kulibob 16.04.2020 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Kiedyś myślałem o swoich jogurtach ale jakoś nie przeszło. To chyba bakterie a nie grzyby potrzebne. Może ściągne jakieś z alegro polecasz jakieś? Teraz w oddali widzę kolejny budynek gospodarczy i królikarnie z kozą ale zoaczymy jak się rozwinie sytuacja. Coraz mniej opłąca się dusić kasę poza minimalna rezerwę na przeżycie roku. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.04.2020 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Kiedyś myślałem o swoich jogurtach ale jakoś nie przeszło. Do jogurtu, to kup Floractin, podgrzej mleko do 40%, zaszczep i przetrzymaj ze 4 godziny w termosie albo pod pierzyną. Po ostudzeniu do lodówki i masz na tydzień czy dwa probiotyk. Potem już możesz szczepić starym jogurtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.04.2020 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Do jogurtu, to kup Floractin, podgrzej mleko do 40%, zaszczep i przetrzymaj ze 4 godziny w termosie albo pod pierzyną. Po ostudzeniu do lodówki i masz na tydzień czy dwa probiotyk. Potem już możesz szczepić starym jogurtem. Mógłbyś rozwinąc? Mam Lactobacilus rhamnsus GG i reuteri Lub Lactobacilus rhamnosus , casei, plantarum Idzie z tego zrobić jogurt? Testowałałeś? Mam stoperan jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.04.2020 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Bardziej eko jest węgiel z niedopalonego ogniska. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.04.2020 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Przypomne moze tytul watku KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami Nie zauważyłeś, że w dobie zamykania, ograniczania i kneblowania podają bardzo dobre informacje - jak przeżyć w tym dziwnym kraju z jeszcze dziwniejszym rządem czas pandemii ?! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.04.2020 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 § 18. Od dnia 16 kwietnia 2020 r. do odwołania nakłada się obowiązek zakrywania, przy pomocy części odzieży, maski albo maseczki, ust i nosa podczas przebywania poza adresem miejsca zamieszkania lub stałego pobytu. Aleśmy sobie wybrali rządzących... Biedni ludzie w szpitalach - nie mają jak zjeść. W pracy też. W swoim samochodzie jadąc samemu - też musimy się zasłonić (szybko jeżdżący mają z tego chociaż jakiś plus przy fotoradarze). Ale jest większy paradoks - jak dziecko jest u dziadków/cioci/sąsiadki, bo szkoła/przedszkole zamknięte a rodzice potrzebują do pracy, to w tym prywatnym mieszkaniu też ma mieć zakryte usta (dzieci co tam na stałe mieszkają nie muszą)... Gamoni i nierobów banda w tym rządzie. Hola hola, nie "aleśmy sobie wybrali" tylko inni "nam" i sobie, na nasze nieszczęście, ich wybrali. W pracy tez trzeba nosić? Dotyczy wszystkich czy w może niektórych "pracach" (zakładach pracy) "prace" nie będą odbywały się w trybie ustawy?? Np. posłowie w sejmie lub w senacie tez muszą nosić zakrycia twarzy? A Premier i np. minister zdrowia na swoich licznych wystąpieniach w TVP będą nosili szaliki, kominiarki lub maseczki? Czy tzw, para mieszana, nie zamieszkująca wspólnie ale chwilowo wspólnie przebywająca w pomieszczeniu (pokoju) które nie jest stałym miejscem zamieszkania lub pobytu żadnego z nich, też będą musieli nosić maseczki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.04.2020 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Mógłbyś rozwinąc? A konkretnie? Nie wyszło wg tego przepisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.04.2020 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 A konkretnie? Nie wyszło wg tego przepisu? Czy to testowałeś? Wsypałem po tabsie z probiotyku do ciepłego mleka i teraz trzymam w piekarniku na eco 40* 4h i zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.04.2020 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Wow... zainwestowales... a przy jakiejs lawce bys pewnie korek po winie znalazl. Moglby byc wielokrotnego uzytku. Zawsze troche $ zaoszczedzone. . Nawet nie umiem tego skomentować aby nie dostać bana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 16.04.2020 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Plotka czy mit?!? Coraz ciekawsze kwiatki z tym koronawirusem. Najpowszechniej wykorzystywanym nie tylko w Polsce testem na obecność korony jest technologia RT-PCR (polymerase chain reaction – reakcja łańcuchowa polimerazy). https://zdrowie.wprost.pl/koronawirus/10311758/testy-na-koronawirusa-co-sprawia-ze-nie-mozna-wykonywac-ich-wiecej.html Tutaj mamy taki teścik PCR https://www.creative-diagnostics.com/sars-cov-2-coronavirus-multiplex-rt-qpcr-kit-277854-457.htm Co pisze producent? Ano to, że testu w żadnym razie nie należy używać do diagnozy a jedynie do badań naukowych. Do tego wynik może być zaburzony obecnością wirusa grypy, adenowirusa, chlamydii, mykoplazmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.04.2020 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Czy to testowałeś? Wsypałem po tabsie z probiotyku do ciepłego mleka i teraz trzymam w piekarniku na eco 40* 4h i zobaczymy co wyjdzie Przetestowałem kilkakrotnie, jak mi szarańcza nie zostawiła jogurtu na zaszczepienie kolejnej partii. Sprawdź, czy Ci piekarnik precyzyjnie trzyma temperaturę - 42* i bakterie się żegnają. A mi Amica potrafiła na programie "wyrastanie ciasta" przekroczyć 50* pokazując na wyświetlaczu aktualną temperaturę 30* (ale niezależny termostat odpalał wentylator obudowy a robił to powyżej 50*). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.04.2020 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 @kaizen - ten "grzybek" zawiera właśnie bakterie kefirowe, koszt jednorazowy 15.- + wysyłka. Mowa była o jogurcie - tylko Ty piszesz o kefirze. I to nietypowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.04.2020 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Dla mnie to jeden ... , białe i nie słodkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 16.04.2020 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Takie czasy... Takie... forum! No i żont co z zasłoniętym pyskiem coraz nowe idiotyczne obostrzenia nam serwuje. Według przepisów... Wyrwie się ktos do burdelu a tam... wszystkie w maseczkach! Zwierzatka korzystając z nieobecnosci ludzi kolonizują miasta. To własnie TEN DZIWNY ŻONT nam to robi! Teorii spiskowych snuł tu nie będę, ale w sieci pojawiają się coraz ciekawsze! Adam M. W sieci jest to już dobrze naświetlone i chyba trzeba się powoli bać , nawet ten tzw fajny minister dziś stwierdził że tylko szczepienia , pewnie od billa Gatesa , trza sobie dołek kopać bo mnie nikt nie zaszczepi to pewne jak w banku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.04.2020 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Kop, a dobrze sie przysyp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.04.2020 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 W sieci jest to już dobrze naświetlone i chyba trzeba się powoli bać , nawet ten tzw fajny minister dziś stwierdził że tylko szczepienia , pewnie od billa Gatesa , trza sobie dołek kopać bo mnie nikt nie zaszczepi to pewne jak w banku . Fajny minister? Tez podkrążonymi oczyma albo "ze smutnymi oczyma spaniela"? Ten co ładnie mówi ale bez sensu? I w ten sposób zdobywa uznanie ciemnego ludu. Ten sam co nie potrafi uzasadnić dlaczego nie ma badań personelu lekarskiego? Ten co nie chce wypowiadać się na temat zagrożenia COVID-19 a na końcu mówi "maseczki zdejmiemy jak będzie szczepionka" Kolejny z odlotem. Jest bardziej politykiem niż ministrem zdrowia (choroby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.04.2020 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Dla mnie to jeden ... , białe i nie słodkie. To jak woda i wódka... Tak samo jogurt jest bezalkoholowy a kefir to napój alkoholowy (przynajmniej tradycyjny - z tych "grzybków"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.04.2020 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Chyba jednak przesadzili,rzad mógł odpuścić i wpisać kolejny wyjątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.04.2020 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Jak nigdy - tym razem sie z Tobą ZGADZAM!Fote na dysku zapiszę, bo nikt mi za kilka lat nie uwierzy! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.04.2020 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Kolejny z odlotem. Jest bardziej politykiem niż ministrem zdrowia (choroby). Nie znęcaj się nad tym najsmutniejszym z ministrów. Chłop ma teraz swój życiowy dylemat. Wybór pomiędzy Hipokratesem a fanaberią prezesa w takiej bandzie, to jak żyć albo nie być. PS wojsko nie musi chodzić w maseczkach - tu jest wyjątek. Pytanie zatem za 5 zł. Czy to taka oddolna i spontaniczna inicjatywa żołnierska, he, he... czy może im brązowo-nosy Mariusz nakazał ? Czegoś takiego nawet Jaruzelski Breżniewowi pewnie by nie wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts