Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szczepionki tez nie szczepisz się dobrowolnie nie musisz chodzić do kina, restauracji, szpitala poza ratowaniem życia, sklepu, nikt cię nie chce twój wybór

Jest wolność czy już nie ?

Czy tylko wtedy kiedy pasuje ?

Masz prostackie myślenie hitlerowskie...

A do kina chodzę do teatru też a i jakbyś nie wiedział wszyscy siedzą bez maseczek xD w sądzie wygrałem o głupia maseczkę także ...

Ministerstwo Zdrowia wydłuża ważność certyfikatów covidowych dla osób, które przyjęły trzecią dawkę szczepienia przeciwko COVID-19. Certyfikat będzie miał ważność przez rok od momentu przyjęcia trzeciej dawki. - Wydłużenie okresu ważności certyfikatu dokonujemy w oparciu o rekomendację Rady Medycznej – tłumaczy szef resortu zdrowia Adam Niedzielski

Będziecie się szczepić co roku xD

Mam nadzije że niedługo was przeorają

Nooo...

Przyjdą jacyś ONI z TWOIMI pogladami i...? kałachem?... bejsbolem?... Moze w kilku?

I co mi zrobią?

Nieporządek?

Zajrzałbyś razem z NI MI do mine.

Obiecuję tak strzelać abys mógł POOGLĄDAĆ co z reszta zrobię.

Adam M.

Nooo...

Przyjdą jacyś ONI z TWOIMI pogladami i...? kałachem?... bejsbolem?... Moze w kilku?

I co mi zrobią?

Nieporządek?

Zajrzałbyś razem z NI MI do mine.

Obiecuję tak strzelać abys mógł POOGLĄDAĆ co z reszta zrobię.

Adam M.

Nie boje się podstarzałych ramoli ze zwichnietym mózgiem. Poza tym zrobią to inni ja niemam w tym interesu brudzić sobie łap

Co za idiotyzm?

Przecież zaszczepieni przechodzą zakazenie tak łagodnie, ze go nie zauwazają!

PO CO IM SZPITAL?!!!

No, chyba żeby nie, to...

W dupę wsadził te szczepionki!

No, nie... Nie w dupę!

W śmietnik!!!!!!

Adam M.

"Po co im szpital? "

Najwyraźniej Tobie trzeba jak dziecku...

Ok - wyobraż sobie, ze każdemu może przytrafić sie tzw "stan nagły". O podłożu kardiologicznym, neurologicznym, czy nawet komunikacyjnym (wypadek samochodowy).

I doprawdy -wolałbym, aby w tym momencie SORy, OIOMy, oddziały szpitalne nie były zapchane osobami, które z uwagi ma brak szczepienia wymagają dłuższej i bardziej intensywnej hospilalizacji.

Podczas trzeciej fali wujek mojej żony dostał sie do szpitala. Powinien na oddział gastroenterologiczny, bo miał krwawienie z odbytu, ale na gastro leżeli covidowcy, wiec polozyli go na internie i leczyli zachowawczo.

Przeżył, ale mówił, że z uwagi na obłożenie szpitala opieka nad chorymi była żadna.

Edytowane przez fotohobby

To wyjasnijcie mi jedno cwaniacy dlaczego ubezpieczyciele nie chcą ubezpieczać z powodu powikłań

Możesz podać przykład odmowy wypłaty świadczenia przez ubezpieczyciela ?

Np - ktoś jest ubezpieczony na wypadek zawału mięśnia sercowego, szczepi się i po trzech tygodniach przechodzi zawał.

Ubezpieczyciel nie wypłaci mu należnego odszkodowania ?

Ciekawe rzeczy tu zacząłeś wypisywać.. :lol:

Ja też zadałem proste pytanie... Jak mają wypalić odszkodowanie jak nikt nie chce potwierdzić że ktoś zmarł z powodu szczepień

Nie widziałem, żebyś zadał takie pytanie. Przypominam - pytania kończymy znakiem "?"

Jeszcze raz. Napisałeś:

To wyjasnijcie mi jedno cwaniacy dlaczego ubezpieczyciele nie chcą ubezpieczać z powodu powikłań

Podaj mi opisy takich przypadków, bo ja nie znam.

Nie znam przypadków, że ubezpieczyciel nie chce ubezpieczyć (np z zgon z uwagi na zawał mięśnie serowego) osobę zaszczepioną.

Ale może Ty wiesz. Więc jacy konkretnie ubezpieczyciele - będę wiedział, kogo unikać.

Edytowane przez fotohobby