Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To nie jest reklama, to sposób na urozmaicenie diety dla izolowanych mniej lub bardziej.

Kto ma piwnicę a pragnie urozmaicenia diety, to polecam https://grzybowysklep.pl - sprawdzone - pieczarki i boczniak, reszty nie znam.Przyślą paczkę(objętosć trzech ryz papieru A4) , kompletna , z instrukcją obsługi. Grzybnię posypujesz wilgotną ziemią z paczki i za dwa tygodnie masz pieczarki. Grzybni wystarczy do 4 miesięcy, zbiory co dwa tygodnie. Dzisiaj dostałem paczkę, rodzina jest po pierwszych żniwach pieczarek, zamawiają też boczniaki. W panierce smakują jak schabowy.

tak tylko linka wrzucę....odnosnie śmiertelności

https://www.cebm.net/covid-19/global-covid-19-case-fatality-rates/

dodałem:

aha, zapomniałem o najważniejszym, dla tych, którym nie chcę się czytać

Taking account of historical experience, trends in the data, increased number of infections in the population at largest, and potential impact of misclassification of deaths gives a presumed estimate for the COVID-19 IFR somewhere between 0.1% and 0.36%.*
Edytowane przez JTKirk
dodałem

Komu potrzebne jest WHO komuchom ? główny szef tej organizacji to Marksista i były terrorysta , popatrzcie sobie

Ale przecież to jest proste , WHO ma za zadanie przeprowadzić depopulację . Także to jet bardzo dobry szef. Czego nie rozumiesz?

tak tylko linka wrzucę....odnosnie śmiertelności

dodałem:

aha, zapomniałem o najważniejszym, dla tych, którym nie chcę się czytać

Ciekawa analiza i dobrze że ma takie zastrzeżenia

Disclaimer: the article has not been peer-reviewed; it should not replace individual clinical judgement, and the sources cited should be checked. The views expressed in this commentary represent the views of the authors and not necessarily those of the host institution, the NHS, the NIHR, or the Department of Health and Social Care. The views are not a substitute for professional medical advice.

Estimating Case fatality rates in the early stage of outbreaks is subject to considerable uncertainties, the estimates are likely to change as more data emerges.

ciekawa analiza i dobrze że ma takie zastrzeżenia

disclaimer: The article has not been peer-reviewed; it should not replace individual clinical judgement, and the sources cited should be checked. The views expressed in this commentary represent the views of the authors and not necessarily those of the host institution, the nhs, the nihr, or the department of health and social care. The views are not a substitute for professional medical advice.[/color]

estimating case fatality rates in the early stage of outbreaks is subject to considerable uncertainties, the estimates are likely to change as more data emerges.]

/

:)

Bardzo wygodna i elegancka formuła. Szkoda tylko , że nie wszyscy ją czytają, jeszcze gorzej , że nie każdy chce ją cytować lub podać pod swoim tekstem.

( uwaga nie dotyczy JTKirk)