Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Poniższego news rzuca zupełnie innej światło w kontekście nieśmiertelności gatunku jako takiego - ciekawe ile w tym prawdy a ile w fantazji

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-koronawirus-a-plodnosc-badacze-maja-zle-wiadomosci-dla-mezcz,nId,4779027

Uuuu to by było słabo. Ciemnośc, widzę ciemność! Ten Machulski to był jednak wizjoner... ;)

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W każdym razie bym się nie zdziwiła... ;) I kropka! :)

Chciałabyś o tym porozmawiać ?

Dobrze więc, zacznijmy od Ciebie.

W wygodnej pozycji, oddychaj powoli i zacznij swą opowieść.

Forumowym psychoanalitykom (podobnym Tobie) pozwól ocenić Twe wypowiedzi :)

Tak tak… tu pieniądze wpłynęły, tam wypłynęły, a magiczne państwo pomogło. Twarde fakty sa zaś takie, ze PKB ma skutek tych pływów poleciało na pysk o ok.8%! Jak nigdy od wielu lat. Zaklinanie rzeczywistości, stawianie tysięcy pytań, meandrowanie w inne tematy, chwytające za serce opowieści o braku wakacji nic tu nie dadzą. Nie przykryjesz tym twardych danych liczbowych. Tu, w tych 8% masz stracone miliardy!

"Bełkot" to jest stwierdzenie

Twarde fakty sa zaś takie, ze PKB ma skutek tych pływów poleciało na pysk o ok.8%!
poleciało na pysk o 8%! :D

i to jest właśnie sianie paniki.

Nie powtarzaj cięgle sloganów o spadku na pysk polskiego PKB.

Nie masz nic mądrzejszego do napisania?

Może dla niektórych celem życia jest obserwowania ciągle rosnącego PKB i przyrastających miliardów.

PS "Spokojna twoja rozczochrana"- wiesz po kim to powtarzasz? Nuda i sztampa :)

Bądź bardziej oryginalna.

Z punktu widzenia przetrwania gatunku wirus, który kasuje głównie ludzi w wieku 60+ nie ma większego znaczenia.

Poniższy news rzuca zupełnie innej światło w kontekście nieśmiertelności gatunku jako takiego - ciekawe ile w tym prawdy a ile w fantazji

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-koronawirus-a-plodnosc-badacze-maja-zle-wiadomosci-dla-mezcz,nId,4779027

"Co się odwlecze to nie uciecze" :) Ty również przekroczysz kiedyś próg gdy zostaniesz "odpadem produkcyjnym" do depopulacji :) ;)

Z Wielospecjalistycznego Szpitala Miejskiego im. J. Strusia przy ul. Szwajcarskiej w Poznaniu odchodzą kolejni lekarze.

Zakażonych i chorych na COVID-19 przybywa, a zaczyna brakować medyków. Ci, którzy zostali, mówią, że większość z nich zajmuje się podawaniem tabletek, bo na leczeniu chorób zakaźnych zabiegowiec się nie zna.

Różne punkty widzenia

https://plus.gloswielkopolski.pl/lekarze-odchodza-ze-szpitala-zakaznego-na-adrenalinie-wierze-w-boga-i-hipokratesa-dlugo-w-czasie-pandemii-koronawirusa-nie/ar/c1-15223466

"Na adrenalinie, wierze w Boga i Hipokratesa długo w czasie pandemii koronawirusa nie pociągniemy"

A spróbuj nie brac tego do siebie. Wtedy stanie sie jasność... ;)

Skądże znowu, "nie biorę". To tylko odpowiedź na Twą znajomość mych "urazów" (choć niestety tym samym zrewanżować się nie mogę) :)

Dziękuję za miły dialog, tak wiele wnoszący do tego tematu.

Cytat:

Natomiast jeżeli się z ludźmi zaczyna rozmawiać i pokazuje, że mają wsparcie i że trzeba to zrobić, bo inaczej będą się dziać tragedie, tutaj otwartość środowiska medycznego na jeszcze większe zaangażowanie może się pojawić i może to być bardziej skuteczne.

Ja sam pracowałam na terenach, gdzie występuje gorączka krwotoczna Lassa o 30 proc. śmiertelności. Pojechałem tam, choć nikt mi nie kazał, bo chciałem, bo jakoś się zmotywowałem. Miałem środki ochrony, wiedziałem, że organizacja, z którą jadę, zrobi wszystko, żeby było dobrze, miałem wykupione przez nich ubezpieczenie. Wiedziałem, że jak coś się stanie, załatwią transport i moje bezpieczeństwo będzie na pierwszym miejscu, dlatego mogłem ryzykować.

Natomiast jestem przekonany, że ogromna część pracowników medycznych tego poczucia w tym momencie nie ma. Od tego trzeba zacząć i należy to zrobić jak najszybciej.

Cały tekst (musisz byc zarejestrowany, to trwa moment) :

https://oko.press/lekarz-z-sor-widze-ze-to-sie-na-dniach-zawali/?u=true