Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

@kryzys, zapomniałeś opisać szczegółowo w czym obecne czasy są gorsze od komuny, jeśli chodzi o ograniczenie wolności.

JA Ci odpiszę!

Po zniszczeniach wojennych było tak, że kto nie z nami - ten wrogiem Państwa i Narodu.

Naród wypruł wszystkie siły w wielkim dziele odbudowy kraju.

Można było zostać profesorem, nawet atomistyki, pochodząc z chłopów małorolnych lub bezrolnych!!!

Ale...

Nie wolno było zajmować się polityką, bo tym zajmowała się PARTIA !

JEDYNA słuszna partia!

Były i błędy i wypaczenia, oczywiście piętnowane na kolejnych zjazdach, wymuszające korekty jedynie słusznej linii.

Nie pamiętam, abym znał jakiegoś gówniaka, co nie widział na jakiejś wycieczce klasowej morza, gór, Wawelu czy Pałacu Kultury (i Warszawy).

Mleko na dużej przerwie było obowiązkiem ucznia!

Nie było głodnych, żebrzących dzieci.

PAŃSTWO dobrze wiedziało co jest potrzebne narodowi!

No a jak który urzędas się pogubił - skarga w Komitecie sprawiała - że winny był NATYCHMIAST i sytuacja była migiem naprawiana!

Państwo było "NASZE" i jego zasoby też!

(Tyle widział lud czarnoroboczy)

Parszywy imperializm usiłował zgnoić te "zdrowe siły" i nawet stonkę nam w tym celu "zrzucali..."

ZERO dostępu do najnowszych technologii.

No to...

Musieliśmy jeść to, co urosło. Bez faszerowania dużą ilością wszelkiej chemii. (Bo droga była).

Wszystko było proste, siermiężne, ale... TRWAŁE!!!

Pralki, lodówki, żarówki - działały przez pokolenia.

ZAWSZE można było CHCIEĆ się wspiąć po drabinie społecznej, jednak... tylko po linii partii !

KAŻDY chłopak miał styczność z bronią. Umiał ją obsłużyć, choć dostęp do niej poza "formacjami" był niemożliwy.

U lekarza na poradę czekało się. Długo... Bywało, że ze cztery GODZINY!!!!

Wtedy powstało słowo nieprzetłumaczalne na żaden inny język - skombinować!

Elyty rządziły a bydełko pracowało.

TAK JAK DZIŚ !

Tylko...

Elyty były nieco inne.

TYLKO nieco.

Wyjaśniłem?

Bo wiesz...

Ja w tych czasach żyłem!

Teraz żyję w tych czasach.

Że też ludzie tyle żyją....

Adam M.

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Adam Ok, ale nie wiem co rozumieć przez Niemcy w kontekście tego bogactwa bo ostatnio się doczytałem że tam 68 % Niemców nie dość że ma oszczędności do około jednomiesięcznych wydatków to mieszka na podnajmie cale życie w końcówce wynajmując pokój w domu starców i generalnie jedzie na kartach i kredytach.

Ludwik IV mawiał - Państwo to JA!

NIEMCY teraz to koncerny, finansjera a nie czarnorobocze niemieckojęzyczne bydło zwykle Tureckiego pochodzenia a ostatnio polskiego, rumuńskiego, bułgarskiego...

Nieco ponad 5% populacji świata POSIADA NA WŁASNOŚĆ jego ponad 95%

Co znaczy tych 68% roboli bez oszczędności, a do tego... starych, wymagających opieki i starań i NIE PŁACĄCYCH PODATKÓW?

No to... Angela chciała "odmłodzić" i ubogacić ten lud roboczy.

Trochę słabo wyszło, ale ostatniego słowa jeszcze nie powiedzieli.

Kombinują...

A to ebola, a to Covid... coś im w końcu wyjdzie!

A Ty?

Nie widzisz co się dzieje?

Pchamy się twardo do resetu!

Świat nie może już być taki jak kiedyś!

DZIENNIK TELEWIZYJNY SE OBEJRZYJ!

Ciągle w nim to powtarzają...

Adam M.

JA Ci odpiszę!

.

Gdybyś jeszcze odpisal na temat to ten słowotok byłby coś wart, a tak zmarnowałeś tylko trochę Wh i kB...

Przypominam - @kryzys twierdzi, że dziś na skutek pandemii mamy bardziej ograniczoną wolność, niż za czasów komuny, a Ty mi o styczności z bronia i mleku dla dzieci...

Akurat o pozwolenie na broń łatwiej dziś, niż wtedy...

Edytowane przez fotohobby

Gdybyś jeszcze odpisal na temat to ten słowotok byłby coś wart, a tak zmarnowałeś tylko trochę Wh i kB...

Przypominam - @kryzys twierdzi, że dziś na skutek pandemii mamy bardziej ograniczoną wolność, niż za czasów komuny, a Ty mi o styczności z bronia i mleku dla dzieci...

Ok a co chciałbyś robić a nie możesz z powodu ograniczeń korona wirusowych? Ja szczerze powiem ze dla mnie nie mam takowych , może być jak jest z 10 lat

A ja narzekałem, że czegoś nie mogę robić i że odbiera mi się wolność ?

Póki co nie mogę pójść do restauracji, pubu, latem nie mogłem pójść na mecz/koncert.

To główne ograniczenia - ale wiem, że przejściowe, więc się na nie godzę.

Siedzącemu w domu emerytowi może nic nie przeszkadzać, to prawda...

Edytowane przez fotohobby

A ja narzekałem, że czegoś nie mogę robić i że odbiera mi się wolność ?

Póki co nie mogę pójść do restauracji, pubu, latem nie mogłem pójść na mecz/koncert.

To głowne ograniczenia - ale przejśćiowe

No napisałeś o ograniczeniu wolności to szczerze jakoś mi sie tak z prozaicznymi rzeczami skojarzyło. Jakby Coldplay miał mieć koncert w Polsce to było ograniczenie, masz rację ale oni skądś mieli cynk i przy nowym albumie od razu nie planowali trasy rzekomo z powodu ekologii. akurat :yes:

:lol:

Wtedy o broń było łatwiej jak dziś.

Niektórzy to nawet coś po przodkach w jakiej piwniczce mieli...

Adam M.

Na razie osiągają to, co chciał osiągnąć Bismarck.

Satelickie państwo przygłupów i siły roboczej na wschodzie Wielkich Niemiec.

Podwykonujemy dla nich i konsumujemy ICH produkty. Nie bogacimy się. Trwamy, wegetujemy...

Rozbrojeni, pozbawiani coraz bardziej decyzyjności.

A że na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą to...

447 i płacić żydom!

Oddać im co należne i nienależne, bo to ONI są narodem wybranym! Nie my...

Najlepiej jest zrobić "co powinniśmy" naszymi własnymi rękami!

I Niemcy i Żydzi dobrze wiedzą jak się to realizuje.

Zdjęcia z obchodów chanukowych widzieliście?

No, tych naszych! Warszawskich!!!

Prezydent, premier, politycy... w jarmułkach i ze świeczką przy świeczniku...

Menora czy chanukii...

https://www.google.com/search?q=chanuka+w+warszawie&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwji-5nAycjtAhUOHHcKHb6wCH0Q_AUoAXoECAcQAw&biw=1024&bih=654

A głupie bydło i tak wybierze jak nie PIS to PO.

A skoro i tak rządzą nami żydzi to wolę tych zasymilowanych.

Choćby Morechaja Jajko.

Adam M.

A teraz sobie Żydzi wymyśleli aby wszystkie kraje UE płaciły ileś tam setnych procenta budrzetu aby walczyć z tak zwanym antysemityzmem no ręce opadają , nigdy nie słyszałem aby jakiś Rom czy Białorusin kazał nam to w kraju tworzyć za nasze pieniądze aby ich chronić nie wiadomo czy to pomysł Państwa położonego na terenach Palestyny czy tych bezpaństwowców ?

Przejechałem się do nadleśnictwa po choinkę bo zbliża się czas pełnej izolacji dla zainteresowanych stron przed wigilią .

A tam dantejskie sceny kolejka do wejścia człowiek na człowieku podryjniki, bez maseczek i stae gacie taki jest obraz polskiej epidemi i do tego ukrywanie się przed testami żeby czasowi plebsowi 80% nie zapłacili.

I wróciłem bez drzewka a moje za małe na wycinkę. szkoda że sztuczną kilka lat temu sprzedałem. Obetnę sąsiadowi parę gałązek i zrobię improwizowaną.

To na ciul pchasz się w tłumy.Siedź cicho i czekaj na to co powiedzą w tv co masz ze sobą zrobić

A

.... Atawizm zadziałał...

Adam M.

Wiesz po czym poznać Polaka za granicą?

Gdy słychać eksplozję, tubylcy chowają się po bramach a rodacy pędzą zobaczyć co tak ..... , no hukło czy huknęło.

To dawno temu usłyszałem od bardziej doświadczonych.

Kiedyś uważałem, że to wielka przesada. Dziś uważam, że niewielka.

W linku Pfeizera, który podałeś, status dla wszystkich: “Clinical trial” i tyle. Wiadro informacji na dyskutowany temat (jak bardzo obcięto badania i testy, żeby skrócić czas oczekiwania na szczepionkę).

...

Cienka jesteś w tych klockach.

Bijesz pianę a wiedzy nie posiadasz.

Pomijając stek bzdur, który wypisujesz - teraz chcesz mi zabronić zadawania pytań w dyskusji?

Jesteś coraz lepszy...

Pisz co chcesz.

Nic Tobie nie zabraniem. Ani nie mam takich możliwości ani nie mam tacch chęci.

Znowu bijesz pianę. :)

Poczytaj o tworzeniu szczepionek na SARS (1) to może coś zrozumiesz ona temat tworzenia szczepionek na SARS 2.

Jesteś coraz lepsza

Napisałaś "Mniej niż zero" GRATULUJĘ. (smutny żart) jesteś słaba i pozbawiona empatii i żałosna.

Piszesz i cytujesz sprawy no których nie masz pojęcia.

PS

Utwór ten był analizowany przez Departament II MSW. W opracowaniu wskazywano, że piosenka zawiera treści, które mogą być interpretowane jako protest song przeciwko śmiertelnemu pobiciu w maju Grzegorza Przemyka (zwracano szczególnie uwagę na fragmenty „Twoje miejsce na Ziemi tłumaczy / Zaliczona matura na pięć” oraz „Są tacy – to nie żart, / dla których jesteś wart / Mniej niż zero”[4]. Ustalono, że „Mniej niż zero” powstało miesiąc przed pobiciem Przemyka, przez co nie mógł stanowić reakcji muzyków na jego śmierć[4]. Mogielnicki przyznał, że był obserwowany przez SB[5].

Wokalista Lady Pank Janusz Panasewicz stwierdził, że „Mniej niż zero” jest komentarzem zespołu wobec pobicia Grzegorza Przemyka[6].

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mniej_ni%C5%BC_zero_(Lady_Pank)

Edytowane przez d7d
literówka + PS

Gaweł

Spróbujesz mi wyjaśnić czemu coraz częściej negatywnie odbieram Twoje wpisy?

Czytam je, rozumiem i oceniam. Prawdziwie i szczerze!

Coś Ci się porobiło?

Zwykle reagowałeś nieco inaczej...

O niespecjalnie ciekawych wpisach niespecjalnego już nie wspomnę nawet.

Adam M.

Wywołałeś mnie to odpiszę ale najpierw zadam Ci pytanko . Czego Ty kuźwa tak naprawdę bronisz ? Swojego dupska przy tym pokrętnie przedstawiając innych w niekorzystnym świetle z pominięciem siebie. Wybacz lepszego na FM zjadacza interpretacji (osób zupełnie bezinwazyjnych) w tym konkretnym temacie o drobnoustroju zakaźnym nie znajdziemy. Masz tu wszystkich za idiotów o czym wielokrotnie Ci pisałem. Powiedzenie "Pan Bóg Cię opuścił" wychodzi poza ramy normalności bo i jak Cię sklasyfikować na FM . Temat o choróbsku ,a Ty wywody jak Pani Twoja. Ja także żyłem w komunie i żyło mi się w niej dobrze może powiem inaczej skromniej ale jakoś lepiej . Bez takich np. gadek typu Twojego. Człowiek był ścigany inaczej ,bo konkretnie, a tu bawisz się w tą swoja wojenkę udowadniając wszystkim jaki poziom głupoty reprezentują- łykają w obecnym czasie gdy rządzi wiadomo kto. Mnie Twoje pisaniny nie przypadły do gustu bo dla mnie w mojej subiektywnej ocenie Ty jako samozwańczy uzurpator przedstawiasz inny rodzaj pisanej głupoty. Tak bo w tym konkretnym temacie o choróbsku innym piszesz ,że jesteś ponad Nami i to co się dzieje obecnie w Polsce to obłuda i fałsz. Mam i ja takie prawo bo nie wierzę w to co nam tu wyśpiewujesz.:yes::D,

Sam sie skasuj, cenzury mu sie zachciewa,

Dla takich jak Ty to jest jedno słowo sp.....j

Nie dośc, że cham jesteś to mijasz sie z prawda , dla mnie ta in formacja, która przekazuje Nayri jest pożądana, a więc nie jest spamem....wiesz jak się rozmawia z kobietą czy taki damski bokser z Ciebie ?

Trochę to mi ubliżasz gościuńciu ,a uprawnień do tego nie masz :mad::mad::mad:. Napisałem wyżej

Jestes kobietą to tyroche nie wypada jechać Ci po rajtuzach za te frustracje i epistoły które wylewasz wypisujesz
Gdzie się mijam z prawdą? Tu nie ma żadnej prawdy z Pani strony ,jest tylko roszczeniowy słowotok zranionej łani. Tylko czym? Życiem prywatnym ,kłopotami finansowymi ,choróbskiem dodatnim ,czym? Z reguły olewam takie inwektywa w kierunku moim bo jest od tego moderator ,a interpretacje chamstwa zostawiam jemu. Ty w związku z tym jesteś osobą zachowującą się niegrzecznie , arogancko i obraźliwie.. By zaistnieć posłużyłeś się w temacie o covidzie takim słownictwem. Za te skróty wulgarne dałbym ci banana byś ochłonął. Licz się ze słowami to jest forum , a nie twój przedpokój.:mad::mad::mad:

Przejechałem się do nadleśnictwa po choinkę bo zbliża się czas pełnej izolacji dla zainteresowanych stron przed wigilią .

A tam dantejskie sceny kolejka do wejścia człowiek na człowieku podryjniki, bez maseczek i stae gacie taki jest obraz polskiej epidemi i do tego ukrywanie się przed testami żeby czasowi plebsowi 80% nie zapłacili.

I wróciłem bez drzewka a moje za małe na wycinkę. szkoda że sztuczną kilka lat temu sprzedałem. Obetnę sąsiadowi parę gałązek i zrobię improwizowaną.

Jeżeli w nadleśnictwie tłumy ludzi to dlaczego nie pojechałeś na plantację. Chyba jakaś jest w twojej okolicy, w mojej są cztery gdzie człowiek jedzie, wybierasz sobie choinkę i sam ją ścinasz. Za świerka kaukaskiego prawie 2,5 m zapłaciłem 80 zł.

Następną durnota jest branża weselna to jest takie naiwniactwo na prawdę brak mi cenzuralnych słów, wywalanie potężnych pieniędzy po to żeby się pokazać nawet nieraz nie wiadomo przed kim.

Ty to już jesteś jak tych dwóch z filmu o dwóch zgryźliwych tetrykach.

Co ci przeszkadza branża weselna? Ty zapewne wesela nie wyprawiałeś więc nie broń innym obchodzić hucznie swoich zaślubin. Na całym świecie hucznie obchodzi się ceremonie zaślubin tylko tobie to przeszkadza.

Nie martw się, twoje pieniądze na ten cel nie idą więc możesz spać spokojnie.

Może jeszcze obchodzone hucznie osiemnastki być zabronił bo tez zapewne wg twojego pesymistycznego podejścia do świata jest zbyteczne i wyrzucanie pieniędzy w błoto,

I jeszcze przypomnę że są obchodzone hucznie I Komunie Św., też zabronić??