Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Cytat: Kiedy do szpitali dotrze w końcu wsparcie z Agencji Rezerw Materiałowych? :lol2:

Wspierano górników aby nie szumieli.

Służba zdrowia nie paliła nigdy opon, więc dostali figę.

Z mądrym królem żyje się tak:

social-distancing-22.jpg

https://www.channelnewsasia.com/news/singapore/in-pictures-safe-distancing-in-singapore-covid-19-coronavirus-12587462?fbclid=IwAR2qTTtxqiyCYtlbrkzcYTwMKbHNuqBLZrswY4-GVQHnmc1oiDHcgnyeXIg

Pracują, szkoły otwarte (codzienny pomiar temperatury itp) , gospodarka się nie zawaliła.

W Polsce od lat bez zmian

91008927_2021392028006427_1388645922744827904_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=lbf5jyYMHp4AX_pxM6o&_nc_ht=scontent.fpoz1-1.fna&oh=76b2c40d3140cc79d74bfe043a06f489&oe=5EA597C0

Edytowane przez Bertha
Z mądrym ....

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaizen nadal uważasz że przedsiębiorcy mogą dowolnie ustalać ceny artykułów ochrony zdrowia i żerować na pandemii i na ludzkim życiu i zdrowiu?

https://wyborcza.pl/7,155290,25752432,zarobic-na-koronowirusie-haniebne-dzialanie-hurtowi-sprzedajacych.html

https://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,25827683,szpital-pokazal-rachunki-za-maseczki-cena-30-razy-wieksza-niz.html

Jeżeli jest to wolny kraj - to MOGĄ!

Jak cena maseczki dojdzi do 50zł/szt to TY SAM piepszniesz tym co robisz i szwalnię w piwnicy odpalisz!

Dil na krótko, bo jak wszyscy tak zrobią to cena spadnie do 10gr/szt z powodu nadpodaży.

Wygra ten, kto jest szybszy.

Największym debilizmem jest regulowanie cen!

Gówniarstwo tego nie pamięta, ale wielu "w grupie ryzyka" tak.

Znowu maja być kartki na mydło, ocet i papierochy?

Adam M.

Jak cena maseczki dojdzi do 50zł/szt to TY SAM piepszniesz tym co robisz i szwalnię w piwnicy odpalisz!

Młodzi nie zrozumieją, jak to działało. Odgórne obniżanie cen powoduje, że towaru nie ma i nie da się go kupić za żadne pieniądze, bo trzeba wprowadzać kartki a pieniądz jest do nich tylko ozdobą... No dobra, da się kupić na czarnym rynku, który jest nielegalny i dlatego ceny jeszcze bardziej astronomiczne i raczej w obcej walucie albo chociaż w bonach NBP ;)

Ależ ludzka pamięć jest krótka. W końcu mieliśmy to całkiem niedawno.

Czy może to ja już taki stary jestem?

Kurki miałem w stanie wojennym. Najpierw dwie które uratowałem od rosołu, odwdzięczały się bo średnio miałem półtora jajka codziennie (od jednej 1 szt/dz. od drugiej ci drugi dzień). Miały kurnik w kotłowni - ciepełko, świetlówka i pszenica. Potem miałem kilkanaście w budynku gospodarczym + woliera, więc dzieciaki miały co jeść i miały pole do zabaw. Np. wożenie ptaków w wózku, wspólne jedzenie - kurka raz i wy raz itp. A obok za płotem, kilkanaście metrów od komitetu miejskiego wiodącej siły narodu ludzie mieli chlewik i świnki...

Młodzi nie zrozumieją, jak to działało. Odgórne obniżanie cen powoduje, że towaru nie ma i nie da się go kupić za żadne pieniądze, bo trzeba wprowadzać kartki a pieniądz jest do nich tylko ozdobą... No dobra, da się kupić na czarnym rynku, który jest nielegalny i dlatego ceny jeszcze bardziej astronomiczne i raczej w obcej walucie albo chociaż w bonach NBP ;)

Ależ ludzka pamięć jest krótka. W końcu mieliśmy to całkiem niedawno.

Czy może to ja już taki stary jestem?

Też to pamiętam i boję się, ze ZNOWU zostanę milionerem!

Gdyby tylko ja - to zniósł bym to dzielnie, ale szykuje się, ze WSZYSCY zostaną milionerami.

A to już zabawne nie jest...

Adam M.

Ale w całym tym cyrku widać że my jednak mieszkamy w kraju NORMALNYM a nie takim tałajstwie Judaistycznym jak Holandia czy Belgia , tam po 60-ce nawet nie próbują leczyć z mety do dziury i po sprawie , pierd...le ich tzw dobrobyt jak swoich rodziców czy dziadków skazują na śmierć ohyda .

Za dużo Internetu.

I fake-newsow.

Weż psa i idź na spacer :)

Jesśli u nas epidemia się rozhula (oby nie) i zacznie brakować łóżek z respiratorem, to myślisz, że nie wprowadzą selekcji ?

Jak bedzie dwóch pacjentów, 60 i 80 lat i jeden respi, to jak sadzisz - kogo podłączą ?

Poza tym ,ciekawa sprawa, dlaczego w ogóle musza kogoś leczyć?

Przecież wg Ciebie nie ma epidemii, bo:

nie dajmy się zwariować toć to zwykła mistyfikacja
Edytowane przez fotohobby

Dil na krótko, bo jak wszyscy tak zrobią to cena spadnie do 10gr/szt z powodu nadpodaży.

Wygra ten, kto jest szybszy.

Największym debilizmem jest regulowanie cen!

Gówniarstwo tego nie pamięta, ale wielu "w grupie ryzyka" tak.

Znowu maja być kartki na mydło, ocet i papierochy?

Adam M.

Piszę wyłącznie o cenach niezbędnych środków ochronnych. Tych które używają w szpitalach, poradniach i przychodniach lekarskich.

Są niezbędne dla ochrony zdrowia i życia. Lekarzy, personeli i pacjentów.

Nie piszę o cenach mydła i powidła.

Tak trudno jest to zrozumieć??

Prawie wszyscy jesteśmy za wolnym rynkiem, ja też jestem za wolnym rynkiem.

Ale niektóre ceny, w szczegółnym okresie. muszą być regulowane. Dla naszego dobra.

Jest stan klęski żywiołowej (nie jest ogłoszony ale jest), państwo miota się i nie wie co robić.

Dobrze robi tylko konferencje i przesłania.

Brakuje maseczek, fartuchów, środków odkażających i dzięki temu będziemy mieli więcej chorych i przeciążoną służbę zdrowia.

Zarobią zakłady pogrzebowe.

A na końcu państwo podniesie podatki i wtedy będzie wielki lament.

PS Polska to wolny kraj?

Nie u nas nie wprowadzą selekcji bo mieszkamy w NORMALNYM kraju i jestem tego pewny , .

Ha, ha,,ha...

Właśnie dałaś przykład tej wspaniałej, polskiej kultury:

mamy inną kulturę lepszą pod każdym względem niż te psy

Serio,Ty nie możesz być prawdziwy ;)

Jeśli tak, pogrązam się z w smutku, że polskim narodzie można na takie robaczywki trafić...

Ciekaw jestem jak twoi rodzice by zachorowali na to gówno i leżeli by w swoim domu bo mają więcej jak 60 i nikt się nimi nie interesuje niech umierają ? w Holandi to się dzieje w Belgi tak samo , kasa musi się zgadzać my jej nie mamy a lekarze dwoją się i troją aby każdego ratować w Niemczech też dbają a tamci nie dlatego wg mnie to psiarski naród i mam do tego prawo i w nosie mam że ciebie nie interesuje tamto tylko to co ja pisze i osobiste wycieczki , bez odbioru.

Ja (jak sądzę nie tylko) mam w nosie fake-newsy, które produkujesz.

Dwa dni temu o koronawirusie pisałeś:

nie dajmy się zwariować toć to zwykła mistyfikacja

A teraz piszesz, że w Belgii Holandii ludzi po 60 nikt nie leczy i umierają w domach ?

Na co umierają ? Na "mistyfikację" ?

Człowieku, Ty bezkrytycznie łykasz każdą bzdurę wyczytaną w necie...

Współczuję Ci...

Nie u nas nie wprowadzą selekcji bo mieszkamy w NORMALNYM kraju i jestem tego pewny ,mamy inną kulturę lepszą pod każdym względem niż te psy .

Psy zostaw w spokoju. Pies bywa lepszy niż niejeden człowiek.

PS Swoje mądrości wylewaj na forum z podobnymi do twoich poglądami.

Edytowane przez d7d
PS