Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Czy możesz określić w kilku zdaniach Twój obecny problem z covidem ? Czy ten stan w jakim się znajdujesz uległ jakiejś metamorfozie ? Czy Twój żal z pretensja do całego świata jakim karmisz FM ma coś wspólnego z problemami finansowymi ?:yes:

Bardzo mądry i trafny wpis. Generowane przez Nayri wpisy to SPAM w najgorszym rodzaju, trzeba to zgłosić do skasowania

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Raczej mądry inaczej.

Ty najwyraźniej nie rozumiesz tego co pisze @Nayri i dlatego wydaje Ci się że to jest spam.

Przeczytaj kilka razy może za kolejnym razem zrozumiesz.

Nie, raz wystarczył żeby nie mieć wątpliwości, że jest to bicie piany naburmuszonej i roszczeniowej osoby

Nie, raz wystarczył żeby nie mieć wątpliwości, że jest to bicie piany naburmuszonej i roszczeniowej osoby

Też jestem roszczeniowy!

Chciałbym wiedzieć jakie antyciała pojawiają się po tej szczepionce.

No , bo na HIV już się pojawiły.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-12-11/australia-zawiesza-prace-nad-szczepionka-przeciw-covid-19-u-pacjentow-wykryto-antyciala-aids/

Na co jeszcze?

Odra, świnka, różyczka?

INNE?

Jakie?

Szybciutko skleili szczepionkę na wirusa.

No, JAKIEGOŚ wirusa...

Ciekawe, na jakiego i komu się udało.

Adam M.

Co ma Tobie uzasadniać i jakich oczekujesz argumentów?

Nie jesteś pewna to doczytaj w naukowych źródłach a nie oczekuj wyjaśnień na FM.

Masz dostęp do Internetu to szukaj.

Takie proste a Ty znowu czegoś nie rozumiesz.

"Mniej niż zero" to kolejny raz brak argumentów?

Bijesz pianę dla bicia piany.

Pomijając stek bzdur, który wypisujesz - teraz chcesz mi zabronić zadawania pytań w dyskusji?

Jesteś coraz lepszy...

Czy możesz określić w kilku zdaniach Twój obecny problem z covidem ? Czy ten stan w jakim się znajdujesz uległ jakiejś metamorfozie ? Czy Twój żal z pretensja do całego świata jakim karmisz FM ma coś wspólnego z problemami finansowymi ?:yes:

Jaki stan? Jaki problemy finansowe?

Jaki żal, jakie pretensje do całego świata?

Już Ci kiedyś pisałam - jeżeli chcesz mi coś zarzucić, to uzasadnij to… Czyżbyś nie potrafił?

Bardzo mądry i trafny wpis. Generowane przez Nayri wpisy to SPAM w najgorszym rodzaju, trzeba to zgłosić do skasowania

Spam (ang. spam „mielonka”) – niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Spam

W tym rozumieniu - dla niektórych jak najbardziej:)

Zawsze i wszędzie znajdą się osobnicy, dla których zadawanie pytań, logiczne myślenie, wyciąganie wniosków czy analizowanie faktów są czymś niechcianym, niepotrzebnym albo i szkodliwym…

Uzasadnij swoje zarzuty. Która moja wypowiedź jest“naburmuszona i roszczeniowa”?

Widzę że dyskusja idzie w złym kierunku. Roszczeniowy który zarzuca innym że są roszczeniowi sam jest największym roszczeniowym userem na tym forum i dolewa tylko niepotrzebnie oliwy do ognia.

Nie podoba mi się taki ton dyskusji.

Ja tu wpadam dla sportu i nie jestem roszczeniowy jestem za ligwidacją 500+.

Odnośnie COVID mówię tak jak powinno być

Ja tu wpadam dla sportu i nie jestem roszczeniowy jestem za ligwidacją 500+.

Odnośnie COVID mówię tak jak powinno być

Wiesz co z tym 500+ to nie wiem czy to dobry pomysł aby to zlikwidować. Jest dużo rodzin , które naklepały sobie dzieci i przed tym 500+ dzieci nie były nigdzie, niczego nie widziały nawet na pizzy nie były. Jak mają te 500+ to rodzice nazwijmy to nie zaradni życiowo (ale nie alkoholicy narkomani itp) pokazali choć trochę świata tym dzieciakom...świata w koło komina ale jednak coś. Co do Twoich myśli ,,covidowych" to myślę,że w rządzie byś się odnalazł bo byście razem nadawali na jednych falach :bash:

Wiesz co z tym 500+ to nie wiem czy to dobry pomysł aby to zlikwidować. Jest dużo rodzin , które naklepały sobie dzieci i przed tym 500+ dzieci nie były nigdzie, niczego nie widziały nawet na pizzy nie były. Jak mają te 500+ to rodzice nazwijmy to nie zaradni życiowo (ale nie alkoholicy narkomani itp) pokazali choć trochę świata tym dzieciakom...świata w koło komina ale jednak coś. Co do Twoich myśli ,,covidowych" to myślę,że w rządzie byś się odnalazł bo byście razem nadawali na jednych falach :bash:

PRZERAŻASZ!!!

W rządzie widzisz miejsce dla tych co powinni od dawna być w Tworkach lub... Izraelu?

https://www.google.com/search?q=chanuka+w+warszawie&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiAyYz6_8btAhXKvosKHQiVCQwQ_AUoAXoECAYQAw&biw=1024&bih=654

Przewodniczący Komisji Zdrowia w sejmie "zastanawia się" - jak zmienić nastawienie do szczepionek TYCH NAJŚWIATLEJSZYCH, NAJBARDZIEJ WYEDUKOWANYCH w naszym społeczeństwie - bo szczepią się tylko w 4-5%. (Tylu przygłupów znajdziesz w każdej elicie...)

Za wzór postawy stawia im tych.... wyborców PISu... co łykają wszystko...

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

Do u...j śmierci będę powtarzał: Primo - wyższa kwota wolna od podatku! Secundo: zero kasy dla nierobów! Na dzieciaki wysoka ULGA w PIT. Bo zarabiasz, dokładasz się do budżetu więc bonus się należy jak psu micha. Rzucanie cashem to jest .......... i ........... oraz ............ (ilość kropek przypadkowa).. To są NASZE PIENIĄDZE.

Resztę objaśniała Margaret Teatcher.

Do u...j śmierci będę powtarzał: Primo - wyższa kwota wolna od podatku!

Myślałeś, co by się stało, jakby zlikwidowano całkiem PIT? Wiesz, że z PIT 40% trzeba przeznaczyć na jego obsługę po stronie fiskusa? A przecież jeszcze po stronie firm i zwykłych ludzi są koszty. Generalnie to podatek, co bardziej szkodzi, niż pomaga.

Ja bym wolał całkowitej likwidacji większości podatków - i pozostawienie kilku podstawowych. Niech nawet ten VAT będzie o 1 czy 2 pp wyższy, żeby te śmieciowe podatki zastąpić.

Myślałeś, co by się stało, jakby zlikwidowano całkiem PIT? Wiesz, że z PIT 40% trzeba przeznaczyć na jego obsługę po stronie fiskusa? A przecież jeszcze po stronie firm i zwykłych ludzi są koszty. Generalnie to podatek, co bardziej szkodzi, niż pomaga.

Ja bym wolał całkowitej likwidacji większości podatków - i pozostawienie kilku podstawowych. Niech nawet ten VAT będzie o 1 czy 2 pp wyższy, żeby te śmieciowe podatki zastąpić.

Przecież nie piszę aby zlikwidować PIT, lecz obecna kwota wolna jest od kilkunastu lat nie podniesiona i jest bardzo śmieszna. Wczesniej zresztą też była śmieszna. To są jaja jak berety. Czesi używaja rozumu i obniżyli PITa , o socjalu (ulga, urlopy itp) na matke i dziecko wolę nie pisac bo i tak nikt nie uwierzy. Urwał nać! Całe życie płaciłem ZUS i jeszcze na emeryturze mam zdrowotne płacić? Bo zamiast chlać i lać pod murem zachciewa mi się pracować dopóki wzrok i fizyka dopisuje. I tak na wszelakie kontrole, sraty taty prostaty ,chodze prywatnie bo umawiam się wizyta, płacę, apteka i gra . Zamiast bezsensownego siedzenia w przychodni jakbym dożywocie odsiadywał . Za co? Jak kiedyś pod koniec pracy w lesie zahaczyłem o konar i potrzebowałem szef na głowie założyć, to sam do szpitala przyjechałem a tam kazali mi pół dnia siedzieć na OIOMie, bo przecie wszystkie obszymurki przywiezione na sygnale z miasta mają pierwszeństwo. Przeca une z wypadku!

Powinienem zardzewieć na ławeczce w parku? To może mam sobie jeszcze sam grób wykopać aby Króla Zusa nie fatygować? Eeeeh....

Przecież nie piszę aby zlikwidować PIT

A dlaczego nie? Jak zwiększysz kwotę wolną od podatku, to nie zmienią się koszty obsługi tego podatku, ale drastycznie spadną przychody budżetowe z tego tytułu. I będziesz dopłacał w innych podatkach, żeby PIT w ogóle istniał.