Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Arturo, ty komunę znasz tylko z opowieści no i ze źródeł z netu:D powielasz i wierzysz w to co jacyś narwani redaktorzy napisali. I problem masz taki że non stop jedno i to samo piszesz, żyjesz w jakieś matni?

W przeciwieństwie do Ciebie w 1989r i przed, byłem niewiele młodszy od Ciebie dzisiaj.

Być może na wsiach wschodniej Polski przed 89r pracowało się w peegieerech czy pasło owce i krowy na polach ale w miastach ZOMO chodziło po ulicach i jeździły czołgi, krów nie było, za to na murach pisało się TVP LZE, PZPR k...,za które ZOMO palowalo i takich pal zebrałem trochę,w Gliwicach...

Pamiętam jak Jaruzelski (Kaczyński) zabrał mi teleranek rano w niedzielę w 81r,pamiętam jak w 88r byłem na dużej demonstracji w Gliwicach i jak nas rozganiali...

Tak samo jak w zeszłym roku...

Niedaleko mnie(dawna ul.Kosciuszki)stacjonowała jednostka pancerna, widziałem z balkonu jak w noc przed stanem wojennym czołgi jechały na pacyfikacje.

Także badaj tam jako

Być może wschodnia Polska B tego dzisiaj nie czuje bo po wsiach i po polach ZOMO nie biegało a do szkół gaz łzawiący się nie wdzierał po demonstracjach rocznic sierpniowych a w TVP jak dzisiaj w TVPis mówili, że jest cudownie w Polsce i ,że wrogowie i zdrajcy z zachodu robią prowokacje...

Dlatego na wsiach zabitych dechami i w małych miastach, wśród ludności bez wykształcenia i mało inteligentnych PIS=PZPR wygrywa w głosowaniach...

Edytowane przez Arturo1972

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W przeciwieństwie do Ciebie w 1989r i przed, byłem niewiele młodszy od Ciebie dzisiaj.

Być może na wsiach wschodniej Polski przed 89r pracowało się w peegieerech czy pasło owce i krowy na polach ale w miastach ZOMO chodziło po ulicach i jeździły czołgi, krów nie było, za to na murach pisało się TVP LZE, PZPR k...,za które ZOMO palowalo i takich pal zebrałem trochę,w Gliwicach...

Pamiętam jak Jaruzelski (Kaczyński) zabrał mi teleranek rano w niedzielę w 81r,pamiętam jak w 88r byłem na dużej demonstracji w Gliwicach i jak nas rozganiali...

Tak samo jak w zeszłym roku...

Niedaleko mnie(dawna ul.Kosciuszki)stacjonowała jednostka pancerna, widziałem z balkonu jak w noc przed stanem wojennym czołgi jechały na pacyfikacje.

Także badaj tam jako

Być może wschodnia Polska B tego dzisiaj nie czuje bo po wsiach i po polach ZOMO nie biegało a do szkół gaz łzawiący się nie wdzierał po demonstracjach rocznic sierpniowych a w TVP jak dzisiaj w TVPis mówili, że jest cudownie w Polsce i ,że wrogowie i zdrajcy z zachodu robią prowokacje...

Dlatego na wsiach zabitych dechami i w małych miastach, wśród ludności bez wykształcenia i mało inteligentnych PIS=PZPR wygrywa w głosowaniach...

i Według Ciebie stacja TVN pokazuje nam prawdę...

Ze wszystkich stacji które miałem nie przyjemność oglądać TVN pierze mózgi najgorzej....

Jak można znaleźć cień logiki w TVpis to od TVN przechodziły mnie ciarki.

Moi klienci który to oglądają są najbardziej przestraszeni z powodu pandemii.

Najbardziej antypolska TV jaką można sobie wymarzyć.

Trzy adekwatne cytaty z przykładów,sprzed 4 lat ale można je mnożyć porównując PIS do PZPR i ustroju sprzed 1989r.

Kto żył przed 1989r nie musi tego czytać bo doskonale o tym wie,ja żyłem przed 1989r...

"Sądami straszy się także dziennikarzy. Z mediów publicznych wielu wyrzucono, a teraz pojawiła się zapowiedź, że niepublicznymi rządzący zajmą się na jesieni. To jest ewidentna pogróżka. Inaczej tego nazwać nie można. Coraz częściej w przestrzeni publicznej komunikacja z władzą odbywa się nie poprzez dialog, konsultacje czy rozmowy, ale przez wskazanie palcem, napiętnowanie. Jak za PRL".

"Prawników, którzy decydowali się na współpracę z PKWN, otaczał ostracyzm. Nie podawano im ręki. Siłą rzeczy komuniści sięgnęli do zasobów Polski B, mniej wykształconej, tradycyjnej, pełnej urazów. Tam szukano funkcjonariuszy systemu, oferując im niewyobrażalny wcześniej awans społeczny."

"Drugi polega na tym, że niemal przez cały PRL Polaków wręcz szczuto na obcych. Tworzono poczucie zagrożenia a to imperializmem, a to remilitaryzującymi się Niemcami, a to Adenauerem, a to sojuszem izraelsko-amerykańskim. Żyliśmy w twierdzy obleganej przez zachodnich Hunów, którzy zaraz przyjdą gwałcić nasze kobiety. Taki był przekaz władzy, która obiecała nas przed Hunami obronić."

Całość super felietonu sprzed 4 lat:

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1715924,1,ile-w-rzadach-pis-jest-podobienstwa-do-czasow-prl.read

W TVPis i Dzienniku Telewizyjnym tego nie usłyszysz i nie zobaczysz

Nierządowi Polin do komuny duzo brakuje . Zwłaszcza w kompetentnym zarządzaniu i planowaniu. W każdym powiatowym czy potem wojewódzkim istniał oddział zakażny . Najczęściej pusty z braku pacjentów. Ale czekał gotowy na zarazę. W Krakowie nawet do niedawna takowy istniał. Ale wolni niepodlegli politycy przerobili go na biurowiec. W każdej karetce siedział młody lekarz dziś młodziak kończy medycynę i nie ma ofert na specjalizację bo to groziłoby spadkiem dochodów zasiedziałych lekarzy.

A co do kształtowania zagrożeń zobacz na dzisiejszy świat co 4 Polak robi na swoim dla Niemca reszta robi u Niemca. Weź cokolwiek kup do żarcia a będzie gorsze niż to samo dla Niemca. Ot GG bis. Psom zakazali biegać na swobodzie, a i one i krowy znakowane. Za komuny widziałem grubasa było wiadomo chory, a teraz możesz jeść kromkę chleba dziennie i tyjesz tyle chemii. Organizm broni się zamykając toksyny w komórkach tłuszczowych, nie nadąża pozbywać się toksyn naturalnie i przez skórę. Tyle tego jest.

A co do oglądania to ja tutaj się pluję o śmiertelnie groźnym zagrożeniu Covidzie . Nadajesz jotka w jotkę Popisowską propagandę covidową

Ze wszystkich stacji które miałem nie przyjemność oglądać TVN pierze mózgi najgorzej....

To teraz będzie niemiecka, PIS lubi Niemców....

Właśnie dla takich jak Ty,PIS stanowi prawo...

Jeżeli jakaś TV pierze najgorzej to chyba znaczy że najbardziej nieskutecznie czyli kiepsko pierze. :D

PS

Poglądy polityczne wymieniajcie sobie na PW a nie w tym temacie o covid.

PS

To raczej prośba powinna być skierowana do Arturka bo nikt jak tylko on wszczyna dyskusje polityczne, a że inni się w to wciągają to już tylko świadczy o tym że nie mogą się powstrzymać od skomentowania durnych i tych samych haseł jakie Arturo tu serwuje niezmiennie od początku istnienia w nowym wcieleniu.

PS

Niestety temat jest mocno polityczny ponieważ obecny rzad nie potrafi wziąć godzilian za morde i zrobić strzała w dupe.

Ja już wymyśliłem masowe komory szczepienie dla takich osobników . Szczepienie wziewne szybko sprawnie i grupowo

To raczej prośba powinna być skierowana do Arturka bo nikt jak tylko on wszczyna dyskusje polityczne, a że inni się w to wciągają to już tylko świadczy o tym że nie mogą się powstrzymać od skomentowania durnych i tych samych haseł jakie Arturo tu serwuje niezmiennie od początku istnienia w nowym wcieleniu.

A to jakiś problem zgłosić do moderacji post, w którym pogardliwie wyraża się o mieszkańcach jakiegoś regionu Polski ?

Ja zgłaszałem chyba trzy takie wpisy i zawsze znikały.

"Na luksusowym statku wycieczkowym Carnival Cruise Line wszyscy pasażerowie byli obowiązkowo „wyszczepieni” na Covid-19. Załoga, się ma rozumieć, również i owszem.

Mimo to pojawiło się na nim „ognisko” koronawirusa. Odizolowano zakażonych pasażerów, a wszystkim nakazano założyć maski.

A w przodującym Izraelu 95% zarażonych to wyszczepieńcy.

Teraz opowiedz to typowemu Polakowi i obserwuj reakcję…"

Za gajówką, a ja dodam wklej cytat covfrajerom

W czym niby ten Izrael ma być przodujący?

attachment.php?attachmentid=457633

Źródło

Jakiej jest źródło Twoich informacji? I tej, że Izrael w czymś przoduje, i ze 95% zarażonych to wyszczepieńcy (cokolwiek to znaczy).

covidvacciation.jpg

A to jakiś problem zgłosić do moderacji post, w którym pogardliwie wyraża się o mieszkańcach jakiegoś regionu Polski ?

Ja zgłaszałem chyba trzy takie wpisy i zawsze znikały.

Bo Ty masz posłuch u Redakcji ja jak coś zgłaszałem to wszystko no prawie wszytko pozostawało na łamach forum, nie wiem po co, chyba dla potomnych.

"Na luksusowym statku wycieczkowym Carnival Cruise Line wszyscy pasażerowie byli obowiązkowo „wyszczepieni” na Covid-19. Załoga, się ma rozumieć, również i owszem.

Mimo to pojawiło się na nim „ognisko” koronawirusa. Odizolowano zakażonych pasażerów, a wszystkim nakazano założyć maski.

Kłamstwo. Nie wszyscy pasażerowie byli "wyszczepieni".

Powielasz kłamstwa. Może bezmyślnie a może celowo.

https://edition.cnn.com/travel/article/carnival-cruise-line-covid-cases-mask-requirement/index.html

Pewnie @fotohobby zgłasza posty które zgodnie z obowiązującymi zasadami FM powinny być kasowane a Ty zgłaszasz te posty które Tobie się nie podobają a ich treść jest zgodna z zasadami FM :)

Swoje może zawsze kasować :) (choć cytaty pozostają) ;)

Kłamstwo. Nie wszyscy pasażerowie byli "wyszczepieni".

Powielasz kłamstwa. Może bezmyślnie a może celowo.

https://edition.cnn.com/travel/article/carnival-cruise-line-covid-cases-mask-requirement/index.html

Artur ty w końcu wyzwól rozum z tego panicznego strachu, do kina idziesz i paszport covidowy musisz mieć czy testy zaliczone. Ergo źródłem zarazy na statku byli wykłuci!

Jedyny myk to istnienie kłutych solą fizjologiczną oni w majestacie prawa mają paszporty faktycznie mogą być nosicielami w końcu odflegmianie się czy okazjonalny kaszel - objawy standardowe dla koronawirusów.

ALE JASNO DYSKREDYTUJE TE KŁUCIE NA SPOŁECZNIE NIEGROŹNĄ CHOROBĘ

ALE JASNO DYSKREDYTUJE TE KŁUCIE NA SPOŁECZNIE NIEGROŹNĄ CHOROBĘ

Społecznie niegroźną? Jak to sobie uzasadniasz?

Taki tweet MZ

Liczba zajętych łóżek przez pacjentów COVIDowych 12 517.

EuqISIvXYAI_wPT?format=png&name=900x900

Wiesz, ile wszystkich łóżek w szpitalach zakaźnych było przed pandemią?

attachment.php?attachmentid=457640

Skoro choroba zajęła 4x więcej łóżek, niż było we wszystkich szpitalach zakaźnych przed pandemią, i to pomimo obostrzeń, to ma koszmarny wpływ na społeczeństwo, na służbę zdrowia, na dostęp do lekarzy i łóżek szpitalnych. Wyłącza też ogromną ilość ludzi z pracy.

liczbalozek.jpg

Edytowane przez Kaizen

PS

Polityka tak przeniknęła do codziennego życia, że ciężko ją ominąć, nawet w takim "covidowym" temacie, gdzie jedni uważają wirusa za wymysł Sorosa,drudzy uważają, że to Putin rozszyfrował unicestwienie ludzkości i zamiane ich w małpy, jeszcze inni uważają, Ci spod znaku Brauna i zdrowasiek, że "Szczęść boże" i powierzają swoją marną postać cudotwórcy z niebios,narażając przy tym innych poważnych ludzi.

A tu demokracja nam ucieka i jak kiedyś Radio Wolna Europa, nadawna zza granic Polski pozostanie...

Aczkolwiek jakby ktoś chciał pogadać ze mną to nie na PW a oficjalnie, na profilu fb ;)

Nie boję się, nie sprzedaje się i nie ma na mnie haków,jak za PRL-u a dzisiaj jak za PRL-BIS :D

dea18595906ab6e9med.jpg