_Grisza_ 13.11.2020 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) Nie wiem ile w tym prawdy ale mój sąsiad który był z całą rodziną na weselu gdzie zachorowało prawo 100 osób na covid dowiedział sie po czterech dniach. Zostały zrobione u niego w rodzinie testy i okazało sie że jego zona i jedno dziecko mają covida a pozostała dwójka dzieci i on oraz ojciec i matka jego (obydwoje są w podeszłym wieku około 80 lat) wirusa nie mają, normalnie żyli i spożywali razem posiłki przez te cztery dni nie będąc świadomi o zakażeniu. Więc ile w tym prawdy? Jakie są wiarygodne testy? Podobnie było ze znajomy z pracy, testy u niego wyszły pozytywne a zona i dwójka dzieci oraz rodzice zdrowi. W obu przypadkach nikt nie zmarł, wszyscy dostali miano ozdrowieńców. Wcale mnie to nie dziwi. U mojej żony w pracy większość ludzi (w tym moja żona) w przeciągu ostatniego miesiąca przechodziła "przeziębienie", wspólne objawy to ból mięśni, gorączka ok. 38st. u niektórych pojawiły się zaburzenia w węchu i smaku. Oczywiście wszyscy zostali przebadani, wyniki 50/50, u mojej żony negatyw. Jeśli by ktoś znów bezczelnie próbował podważać moją wiarygodność poniżej wynik. Ciekawe tekst zaznaczyłem na żółto Edytowane 13 Listopada 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 13.11.2020 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Grisza Znowu kłamiesz. Nigdzie nie pisałem o "Pejsbuku". Znów nie rozumiesz co się do ciebie piszę i wydaje ci się że ktoś kłamie. Chyba muszę cię spuścić z kanalizacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.11.2020 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Jakie zakłamanie faktów? Ogarnij się człowiecze. To jej słowa na oficjalnym Prejsbuku - co mam śledzić jej każdą wypowiedź w szmatławcach? Tak jak napisałem - nie interesuje mnie celebrycki świat. Nie umiesz czytać lub kłamiesz. Jasno napisałem o którą wypowiedź chodzi. Wypowiedź na Instagramie. Wypowiedź była cytowana w normalnych gazetach i normalnych stronach internetowych. Nie chodzi o jej tłumaczenie się nazwanym "oświadczeniem" Jej wypowiedzi są takie jak twoje. Spiskowe teorie dziejów. Pisałeś, że noszenie maseczek (zwanych przez ciebie "namordnikami") powoduje grzybicę i zatrucie z powodu wdychania dwutlenku węgla. Nie chodzi o celebrycki świat. Chodzi o spiskowe teorie które głosisz niektórzy ludzie. Ty też takie teorie spiskowe głosisz. "Maseczki zabijają" i tym podobne cedzisz brednie. Kiedyś, na podstawie jednej wypowiedzi. uznawałeś za autorytet profesora Włodzimierza Guta. Prof. W. Gut zmienił swoje poglądy na temat maseczek i covida i automatycznie przestał być dla ciebie autorytetem. Teraz autorytetem jest kolejny celebryta - prof. Kuna. Pisałeś, że nie interesują ciebie celebryci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.11.2020 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Wcale mnie to nie dziwi. U mojej żony w pracy większość ludzi (w tym moja żona) w przeciągu ostatniego miesiąca przechodziła "przeziębienie", wspólne objawy to ból mięśni, gorączka ok. 38st. u niektórych pojawiły się zaburzenia w węchu i smaku. Oczywiście wszyscy zostali przebadani, wyniki 50/50, u mojej żony negatyw. Jeśli by ktoś znów bezczelnie próbował podważać moją wiarygodność poniżej wynik. Ciekawe tekst zaznaczyłem na żółto Co ciekawego jest w poniższym Wynik ujemny nie wyklucza zakażenia Obnażyłeś swoją totalną niewiedzę w zakresie badania w kierunku SARS-CoV-2 metodą real time RT-PCR. Jesteś totalnym ignorantem. Pomogę Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) okres od zakażenia pacjenta do czasu występuania u niego objawów wynosi od 1 do 14 dni. Największą czułość badania w kierunku SARS-CoV-2 metodą real time RT-PCR uzyskuje się dzień po wystąpieniu objawów klinicznych lub 7-9 dni od potencjalnego zakażenia. Nie potrafisz logicznie myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 13.11.2020 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) Nie umiesz czytać lub kłamiesz. Jasno napisałem o którą wypowiedź chodzi. Wypowiedź na Instagramie. Wypowiedź była cytowana w normalnych gazetach i normalnych stronach internetowych. Nie chodzi o jej tłumaczenie się nazwanym "oświadczeniem" Jej wypowiedzi są takie jak twoje. Spiskowe teorie dziejów. Pisałeś, że noszenie maseczek (zwanych przez ciebie "namordnikami") powoduje grzybicę i zatrucie z powodu wdychania dwutlenku węgla. Nie chodzi o celebrycki świat. Chodzi o spiskowe teorie które głosisz niektórzy ludzie. Ty też takie teorie spiskowe głosisz. "Maseczki zabijają" i tym podobne cedzisz brednie. Kiedyś, na podstawie jednej wypowiedzi. uznawałeś za autorytet profesora Włodzimierza Guta. Prof. W. Gut zmienił swoje poglądy na temat maseczek i covida i automatycznie przestał być dla ciebie autorytetem. Teraz autorytetem jest kolejny celebryta - prof. Kuna. Pisałeś, że nie interesują ciebie celebryci. Nie chce mi się prostować tego steku bzdur, których ekstrakcji dokonałeś. Odniosę się jedynie do prof. Piotra Kuna. Piotr Bolesław Kuna (ur. 9 czerwca 1956 w Sieradzu[1]) – polski lekarz, profesor medycyny w zakresie chorób wewnętrznych i alergologii. Studiował na Akademii Medycznej w Łodzi, uzyskując dyplom z wyróżnieniem i tytuł zawodowy lekarza medycyny w 1981 roku. Doktoryzował się na tej samej uczelni (również z wyróżnieniem) 17 listopada 1987 roku na podstawie pracy: Wpływ antygenów bakteryjnych na wytwarzanie czynnika uwalniającego histaminę (HRF) przez komórki jednojądrzaste chorych na astmę oskrzelową nieatopową. Następnie habilitował się 24 maja 1994 roku, dzięki pracy: Udział chemokin w mechanizmie uwalniania histaminy z bazofilów. Prezydent RP Aleksander Kwaśniewski dnia 28 grudnia 1998 roku nadał Piotrowi Kunie tytuł naukowy profesora medycyny[1][2]. Specjalizacje z dziedziny chorób wewnętrznych uzyskiwał w latach 1984 i 1988 (pierwszy oraz drugi stopień), natomiast z alergologii – w 1996 roku. W latach 1982–1998 zajmował stanowiska, począwszy od asystenta, aż do profesora nadzwyczajnego, w Klinice Pneumonologii i Alergologii Akademii Medycznej w Łodzi. W latach 1999–2002 zastępca, a od 2002 do 2005 roku dyrektor Instytutu Medycyny Wewnętrznej Akademii Medycznej oraz Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Od 1 października 2002 do 30 czerwca 2019 dyrektor Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego nr 1 im. Norberta Barlickiego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, a następnie koordynator do spraw badań naukowych. W ciągu czterech lat od objęcia stanowiska dyrektora szpital spłacił wszystkie długi i rozwiązał liczne problemy pracownicze[1]. Ile są warte twoje pleciuchowate wypociny tutaj, na tle jego doświadczania niechaj każdy odpowie sobie sam. Edytowane 13 Listopada 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 13.11.2020 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) Co ciekawego jest w poniższym Obnażyłeś swoją totalną niewiedzę w zakresie badania w kierunku SARS-CoV-2 metodą real time RT-PCR. Jesteś totalnym ignorantem. Pomogę Nie potrafisz logicznie myśleć. Masz poważne urojenia - próbowałeś skonsultować to ze specjalistą? Edytowane 13 Listopada 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 13.11.2020 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 D7d Gdzie się podziało lewactwo , że nie ma mi kto odpowiedzieć na pytanie do lewactwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.11.2020 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Nie chce mi się prostować tego steku bzdur, których ekstrakcji dokonałeś. Odniosę się jedynie do prof. Piotra Kuna. Ile są warte twoje pleciuchowate wypociny tutaj, na tle jego doświadczania niechaj każdy odpowie sobie sam. Nie ma bzdur. To ty piszesz bzdury. Wielbiłeś prof. W. Guta a teraz wielbisz prof. P. Kunę który nie ma nic wspólnego z leczeniem covida. Nawet nie wiesz po ilu dniach od potencjalnego zarażenia wirusem można otrzymać w wiarygodny wynik testu RT-PCR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.11.2020 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Masz poważne urojenia - próbowałeś skonsultować to ze specjalistą? Czy to nie ty napisałeś że masz "żółte .... " i dlatego nic tobie nie zrobią?? (nie chodzi o żółte firanki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 13.11.2020 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) O niewyizolowaniu wirusa od nosiciela, testach PCR i kilka innych rzeczy. https://www.facebook.com/niezaleznatelewizja/videos/292797301846919 Oczywiście z FB, bo w mediach głównego ścieku to nie jest dostępne. Tak tylko uprzedzam, bo Pytek zapewne zaraz wszystko "zaorze". Edytowane 13 Listopada 2020 przez vvvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.11.2020 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 https://www.lexlege.pl/ustawa-o-zapobieganiu-oraz-zwalczaniu-zakazen-i-chorob-zakaznych-u-ludzi/art-36/ Art. 36. zapob.chor. zakaź. Przesłanki zastosowania środka przymusu bezpośredniego 1. Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji, obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków. 2. O zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego decyduje lekarz lub felczer, który określa rodzaj zastosowanego środka przymusu bezpośredniego oraz osobiście nadzoruje jego wykonanie przez osoby wykonujące zawody medyczne. Każdy przypadek zastosowania środka przymusu bezpośredniego odnotowuje się w dokumentacji medycznej. 3. Lekarz lub felczer może zwrócić się do Policji, Straży Granicznej lub Żandarmerii Wojskowej o pomoc w zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego. Udzielenie pomocy następuje pod warunkiem wyposażenia funkcjonariuszy lub żołnierzy w środki chroniące przed chorobami zakaźnymi przez tego lekarza lub felczera. 4. Przed zastosowaniem środka przymusu bezpośredniego uprzedza się o tym osobę, wobec której środek przymusu bezpośredniego ma być zastosowany, i fakt ten odnotowuje się w dokumentacji medycznej. Przy wyborze środka przymusu bezpośredniego należy wybierać środek możliwie dla tej osoby najmniej uciążliwy, a przy stosowaniu środka przymusu bezpośredniego należy zachować szczególną ostrożność i dbałość o dobro tej osoby. 5. Przymus bezpośredni polegający na unieruchomieniu może być stosowany nie dłużej niż 4 godziny. W razie potrzeby stosowanie tego przymusu może być przedłużone na następne okresy 6-godzinne, przy czym nie dłużej niż 24 godziny łącznie. 6. Przytrzymywanie jest doraźnym, krótkotrwałym unieruchomieniem osoby z użyciem siły fizycznej. 7. Unieruchomienie jest dłużej trwającym obezwładnieniem osoby z użyciem pasów, uchwytów, prześcieradeł lub kaftana bezpieczeństwa. 8. Przymusowe podanie leku jest doraźnym lub przewidzianym w planie postępowania leczniczego wprowadzeniem leków do organizmu osoby - bez jej zgody. Ależ to jakaś heretycka ustawa sprzed 2015 roku! To może obowiązywac w New Poland Order, w IVRP? To niemozliweeee:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 13.11.2020 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 To lewacka ustawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 13.11.2020 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Wielbiłeś prof. W. Guta LITOŚCI !!! Nawet nie wiesz po ilu dniach od potencjalnego zarażenia wirusem można otrzymać w wiarygodny wynik testu RT-PCR. Nie mogę od powiadać za to co zrozumiesz, lub sobie uroisz w swojej główce po przeczytaniu jakiegoś wpisu. To już zakrawa o zachowania pschotyczno-paranoidalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.11.2020 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) Ależ to jakaś heretycka ustawa sprzed 2015 roku! To może obowiązywac w New Poland Order, w IVRP? To niemozliweeee:lol2: Dla wiseman'a nie robi różnicy ... przecież o tym wirusie wiedzieli już grubo wcześniej ... Bill im zdradził to w sekrecie LITOŚCI !!! Nie mogę od powiadać za to co zrozumiesz, lub sobie uroisz w swojej główce po przeczytaniu jakiegoś wpisu. To już zakrawa o zachowania pschotyczno-paranoidalne. Wiem ... Ty nawet nie "od powiadasz" za to, czego sam nie rozumiesz Edytowane 13 Listopada 2020 przez Chef Paul łączenie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.11.2020 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 https://www.lexlege.pl/ustawa-o-zapobieganiu-oraz-zwalczaniu-zakazen-i-chorob-zakaznych-u-ludzi/art-36/ Ustawa o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi Stan prawny aktualny na dzień: 13.11.2020 Art. 36. zapob.chor. zakaź. Przesłanki zastosowania środka przymusu bezpośredniego 1. Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji, obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków. 2. O zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego decyduje lekarz lub felczer, który określa rodzaj zastosowanego środka przymusu bezpośredniego oraz osobiście nadzoruje jego wykonanie przez osoby wykonujące zawody medyczne. Każdy przypadek zastosowania środka przymusu bezpośredniego odnotowuje się w dokumentacji medycznej. 3. Lekarz lub felczer może zwrócić się do Policji, Straży Granicznej lub Żandarmerii Wojskowej o pomoc w zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego. Udzielenie pomocy następuje pod warunkiem wyposażenia funkcjonariuszy lub żołnierzy w środki chroniące przed chorobami zakaźnymi przez tego lekarza lub felczera. 4. Przed zastosowaniem środka przymusu bezpośredniego uprzedza się o tym osobę, wobec której środek przymusu bezpośredniego ma być zastosowany, i fakt ten odnotowuje się w dokumentacji medycznej. Przy wyborze środka przymusu bezpośredniego należy wybierać środek możliwie dla tej osoby najmniej uciążliwy, a przy stosowaniu środka przymusu bezpośredniego należy zachować szczególną ostrożność i dbałość o dobro tej osoby. 5. Przymus bezpośredni polegający na unieruchomieniu może być stosowany nie dłużej niż 4 godziny. W razie potrzeby stosowanie tego przymusu może być przedłużone na następne okresy 6-godzinne, przy czym nie dłużej niż 24 godziny łącznie. 6. Przytrzymywanie jest doraźnym, krótkotrwałym unieruchomieniem osoby z użyciem siły fizycznej. 7. Unieruchomienie jest dłużej trwającym obezwładnieniem osoby z użyciem pasów, uchwytów, prześcieradeł lub kaftana bezpieczeństwa. 8. Przymusowe podanie leku jest doraźnym lub przewidzianym w planie postępowania leczniczego wprowadzeniem leków do organizmu osoby - bez jej zgody. No nie może być...Rząd, za którym dwa lata temu (pod innym nickiem) poszedłyś w ogień teraz podpisuje się pod czymś takim ??? Normalnie, aż mi Ciebie szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 14.11.2020 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Dla wiseman'a nie robi różnicy ... przecież o tym wirusie wiedzieli już grubo wcześniej ... Bill im zdradził to w sekrecie Wiem ... Ty nawet nie "od powiadasz" za to, czego sam nie rozumiesz Czy ja wiem czy w sekrecie ? przecież się tym chwalił publicznie kilka lat temu a teraz już ma szczepionkę nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 14.11.2020 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 20 października 2020 r. Sejm zatwierdził nową ustawę: Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków. art. 36 ust. 1 ustawy o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi. Kusze puki co są legalne , tylko dużo strzał trzeba dokupić ,batalia z kanaliami długo trwać będzie ale wygramy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 14.11.2020 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 No, poza tym, że łeb rozwalę tym co do mnie przyjdą. Adam M. Przecież to jest jawne obezwładnienie niezgodne z zapisami Konstytucji. Czy ten rząd jest już tak pusty że nie wie co robi? Przecież aby osobę podejrzana o chorobę psychiczną czy alkoholową bez jego zgody nie można zmusić do leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 14.11.2020 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 _Grisza_, mamy już niestety 'razy 5' stan na 3.09, czyli po 7 miesiącach od 1. zgonu... 'Razy 2' chciałeś szacować dla całego roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.11.2020 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 A tymczasem Michał Rogalski o zaniżonych danych zachorowań: https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26510420,nieprawidlowosci-w-danych-o-zakazeniach-w-dwoch-wojewodztwach.html#s=BoxMMt1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts