Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ci z najbliższego otoczenia obozu władzy mieli okazje już wdrożyć swoje teorie w życie, skutkiem jest śmierć, śmierć dziesiątek tysięcy ludzi.

Ci koronasceptycy negują i istnienie choroby COVID-19 i negują działania DDM.

Wszystko negowali i nadal negują łącznie z liczbą zgonów covidowych i covidowych połączonych z chorobami współistniejącymi.

Negują także szczepionki, ich skuteczność i wymyślają powikłania i wyolbrzymiają NOP'y.

Ratunek widzą w zniesieniu DDM, negacji wszystkich obostrzeń i w amantadynie.

Co za mniemanologia...

NIKT chyba teraz nie neguje istnienia kowida.

Różnice między kowidianami a osobami normalnymi tkwią w tym, że kowidianie chcą szczepić siebie (wolno) i innych (spier. odemnie!)

Dodatkowo...

Nie dopuszczają do siebie myśli, że chorobę można też LECZYĆ zamiast się na nią zaszczepiać z niewiadomym skutkiem.

No i ten niepotrzebny pęd do zaszmacenia ogółu namordnikami..

Adam M.

W jaki sposób zgon 42-letniego człowieka, który leczył się na astmę, zaraził się COVIDem, został zdiagnozowany, trafił do szpitala i po dwóch tygodniach umarł (informacja od lekarza dla żony na dzień przed zgonem: "on już nie ma płuc") jest wynikiem "absurdalnej polityki rządzących" ?

Czy jego zgon był spowodowany przez COVID, czy "zły stan polskiej służby zdrowia" ?

Diagnoza i trafienie do szpitala to może być za mało żeby przeżyć; zwłaszcza że dopiero po 13 dniach szpitalny lekarz zauważył brak płuc u pacjenta!

Opisałeś procedurę- możliwe, że wbrew intencjom- która nie przewiduje leczenia wczesnego, od pierwszych objawów. Śmieszne i tragiczne zarazem jest to, że jedynym, który wdrożył i stosuje procedury wczesnego leczenia jest dr Bodnar. Prywatnie.

Twoje Puzzle można więc złożyć tak:

Zły stan polskiej służby zdrowia, spowodowany absurdalną polityką rządzących skutkuje opóźnieniem leczenia pacjentów chorych na Covid i w konsekwencji powikłaniami, lub nawet zgonem.

:popcorn:

Ja nie oceniam tutaj stanu polskiej służby zdrowia( przytoczony przeze mnie wykres mówi wiele), ani trafności diagnozy, czy podjętej terapii tylko podkreślam fakt, że mój znajomy jest jak najbardziej ofiarą panedemi mimo, iż nie figuruje w podawanej tu liczbie nieco ponad 5000 zgonów.

Nie napisałem też (to Twoja interpretacja), że po 12 dniach lekarz zauważył brak płuc u pacjenta, tylko, że po 12 dniach przekazał taką informację rodzinie - być może po to, by przygotować na nieuniknione.

Edytowane przez fotohobby

A słyszałeś o tych Hasydach na lotnisku w Warszawie jak taniec odpierdalali bez maseczek oczywiście 100 chłopa kankana waliło i nikt im uwagi nie zwracał ale oni mogą wszystko ,tacy trochę dziwacy .

A słyszałeś o tych Hasydach na lotnisku w Warszawie jak taniec odpierdalali bez maseczek oczywiście 100 chłopa kankana waliło i nikt im uwagi nie zwracał ale oni mogą wszystko ,tacy trochę dziwacy .

W strefie tranzytowej nie obowiązują krajowe obostrzenia więc nie było podstaw do zwracania uwagi.

Kuśtykał sześć razy na czterech metrach, przeżegnał się sześć razy wejścia i sześć razy znacząco chrząknął, więc łomot bankowo mu się należał.

666:jawdrop:

Ochroniarz zapomniał ze fika się do mniejszych od siebie:)

Oj zdziwić się można czasami srogo jak się pofika do nieodpowiedniego "mniejszego" :D

Dzisiaj od 24 zapisy na szczepienia kulibob... Pamiętaj że eskierowanie może się pojawić kilka godzin wcześniej więc lepiej żebyś filował.

No i się zaszczepiłem dwa dni temu. Generalnie jak patrze teraz na terminy szczepien i dostepność szczepionek to nie ma żadnego problemu. Jesli tylko masz skierowanie to w ciągu kilku dni masz szczepionkę. Sytuacja troche sie sypnie w ciągu kilku dni bo dochodzi coraz więcej rocznikow no i będzie milion mniej szczepionek w tym tygodniu ale i tak wygląda na to że niedlugo będzie wiecej szczepionek niż chętnych.

Za parę dni upragnione skierowanie :)

Ja to jest z wyborem? Tzn wybieram miejsce, rodzaj szczepionki?

Oraz czy przy wyborze punktu mam podświetlony czas tak aby wybrać bardziej optymalny czas?

Muszę zdążyć się dziabnąć zanim gówniaki wrócą do szkół

Edytowane przez kulibob

Za parę dni upragnione skierowanie :)

Jeżeli jesteś w wieku 30-39 lat i zgłosiłeś/aś chęć zaszczepienia się w I kwartale tego roku, to będziesz mieć 28 kwietnia wystawione e-skierowanie na szczepienie i będziesz mógł/a się zarejestrować.

Myślałem że jesteś w tym przedziale wiekowym.

Jeżeli jesteś w wieku 30-39 lat i zgłosiłeś/aś chęć zaszczepienia się w I kwartale tego roku, to będziesz mieć 28 kwietnia wystawione e-skierowanie na szczepienie i będziesz mógł/a się zarejestrować.

Myślałem że jesteś w tym przedziale wiekowym.

No jestem mój rocznik ma rejestrację 30. Nie wiedziałem że dzisiaj mam mieć skierowanie jak już się zapisałem dawno temu