mistalova 20.03.2020 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Jeżeli gospodarka klęknie, a raczej tak będzie, to za kilka, może kilkanaście miesięcy problem będą mieli pracownicy umysłowi, zaś pracownicy fizyczni (a przynajmniej ci co potrafia coś zrobić rękoma) będą w cenie. Zawsze będą potrzebni hydraulicy, elektrycy czy dekarze. Niestety dla inteligencji nadchodzą ciężkie czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 20.03.2020 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Jeżeli gospodarka klęknie, a raczej tak będzie, to za kilka, może kilkanaście miesięcy problem będą mieli pracownicy umysłowi, zaś pracownicy fizyczni (a przynajmniej ci co potrafia coś zrobić rękoma) będą w cenie. Zawsze będą potrzebni hydraulicy, elektrycy czy dekarze. Niestety dla inteligencji nadchodzą ciężkie czasy... Niestety nie do końca. Umyslowi dalej beda potrzebni, ale ich dynamika przyrostu wynagrodzen mocno wyhamuje i oczywiscie nie obedzie sie bez zwolnien grupowych/restrukturyzacji/konsolidacji w wielu obszarach, ale po czystkach raczej tenencja bedzie bardziej optymistyczna niz u fizycznych. Co do fizycznych to tu bedzie dramat - konsumpcja stopnieje, na dlugi okres czasu, wiele firm nie wytrzyma kryzysu, bezrobocie wsrod fizycznych wlasnie pojdzie w gore a wynagrodzenia przez to w dol w o okolice minimalnej, ktora bedzie zamrozona wlasciwie na najblizsze 2 lata. Ludzie majac mniej pieniedzy zaczna myslec czy do najprostszej sprawy wolac hydraulika/elektryka/czy nie da sie samemu ( z pomocą youtubea), zlecen bedzie znacznie mniej takze ze sila nabywcza stopnieje, a co za tym idzie stawki beda musialy u prywatnych fizycznych specjalistow takze pojsc w dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.03.2020 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Jeżeli gospodarka klęknie, a raczej tak będzie, to za kilka, może kilkanaście miesięcy problem będą mieli pracownicy umysłowi, zaś pracownicy fizyczni (a przynajmniej ci co potrafia coś zrobić rękoma) będą w cenie. Zawsze będą potrzebni hydraulicy, elektrycy czy dekarze. Niestety dla inteligencji nadchodzą ciężkie czasy... Mądry i zaradny umysłowy sam sobie naprawi a pracownik fizyczny sam się wyleczy. Taki lekki żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 20.03.2020 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) Już widzę jak makler czy inny freelancer wymienia zawór w grzejniku:popcorn: Ps. Trzeba sobie przypomnieć ZPT Edytowane 20 Marca 2020 przez mistalova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 20.03.2020 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Jakiś jesteś odderwany od rzeczywistości. Po pierwsze -owszem, duże domy się buduje,ale małych jednak więcej, po drugie, jak komuś kryzys przetrzepie kieszenie, to właśnie z uwagi na koszt wykończenia dużego domu będzie musiał zejść z półkę niżej z materiałami i fachowcami. Nie jestem oderwany tylko się nie zrozumieliśmy. Pisząc "pałace" miałem na myśli jakość a nie wielkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.03.2020 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Nie jestem oderwany tylko się nie zrozumieliśmy. Pisząc "pałace" miałem na myśli jakość a nie wielkość. Ale to nie zmienia faktu, że wielubudujących kupuje w Obi i Cast., a sporà część z tych, co kupują glazurę po 300zł m2 po epidemii może być po prostu na nią nie stać i też potulnie pojadą do Obi. I poszukają glazurnika za odpowiednio mniejszą kwotę Zaklinasz rzeczywistość, bo z tego żyjesz, ale na rzeczywistość marny to ma wpływ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 20.03.2020 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Zaklinasz rzeczywistość, bo z tego żyjesz, ale na rzeczywistość marny to ma wpływ... Z dwojga złego wolę to, niż wróżenie innym upadłości, bo ktoś poczuł się ostatnio "skrojony", lub mu sen z powiek spędza szukanie taniego fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 20.03.2020 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Macierze matematyczne mówią o kilku milionach chorych i kilkaset zmarłych. Dostaniecie takie info na koncu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 20.03.2020 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Kilkaset tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.03.2020 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Gdzie te kilkaset tysięcy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.03.2020 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Gdzie te kilkaset tysięcy ?? Policzyli razem z 1000+ jak ktoś pobierał i tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 21.03.2020 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 30 kwietnia 2020. A potem dogrywka od 15 listopada Kawki we Włoszech nie uświadczysz już za 0,8-1,2 €. Mam nadzieję że epidemia minie i otworzą granice do czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.03.2020 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Kawki we Włoszech nie uświadczysz już za 0,8-1,2 €. Mam nadzieję że epidemia minie i otworzą granice do czerwca. Po takiej kompromitacji jechać do tych syfiarzy , nigdy w życiu :sick::sick::sick::sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2020 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja chętnie pojadę, lubię włoskie klimaty - w tym roku na przełomie lipca/sierpnia miała być Toskania, ale byc może trzeba będzie przełożyć na przyszły rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.03.2020 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja chętnie pojadę, lubię włoskie klimaty - w tym roku na przełomie lipca/sierpnia miała być Toskania, ale byc może trzeba będzie przełożyć na przyszły rok... No nie ja nie mogę jest mi niedobrze kraj piękny ale poczekam aż się nieco odludni bo to masakra. w tej szerokości geograficznej wszystkie kraje sa fajniejsze bo ie ma w nich Włochów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.03.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Macierze matematyczne mówią o kilku milionach chorych i kilkaset zmarłych. Dostaniecie takie info na koncu Kilkaset tysięcy Gdzie te kilkaset tysięcy ?? Policzyli razem z 1000+ jak ktoś pobierał i tak wyszło Pytałem czy w Polsce czy na całym świecie. Bo macierze matematyczne to nie przelewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.03.2020 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Macierz to bardzo dawne określenie matki jakoś mam takie skojarzenie w miarę sensowne. No owszem to są takie również pojebane tabelki i cyferki do dziś nie wiem po chuj to komu no morze żeby gdybać na temat epidemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.03.2020 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Tak, mać i macierz. zyhu maił chyba na myśli macierz matematyczną jako "cóś" niesłychanie mądrego co daje takie wyniki o których maluczkim nie śniło się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.03.2020 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Swego czasu udzieliłeś mi porady: ... pomysl trochę Dziękuję, skorzystałem Pozwól, że teraz się odwdzięczę i udzielę Tobie: Ja będzie hujowo:sick: Macierz to bardzo dawne określenie matki jakoś mam takie skojarzenie w miarę sensowne. No owszem to są takie również pojebane tabelki i cyferki do dziś nie wiem po chuj to komu no morze żeby gdybać na temat epidemii ... jeżeli nie znasz zasad ortografi "morze" się to "hujowo" czytać ... więc może korzystaj ze słowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.03.2020 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Swego czasu udzieliłeś mi porady: Dziękuję, skorzystałem Pozwól, że teraz się odwdzięczę i udzielę Tobie: ... jeżeli nie znasz zasad ortografi "morze" się to "hujowo" czytać ... więc może korzystaj ze słowników jak masz problem to nie czytaj. Nikt inny nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts