Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Ktoś tego wiruchola bardzo ładnie wymyślił.

Młodych nie rusza.

Odciąża budzety ZUSu i państwa.

.

Bredzisz

Nawet zgadzając się z fantasmagoryczną teorią, że tego wirusa ktoś wymyślił, to kto go zmajstrował ?

ZUS i pokrewne, jakiś "rząd", czy może Big Pharma ?

No raczej, że to ostatnie.

A kto jest najlepszym klientem Big Pharmy ?

Ano właśnie 60+, przeciętny przestawiciel tej grupy ma zdiagnozowane dwie choroby przewlekłe, posłusznie łyka to, co ma od lekarza, plus dwie garście suplementów z reklam w TV.

I Big Pharma miałaby z tej żyły złota rezygnować?

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety te 5% nie są sobie równe...

a czy mamy jakieś rzetelne dowody?

Na razie trwa badanie, bo to co mamy w testach szczepionkowych to dane szczątkowe w których rządzi magia liczb.

Wiarę w szczepionki na takie wirusy pokieruj do ludzi którzy lądowali w szpitalach i pomimo szczepionek mocno chorowali na grype i lądowali w szpitalach.

a czy mamy jakieś rzetelne dowody?

A masz dowody, że tak nie jest ?

Na razie trwa badanie, bo to co mamy w testach szczepionkowych to dane szczątkowe w których rządzi magia liczb.

Wiarę w szczepionki na takie wirusy pokieruj do ludzi którzy lądowali w szpitalach i pomimo szczepionek mocno chorowali na grype i lądowali w szpitalach.

Ale przecież nikt nie ukrywał, że szczepionki na grypę mają 40-60% skuteczności.

Powinieneś też już wiedzieć, czym różnic się szczepionka na grypę, która zawiera osłabione wirusy od aktualnych na COVID.

Bredzisz

Nawet zgadzając się z fantasmagoryczną teorią, że tego wirusa ktoś wymyślił, to kto go zmajstrował ?

ZUS i pokrewne, jakiś "rząd", czy może Big Pharma ?

No raczej, że to ostatnie.

A kto jest najlepszym klientem Big Pharmy ?

Ano właśnie 60+, przeciętny przestawiciel tej grupy ma zdiagnozowane dwie choroby przewlekłe, posłusznie łyka to, co ma od lekarza, plus dwie garście suplementów z reklam w TV.

I Big Pharma miałaby z tej żyły złota rezygnować?

Zakładam, ze nie jesteś skrajnym idiotą i WIESZ, ze pomimo, ze to nieładnie to SĄ takie miejsca na tym globie, gdzie konstruuje się mikstury i urządzenia takie, które najtaniej i najskuteczniej usmiercają wielu ludzi.

Oczywiście - tych WROGICH.

Bigfarmy i podobne są dla nich jak brzęczenie much...

Nie ten poziom interesów...

W sieci mozesz sobie znaleźć coś na ten temat, bo ja coś czytałem. Jest.

Adam M.

A masz dowody, że tak nie jest ?

Łatwiej odbić pytanie niż odpowiedzieć, nieprawda? Dowodem jest cała kampania reklamująca szczepionki. Tam nigdzie nie mówią, że Cie ona ochroni.

Ani nie mówią, że nie bedzie powikłań. Mówią, że powinieneś ją wziąć, bo my tak chcemy. Dla zasady, bo chyba zmniejsza powikłania. Ładnie i mglisto - łatwo więc wyłgać się gdyby kiedyś okazało się to fejkiem tak jak inne szczepionki. Wierzysz im na słowo, bo tego oczekujesz, że ich 5% różni sie od "moich" 5%.

Tak powinno być, bo jeśli nie to po co ta szczepionka?

Ale przecież nikt nie ukrywał, że szczepionki na grypę mają 40-60% skuteczności.

Powinieneś też już wiedzieć, czym różnic się szczepionka na grypę, która zawiera osłabione wirusy od aktualnych na COVID.

No i huraaa.

Na grype nie robili takiej, bo ta metoda nie była dopuszcona do użytku na ludziach. Co się zmieniło?

Grube ryby zainwestowały kase?

No to musi się zwrócić.

Sytuacja covidowa wielu odpowiada, można zarobić i wydoić społeczeństwa. No i jeszcze będą zadowoleni.

Szepimy się :bye:

na dobranoc pomyślcie jeszcze o tym:

Szczepienia masowe nie mogą odbywać się już teraz, bo wciąż mamy sezon "grypowy" i znacznie większą zachorowalność na takie wirusy.

MUSZĄ poczekać do marca i później aby moc z całą pewnością stwierdzić, że szczepienia przynoszą efekt i mamy w końcu spadek zachorowalności i śmiertelności.

Kolejny zbieg okoliczności :bye:

na dobranoc pomyślcie jeszcze o tym:

Szczepienia masowe nie mogą odbywać się już teraz, bo wciąż mamy sezon "grypowy" i znacznie większą zachorowalność na takie wirusy.

MUSZĄ poczekać do marca i później aby moc z całą pewnością stwierdzić, że szczepienia przynoszą efekt i mamy w końcu spadek zachorowalności i śmiertelności.

Kolejny zbieg okoliczności :bye:

Szczepienia odbywają się "już teraz".

Nie mamy okresu "grypowego".

Sprawdź jaka jest zachorowalność na grypę zanim napiszesz kolejne swoje głupoty "bez ładu i składu".

Zakładam, ze nie jesteś skrajnym idiotą i WIESZ, ze pomimo, ze to nieładnie to SĄ takie miejsca na tym globie, gdzie konstruuje się mikstury i urządzenia takie, które najtaniej i najskuteczniej usmiercają wielu ludzi.

Oczywiście - tych WROGICH.

Bigfarmy i podobne są dla nich jak brzęczenie much...

Nie ten poziom interesów...

W sieci mozesz sobie znaleźć coś na ten temat, bo ja coś czytałem. Jest.

Adam M.

Zakładam ,że chadzałeś między idiotami i mędziliście o swoich herezjach - bredniach. Proponowałem abyś założył swój wątek inwazyjny ten ,który łączy się z wpływaniem na coś na kogoś. Tam się rozwiniesz lecząc tym samym stan rozgoryczenia ,który występuje u ciebie z przyczyn niezależnych .Chcesz osiągnąć cel po "trupach " ale jesteś bezsilny . Ty wpływasz ingerujesz we wszystko .Wywierasz negatywny wpływ na ludzkie decyzje .Chcesz decydować za nich .Powtarzam i będę powtarzał to jak mantrę. Nikt nie zmusi cię do zaszczepienie .Będziesz sam jak palec w swojej pustelni w skale .Sam bez rodziny ,znajomych ,przyjaciół ,sąsiadów ,życia publicznego ,dostępności do normalnych warunków życia do istnienia czy godziwego bytu .Służby mundurowe - wolontariusze , ludzie wielcy sercem będą jak pieskowi w budzie rzucać michę byś przeżył .Odizolują cię od siebie bo potraktują jak wirusa najnowszej generacji. W odosobnieniu odejdziesz w zapomnienie .W powiązaniu z zaszczepieniem pytałem co stanie się z dziećmi których rodzice wybrali tą opcje z nieszczepieniem ich na nic .Był tu temat w którym Paweł tłumaczył jak to jest z tym szczepieniem. Wybrać zło konieczne czy tak jak ty zbuntować po całości i czekać w niepewności te twoje 10 lat nie szczepiąc czy wytrwasz w tej gonitwie za prawdą. Wybierasz śmierć ze świadomością czy bez niej ? Czego ty tak naprawdę jesteś świadom ? Tu byłeś :

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?350946-O-SAMOWYSTARCZALNO%C5%9ACI-od-1-do-100-quot-tymi-recami-quot-tworzonej

Edytowane przez niktspecjalny
link

Teraz Oslo zamyjaja bo brytyjska odmiana się szerzy.

Jak dzieciaki nie wrócą do szkoły to dla mnie ta pandemia może jeszcze dwa lata trwać.

Każdy beczy a większości w kabzie przybywa?Jak to jest? Znajomi pracę zdalną chwalą.

Do biedy w nocy idziesz i masz prywatną biedronkę dla siebie.

W czym jest problem? Poza tym że jednak ludzie umierają i służba zdrowia nie działa jak powinna

Jak upadną restouercje to co się stanie? zostanie cześć na wynos a ci ze słabym bizesem pójdą do fabryki.

Stoki, hotele co za problem? Galeri faktycznie szkoda gdzieś debile muszą marnować czas i pieniądze wydawać . Ale sklepy padną to internet się rozwinie.

W kwietniu/maju jak robiłem remont to meble kupiłem na klik nie widząc ich na żywo. Ludzie dostosujcie się im więcej macie prolemu z maseczkami i szczepionkamitym dłużej i gorzej będzie. Ale tak to jest z syndromem małego mózgu.

Jednak widzę coraz więcej ludzi z maseczkami kn95 i pozytywne nastawienie do szczepień jednak pomału ludzie zaczynają myśleć.

Zyje w kuj =pom gdie zachorowania za 100000 są chyba największe i się cieszę z tego powodu szybciej się wypali

Widzę że muszę powtórzyć bo Ci umknęło.

Zwróć uwagę na wytłuszczony tekst.

No, chyba że nie rozumiesz co znaczy "z jakiejkolwiek przyczyny".

W obecnych obostrzeniach. Idziesz chodnikiem i mijamy się . Ja w masce ty bez. Mam prawo dać ci w r..y..j z obawy ,że źle czynisz ? Mam cię podpierdzielić byś zapłacił mandat ? .Mam cię wytykać palcami ,że nie myjesz łap , nie nosisz machy kto kogo tu będzie dyskryminował .Chodzisz między ludźmi uj wie z czym i uprawiasz czarnowidztwo . Kto kogo dyskryminuje z jakiejkolwiek przyczyny ?:no:. Ty mnie czy ja ciebie ? Nie odpowiedziałeś na moje punkty .Byłoby łatwiej wytłumaczyć na czym polega dyskryminacja i kto tu kogo dyskryminuje .Stąd czerpiesz tajemna niewiedzę ?

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?350946-O-SAMOWYSTARCZALNO%C5%9ACI-od-1-do-100-quot-tymi-recami-quot-tworzonej

To sytuacja, w której człowiek ze względu na płeć, rasę, pochodzenie etniczne, narodowość, religię, wyznanie, światopogląd, niepełnosprawność, wiek lub orientację seksualną, jest traktowany mniej korzystnie niż byłby traktowany inny człowiek w porównywalnej sytuacji.