JTKirk 05.10.2020 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 https://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,173954,26349448,koronasceptycy-antycovidowcy.html#s=BoxOpMT a odnośnie eksperta, który się wypowiedział: A tutaj o Panu doktorze (info z 2019r.), "znawcy" koronawirusowego tematu z silnym parciem na szkło: "Nazywam się Michał Domaszewski.Mam 34 lata, 8 lat temu skończyłem Wydział Wojskowo-Lekarski kierunek Lekarski na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi. Z mojej kariery w Wojsku nic nie wyszło, więc po studiach wróciłem do Warszawy. Po roku rozpocząłem rezydenturę w Katedrze Medycyny Rodzinnej w Centralnym Szpitalu Klinicznym przy ul. Banacha 1 A. Od tamtego czasu odbyłem obowiązkowe staże na chirurgii, ginekologii, pediatrii i kilku innych oddziałach oraz odpracowałem niezbędny czas w Szpitalu Czerniakowskim na Oddziale Wewnętrznym. Jednocześnie pracując po południami w przychodni i Nocnej pomocy lekarskiej już od 4 miesiąca od rozpoczęcia specjalizacji. ?? Obecnie pracuje mniej i dzięki temu mogę rozwijać swoje hobby jakim zawsze było tworzenie filmów. (Można mnie znaleźć w bazie filmweb.pl czy film polski.) Od kilku lat, jak mi czas pozwala, angażuje się jako aktor, reżyser czy montażysta w mniejsze lub większe filmy. W 2017 otrzymałem za swój film Grand Video Award od wydawnictwa Oko Press. Łącznie moje filmy zdobyły po kilkanaście różnych nagród na festiwalach. Najnowszy film jest krótkometrażowy i opowiada tragikomiczną opowieść o pewnej dwójce pechowych pacjentów. ( wkrótce premiera). W 2019 wystąpiłem jako gość w przeróżnych mediach od Pytania na śniadanie, poprzez program 36,6 Ewy Drzyzgi (wkrótce premiera),serię filmową zdrowie.gazeta.pl. aż po program Mamma Mia w Polsat Rodzina oraz gościnne występy w filmach rożnych Youtuberów. Mam mały kanał na Youtube -"Doktor Michał" ?? i blog medyczny http://www.doktormichal.com, gdzie poprzez artykuły i filmiki staram się z dystansem przedstawiać treści luźno związane z medycyną i ciekawostkami ze świata służby zdrowia . Uwielbiam absurdalny humor, instagram to dla mnie fajna platforma, która ma ogromny potencjał. W przyszłości chciałbym rozwijać się dalej zarówno jako tworca mediów i jako dobry lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 05.10.2020 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 No wykazałeś się. Łapiesz? piszesz pod niewłaściwym adresem... zanim zaczniesz odpisywać, doczytaj wszystkie wpisy w wątku Specjalnie wrzuciłem ten artykuł, bo źródło przecież rzetelne i ekspert - kryształ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 05.10.2020 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 piszesz pod niewłaściwym adresem... zanim zaczniesz odpisywać, doczytaj wszystkie wpisy w wątku Specjalnie wrzuciłem ten artykuł, bo źródło przecież rzetelne i ekspert - kryształ Taki niewyraźny jesteś. Jak zmieniłeś zdanie to trzeba było zamieścić jakiś komentarz, i wprost napisać, że "expert" krzyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 05.10.2020 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 a odnośnie eksperta, który się wypowiedział: No to jest perełka. Uwielbiam absurdalny humor, instagram to dla mnie fajna platforma, która ma ogromny potencjał. W przyszłości chciałbym rozwijać się dalej zarówno jako tworca mediów i jako dobry lekarz. ... i wszystko jasne, większość z tego jego mądrości przedstawiona w artykule ociera się właśnie o ten absurdalny humor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2020 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Po śmierci pacjenta z powodu braku opieki, spowodowanej strachem lekarza przed COVID-19, takiego lekarza pozbawić prawa do wykonywania zawodu. Po śmierci pacjenta z powodu braku opieki, spowodowanej strachem lekarzy przed COVID-19 wywołanym straszeniem ludzi przez covidofanatyków, takich covidofanatyków zamykać w więzieniach lub skazywać na prace spoleczne, Wreszcie przelała się czara .........czara głupoty .Co ty wypisujesz, chłopie. Nie no wam to ktoś dyktuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 05.10.2020 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Wreszcie przelała się czara .........czara głupoty .Co ty wypisujesz, chłopie. Nie no wam to ktoś dyktuje. Masz rację, więzienie to złe rozwiązanie, ciężkie prace społeczne z kilofem w kamieniołomie ewentualnie z łopatą w ręku przy udrażnianiu rowów melioracyjnych, to jest to. A jak nie będzie chciał robić, to żreć nie dać przez kilka dni, wówczas będzie machał łopatą że hoho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.10.2020 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 https://www.medonet.pl/koronawirus,nowojorskie-badanie-pokazuje--ze-80-proc--pacjentow-z-covid-19--ktorzy-trafiaja-pod-respirator--umiera,artykul,15079212.html takie liczby mi mignęły już gdzieś wczesniej... 12% ? Spodziewąłme sie lepszego wyniku. Jednak dla mojej grupy wiekowej to 24% marnie ale jak na ostatnią linie obrony... daje nadziej. Gorzej jak antymaseczkowiec zajmie Ci miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.10.2020 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Po śmierci pacjenta z powodu braku opieki, spowodowanej strachem lekarza przed COVID-19, takiego lekarza pozbawić prawa do wykonywania zawodu. Po śmierci pacjenta z powodu braku opieki, spowodowanej strachem lekarzy przed COVID-19 wywołanym straszeniem ludzi przez covidofanatyków, takich covidofanatyków zamykać w więzieniach lub skazywać na prace spoleczne, Lekarz powinien stracić uprawnienia i wylądować w pierdlu plus konfiskata majątku na rzecz rodziny ofiary. Rolaa lekarza jest taka że jak już skończą się środki ochronne i będzie musiał grzebać gołymi łapami we flakach chorego na Ebole to musi to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 05.10.2020 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 https://www.medonet.pl/koronawirus,nowojorskie-badanie-pokazuje--ze-80-proc--pacjentow-z-covid-19--ktorzy-trafiaja-pod-respirator--umiera,artykul,15079212.html takie liczby mi mignęły już gdzieś wczesniej... 12% ? To nie są prawdziwe liczby, na pewno nie w PL. Ogladalem jakis dokument i tam lekarze nie mowili o konkretnych procentach ale padło stwierdzenie że większość podlączanych pod respiratory jednak wychodzi z tego. OCzywiście wszystko zależy od tego czy 90% podłaczanych ma wiecej niż 70lat czy jednak duża cześć jest przed 60tką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 05.10.2020 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 (edytowane) To nie są prawdziwe liczby, na pewno nie w PL. Ogladalem jakis dokument i tam lekarze nie mowili o konkretnych procentach ale padło stwierdzenie że większość podlączanych pod respiratory jednak wychodzi z tego. OCzywiście wszystko zależy od tego czy 90% podłaczanych ma wiecej niż 70lat czy jednak duża cześć jest przed 60tką. No właśnie o to w tym chodzi, o te statystyki dla przedziałów wiekowych Analizowane według grup wiekowych wskaźniki śmiertelności dla pacjentów w wieku od 18 do 66 lat, którzy wymagali respiratora, wynosiły 76 proc. Z kolei w grupie wiekowej powyżej 66 lat zmarło 97,2 proc. pacjentów otrzymujących wentylację mechaniczną. Wśród pacjentów poniżej 18. roku życia, którzy mieli wspomagane oddychanie nie odnotowano zgonów. Wśród pacjentów w tych samych przedziałach wiekowych, którzy nie korzystali z respiratora, śmiertelność była niższa. W przedziale wiekowym 18-65 wynosiła 19,8 proc., a w przypadku pacjentów powyżej 66. roku życia 26,6 proc. Wśród osób poniżej 18. roku życia nie odnotowano zgonów. Skoro w grupie 66+ 97,2% ludzi umiera....pisze wyraźnie, to jest badanie na grupie "covidowej", gdzie najwięcej pacjentów jest własnie w takim wieku....bo grupa ryzyka jest taka a nie inna...to oczywiste, ze wyniki w grupie do 18 lat byłyby inne Ale tak się składa, że o respiratorach ostatnio rozmawia się tylko i wyłącznie w aspekcie "covidowym" ale to jest ciekawe: Wśród pacjentów w tych samych przedziałach wiekowych, którzy nie korzystali z respiratora, śmiertelność była niższa. W przedziale wiekowym 18-65 wynosiła 19,8 proc., a w przypadku pacjentów powyżej 66. roku życia 26,6 proc. Wśród osób poniżej 18. roku życia nie odnotowano zgonów. nie wiem czy to nie nadinterpretacja, ale wynika z tego, że lepiej nie być podłączanym do respiratora....jesli nie jest to niezbędnie konieczne. Edytowane 5 Października 2020 przez JTKirk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 05.10.2020 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 To nie są prawdziwe liczby, na pewno nie w PL. Ogladalem jakis dokument i tam lekarze nie mowili o konkretnych procentach ale padło stwierdzenie że większość podlączanych pod respiratory jednak wychodzi z tego. OCzywiście wszystko zależy od tego czy 90% podłaczanych ma wiecej niż 70lat czy jednak duża cześć jest przed 60tką. Jak w Włoszech był szczyt umieralności (na owy czas średnia powyżej 80lat) to mieli właśnie takie fatalne statystki, spowodowane to było ponoć po części niewłaściwym ich użyciem, w efekcie czego części ludziom wręcz rozrywało płuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 05.10.2020 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Dalej twierdze ze te liczby sa nieprawdziwe, artykul z kwietnia, nie znalazlem oryginalu bo zapewne tłumacz i autor polskiej wersji swoje dodali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2020 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Panowie i Panie czego Wy się doszukujecie ? Przecież zawsze możecie tkwić w tej swoje głupocie i nikt Wam nie przeszkodzi. Nic nie musicie. 1, nie musicie nosić maseczek2. nie musicie trzymać dystansu (bo chorujący, zakażający to przecież standard , normalne grypsko )3. nie musicie się odkażać bo Wam łapki spali i na krem wydacie krocie4, nie musicie słuchać jak Rząd prawi o obostrzeniach5. nie musicie zwracać uwagi na zakażonych z "dwójką w przodzie"6. nie musicie biadolić ,że Was z pracy zwolnią bo przecież jak jesteście zdrowi to znowu Was przyjmą7. nie musicie się martwić o swoich milusińskich bo im nakazaliście by olali obostrzenia bo są nieprawdziwe8. nie musicie słuchać tych na wyrost głupot o drobnoustroju zakaźnym ponieważ on zawsze był9. nie musicie się szczepić bo i tak szczepionek nie ma 10. nie jestem ciekaw czy się zaszczepialiście przeciw grypie 11. nie musicie tego oznajmiać12, nie musicie mierzyć sobie temp. codziennie bo przecież przed covidem tego nie robiliście(bo to bzdura)13. nie musicie nic, nul ale dajcie tym ostrożnym normalnie żyć.14. nie krytykujcie ich za inne podejście do tego co teraz panuje15. Żyjcie w swojej wiedzy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 05.10.2020 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Jak w Włoszech był szczyt umieralności (na owy czas średnia powyżej 80lat) to mieli właśnie takie fatalne statystki, spowodowane to było ponoć po części niewłaściwym ich użyciem, w efekcie czego części ludziom wręcz rozrywało płuca. Respirator podłączony do człowieka wymaga bardziej finezyjnej obsługi niż używanie cepa. Sama teoria, że "tu włączasz a tę rurę którą wylata powietrze trza wrazić w tchawicę", to dużo za mało. Jak przy zastrzyku domięśniowym: strzykawka z igłą + pośladek, to za mało na poprawnie wykonany zabieg. Potem bywają porażenia lub wstrząsy albo inne nieszczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 05.10.2020 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Pacjentka chora na zapalenie wyrostka robaczkowego czekała 3 dni na wynik testu na korona wirusa, nie doczekała się tego wyniku i zmarła. Dziecko zachłysnęło się wodą i w szpitalu czekało 3 dni na wynik testu na korona wirusa i też zmarło. Kolejne dwie ofiary koronofanatyków. o Adamiaku z Rezerwat już większość zapomniała :| "Okazało się, że lider grupy Rezerwat od pewnego czasu odczuwał boleści brzucha, ale ze względu na pandemię koronawirusa odkładał wizytę u lekarza. Gdy w końcu trafił do szpitala, jego stan był już bardzo poważny. Tabloid podaje, że przyczyną boleści było zapalenie wyrostka robaczkowego. Prawdopodobnie w wyniku pęknięcia wyrostka doszło do zapalenia otrzewnej, a następnie sepsy. https://muzyka.interia.pl/wiadomosci/news-andrzej-adamiak-rezerwat-nie-zyje-tabloid-ujawnia-szczegoly,nId,4430396 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.10.2020 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Pacjentka chora na zapalenie wyrostka robaczkowego czekała 36 godzin na wynik testu na korona wirusa, nie doczekała się tego wyniku i zmarła. Dziecko zachłysnęło się wodą i w szpitalu czekało 2 dni na wynik testu na korona wirusa i też zmarło. Kolejne dwie ofiary koronofanatyków. Ale oco tobie chodzi? To są wady sytemu które powinny być usunięte a winni ukarani. Niema to związku z maseczkami, dystansem idezynfekcja. A w zasadzie ma bo plaga się rozlewa przez sceptyków i będzie gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 05.10.2020 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 (edytowane) Ok znalazlem sprostowanie tych bzdur wyżej: In a May 26 study in the journal Critical Care Medicine, Martin and a group of colleagues found that 35.7 percent of covid-19 patients who required ventilators died — a significant percentage but much lower than early reports that put the figure in the upper 80 percent range. Use of drugs such as remdesivir, which shortens the recovery time for some of the sickest patients, and the steroid dexamethasone have helped as well. “We’ve learned a lot about covid since the beginning of the year,” said Russell G. Buhr, a pulmonary and critical care physician at Ronald Reagan UCLA Medical Center. “That means we have a significantly better understanding of how to diagnose, recognize and manage this.” zródło: https://www.washingtonpost.com/health/more-covid-19-patients-are-surviving-ventilators-in-the-icu/2020/07/03/2e3c3534-bbca-11ea-8cf5-9c1b8d7f84c6_story.html Czyli smiertelność osób podłączanych do respiratorow już w maju wynosila niewiele ponad 30% i to dane z USA gdzie generalnie jest duży odsetek zgonów. Teraz ten procent jest jeszcze mniejszy. Edytowane 5 Października 2020 przez cactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.10.2020 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 (edytowane) Pacjentka chora na zapalenie wyrostka robaczkowego czekała 36 godzin na wynik testu na korona wirusa, nie doczekała się tego wyniku i zmarła. Dziecko zachłysnęło się wodą i w szpitalu czekało 2 dni na wynik testu na korona wirusa i też zmarło. Kolejne dwie ofiary koronofanatyków. Jakiś link do tej sensacyjnej wiadomości ? ... (szczególnie do tego zachłyśnięcia, gdyż często mnie się to zdarza gdy Ciebie czytam choć w moim przypadku to nie woda ) ps - info na temat "wyrostka" znalazłem Czy lekarze w Zawierciu to "koronofanatycy" ? Czy nie mają stosownego sprzętu ochronnego ? ... a może mają debilne "wytyczne" ? Edytowane 5 Października 2020 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 05.10.2020 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 @catus - bardzo wartościowy artykuł, dzięki. Ale to wcale nie znaczy, że taka sytuacja nie miała miejsca - dowodzi tylko, że dopiero jak się poduczyli, nabrali praktyki, to wtedy efekty zaczęły być...akceptowalne?!?Zauważ też, że to też po części na pewno efekt leków...Ciekawe, jak to wygląda w naszej rzeczywistosci...zna ktoś jakieś dane na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.10.2020 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Poczytał gość w internetach i teraz będzie nauczał pisowni. Wystarczy przejrzeć historię Twoich wpisów i zweryfikować - żenada !!! Nie oczekuję od Ciebie zbyt wiele, a właściwie to nic nie oczekuję, spodziewam się natomiast kolejnego mataczenia i kolejnych prób nakierowania tematu na nieistotne wątki. Kogo interesuje co jest wg Ciebie lepszym określeniem? Majaczysz podobnie jak oni używając tych samy argumentów, z tą różnicą, że im za to płacą. Kolejny raz brakuje argumentów i dlatego piszesz nerwowe posty.. Nie "oczekujesz niczego" to nie pisz do mnie i nie odpowiadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts