na celu wsparcie gospodarki, która w związku z epidemią koronawirusa może w tym roku mocno zwolnić. natomiast: W celu ograniczenia ryzyka wpływu aktualnych zaburzeń gospodarczych na podaż kredytu Rada obniżyła stopę rezerwy obowiązkowej z 3,5 proc. do 0,5 proc., a także podwyższyła oprocentowanie tej rezerwy z 0,5 proc. do poziomu stopy referencyjnej jak zwykle coś ci dzwoni, ale za bardzo nie potrafisz powiedzieć co. Jak z ropą "Berent" Edytowane 17 Marca 2020 przez fotohobby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 17.03.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Nie jestem naiwny tylko mam kredyt i wiem jak jest oprocentowany. Nie opłaca się nadplacac lepiej założyć lokatę i spłacić później Bzdura nigdy kredyty nie były niżej oprocentowane niż lokaty, Kredyt w ratach równych opłaca się nadpłacając do pierwszych 3-5 lat potem już ilość odsetek w racie maleje znacząco. Przykładowo 225 tys kredytu na 25 lat to 180 tys samych odsetek przy promocyjnym obecnie niedostępnym oprocentowaniu ( do dziś przynajmniej) natomiast mozna ten kredyt spłącić w 6 lat i dać bankowi tylko 43 tys odsetek i to jest eóznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 17.03.2020 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 jak lokata opłaca się bardziej od PV to oznacza, że bardziej się opłaca założyć lokatę niż nadpłacić kredyt? Na liczbach nie potrafisz pewnie udowodnić? juz o tym pisałem nie raz, mnie się lokata nie opłacała...30 tyś na dachu robi robotę 180 tyś na lokacie w banku/rocznie. Taki piewca lokat jak ty je odradza nie może być... Jak chcesz opowiadać kawały, czy czy zagadki, czy jak to nazwać... to nie tutaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.03.2020 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 (edytowane) rpp dziś obniżyła stopy z 3,5 na 0,5 Ty odróżniesz liczbę pojedynczą, od mnogiej ? Edytowane 17 Marca 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts