Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak. Oczywiście z solidnym pilnowaniem kwarantanny, gdy ktoś może przywlec nowy wariant. Dużym błędem były luźne zasady jak przed świętami sprowadzano Polaków z UK. Każde ognisko też powinno być izolowane.

No dobra, a co z Polakami, którzy mogą teraz przywlec nowy wariant z Egiptu? I tu już chyba nie ma znaczenia czy są zaszczepieni czy też nie bo jedni i drudzy mogą się zarazić i mogą także zakazić.

Jeśli dostrzegasz jakąś różnicę to chętnie się dowiem.

Na marginesie, nawet gdy w domu ktoś umrze to prokurator zleca sekcje zwłok znam tez takie przypadki.

To się sporo pozmieniało, bo do tej pory prokurator zlecał sekcję w wypadku podejrzenia przestępstwa. Trzeba przyznać, że mają rozmach, sekcje każdego kto umrze w domu to tysiące przypadków rocznie.

No dobra, a co z Polakami, którzy mogą teraz przywlec nowy wariant z Egiptu? I tu już chyba nie ma znaczenia czy są zaszczepieni czy też nie bo jedni i drudzy mogą się zarazić i mogą także zakazić.

Jeśli dostrzegasz jakąś różnicę to chętnie się dowiem.

Delta już jest w Polsce, wiec nie trzeba nic przywlekać. Różnica między zaszczepionym a niezaszczepionym jest taka, że ten pierwszy ma znacznie mniejsze szanse na zakażenie, a przy zakażeniu jest niższy poziom transmisji wirusa dzięki łagodniejszemu przebiegowi choroby. Dlatego tak mocno akcentowane jest zaszczepienie jak największej populacji, aby ograniczyć i z czasem wyeliminować transmisję wirusa.

Delta już jest w Polsce, wiec nie trzeba nic przywlekać. Różnica między zaszczepionym a niezaszczepionym jest taka, że ten pierwszy ma znacznie mniejsze szanse na zakażenie, a przy zakażeniu jest niższy poziom transmisji wirusa dzięki łagodniejszemu przebiegowi choroby. Dlatego tak mocno akcentowane jest zaszczepienie jak największej populacji, aby ograniczyć i z czasem wyeliminować transmisję wirusa.

Kilku forumowych misjonarzy antyszczepionkowych twierdzi, że to tylko "plandemia", covid to rodzaj zwykłej grypy a prawdziwe szkody łącznie z depopulacją przynoszą antycovidowe szczepionki.

Niektórzy mitomani twierdzą nawet, że NOP-y poszczepienne (głównie pod postacią "zakrzepicy") sieją spustoszenie w ich najbliższym otoczeniu :)

Kilku forumowych misjonarzy antyszczepionkowych twierdzi, że to tylko "plandemia", covid to rodzaj zwykłej grypy a prawdziwe szkody łącznie z depopulacją przynoszą antycovidowe szczepionki.

Niektórzy mitomani twierdzą nawet, że NOP-y poszczepienne (głównie pod postacią "zakrzepicy") sieją spustoszenie w ich najbliższym otoczeniu :)

Niestety dobrze to nie wygląda. Dziś przeczytałem taki news i obawiam się tych teorii antyszczepionkowców, którzy przechorują covid https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,covid-19-moze-wywolac-spadek-inteligencji--nowe-badanie,artykul,30391355.html

Niestety dobrze to nie wygląda. Dziś przeczytałem taki news i obawiam się tych teorii antyszczepionkowców, którzy przechorują covid https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,covid-19-moze-wywolac-spadek-inteligencji--nowe-badanie,artykul,30391355.html

Trochę optymizmu wg doniesień kłucie nie chroni przed chorobą zakażeniem tylko przed intubacją i uśmierceniem tlenem. Zatem IQ spadnie. Ale za to poziom frajerstwa w populacji zmaleje

Całkiem możliwe, że już niebawem Lancet opublikuje rozszerzone wyniki badań, o osoby które tylko przebywały w towarzystwie osób zaszczepionych ?

No i co z osobami które cierpią na pewne niedobory od czasów jeszcze przed wybuchem "plandemii" ?

Przykładów na to znajdziesz nawet na tym forum dość sporo.

Trochę optymizmu wg doniesień kłucie nie chroni przed chorobą zakażeniem tylko przed intubacją i uśmierceniem tlenem. Zatem IQ spadnie. Ale za to poziom frajerstwa w populacji zmaleje

Nie znam takich doniesień. Natomiast są badania, które potwierdzają, że szczepienia chronią przed zakażeniem, ograniczają transmisję i obniżają ryzyko wystąpienia objawów. Czy IQ spadnie? Wśród antyszczepionkowców zapewne tak, jeśli badania się potwierdzą. W populacji jest szansa na zwiększenie, ze względu na naturalne zmniejszenie udziału tych z najniższym IQ.

Ludzie, nie macie nic lepszego do roboty tylko roztrząsać kiedy i jak prokurator zleca sekcje zwłok?? Napisałem że w przypadku śmierci i w domu prokurator może zlecić a że nie napisałem w jakim przypadku to już ja @##@#$%%$#@@@ jest powód aby ciągnąc temat. Potrzebne to komuś? MI wcale.

I tak jak napisał @stos sekcję zwłok może nawet zlecić rodzina.

Pisałeś, że znasz dwa przypadki i w obu odbyła się sekcja. Pisałeś, że sekcję zlecił prokurator. Nie miej pretensji do współforumowiczów, że czerpią ubaw, a w przyszłości, gdy piszesz takie opowieści to staraj się ubierać je w ramy realne, nie będą się z ciebie śmiać.

Widzisz, to nie tylko do Ciebie się odnosi ale do wszystkich którzy wierzą ślepo w to co wyczytają w necie a przecież te teksty piszą ludzie mniej lub bardziej nawiedzeni i nakręceni i to zarówno jedni i drudzy (mam na myśli zwolennik jak i przeciwników szczepień)) i tak jeden drugiemu wciska linki aby podważyć jego argumenty. A najlepsze jest to że już nie wiedzą co mają wypisywać aby zabłysnąć więc wypisują brednie:D

Chcesz mi przekazać, że opieranie się na badaniach naukowych to wierzenie na ślepo w to co się wyczyta w necie, natomiast ty nie wypisujesz bredni bo czerpiesz swoją wiedzę z "tych właściwych" źródeł? Badania są wciskaniem kitu, a właściwe argumenty to "znam dwa przypadki...", "szczepionki powodują zakrzepicę...", czy inne powtarzane anonimowo, bez najmniejszego potwierdzenia? Paradne.

Chcesz mi przekazać, że opieranie się na badaniach naukowych to wierzenie na ślepo w to co się wyczyta w necie, natomiast ty nie wypisujesz bredni bo czerpiesz swoją wiedzę z "tych właściwych" źródeł? Badania są wciskaniem kitu, a właściwe argumenty to "znam dwa przypadki...", "szczepionki powodują zakrzepicę...", czy inne powtarzane anonimowo, bez najmniejszego potwierdzenia? Paradne.

W Austrii wstrzymują ale w Polsce nie ma powodu do niepokoju.

https://portal.abczdrowie.pl/austria-wstrzymuje-partie-preparatu-astrazeneca-w-polsce-stosuje-sie-te-sama-szczepionke-ale-nie-ma-powodow-do-niepokoju

"Nie znam takich doniesień. Natomiast są badania, które potwierdzają, że szczepienia chronią przed zakażeniem, ograniczają transmisję i obniżają ryzyko wystąpienia objawów."

"NAUKOFA" postawa nie znam znaczy nie istnieje

Tak masz rację wszyscy zgodnie pracują na korzyśc Ludzkości od ust sobie i swoim dzieciom odejmując https://www.youtube.com/watch?v=gS8dvrqPx7k

Żyj dalej w świecie złudzeń

Ludzie, nie macie nic lepszego do roboty tylko roztrząsać kiedy i jak prokurator zleca sekcje zwłok?? Napisałem że w przypadku śmierci i w domu prokurator może zlecić a że nie napisałem w jakim przypadku to już ja @##@#$%%$#@@@ jest powód aby ciągnąc temat. Potrzebne to komuś? MI wcale.

I tak jak napisał @stos sekcję zwłok może nawet zlecić rodzina.

Odpowiedz na pytanie ile miałeś tych śmiertelnych przypadków zakrzepicy w najbliższym otoczeniu: 2 czy 4 i ile było tych sekcji potwierdzających twoje teorie .... ?

To ty zacząłeś opowieści o sekcjach zwłok.

Wygląda na to że zapomniałeś co wcześniej pisałeś.

Kłamstwo ma krótki nogi.

https://www.gospanews.net/en/2021/07/25/breaking-us-cdc-retires-pcr-test-due-to-it-may-cant-distinguished-covid-from-influenza-viruses-pandemic-emergency-distorted/

A ci wredni psychole płąskoziemcy trąbili na tym na forum już od dwóch lat. Ale wiedzący lepiej i ufni w bogobojne światowe rzady ku dobru ludzkości z definicji mają rację. Ciekawe łyso im czy nie może jakaś odrobina niepewności się wkradła w tą niezachwianą pewność

Nie doczytałeś linkowanego materiału:

1. Śmierć po szczepionce? Austria wszczyna śledztwo

Oba przypadki miały miejsce w miejscowości Zwettl w Dolnej Austrii. Obie kobiety były szczepione preparatem AstraZeneca pochodzącym z tej samej partii - ABV 5300. Krótko po szczepieniu 49-letnia kobieta zmarła. Stwierdzono, że przyczyną zgonu było zaburzenie krzepnięcia krwi. U drugiej pacjentki zdiagnozowano zator płucny, spowodowany zakrzepem. Teraz życiu 35-letniej kobiety nic nie zagraża.

W związku z tą sytuacją Federalny Urząd ds. Bezpieczeństwa w Opiece Zdrowotnej (BASG) poinformował w niedzielę 7 marca, że tymczasowo zawiesza szczepienia przeciw COVID-19 z partii ABV 5300 preparatu koncernu AstraZeneca.

2. "Dopóki nie ma dowodów, program szczepień w Polsce nie zostanie wstrzymany"

Kilka dni temu media również informowały o śmierci 36-letniej nauczycielki z Leszna.

Kobieta otrzymała szczepienie preparatem AstraZeneca 22 lutego.

Wiadomo, że odczuwała standardowe działania niepożądane - osłabienie oraz ból w ramieniu. Objawy ustąpiły po jednym dniu.

1 marca kobieta nagle zasłabła i zmarła. Sekcja wykazała, że zgon nastąpił z przyczyn naturalnych. Biegły jednak nie podał bezpośredniej przyczyny śmierci. Mają to dopiero potwierdzić badania toksykologiczne i histopatologiczne.

Tatiana Kolesnychenko, 5 miesięcy temu

Edytowane przez d7d
Po co trochę optymizmu jak można być pełnym optymizmu.

A ja wyczytałem ostatnio takie niusa że w USA podniesiono skuteczność szczepionek w ten sposób że przed zaszczepieniem przez około 10 min smaży się jest na patelni, podobno wysoka temperatura zabija wszelakie skutki uboczne potwierdzone podobno skuteczność na 99%.

To z tego samego źródła co informacje o zakrzepicy, prokuratorach i sekcjach zwłok ? :D

"gospanews" organizacja religijna z jasnowidzmi :) ... można poczytać o różnych “prophetess of the pandemic” :)

Chyba opisałem w miarę dokładnie i realnie (to nie były przypadki wyssane z palca) ale nie wiedziałem że trzeba tu pisać całą wykładnie wraz z linkami odnoszącymi do przepisów prawa medycyny i kodeksu pracy. To jest temat luźny na zasadzie pogaduchy do poduchy ale cóż jak widzę tu są tacy dręczyciele że drążą temat pytaniami gorzej jak w przedszkolu gdzie dzieci zadawają mnóstwo pytań oczywistych dla dorosłego ale to są dzieci które dopiero poznawają świat.

Ta "zakrzepica" w "akcie zgonu" to też realnie ?

I to także u tego, co to jakoby zmarł w domu ?

To były niusy z New TV Florida.

Podziemna organizacja medialna nadająca Twoje wymysły ?

Słyszysz głosy, czy to tylko senne objawienia ? ;)

Padło ci na oczy czy na umysł? To że nie umiesz czytac ze zrozumieniem to już wiem ale żeby robić z siebie takiego niedouczonego to wstyd.

Jakie kłamstwo o co ci znowu chodzi? Okłamałem cię? Jak tak myslisz to myśl tak dalej, nie mam najmniejszego zamiaru wyprowadzać cię z blędu.

I żadnych teorii ja tu nie wciskam, nie znasz znaczenia teoria to nie uzywaj bo tu juz jeden też nie odrózniał deklaracji od podsumowania. Ja stwierdzam fakty jakie były i łącze to w całość.

Tak, kłamiesz i wszystko zmyślasz.

Nie znasz żadnego z opisywanych czterech przypadków śmierci w wyniki poszczepiennej zakrzepicy.

Nie wiesz która z zakrzepic spowodowała śmierć.

Znasz tylko hasło: "zakrzepica" i dorabiasz "fakty" do własnych teorii spiskowych.

Poczytaj zakrzepica24.pl i jak przeczytasz to może coś zrozumiesz.

Ale sobie strzeliłeś w kolano, bo podróżować mogą tylko osoby posiadające certyfikat.

Z czym strzeliłem ? Chce jechac musi się dziabnąć . Taki nakłanianie do szczepienia light