Bertha 29.03.2020 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 (edytowane) Cytat: Kiedy do szpitali dotrze w końcu wsparcie z Agencji Rezerw Materiałowych? Wspierano górników aby nie szumieli. Służba zdrowia nie paliła nigdy opon, więc dostali figę. Z mądrym królem żyje się tak: https://www.channelnewsasia.com/news/singapore/in-pictures-safe-distancing-in-singapore-covid-19-coronavirus-12587462?fbclid=IwAR2qTTtxqiyCYtlbrkzcYTwMKbHNuqBLZrswY4-GVQHnmc1oiDHcgnyeXIg Pracują, szkoły otwarte (codzienny pomiar temperatury itp) , gospodarka się nie zawaliła. W Polsce od lat bez zmian Edytowane 29 Marca 2020 przez Bertha Z mądrym .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.03.2020 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Kaizen nadal uważasz że przedsiębiorcy mogą dowolnie ustalać ceny artykułów ochrony zdrowia i żerować na pandemii i na ludzkim życiu i zdrowiu? https://wyborcza.pl/7,155290,25752432,zarobic-na-koronowirusie-haniebne-dzialanie-hurtowi-sprzedajacych.html https://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,25827683,szpital-pokazal-rachunki-za-maseczki-cena-30-razy-wieksza-niz.html Jeżeli jest to wolny kraj - to MOGĄ! Jak cena maseczki dojdzi do 50zł/szt to TY SAM piepszniesz tym co robisz i szwalnię w piwnicy odpalisz! Dil na krótko, bo jak wszyscy tak zrobią to cena spadnie do 10gr/szt z powodu nadpodaży. Wygra ten, kto jest szybszy. Największym debilizmem jest regulowanie cen! Gówniarstwo tego nie pamięta, ale wielu "w grupie ryzyka" tak. Znowu maja być kartki na mydło, ocet i papierochy? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.03.2020 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Z racji że nie wiadomo ile bedzie się to ciągnąć i że jak się skończy będzie kryzys jeszcze niewiadomo w jakiej formie. Powiększyłem warzywniak o 20m2 i dołożyłem truskawek 15m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.03.2020 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 No, lepiej nie będzie.Lepiej - to już BYŁO!Powiększam warzywniak o 100%.SPOKO!Był bardzo mały... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.03.2020 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 No, lepiej nie będzie. Lepiej - to już BYŁO! Powiększam warzywniak o 100%. SPOKO! Był bardzo mały... Adam M. te 130-140m2 to nie jest tak źle i kuraki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.03.2020 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 No, to z Ciebie chłopo-robotnik się robi!Gratulacje!U mnie we wsi obserwuję także "tyn trynd" (jak mawiał tow. Decymber...) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.03.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Jeżeli jest to wolny kraj - to MOGĄ! Jak cena maseczki dojdzi do 50zł/szt to TY SAM piepszniesz tym co robisz i szwalnię w piwnicy odpalisz! Młodzi nie zrozumieją, jak to działało. Odgórne obniżanie cen powoduje, że towaru nie ma i nie da się go kupić za żadne pieniądze, bo trzeba wprowadzać kartki a pieniądz jest do nich tylko ozdobą... No dobra, da się kupić na czarnym rynku, który jest nielegalny i dlatego ceny jeszcze bardziej astronomiczne i raczej w obcej walucie albo chociaż w bonach NBP Ależ ludzka pamięć jest krótka. W końcu mieliśmy to całkiem niedawno. Czy może to ja już taki stary jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.03.2020 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Kurki miałem w stanie wojennym. Najpierw dwie które uratowałem od rosołu, odwdzięczały się bo średnio miałem półtora jajka codziennie (od jednej 1 szt/dz. od drugiej ci drugi dzień). Miały kurnik w kotłowni - ciepełko, świetlówka i pszenica. Potem miałem kilkanaście w budynku gospodarczym + woliera, więc dzieciaki miały co jeść i miały pole do zabaw. Np. wożenie ptaków w wózku, wspólne jedzenie - kurka raz i wy raz itp. A obok za płotem, kilkanaście metrów od komitetu miejskiego wiodącej siły narodu ludzie mieli chlewik i świnki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.03.2020 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Młodzi nie zrozumieją, jak to działało. Odgórne obniżanie cen powoduje, że towaru nie ma i nie da się go kupić za żadne pieniądze, bo trzeba wprowadzać kartki a pieniądz jest do nich tylko ozdobą... No dobra, da się kupić na czarnym rynku, który jest nielegalny i dlatego ceny jeszcze bardziej astronomiczne i raczej w obcej walucie albo chociaż w bonach NBP Ależ ludzka pamięć jest krótka. W końcu mieliśmy to całkiem niedawno. Czy może to ja już taki stary jestem? Też to pamiętam i boję się, ze ZNOWU zostanę milionerem! Gdyby tylko ja - to zniósł bym to dzielnie, ale szykuje się, ze WSZYSCY zostaną milionerami. A to już zabawne nie jest... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 29.03.2020 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Ale w całym tym cyrku widać że my jednak mieszkamy w kraju NORMALNYM a nie takim tałajstwie Judaistycznym jak Holandia czy Belgia , tam po 60-ce nawet nie próbują leczyć z mety do dziury i po sprawie , pierd...le ich tzw dobrobyt jak swoich rodziców czy dziadków skazują na śmierć ohyda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2020 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Dlaczego Holandia jest judaistyczna ? Czekaj, czekaj - czy to nie czasem Ty pod starym nickiem wrzucałec tu listę 100 (czy wiecej) polskich polityków - Żydów ? Kolejną fobia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 29.03.2020 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Judaistyczna ? myślenie Judaistyczne ty nie wiesz co to znaczy ? to nawet nie o samych Żydach to o myśleniu W skrócie część może wymrzeć dla dobra reszty , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2020 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 (edytowane) Za dużo Internetu. I fake-newsow. Weż psa i idź na spacer Jesśli u nas epidemia się rozhula (oby nie) i zacznie brakować łóżek z respiratorem, to myślisz, że nie wprowadzą selekcji ? Jak bedzie dwóch pacjentów, 60 i 80 lat i jeden respi, to jak sadzisz - kogo podłączą ? Poza tym ,ciekawa sprawa, dlaczego w ogóle musza kogoś leczyć? Przecież wg Ciebie nie ma epidemii, bo: nie dajmy się zwariować toć to zwykła mistyfikacja Edytowane 29 Marca 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 29.03.2020 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Nie u nas nie wprowadzą selekcji bo mieszkamy w NORMALNYM kraju i jestem tego pewny ,mamy inną kulturę lepszą pod każdym względem niż te psy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.03.2020 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Jeżeli jest to wolny kraj - to MOGĄ! Jak cena maseczki dojdzi do 50zł/szt to TY SAM piepszniesz tym co robisz i szwalnię w piwnicy odpalisz! Dil na krótko, bo jak wszyscy tak zrobią to cena spadnie do 10gr/szt z powodu nadpodaży. Wygra ten, kto jest szybszy. Największym debilizmem jest regulowanie cen! Gówniarstwo tego nie pamięta, ale wielu "w grupie ryzyka" tak. Znowu maja być kartki na mydło, ocet i papierochy? Adam M. Piszę wyłącznie o cenach niezbędnych środków ochronnych. Tych które używają w szpitalach, poradniach i przychodniach lekarskich. Są niezbędne dla ochrony zdrowia i życia. Lekarzy, personeli i pacjentów. Nie piszę o cenach mydła i powidła. Tak trudno jest to zrozumieć?? Prawie wszyscy jesteśmy za wolnym rynkiem, ja też jestem za wolnym rynkiem. Ale niektóre ceny, w szczegółnym okresie. muszą być regulowane. Dla naszego dobra. Jest stan klęski żywiołowej (nie jest ogłoszony ale jest), państwo miota się i nie wie co robić. Dobrze robi tylko konferencje i przesłania. Brakuje maseczek, fartuchów, środków odkażających i dzięki temu będziemy mieli więcej chorych i przeciążoną służbę zdrowia. Zarobią zakłady pogrzebowe. A na końcu państwo podniesie podatki i wtedy będzie wielki lament. PS Polska to wolny kraj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2020 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Nie u nas nie wprowadzą selekcji bo mieszkamy w NORMALNYM kraju i jestem tego pewny , . Ha, ha,,ha... Właśnie dałaś przykład tej wspaniałej, polskiej kultury: mamy inną kulturę lepszą pod każdym względem niż te psy Serio,Ty nie możesz być prawdziwy Jeśli tak, pogrązam się z w smutku, że polskim narodzie można na takie robaczywki trafić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 29.03.2020 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Ciekaw jestem jak twoi rodzice by zachorowali na to gówno i leżeli by w swoim domu bo mają więcej jak 60 i nikt się nimi nie interesuje niech umierają ? w Holandi to się dzieje w Belgi tak samo , kasa musi się zgadzać my jej nie mamy a lekarze dwoją się i troją aby każdego ratować w Niemczech też dbają a tamci nie dlatego wg mnie to psiarski naród i mam do tego prawo i w nosie mam że ciebie nie interesuje tamto tylko to co ja pisze i osobiste wycieczki , bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2020 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Ja (jak sądzę nie tylko) mam w nosie fake-newsy, które produkujesz. Dwa dni temu o koronawirusie pisałeś: nie dajmy się zwariować toć to zwykła mistyfikacja A teraz piszesz, że w Belgii Holandii ludzi po 60 nikt nie leczy i umierają w domach ? Na co umierają ? Na "mistyfikację" ? Człowieku, Ty bezkrytycznie łykasz każdą bzdurę wyczytaną w necie... Współczuję Ci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.03.2020 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 (edytowane) Nie u nas nie wprowadzą selekcji bo mieszkamy w NORMALNYM kraju i jestem tego pewny ,mamy inną kulturę lepszą pod każdym względem niż te psy . Psy zostaw w spokoju. Pies bywa lepszy niż niejeden człowiek. PS Swoje mądrości wylewaj na forum z podobnymi do twoich poglądami. Edytowane 29 Marca 2020 przez d7d PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 29.03.2020 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Tak wybitną i lepszą niż reszta EU no i co z tego ? faktom nie da się się zaprzeczyć skoro jesteśmy najlepsi i tego sie trzymajmy .:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts