Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Z czym przeginam?

Ze Swoją przeszłością że człowiek kiedyś koksował?

Czy tym że znowu rzad odwala lipę ze szczepieniami?

Wychodzi mi że będą szczepić w jednym punkcie 36 osób dziennie to wałek.

To powinien być hurt.

JAk mówiłem odleciałeś za wcześnie albo za późno na księżyc.

Polska to chyba kraj z największym odstekim płaskoziemców bojących się maski i igły.

może autyzmu wstecznego czy innej bzdury się boisz ?

Edytowane przez kulibob

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z czym przeginam?

Ze Swoją przeszłością że człowiek kiedyś koksował?

Czy tym że znowu rzad odwala lipę ze szczepieniami?

Wychodzi mi że będą szczepić w jednym punkcie 36 osób dziennie to wałek.

To powinien być hurt.

JAk mówiłem odleciałeś za wcześnie albo za późno na księżyc.

Polska to chyba kraj z największym odstekim płaskoziemców bojących się maski i igły.

może autyzmu wstecznego czy innej bzdury się boisz ?

Ze swoim życiem rób sobie co chcesz.

Od moich decyzji bądź łaskaw się... odstosunkować.

Ja Ci nie bronię zaszczepić się pierwszemu i nawet kilka razy.

Ale ja szczepił się nie będę dla Twojej przyjemności, czy Twojego strachu.

Jest więcej takich jak ja.

Tak trudno to zrozumieć?

Adam M.

Ze swoim życiem rób sobie co chcesz.

Od moich decyzji bądź łaskaw się... odstosunkować.

Ja Ci nie bronię zaszczepić się pierwszemu i nawet kilka razy.

Ale ja szczepił się nie będę dla Twojej przyjemności, czy Twojego strachu.

Jest więcej takich jak ja.

Tak trudno to zrozumieć?

Adam M.

Ja to rozumiem i nie akceptuję.

Dzięki takim osobnikom będziemy si bujać z tym ównem długo, długo..

To co mamy to zasługa takiego podejścia jak Ty masz.

To zacznij akceptować!

Z koronawirusami bujamy się od wieków.

Wiemy o nich od lat sześćdziesiątych ub.wieku, kiedy je odkryto i zbadano.

Jesteś niekonsekwentny!

Dostaniesz szczepionkę - to będziesz "zabezpieczony" więc nie masz się czego bać!

No, chyba, że...

Jest gówno warta - wtedy nie będziesz "zabezpieczony" !

:lol: :lol: :lol:

Drzesz mordę o wyszczepianie byle czym wszystkich jak leci.

Może weź kilka różnych szczepionek i popraw naparem z lipy?

A jeszcze lepiej - przestań wczytywać się w informacje - ilu znowu umarło na covida.

Są gówno warte.

Łazisz od nich coraz bardziej posrany.

Może poczytaj jaką dobrą książeczkę do biologii?

Adam M.

Kulibob, wiem, że informacje o stanie zdrowia są danymi wrażliwymi, objętymi szczególną ochroną - ale czy ty jesteś w jakiś posób ociążony zdrowotnie? Grupa ryzyka? Bo z tego co pisałeś masz dzieci w wieku szkolnym, więc stary raczej nie jesteś. Próbuję zrozumieć skąd u Ciebie ten irracjonalny strach przez tym wirusem. Może za dużo telewizji oglądasz w tej Twojej pustelni? Może siedzisz dzień w dzień i czytasz te cyferki z ministerstwa i się sam nakręcasz?

prof. dr hab. Krystyna Bieńkowska-Szewczyk, wirusolog z Uniwersytetu Gdańskiego.

Szczepionka rzeczywiście jest oparta na RNA. To nowość, jeśli chodzi o zastosowanie u ludzi, ale testowano ją od bardzo dawna, firmy zebrały więc doświadczenia. Wcześniej szczepionki oparte na kwasach nukleinowych DNA i RNA nie były wprowadzane do użycia, bo podawanie dużej ilości kwasu nukleinowego powodowało istotny stan zapalny. W szczepionce przeciw COVID-19 uporano się z tym. Elementy kwasu rybonukleinowego opakowano w nanocząsteczkę lipidową i dawka jest bardzo mała.]

To jest tylko i wyłącznie przekonanie tej Pani , brak tutaj jakiegolwiek dowodu naukowego, tytuł Pani doktor nie jest równoznaczny z udowodniem swojej tezy !!

- Czas testowania jest skrócony, ponieważ od dawna pracowano nad szczepionką przeciw innym koronawirusom: SARS - 2003 i MERS - 2012. Tamte epidemie dość szybko zanikły. Ówczesne wersje koronawirusa powodowały bardzo ciężkie choroby i nie rozprzestrzeniały się tak łatwo jak SARS-CoV-2. Ten wirus nie zawsze powoduje chorobę zauważalną, co czyni go idealnym patogenem dla pandemii.

Kolejne tezy z dupy wzięte, takie życzeniowe myślenie, pokaż badania, które pokazują, że SARS-CoV-2 powoduje chorbę niezuważalną :lol2:

- Dzisiejsza szczepionka powstała więc na podstawie wieloletnich prób i doświadczeń. A że w związku ze strachem przed covidem pojawiły się duże pieniądze, można było ją szybko udoskonalić. Pfizer czy AstraZeneca przeprowadziły testy na kilkudziesięciu tysiącach osób, więc efekty niepożądane zostałyby zauważone.

Firma Pfizer nie ma dobrej reputacji, zreszta sam jej prezes to zwykły złodziej, który w dniu kiedy sprzedawał swoje akcje akurat doznał olśnienia i ogłosił dobre wiadomości, na jakim Ty świcie żyjesz Kaizen, że bezgranicznie ufasz jakiejś tram firmie która ma interes w tym zeby sprzedać szczepionkę , Pfizer to organizacja charytatywna?

Klasyczny przykład, że internet szkodzi słabym rozumkom.

Atakowane wielką ilością informacji, których nie rozumieją, wpadają w popłoch.

Kiedyś mieli łatwiej.

Bóg dał, Bóg wziął, niezbadane są wyroki Boskie...

Wystarczało.

Teraz by mordowali wszystko, czego nie ogarniają.

Adam M.

Ja to rozumiem i nie akceptuję.

Dzięki takim osobnikom będziemy si bujać z tym ównem długo, długo..

To co mamy to zasługa takiego podejścia jak Ty masz.

To ja napiszę, że dzięki takim ludziom jak Ty mamy ten cały burdel, panikę, jakieś tam durne maseczki na świeżym powietrzu, pozamykane wszystko co tylko się dało zmknąć i kryzys jakiego dawno nie widziano, bo kuźwa wystrachany i łykający jedynie słuszną propagane ,

za stroną https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/DEMO_R_MWK_TS__custom_367742/default/table?lang=en

podaje Szwecja 2018-W48 - 1780 zgonów, W49 - 1787 a w 2020-W47 - 1960 - jest to zwrost 10 % w analogicznym okresie a np w 2010 W48 - 1842, gdzie tu narodowa tragedia u Szwedów? Nie ma tam takiego problemu jak nam pierdolą w TV .

Niemcy : 2020W46 19161 natomiast w porzednim roku 2019W49 19143 , czyli w analogicznym czasie była taka sama liczba zgonów co rok wcześniej i gdzie tu ma być ta pnademia?

Oczywiście sa kraje które maja wzrosty nawet 100% czego przykładem jest Polska, ale ja się pytam skad ten wzrost o około 7000 zgonów tygodniowo skoro Covidowych jest tylko powiedzmy 4000 tygodniowo ? Albo jakieś czary - czytaj burdel w raportowaniu , albo nasz system zdrowotny to jeden wielki burdel i są skutki durnych obostrzeń i zarzadzania w ochronie zdrowia.

Kolejne tezy z dupy wzięte, takie życzeniowe myślenie, pokaż badania, które pokazują, że SARS-CoV-2 powoduje chorbę niezuważalną :lol2:

Wystarczy tyle?

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6914e1.htm

https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciaa1693/5952826

https://edition.cnn.com/2020/04/01/europe/iceland-testing-coronavirus-intl/index.html

Kulibob, wiem, że informacje o stanie zdrowia są danymi wrażliwymi, objętymi szczególną ochroną - ale czy ty jesteś w jakiś posób ociążony zdrowotnie? Grupa ryzyka? Bo z tego co pisałeś masz dzieci w wieku szkolnym, więc stary raczej nie jesteś. Próbuję zrozumieć skąd u Ciebie ten irracjonalny strach przez tym wirusem. Może za dużo telewizji oglądasz w tej Twojej pustelni? Może siedzisz dzień w dzień i czytasz te cyferki z ministerstwa i się sam nakręcasz?

To kwestia ryzyka poco ryzykować jeśli nic niema do zyskania?

Nie sprawdzam statystyk od dawan co nie zmineia faktu że czasami same gdzieś migną.

Bój egoimz pozwal mi poświęcić populację świata niż ponieść 1% ryzyka

To zacznij akceptować!

Z koronawirusami bujamy się od wieków.

Wiemy o nich od lat sześćdziesiątych ub.wieku, kiedy je odkryto i zbadano.

Jesteś niekonsekwentny!

Dostaniesz szczepionkę - to będziesz "zabezpieczony" więc nie masz się czego bać!

No, chyba, że...

Jest gówno warta - wtedy nie będziesz "zabezpieczony" !

Drzesz mordę o wyszczepianie byle czym wszystkich jak leci.

Może weź kilka różnych szczepionek i popraw naparem z lipy?

A jeszcze lepiej - przestań wczytywać się w informacje - ilu znowu umarło na covida.

Są gówno warte.

Łazisz od nich coraz bardziej posrany.

Może poczytaj jaką dobrą książeczkę do biologii?

Adam M.

Ciemnogród

To zawsze chodzi okożyści osobiste

Jeśli nie wyeliminujemy wroga całkowicie to gówno będzie się kręcic

Edytowane przez kulibob

Ciemnogród

To zawsze chodzi okożyści osobiste

Jeśli nie wyeliminujemy wroga całkowicie to gówno będzie się kręcic

Zrozum niedouku, że te mikroby są tak małe, że nie da się ich odpowiednio spałować!

Poza tym...

Protestuję przeciwko eliminacji wszystkich mikrobów.

DROŻDŻE - ZOSTAJĄ!!!

Jakim trzeba być ograniczonym, aby uwierzyć w pełną eliminację jakiegoś szczepu, który szybko mutuje?

Żebyś zrozumiał! - Z tym gównem będziemy się kręcić ( ludzkość) jeszcze wieki po Twojej śmierci!

NIC tego nie zmieni!

Wkleję , bo może ktoś kumaty z rodziny Ci przeczyta i wytłumaczy co tam napisali...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Koronawirusy

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

Masz pomysł - jak wyeliminować?

Żyje w człowieku...

Odstrzał zarażonych i doły z wapnem?

:lol:

Czy... szczepionka i doły z wapnem?

"Wystarczy wyeliminować ten szczep i mieć nadzieję ze kolejne mutanty będą łagodniejsze."

KIEDY zrozumiesz, niedouku, ŻE AKURAT TEGO ZROBIĆ SIĘ NIE DA?!!!

Adam M.

Edytowane przez adam_mk