Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O niewyizolowaniu wirusa od nosiciela, testach PCR i kilka innych rzeczy.

https://www.facebook.com/niezaleznatelewizja/videos/292797301846919

Oczywiście z FB, bo w mediach głównego ścieku to nie jest dostępne. Tak tylko uprzedzam, bo Pytek zapewne zaraz wszystko "zaorze".

Edytowane przez vvvv

https://www.lexlege.pl/ustawa-o-zapobieganiu-oraz-zwalczaniu-zakazen-i-chorob-zakaznych-u-ludzi/art-36/

Art. 36. zapob.chor. zakaź.

Przesłanki zastosowania środka przymusu bezpośredniego

1.

Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji, obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków.

2.

O zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego decyduje lekarz lub felczer, który określa rodzaj zastosowanego środka przymusu bezpośredniego oraz osobiście nadzoruje jego wykonanie przez osoby wykonujące zawody medyczne. Każdy przypadek zastosowania środka przymusu bezpośredniego odnotowuje się w dokumentacji medycznej.

3.

Lekarz lub felczer może zwrócić się do Policji, Straży Granicznej lub Żandarmerii Wojskowej o pomoc w zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego. Udzielenie pomocy następuje pod warunkiem wyposażenia funkcjonariuszy lub żołnierzy w środki chroniące przed chorobami zakaźnymi przez tego lekarza lub felczera.

4.

Przed zastosowaniem środka przymusu bezpośredniego uprzedza się o tym osobę, wobec której środek przymusu bezpośredniego ma być zastosowany, i fakt ten odnotowuje się w dokumentacji medycznej. Przy wyborze środka przymusu bezpośredniego należy wybierać środek możliwie dla tej osoby najmniej uciążliwy, a przy stosowaniu środka przymusu bezpośredniego należy zachować szczególną ostrożność i dbałość o dobro tej osoby.

5.

Przymus bezpośredni polegający na unieruchomieniu może być stosowany nie dłużej niż 4 godziny. W razie potrzeby stosowanie tego przymusu może być przedłużone na następne okresy 6-godzinne, przy czym nie dłużej niż 24 godziny łącznie.

6.

Przytrzymywanie jest doraźnym, krótkotrwałym unieruchomieniem osoby z użyciem siły fizycznej.

7.

Unieruchomienie jest dłużej trwającym obezwładnieniem osoby z użyciem pasów, uchwytów, prześcieradeł lub kaftana bezpieczeństwa.

8.

Przymusowe podanie leku jest doraźnym lub przewidzianym w planie postępowania leczniczego wprowadzeniem leków do organizmu osoby - bez jej zgody.

Ależ to jakaś heretycka ustawa sprzed 2015 roku! To może obowiązywac w New Poland Order, w IVRP? To niemozliweeee:lol2:

Wielbiłeś prof. W. Guta

LITOŚCI !!!

Nawet nie wiesz po ilu dniach od potencjalnego zarażenia wirusem można otrzymać w wiarygodny wynik testu RT-PCR.

Nie mogę od powiadać za to co zrozumiesz, lub sobie uroisz w swojej główce po przeczytaniu jakiegoś wpisu.

To już zakrawa o zachowania pschotyczno-paranoidalne.

Ależ to jakaś heretycka ustawa sprzed 2015 roku! To może obowiązywac w New Poland Order, w IVRP? To niemozliweeee:lol2:

Dla wiseman'a nie robi różnicy :) ... przecież o tym wirusie wiedzieli już grubo wcześniej :)

... Bill im zdradził to w sekrecie ;)

LITOŚCI !!!

Nie mogę od powiadać za to co zrozumiesz, lub sobie uroisz w swojej główce po przeczytaniu jakiegoś wpisu.

Wiem :) ... Ty nawet nie "od powiadasz" za to, czego sam nie rozumiesz :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
łączenie postów

https://www.lexlege.pl/ustawa-o-zapobieganiu-oraz-zwalczaniu-zakazen-i-chorob-zakaznych-u-ludzi/art-36/

Ustawa o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi

Stan prawny aktualny na dzień: 13.11.2020

Art. 36. zapob.chor. zakaź.

Przesłanki zastosowania środka przymusu bezpośredniego

1.

Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji, obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków.

2.

O zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego decyduje lekarz lub felczer, który określa rodzaj zastosowanego środka przymusu bezpośredniego oraz osobiście nadzoruje jego wykonanie przez osoby wykonujące zawody medyczne. Każdy przypadek zastosowania środka przymusu bezpośredniego odnotowuje się w dokumentacji medycznej.

3.

Lekarz lub felczer może zwrócić się do Policji, Straży Granicznej lub Żandarmerii Wojskowej o pomoc w zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego. Udzielenie pomocy następuje pod warunkiem wyposażenia funkcjonariuszy lub żołnierzy w środki chroniące przed chorobami zakaźnymi przez tego lekarza lub felczera.

4.

Przed zastosowaniem środka przymusu bezpośredniego uprzedza się o tym osobę, wobec której środek przymusu bezpośredniego ma być zastosowany, i fakt ten odnotowuje się w dokumentacji medycznej. Przy wyborze środka przymusu bezpośredniego należy wybierać środek możliwie dla tej osoby najmniej uciążliwy, a przy stosowaniu środka przymusu bezpośredniego należy zachować szczególną ostrożność i dbałość o dobro tej osoby.

5.

Przymus bezpośredni polegający na unieruchomieniu może być stosowany nie dłużej niż 4 godziny. W razie potrzeby stosowanie tego przymusu może być przedłużone na następne okresy 6-godzinne, przy czym nie dłużej niż 24 godziny łącznie.

6.

Przytrzymywanie jest doraźnym, krótkotrwałym unieruchomieniem osoby z użyciem siły fizycznej.

7.

Unieruchomienie jest dłużej trwającym obezwładnieniem osoby z użyciem pasów, uchwytów, prześcieradeł lub kaftana bezpieczeństwa.

8.

Przymusowe podanie leku jest doraźnym lub przewidzianym w planie postępowania leczniczego wprowadzeniem leków do organizmu osoby - bez jej zgody.

No nie może być...Rząd, za którym dwa lata temu (pod innym nickiem) poszedłyś w ogień teraz podpisuje się pod czymś takim ???

Normalnie, aż mi Ciebie szkoda :lol: :lol:

Dla wiseman'a nie robi różnicy :) ... przecież o tym wirusie wiedzieli już grubo wcześniej :)

... Bill im zdradził to w sekrecie ;)

Wiem :) ... Ty nawet nie "od powiadasz" za to, czego sam nie rozumiesz :) ;)

Czy ja wiem czy w sekrecie ? przecież się tym chwalił publicznie kilka lat temu a teraz już ma szczepionkę nawet :D

20 października 2020 r. Sejm zatwierdził nową ustawę:

Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków.

art. 36 ust. 1 ustawy o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi.

Kusze puki co są legalne , tylko dużo strzał trzeba dokupić ,batalia z kanaliami długo trwać będzie ale wygramy .

A myślisz,że tego wirusa w 100% wyłapią u każdego? ile jest takich gości co się źle czują i posiedzą w domu i po chorobie?

Jejku ja mam tylko kija bejsbolowego,został mi z lat młodości jak grałem ;) Z tym to nawet nie ma co wyskakiwać bo ze śmiechu padną sanitariusze.

O!

To jednak sprzedali u nas jakąś piłkę do bejsbola?

Bo kijów - całe mnóstwo!

:lol:

Też taki mam. Odziedziczyłem po poprzednich lokatorach.

Adam M.

O!

To jednak sprzedali u nas jakąś piłkę do bejsbola?

Bo kijów - całe mnóstwo!

:lol:

Też taki mam. Odziedziczyłem po poprzednich lokatorach.

Adam M.

może ktoś kupił opcję dodatkową ,,piłka do kija" ,ale tych co znam i mieli taki sprzęt to każdy używał go bez piłki :D . Jeden straszył drugiego :stirthepot:

LITOŚCI !!!

LITOŚCI !! ;)

"żółte papiery" wiele tłumaczą ale jednak nie przesadzaj ze swoimu "przemyśleniami".

Twoje knocepcje legły w gruzach.

I niecelowość noszenia maseczek, i autorytet prof. W. Guta też już padł bo jednak zmienił zdania.

Teraz na tapecie jest prof. P Kuna.

Nie potrafisz odpowiedzieć na proste twierdzenia tylko posuwasz się do inwektyw i stwierdzeń typu "zachowania pschotyczno-paranoidalne"

LITOŚCI !! ;)

TAK dla wiedzy, NIE dla głupoty jaką prezentujesz na FM.

Czy ja wiem czy w sekrecie ? przecież się tym chwalił publicznie kilka lat temu a teraz już ma szczepionkę nawet :D

Nie rozumiesz tekstów które czytasz.

Wirusa nie stworzył Bill Gates.

Szczepionki nie stworzył Bill Gates.

Bill Gates nie posiada szczepionki na COVID-19.