_Grisza_ 29.09.2020 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Brak dystansu i bez masek - skandal - a ponoć Ci Niemcy tacy podporządkowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.09.2020 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Brak dystansu i bez masek - skandal - a ponoć Ci Niemcy tacy podporządkowani. "Studio Polaków - jedyne bez cenzury" ... wiarygodne źródło wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.09.2020 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Prawdziwy skarb, "jedyne" nieocenzurowane źródło prawdy w necie Klasyczny przerost ego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 29.09.2020 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 ciekawostka zza granicy https://www.aier.org/article/open-letter-from-medical-doctors-and-health-professionals-to-all-belgian-authorities-and-all-belgian-media/ A dlaczego nikt z Was sie chociażby do tego nie odniósł? Ani słówkiem? To akurat warto przeczytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 29.09.2020 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) A dlaczego nikt z Was sie chociażby do tego nie odniósł? Ani słówkiem? To akurat warto przeczytać... Pewnie dlatego, że nie pasuje to do ichniej wizji pandemicznego świata, oni wolą rozmawiać o przecinkach i błędach ortograficznych. Poza tym w artykule są błędne wnioski, lekarze co się pod tym podpisali nie znają się. Edytowane 29 Września 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.09.2020 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 A dlaczego nikt z Was sie chociażby do tego nie odniósł? Ani słówkiem? To akurat warto przeczytać... Absolutnie zgadzam się z tym listem. Dlatego ja żyję normalnie, jedyną niedogodnośccią jest zakładana na 1-3h dziennie maseczka. Właśnie po to by chronić: people with a weak or faulty immune system should be protected by extensive hygiene or social distancing. Wchodząc do poradni lekarskiej, firmy w której mam robote, czy sklepu zakładam maskę nie dlatego, że się boję, tylko dlatego, że mogą tam pracować/przebywać osoby starsze, lub z osłabionym systemem immunologocznym. I nie histeryzuję, że 3h z maseczce jest zamahem na moją wolność, czy zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 29.09.2020 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Przecież w Belgii jeszcze do niedawna były dużo większe restrykcje niż w Polsce: https://www.euractiv.pl/section/bezpieczenstwo-i-obrona/news/belgia-lockdown-koronawirus-covid19-restrykcje/ Aktualnie (po ich zmniejszeniu) są i tak ostrzejsze niż u nas. Także? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 29.09.2020 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Absolutnie zgadzam się z tym listem. Poważnie? z tym też? "‘A cure must not be worse than the problem’ is a thesis that is more relevant than ever in the current situation. We note, however, that the collateral damage now being caused to the population will have a greater impact in the short and long term on all sections of the population than the number of people now being safeguarded from corona." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.09.2020 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Poważnie? z tym też? "‘A cure must not be worse than the problem’ is a thesis that is more relevant than ever in the current situation. We note, however, that the collateral damage now being caused to the population will have a greater impact in the short and long term on all sections of the population than the number of people now being safeguarded from corona." Niby ta maseczka ma mi zaszkodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 29.09.2020 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Niby ta maseczka ma mi zaszkodzić ? Nie maseczka i nie Tobie, tylko szeroko pojęte obostrzenia szkodą funkcjonowaniu systemowi ochrony zdrowia jako całości. ... ale wiem wiem w Polsce ortopedzi i alergolodzy przyjmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 29.09.2020 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Wchodząc do poradni lekarskiej, firmy w której mam robote, czy sklepu zakładam maskę nie dlatego, że się boję, tylko dlatego, że mogą tam pracować/przebywać osoby starsze, lub z osłabionym systemem immunologocznym. I nie histeryzuję, że 3h z maseczce jest zamahem na moją wolność, czy zdrowie. Uważasz więc, że chodzi tylko i wyłącznie o noszenie maseczki 1-3 godziny dziennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 29.09.2020 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Brak dystansu i bez masek - skandal - a ponoć Ci Niemcy tacy podporządkowani. Powoływanie się na takie źródła wiele wyjaśnia i już wiem skąd się biorą te "fakty" i "dane". Nie maseczka i nie Tobie, tylko szeroko pojęte obostrzenia szkodą funkcjonowaniu systemowi ochrony zdrowia jako całości. ... ale wiem wiem w Polsce ortopedzi i alergolodzy przyjmują. A nie przyjmują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 29.09.2020 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Powoływanie się na takie źródła wiele wyjaśnia i już wiem skąd się biorą te "fakty" i "dane". A nie przyjmują? Zdaje się że miałeś mnie wrzucić do ignorowanych, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to zrób to proszę. PS. Tak, ten materiał to video-montaż, został nagramy na ulicach 20 lat temu podczas demonstracji dot. ochrony zwierząt futerkowych. Edytowane 29 Września 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.09.2020 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Nie maseczka i nie Tobie, tylko szeroko pojęte obostrzenia szkodą funkcjonowaniu systemowi ochrony zdrowia jako całości. ... ale wiem wiem w Polsce ortopedzi i alergolodzy przyjmują. Ale człowieku, czy ja napisałem że nie szkodzą ? Może sobie przypomnisz, co pisałem o lekarzach POZ i co należy z nimi zrobić? Chyba, że czytałeś, ale nie zrozumiałes - w takim razie daj znać, wyjaśnię. A nie przyjmują? No właśnie - pisałem, że przyjmuje większośc specjalistów, a znikoma ilość lekarzy POZ. Pisałem też dlaczego. Ale, jeak ktoś wierzy w cykliczne "wielomilionowe" demonstracje anty-covid w Niemczech, to chyba "się nie dogadamy"... Edytowane 29 Września 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.09.2020 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Niestety, to tak nie działa. To działa podobnie (ale jeszcze intensywniej) niż antyszczepionkowcy. Maseczka nie działa, podobnie jak szczepionka na 100%. Niektórzy nie mogą nosić maseczek - podobnie jak nie wszyscy mogą zostać zaszczepieni. Bez maseczki zarażeni rozsiewają wirusa po powierzchniach, na których może przetrwać długo. Do tego z tych powierzchni może zostać przeniesiony dalej. Dla przykładu jak antymaseczkowiec zostawi w sklepie wirusa na towarach, to w sklepie jeszcze uratują innych rękawiczki. Ale kto w domu dezynfekuje całe zakupy? Rozpakowując zakupy przenosisz zarazek na stół, na blat, na półki itd. A z nich dalej. Myjesz ręce, siadasz do skażonego stołu stołu, sięgasz po ketchup - i już masz drobnoustrój na rękach... jeszcze jeden kroczek - i będzie w organizmie. Tak, jak ze szczepionkami, tak z maseczkami i dystansem - jak będzie za mały % skutecznie stosujących, to nie uda się zdusić epidemii. Dlatego powinna być zasada, że zakupy na kwarantannę. Kupiłem, odstawiam na półki "kwarantanna" na dobę. Wiem , wiem na plastiku no 2-3 dni. Owoce trzeba wypakowac i niech poleżą, najgorzej było z malinami i jagodami - ryzyk fizyk - ryzykujemy jak kupilismy lub robimy przetwory. Dlatego w lockdownie nie kupowaliśmy chleba a piekliśmy bułeczki co 2-3 dni. Jak coś do użycia natychmiast (śmietana) to był spiryt. Skażony:eek: Teraz może nie tak ostro lecz minimum ostrożności zachować trzeba. Najgorzej ze szczepieniami na grype, tu reżim poległ na całej linii. Słyszałem o zarekwirowaniu dostawy przez MNP z apteki czy składu, lecz na szybko nie trafiłem na linka. Kto zna języki i mieszka blisko granicy może da radę. A reszta? Wuj to kogo obchodzi. Dopisałem https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/onet-opinie-arlukowicz-nasz-rzad-te-szczepionki-zabral/sslhxqn Edytowane 29 Września 2020 przez Bertha Dopisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 29.09.2020 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 No właśnie - pisałem, że przyjmuje większośc specjalistów, a znikoma ilość lekarzy POZ. Pisałem też dlaczego. Tak tak, pisałeś, najwięcej razy cytując użyte przez mnie słowo "prawdopodobnie" w kontekście Szwecji, gdzie dostęp do lekarzy nie został tak ograniczony jak miało i mam miejsce to u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.09.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) To był śmiech z argumentacji "prawdopodobnie". Podobny śmiech zresztą wywołują Twoje słowa o cyklicznych wielomilionowych demonstracjach, znienawidzonej Szwecji, czy Szwedach mających wywalone na epidemię. Jak ktoś tak pisze, to sam się szufladkuje w kategori "funny" To ja (gdybym był zwolennikiem lockdownu) i chciał użyć takiego argumentu, mogę napisać, że dzięki niemu zmniejszyła się ogólna śmiertelność (m.in na skutek mniejszej ilości wypadków drogowych, czy odwoływaniu zabiegów planowych). Bo na to zwracała uwagè branża pogrzebowa. Z wnioskami o zwiększonej śmiertelności na skutek ograniczenia dostępu do lekarzy POZ wstrzymaj się jak będziesz dysponował pełnymi danymi. Wtedy wkleisz fajny wykres i będzie czarno na białym. Edytowane 29 Września 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.09.2020 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Tam dobrze napisali że wykrywa się materiał genetyczny wirusa. Ale to nie znaczy że wykrywają całego wirusa. Jak ktoś znajdzie na ulicy ogon kota to nie mówi że znalazł kota. A tu, znajdują jakiś kawałek wirusa i nazywają to wirusem. Ale jak znajdziesz dwa ogony, łapę i ucho to można zrobić frankensteina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 29.09.2020 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Ale jak znajdziesz dwa ogony, łapę i ucho to można zrobić frankensteina Doskonale to ująłeś Dokładnie to się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 29.09.2020 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) A ja Ciebie i Twojego koleżkę wpisuje w kategorię "trolli internetowych". Z wnioskami o zwiększonej śmiertelności na skutek ograniczenia dostępu do lekarzy POZ wstrzymaj się jak będziesz dysponował pełnymi danymi. Wtedy wkleisz fajny wykres i będzie czarno na białym. Moje wnioski pokrywają się z tym mówi część środowiska lekarskiego (nie piszę tu o alergologach i ortopedach). Ty oczywiście nie będziesz się z nimi zgadzał tylko dlatego że napisała je osoba X, w tym przypadku ja. Tak już masz i chyba nie zmienisz już swojej natury. PS. Wnioski będę formułował kiedy będę miał taką ochotę, nie czekając na pozwolenie z Twojej strony. Edytowane 29 Września 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts