gawel 09.03.2020 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 dzięki-tu już bardziej konkrety ale mi nie pomogą . Po pierwsze zupełnie inna skala mieszkanie 74 a dom - nawet zakładając, że umiałbym to wszystko zrobić to trwało by to lata świetlne - nie mam tyle wolnego czasu jestem z Wrocławia Wrocław na szczęście nie jest najdroższy ceny w domy masz niższe bo m2 więcej i łatwiej negocjować i lepiej się kafle kładzie bo nie ma różnych hujowi zn jak w bloku ze nigdzie w mikrołaziece nie ma prawie całego kafla tylko pocięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.03.2020 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 podziel te ceny średnio przez 2... malowanie ok i kafelki ok jeśli skomplikowane pomieszczenie reszta kpina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 09.03.2020 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 płytka podłoga,lazienka - cena za m2 = 100 pln nie dałbym tyle sufity k-g -cena za m2 =100 pln absurd p.elektr sufitowe -cena za sztukę 80 pln drogo montaż oświetlenia - cena za punkt 100 pln 100 zł za powieszenie lampy ? gdzie tak płacą, zamontuje ich z 30 dziennie malowanie - cena za m2 = 15 pln zgoda montaż wanny z armaturą = 1200 pln kpina montaż muszli wc - cena za sztukę = 300 pln przez 2 podzielić baterie pod-tynk -cena za sztukę = 600 pln max 400 jest z tym trochę sztukaterii ścianka k-g -cena za m2 = 130 pln powariowali podsumowując: dostałeś wycenę w stylu, heniek, napisz mu tam ceny z dupy, jak się jeleń skusi to kowalskiego wystawimy do wiatru a tu zarobimy na jeleniu taki mamy rynek, ale już idzie z zachodu chłód... a to bardzo przepraszam, nie zauważyłem komentarzy . To ile jest rozsądnie za 1m2 sufitu GK ? (mam wiązary i jest tu trochę zabawy ) i za 1m2 ścianki GK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.03.2020 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 niestety niewiele wnosi dla mnie Twój komentarz . Popyt-Podaż tak to działa i to nie ma nic wspólnego z wykształceniem... Dodatkowo chyba mnie nie zrozumiałeś - mając zakres robót , czas trwania i koszt + ilość osób to można pewne rzeczy sobie policzyć. tak czy inaczej interesuje mnie jaki jest rozsądny koszt 1m2 malowania 10-15 zł, położenia płytek 50-70 zł sufitu GK ?, ściany GK ...etc. oczywiście nikt nie ma monopolu , po prostu może ktos ostatnio takie prace zlecał i jestem ciekaw ile placił http://cennikremontow.pl/karton-gipsy-czestochowa-cennik Ceny montażu karton gipsów są zróżnicowane w zależności od rodzaju usługi i stopnia jej trudności. Za ściankę działową z tego materiału zapłacimy od 65 do 85 zł/m2. Montaż płyt gips karton na stelażu to koszt rzędu 35-95 zł/m2, na kleju zaś – od 20 do 45 zł/m2. Fachowcy zadbają również o estetykę wykończenia, w ofercie znajdują się bowiem usługi takie jak szpachlowanie połączeń między płytami gipsowo-kartonowymi (12-19 zł/m2) czy wszpachlowanie siatki zbrojącej na pęknięciach i zarysowaniach (7-25 zł/m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 09.03.2020 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Wrocław na szczęście nie jest najdroższy ceny w domy masz niższe bo m2 więcej i łatwiej negocjować i lepiej się kafle kładzie bo nie ma różnych hujowi zn jak w bloku ze nigdzie w mikrołaziece nie ma prawie całego kafla tylko pocięte. no to ile byś zapłacił ? płytka podłoga,lazienka - cena za m2 = 100 pln sufity k-g -cena za m2 =100 pln p.elektr sufitowe -cena za sztukę 80 pln montaż oświetlenia - cena za punkt 100 pln malowanie - cena za m2 = 15 pln montaż wanny z armaturą = 1200 pln montaż muszli wc - cena za sztukę = 300 pln baterie pod-tynk -cena za sztukę = 600 pln ścianka k-g -cena za m2 = 130 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.03.2020 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 płytka podłoga,lazienka - cena za m2 = 80 plnsufity k-g -cena za m2 =50 plnp.elektr sufitowe -cena za sztukę 50 plnmontaż oświetlenia - cena za punkt 50 plnmalowanie - cena za m2 = 15 plnmontaż wanny z armaturą = 500 plnmontaż muszli wc - cena za sztukę = 150 plnbaterie pod-tynk -cena za sztukę = 400 plnścianka k-g -cena za m2 = 60 pln więcej bym nie dał ani centa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.03.2020 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 nie pękaj Mirek tak jak tu ropa, tak szybko swoje ceny budowlanka zrewiduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.03.2020 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 dzięki !, to rzeczywiście te ceny co mi dali są coś nie hallo ale to mnie dziwi czy aż tak dużo pracy maja ?. Taki dom to przecież calkiem konkretna robota i na dlużej pisałem 1000 razy, że ceny budowlanki są rozhulane do czerwoności, że takie ekipy co masz wycenę robią tak, mają na 10 lat do przodu robót, bo dzesika dostała kredyt i musi zrobić armaturę, ty pytasz o cenę to walę ci ceny z D. jak się zgodzisz, to jakiegoś kowalskiego ślą na drzewo a na tobie mają w 2 godziny na wannie i armaturze 1200 zł. też tak bym chciał. ale to już się powoli kończy. będzie normalniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 09.03.2020 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 płytka podłoga,lazienka - cena za m2 = 80 pln sufity k-g -cena za m2 =50 pln p.elektr sufitowe -cena za sztukę 50 pln montaż oświetlenia - cena za punkt 50 pln malowanie - cena za m2 = 15 pln montaż wanny z armaturą = 500 pln montaż muszli wc - cena za sztukę = 150 pln baterie pod-tynk -cena za sztukę = 400 pln ścianka k-g -cena za m2 = 60 pln więcej bym nie dał ani centa no tak, na pewno będe negocjował ale działa popyt-podaz ... roboty mają sporo i mogą do mnie przyjść dopiero za ponad pół roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.03.2020 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 no roboty mają, więc albo szukasz taniej, albo płacisz tak to dziś wygląda i nie jest to dobry czas na budowanie moim zdaniem. tak jak mówiłem, w 2014 roku pustak 25 p+w był po 3,20 dziś po 7 no to lux. płać.tak samo jest ten pustak warty po 7 jak ropa była po 140 za baryłkę a jest 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 09.03.2020 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 pisałem 1000 razy, że ceny budowlanki są rozhulane do czerwoności, że takie ekipy co masz wycenę robią tak, mają na 10 lat do przodu robót, bo dzesika dostała kredyt i musi zrobić armaturę, ty pytasz o cenę to walę ci ceny z D. jak się zgodzisz, to jakiegoś kowalskiego ślą na drzewo a na tobie mają w 2 godziny na wannie i armaturze 1200 zł. też tak bym chciał. ale to już się powoli kończy. będzie normalniej. pytanie jak dlugo to się powoli kończy ?)), nie zamknę przecież budy na 5 lat bo przecież po to ją buduję aby w niej zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.03.2020 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 jak już powiedziałeś A to trzeba powiedzieć X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 09.03.2020 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Panie! Jakbym miał takich klientów, to bym już do kraju wrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 10.03.2020 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 (edytowane) Ceny są dopuszczalne.Należy tylko sporządzić odpowiednią umowę na JAKOŚĆ wykonania usług. Płyty K-G oraz gładzie sprawdzać lampą, płytki i inne rzeczy poziomicą, kibel i wannę przetestować człowiekiem 130 kg., a najlepiej za 2000 zł. wynająć kierownika, który nie dopuści do żadnej fuszerki i będzie się czepiał każdego szczegółu.Rzecz jasna wszystko to na fakturę Vat i niech robią - ma być I D E A L N I E oraz z gwarancją! Jak nie, to niech spierd..lają.. Edytowane 10 Marca 2020 przez Misterhajt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 10.03.2020 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ceny są dopuszczalne. Należy tylko sporządzić odpowiednią umowę na JAKOŚĆ wykonania usług. Płyty K-G oraz gładzie sprawdzać lampą, płytki i inne rzeczy poziomicą, kibel i wannę przetestować człowiekiem 130 kg., a najlepiej za 2000 zł. wynająć kierownika, który nie dopuści do żadnej fuszerki i będzie się czepiał każdego szczegółu. Rzecz jasna wszystko to na fakturę Vat i niech robią - ma być I D E A L N I E oraz z gwarancją! Jak nie, to niech spierd..lają.. 1. każda cena jest dopuszczalna. montaż kranu za 500 000 też jest dopuszczalna 2. już widzę jakość. będzie pani zadowolona. a jak nie ? nawet najlepsza umowa nie uchroni nas przed: - miesiącami przed sądem - werdyktrem na naszą korzyść - wyegzekwowania na naszą stronę 3. naprawdę uważasz i jesteś tak naiwny, że ktoś ci gładzie podpisze q4 ? ( ku fir ) ? matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 10.03.2020 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 trudno coś ująć lub dodać ), dziś rozpoznałem ceny w okolicach Wrocławia - rzeczywiście zakładając pewien bufor na negocjacje ceny wcale nie są z kosmosu ... chyba czas się przekwalifikować . kolego przekwalfikować miałeś się 10 lat temu teraz będzie mocne odcięcie tej pępowiny kredytowej uwierz mi na słowo i nie zadawaj pytań, nie damy papki dla trolli forum ocenisz to za rok dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2020 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 to jest ciężka, fizyczna praca, której nikt nie chce robić. Dlatego tyle kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 10.03.2020 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 to jest ciężka, fizyczna praca, której nikt nie chce robić. Dlatego tyle kosztuje. buhahahahhahaha mogę takich wanien i armatur zamontować 3 dziennie 3600 x 20 dni spoko ale jesteście naiwni Boże, płacą wam albo naprawde "tacy jesteście" \ uniwers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 10.03.2020 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ja się orientowałem kilka miesięcy temu w cena robocizny łazienki. Metraż koło 4,5m2, bez półeczek zabudowanych i innych bzdetow, płytki podłogą 40x40, ściana 40x60, docinanie narożników, montaż wanny, muszli, "Geberit" umywalki, ustawienie i powieszenie szafek. Średnia cena od 3 oferentów 4500. Piec lat temu za łazienkę 3,7m2 płaciłem 3300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.03.2020 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 trudno coś ująć lub dodać ) Spier... to teraz mogą kazać klientowi wykonawcy. Rozchodzą się jak świeże bułeczki i mają tak długo zaklepane terminy, jak długo prowadzą kalendarz (niektórzy nie chcą się umawiać za trzy miesiące czy pół roku, bo i tak potencjalny klient dzwoni co kilka godzin). I jak się obrażą, to po speca będziesz do Bydgoszczy jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts