Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Ale bredzicie, wojna tradycyjna - suma kosztów i zysków no i co najgorsze strata ludzi pożądanych przez rządzących i gospodarki. Słaby biznes i ryzykowny.

Wojnę to już mamy - gospodarczą. Nie liczcie na inną, zresztą bądźcie ludźmi nie chciejcie innej.

Aktualnie mamy roszady wśród szefów elit. Nie wiem czy wiele się zmieni dla nas zwykłych obywateli.

Ja proponuje różowe okulary, bo nie będzie tak źle jak niektórzy wróżą. Trzeba robić swoje. Wszystkie kraje wiedzą co mają robić.

No i oczywiście czekamy na sukces szczepionek. Ale to na wiosnę, bo inaczej się nie uda. To znaczy, od wiosny zacznie się powolne ogłaszanie sukcesów szczepionek. I za pewne reklamy innych producentów szczepionek.

I powoli skończy się to co mamy, bo komuś komu zależy wejściu w branże turystyczną zechce się zbierać owoce.

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ja się tym zajmuję.

Rząd też nie powinien, bo...

Po prostu - nie umie!

Od tego, czy się szczepić czy nie, powinien być obywatel danego kraju.

Powinien sobie zbilansować - czy zaszczepi się za te 5, 10, 50 czy 100$ czy nie.

Szczepionki powinny być w aptekach.

Jeden kupi - inny nie!

A tak ogólnie - grypa taka trochę mocniejsza nie powinna zatrzymywać całych państw (gospodarek).

Komuś widać zalezało na tym, aby zatrzymała.

Chcą nas wyszczepić (jak swoje bydełko) odbierajac nam prawo decyzji.

W mediach sieje się strach...

Ale te media nie sa nasze!

KTOŚ nam ten strach TUTAJ sieje!

Kto sieje wiatr (strach) zwykle zbiera burzę!

Jasnowidze, wróżbici różnego autoramentu już dawno przepowiadali sporą zawieruchę w najbliższym czasie.

Nie wierzę w gusła i przepowiednie, ale bywały i takie co się sprawdzały.

No, JA nie wierzę!

Ale widzę, że sytuacja staje się coraz bardziej nieciekawa.

Tu jest taki skrót obecnej sytuacji...

Adam M.

Wojna jak będzie to z Chinami i mniej my nadzieję że ruskie będą przeciwko żółtym a to z powodu że są drudzy na liście.

Adaś dzie ten kryzys i bieda? Mi się polepszyło. Nie sądziłem na początku 2020 że będzie to tak dobry rok.

Od początku pandemi zrobiłem remont CO i częściowo domu założyłem PV i kupiłem samochód na wyprzedaży rocznika a pomimo tego rezerwy wzrosły.

Pomysł mi się rodzi aby u staruszków kilka garaży na wynajem postawić i dokupić ziemi rolnej.

Tobie też się polepszyło w słoikach mieszałeś teraz Pompy montujesz

Jednak fakt dziwne czasy idę kupić samochód chciałem za gotówkę a w kredycie 50/50 taniej.

Nawet kryzys chałupę dokupił przy Covidzie co mu tak nie dobrze z tą plandemią

Szczepmy się maski na twarz i będzie dobrz

Oj słabiutko Ty historię czytałeś...

Po pierwszej było tak źle, ze tylko zęby w ścianę wbić!

WSZĘDZIE!

No to Adolf nabrał kredytów i....

POWSZECHNIE SIĘ WSZYSTKIM POLEPSZYŁO!!!

(tak jak wtedy gdy Edzio kredytów nabrał)

Tężyzna rosła, interesy kwitły...długi rosły....

A do tego - wszystkim kłopotom winni byli ONI - gdzieś tam daleko....

No to... trzeba było tym ONYM do dudy nakopać!

No i to zrobił!

Gdzieś tak w 1939 roku.

Zaczął nieco wczesniej, ale to już szczegóły.

Nie wiem czy załapałes...

Źle jest!

Amerykanie sa u nas i, jak się co zacznie to MY polecimy na pierwszą linie!

Teraz swiat jest mały... skurczył się tak jakoś dziwnie odkąd w 4 godziny z kontynentu na kontynent da się przemiescić.

NIEWAŻNE kto z kim...

I tak WSZYSCY w imprezie wezmą udział!

Czy chcą czy nie....

Adam M.

Ale bredzicie, wojna tradycyjna - suma kosztów i zysków no i co najgorsze strata ludzi pożądanych przez rządzących i gospodarki. Słaby biznes i ryzykowny.

Wojnę to już mamy - gospodarczą. Nie liczcie na inną, zresztą bądźcie ludźmi nie chciejcie innej.

Aktualnie mamy roszady wśród szefów elit. Nie wiem czy wiele się zmieni dla nas zwykłych obywateli.

Ja proponuje różowe okulary, bo nie będzie tak źle jak niektórzy wróżą. Trzeba robić swoje. Wszystkie kraje wiedzą co mają robić.

No i oczywiście czekamy na sukces szczepionek. Ale to na wiosnę, bo inaczej się nie uda. To znaczy, od wiosny zacznie się powolne ogłaszanie sukcesów szczepionek. I za pewne reklamy innych producentów szczepionek.

I powoli skończy się to co mamy, bo komuś komu zależy wejściu w branże turystyczną zechce się zbierać owoce.

Optymista, cholerny świat...

Nie wiesz, ze co i raz docieraja do nas informację, ŻE JEST NAS ZBYT WIELE?

Dzieląc 100$ na dwuch - jest fajnie.

Dzieląc 100$ na 7 miliardów - juz nie!

Ktoś juz tam to przekalkulował - i mamy kovida....

Adam M.

Oj słabiutko Ty historię czytałeś...

Po pierwszej było tak źle, ze tylko zęby w ścianę wbić!

WSZĘDZIE!

No to Adolf nabrał kredytów i....

POWSZECHNIE SIĘ WSZYSTKIM POLEPSZYŁO!!!

(tak jak wtedy gdy Edzio kredytów nabrał)

Tężyzna rosła, interesy kwitły...długi rosły....

A do tego - wszystkim kłopotom winni byli ONI - gdzieś tam daleko....

No to... trzeba było tym ONYM do dudy nakopać!

No i to zrobił!

Gdzieś tak w 1939 roku.

Zaczął nieco wczesniej, ale to już szczegóły.

Nie wiem czy załapałes...

Źle jest!

Amerykanie sa u nas i, jak się co zacznie to MY polecimy na pierwszą linie!

Teraz swiat jest mały... skurczył się tak jakoś dziwnie odkąd w 4 godziny z kontynentu na kontynent da się przemiescić.

NIEWAŻNE kto z kim...

I tak WSZYSCY w imprezie wezmą udział!

Czy chcą czy nie....

Adam M.

Impreze lepiej spędzić gdzie indziej a nie na poligonie nuklearnym.

Właśnie martwi mnie to że amerykanów u nas jest bardzo mąło. Zreszta jak zacznie się na Pacyfiku to lepiej aby ruski patrzyły na wschód anie zachód.

Ale puki co jest dobrze jedank balon puchnie powolny powrót do metalu mam.

Właśnie martwi mnie to że amerykanów u nas jest bardzo mąło. Zreszta jak zacznie się na Pacyfiku to lepiej aby ruski patrzyły na wschód anie zachód.

Wykrywacz kupię niedługo.

Bank Ziemski sobie znajdę.

Daj adres.

Mozna na PW

Co się to bedzie marnować...

:lol: :lol: :lol:

To chyba będzie zajęcie dla bardzo wielu... już niedługo...

:lol:

Adam M.

Amerykańców jest u nas zbyt wielu!!!

SWOJĄ politykę TUTAJ robią!

Ich domy są daleko...

Mieliśmy Ruskich i ich domy TEŻ były daleko.

JAKĄ politykę tu robili?

NASZĄ?

Ja bym cciał NASZEJ armii w NASZYCH granicach.

Było już tak, ale krótko...

I komu to przeszkadzało?...

Adam M.

Optymista, cholerny świat...

Nie wiesz, ze co i raz docieraja do nas informację, ŻE JEST NAS ZBYT WIELE?

Dzieląc 100$ na dwuch - jest fajnie.

Dzieląc 100$ na 7 miliardów - juz nie!

Ktoś juz tam to przekalkulował - i mamy kovida....

Adam M.

Nieprawda , na covidzie nikt nie zarabia. Chyba ,że zakłady pogrzebowe.

Takie coś znalazłem w związku z kovidem...

https://www.money.pl/gospodarka/walka-z-covid-19-na-kredyt-dlugi-panstw-rosna-do-niespotykanych-wczesniej-rozmiarow-6599568752724960a.html

Historia uczy, że Adolf H, aby nie ogłosić bankuctwa państwa zadłużonego po uszy - zrobił wojnę!

Gdzie Ciebie uczyli historii?

Czytałeś Götz Aly "Państwo Hitlera" i tyle.

Japonia od lat jest zadłużona i jakoś wojny nie wywołała.

Nieprawda , na covidzie nikt nie zarabia. Chyba ,że zakłady pogrzebowe.

kuliboba zapytaj czy potwierdza Twoje przekonania.

Oj mało wiesz, covid to biznes i to niezwykle dochodowy.

Zakłady pogrzebowe raczej kokosów nie robią :) 2020 kontra 2019 hmm wyszło im podobnie w większości przypadków. Wiosna - zastój w branży, okolice listopada - najlepszy okres, a teraz tylko troszkę lepiej.

ps. adam_mk

depopulacja, no jest nas zbyt wielu, ale czy naprawde musi się to dziać według najgorszego scenariusza. "chamskiej depopulacji" jakiej wymagają wszyscy fani teorii spiskowych.

A może bardziej kontroli dzietności - to już ma miejsce przynajmniej w stosunku do rozwiniętych społeczeństw.

Problemem są mniej rozwiniete w szczególności afryka, ale spokojnie, bo demokracja i kapitalizm to jest to czego pragną.

Gorzej może być z kwestią wiary :) islam ma się zbyt dobrze. Ale to już nic do covida

Edytowane przez Gik

depopulacja, no jest nas zbyt wielu, ale czy naprawde musi się to dziać według najgorszego scenariusza. "chamskiej depopulacji" jakiej wymagają wszyscy fani teorii spiskowych.

A może bardziej kontroli dzietności - to już ma miejsce przynajmniej w stosunku do rozwiniętych społeczeństw.

Problemem są mniej rozwiniete w szczególności afryka, ale spokojnie, bo demokracja i kapitalizm to jest to czego pragną.

Gorzej może być z kwestią wiary :) islam ma się zbyt dobrze. Ale to już nic do covida

Ja niczego nie wymagam.

Piszę o tym, co można dostrzec, jak się komu chce popatrzeć.

Uważasz, że postulat zerowego wzrostu to mit i bajeczki czy też jest to fakt?

Kontrola dzietności bardzo wychodzi teraz Chińczykom bokiem.

Koronawirus to niezłe narzędzie.

Odmładza populacje, docelowo - wspiera gospodarki, a przy okazji pozwala złapać świat za mordę.

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

Witam.

Kultura obowiązuje... prosimy o merytoryczną dyskusję .......

stąd powtarzana prośba - spierajcie się, ale z sympatią.

Słuszna uwaga Redakcji.

Każdy ma swoje przekonania i ja się będę tego tu trzymał .Wolno mi bo póki co w wolnym kraju żyję. Jest tu dużo adwersarzy ,którzy mają wszechstronną wiedzę w każdym zagadnieniu o skutkach pandemii i zgoła inne przekonania nawet praktyczne .Nawet twierdzą , że ZP mają straszny kryzys. Jakież to kuriozalne .Prowokator mnie nie sprowokuje .Niech pisze tą swoją prawdę .Akcje Pfizera , Afryka ,Islam itp. Co jeszcze by drobnoustrój zakaźny podciągać pod nieprawdę.

To wielki dzień dla nauki i ludzkości. Pierwszy zestaw wyników badań z Fazy 3 dostarcza dowodu na to, że szczepionka jest skuteczna przeciwko COVID-19. Osiągnęliśmy kluczowy kamień milowy w rozwoju szczepionki w czasie, gdy świat potrzebuje jej najbardziej, liczba zakażeń ustanawia nowe rekordy, szpitale się przepełniają, a gospodarka z trudem dostosowuje się do nowje rzeczywistości. Dzięki dzisiejszej informacji jesteśmy o krok bliżej do zapewnienia ludziom na całym świecie bardzo oczekiwanej pomocy i zakończenia tego globalnego kryzysu zdrowotnego – powiedział Dr Albert Bourla, prezes Pfizera.....

Faza 3 badań klinicznych zaczęła się 27 lipca. Wzięło w niej udział 43 538 ochotników. 38 955 z nich otrzymało drugą dawkę szczepionki 8 listopada. 42% światowych uczestników i 30% amerykańskich uczestników miało różne pochodzenie etniczne. Jak informują twórcy szczepionki, nie stwierdzono obaw związanych z bezpieczeństwem jej stosowania, choć nadal zbierane będą w tym kierunku dane. Nadal prowadzone będą też same testy nowej szczepionki.

Edytowane przez niktspecjalny

kuliboba zapytaj czy potwierdza Twoje przekonania.

Oj mało wiesz, covid to biznes i to niezwykle dochodowy.

Zakłady pogrzebowe raczej kokosów nie robią :) 2020 kontra 2019 hmm wyszło im podobnie w większości przypadków. Wiosna - zastój w branży, okolice listopada - najlepszy okres, a teraz tylko troszkę lepiej.

ps. adam_mk

Teraz mogą wszystko po swojemu a dzietność to mordy dreć będą o prawa człowieka i takie tam i po co im to by miało być skoro teraz robią-zrobią co chcą ba ludziska sami o to prosza ,socjotechnika nie ma barier .

Teraz mogą wszystko po swojemu a dzietność to mordy dreć będą o prawa człowieka i takie tam i po co im to by miało być skoro teraz robią-zrobią co chcą ba ludziska sami o to prosza ,socjotechnika nie ma barier .

Mógłbyś po polsku to napisać, czy jedynie z translatora wklejasz treść, pisząc z Petersburga?