Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Kiedyś myślałem o swoich jogurtach ale jakoś nie przeszło. To chyba bakterie a nie grzyby potrzebne. Może ściągne jakieś z alegro polecasz jakieś?

Teraz w oddali widzę kolejny budynek gospodarczy i królikarnie z kozą ale zoaczymy jak się rozwinie sytuacja. Coraz mniej opłąca się dusić kasę poza minimalna rezerwę na przeżycie roku.

Edytowane przez kulibob

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kiedyś myślałem o swoich jogurtach ale jakoś nie przeszło.

Do jogurtu, to kup Floractin, podgrzej mleko do 40%, zaszczep i przetrzymaj ze 4 godziny w termosie albo pod pierzyną. Po ostudzeniu do lodówki i masz na tydzień czy dwa probiotyk. Potem już możesz szczepić starym jogurtem.

Do jogurtu, to kup Floractin, podgrzej mleko do 40%, zaszczep i przetrzymaj ze 4 godziny w termosie albo pod pierzyną. Po ostudzeniu do lodówki i masz na tydzień czy dwa probiotyk. Potem już możesz szczepić starym jogurtem.

Mógłbyś rozwinąc?

Mam Lactobacilus rhamnsus GG i reuteri

Lub

Lactobacilus rhamnosus , casei, plantarum

Idzie z tego zrobić jogurt?

Testowałałeś?

Mam stoperan jakby co :)

Przypomne moze tytul watku

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

Nie zauważyłeś, że w dobie zamykania, ograniczania i kneblowania podają bardzo dobre informacje - jak przeżyć w tym dziwnym kraju z jeszcze dziwniejszym rządem czas pandemii ?!

Adam M.

§ 18. Od dnia 16 kwietnia 2020 r. do odwołania nakłada się obowiązek zakrywania, przy pomocy części odzieży, maski albo maseczki, ust i nosa podczas przebywania poza adresem miejsca zamieszkania lub stałego pobytu.

Aleśmy sobie wybrali rządzących...

Biedni ludzie w szpitalach - nie mają jak zjeść. W pracy też. W swoim samochodzie jadąc samemu - też musimy się zasłonić (szybko jeżdżący mają z tego chociaż jakiś plus przy fotoradarze).

Ale jest większy paradoks - jak dziecko jest u dziadków/cioci/sąsiadki, bo szkoła/przedszkole zamknięte a rodzice potrzebują do pracy, to w tym prywatnym mieszkaniu też ma mieć zakryte usta (dzieci co tam na stałe mieszkają nie muszą)...

Gamoni i nierobów banda w tym rządzie.

Hola hola, nie "aleśmy sobie wybrali" tylko inni "nam" i sobie, na nasze nieszczęście, ich wybrali.

W pracy tez trzeba nosić?

Dotyczy wszystkich czy w może niektórych "pracach" (zakładach pracy) "prace" nie będą odbywały się w trybie ustawy?? :D

Np. posłowie w sejmie lub w senacie tez muszą nosić zakrycia twarzy?

A Premier i np. minister zdrowia na swoich licznych wystąpieniach w TVP będą nosili szaliki, kominiarki lub maseczki? :)

Czy tzw, para mieszana, nie zamieszkująca wspólnie ale chwilowo wspólnie przebywająca w pomieszczeniu (pokoju) które nie jest stałym miejscem zamieszkania lub pobytu żadnego z nich, też będą musieli nosić maseczki ?? :D

Plotka czy mit?!?

Coraz ciekawsze kwiatki z tym koronawirusem. Najpowszechniej wykorzystywanym nie tylko w Polsce testem na obecność korony jest technologia RT-PCR (polymerase chain reaction – reakcja łańcuchowa polimerazy).

https://zdrowie.wprost.pl/koronawirus/10311758/testy-na-koronawirusa-co-sprawia-ze-nie-mozna-wykonywac-ich-wiecej.html

Tutaj mamy taki teścik PCR

https://www.creative-diagnostics.com/sars-cov-2-coronavirus-multiplex-rt-qpcr-kit-277854-457.htm

Co pisze producent? Ano to, że testu w żadnym razie nie należy używać do diagnozy a jedynie do badań naukowych. Do tego wynik może być zaburzony obecnością wirusa grypy, adenowirusa, chlamydii, mykoplazmy.

Czy to testowałeś?

Wsypałem po tabsie z probiotyku do ciepłego mleka i teraz trzymam w piekarniku na eco 40* 4h i zobaczymy co wyjdzie

Przetestowałem kilkakrotnie, jak mi szarańcza nie zostawiła jogurtu na zaszczepienie kolejnej partii.

Sprawdź, czy Ci piekarnik precyzyjnie trzyma temperaturę - 42* i bakterie się żegnają. A mi Amica potrafiła na programie "wyrastanie ciasta" przekroczyć 50* pokazując na wyświetlaczu aktualną temperaturę 30* (ale niezależny termostat odpalał wentylator obudowy a robił to powyżej 50*).

Takie czasy...

Takie... forum!

No i żont co z zasłoniętym pyskiem coraz nowe idiotyczne obostrzenia nam serwuje.

Według przepisów...

Wyrwie się ktos do burdelu a tam... wszystkie w maseczkach!

Zwierzatka korzystając z nieobecnosci ludzi kolonizują miasta.

To własnie TEN DZIWNY ŻONT nam to robi!

Teorii spiskowych snuł tu nie będę, ale w sieci pojawiają się coraz ciekawsze!

:lol:

Adam M.

W sieci jest to już dobrze naświetlone i chyba trzeba się powoli bać , nawet ten tzw fajny minister dziś stwierdził że tylko szczepienia , pewnie od billa Gatesa , trza sobie dołek kopać bo mnie nikt nie zaszczepi to pewne jak w banku .

W sieci jest to już dobrze naświetlone i chyba trzeba się powoli bać , nawet ten tzw fajny minister dziś stwierdził że tylko szczepienia , pewnie od billa Gatesa , trza sobie dołek kopać bo mnie nikt nie zaszczepi to pewne jak w banku .

Fajny minister? Tez podkrążonymi oczyma albo "ze smutnymi oczyma spaniela"?

Ten co ładnie mówi ale bez sensu?

I w ten sposób zdobywa uznanie ciemnego ludu.

Ten sam co nie potrafi uzasadnić dlaczego nie ma badań personelu lekarskiego?

Ten co nie chce wypowiadać się na temat zagrożenia COVID-19 a na końcu mówi "maseczki zdejmiemy jak będzie szczepionka"

Kolejny z odlotem.

Jest bardziej politykiem niż ministrem zdrowia (choroby).

Kolejny z odlotem.

Jest bardziej politykiem niż ministrem zdrowia (choroby).

:rolleyes:

Nie znęcaj się nad tym najsmutniejszym z ministrów.

Chłop ma teraz swój życiowy dylemat.

Wybór pomiędzy Hipokratesem a fanaberią prezesa w takiej bandzie, to jak żyć albo nie być.

PS wojsko nie musi chodzić w maseczkach - tu jest wyjątek.

Pytanie zatem za 5 zł. Czy to taka oddolna i spontaniczna inicjatywa żołnierska, he, he... czy może im brązowo-nosy Mariusz nakazał ?:lol2:

Czegoś takiego nawet Jaruzelski Breżniewowi pewnie by nie wymyślił.