JTKirk 30.04.2020 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Pewnie podobnej "klasy" Trudno tak powiedzieć o profesorze instytutu medycyny sądowej. Inna sprawa, że media podchwyciły jego wypowiedź, wszyscy zaczęli go cytować, stał się mocno popularny, ale dopiero niedawno gdzieś przeczytałem, że media zniekształciły jego wypowiedź, która była np. tutaj https://www.dorzeczy.pl/swiat/135485/zaskakujace-slowa-prof-medycyny-wirus-przesadnie-wplywa-na-nasze-zycie-jeszcze-nikt-nie-umarl-na-covid-19.html pierwsze jego wypowiedzi był bodajże 7.04, ale później jakoś drastycznie zdania nie zmienił, ale chyba bardziej ważył słowa... https://www.spiegel.de/international/learning-from-the-dead-what-autopsies-can-reveal-about-covid-19-a-6d9db1d4-1a47-4603-843a-94c949a29161 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.04.2020 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Ciekawe kKto cytował te stwierdzenie: "Wirus przesadnie wpływa na nasze życie. Jeszcze nikt nie umarł na covid-19" Prof. Klaus Püschel wraz ze współpracownikami zajmuje się badaniem ciał śmiertelnych ofiar koronawirusa z obszaru Hamburga. Zdania nie zmienił a bardziej ważył słowa? To znaczy, że nadal nikt nie umarł na COVID-19 tylko ważąc swoje słowa już o tym nie mówi? Czy odwrotnie? Wiele osób umarło na COVID-19 tylko on już o tym nie mówi? Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez d7d literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.05.2020 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Z informacji praktycznych: Różanymężczyzna ma na stanie >> Ideenwelt-zestaw-akumulatorowych-trymer........<< . Da się tym ostrzyc w 20 minut - samemu, pierwszy raz. Rodzina stwierdziła że wyglądam lepiej niż wczoraj a nie gorzej niż po wizycie u nieczynnego specjalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.05.2020 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Finlandia też wtopiła Ale u nas nie sprawdzą maseczek (zresztą sprzedały się na poczcie) i można odtrąbić sukces. A jednak. miliony maseczek sprowadzonych z Chin przez KGHM nie mają żadnych certyfikatów jakości, a rząd USA nie dopuścił ich do obrotu. Dla służby zdrowia są bezużyteczne Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.05.2020 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Czy zwykłe maseczki, szaliki lub inne zasłony polecane przez MZ Szumowskiego cos komuś pomogą w ochronie przed wirusem ?Czy to jest kolejna ściema dla tego ludu który to kupi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.05.2020 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Ochrona nie jest ważna. Maseczki masz kupować na PP aby kasa się zwróciła! Atestem se możesz ... ....., lecz kasa ma się zwrocić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 03.05.2020 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Czy zwykłe maseczki, szaliki lub inne zasłony polecane przez MZ Szumowskiego cos komuś pomogą w ochronie przed wirusem ? Czy to jest kolejna ściema dla tego ludu który to kupi ? Tak pomogą jak stringi na mróz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.05.2020 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Ciekawe kKto cytował te stwierdzenie: Zdania nie zmienił a bardziej ważył słowa? To znaczy, że nadal nikt nie umarł na COVID-19 tylko ważąc swoje słowa już o tym nie mówi? Czy odwrotnie? Wiele osób umarło na COVID-19 tylko on już o tym nie mówi? No dopowiedział że ci zmarli w Hamburgu tak czy siak nie dożyli by do końca tego roku ze względu na wyniszczone organizmy innymi chorobami to teraz bać się czy olewać i wychodzi na to że olewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.05.2020 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Gdzies śpiewali wczoraj że śmiertelność w naszym kraju ostatnio spadła o 40 lub 60% nie zapamiętałem cyfr ale morał wynika z tego jeden unikać lekarzy :lol2: odkąd mamy brak dostępu do lekarzy śmiertelność spada ?? hm hm ciekawe ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.05.2020 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Czego oczekujesz po humanoidach, którzy cuda przedkładają nad rozum? Osobna sprawa czy mają nad co przedkładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.05.2020 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Proszę bardzo. Jest sposób, żeby wyszukiwać chorych, nawet bezobjawowych, od ogółu do szczegółu. Sprawdzić można czy w miasteczku jest, jak jest to w których węzłach i tak dotrzeć do bloku/domu w którym się ukrywa.Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.05.2020 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 No dopowiedział że ci zmarli w Hamburgu tak czy siak nie dożyli by do końca tego roku ze względu na wyniszczone organizmy innymi chorobami to teraz bać się czy olewać i wychodzi na to że olewać To co w takim razie było powodem tego że nie dożyli do końca tego roku? Pan mądry z Hamburga wie też jak długo żyli by ci ludzie bez COVID-19. Ile jeszcze głupich przedstawi swoje statystyki związane z COVID-19 ? (to nie do Ciebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.05.2020 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Gdzies śpiewali wczoraj że śmiertelność w naszym kraju ostatnio spadła o 40 lub 60% nie zapamiętałem cyfr ale morał wynika z tego jeden unikać lekarzy :lol2: odkąd mamy brak dostępu do lekarzy śmiertelność spada ?? hm hm ciekawe ciekawe Bardzo ciekawe. Takie "fakty" przedstawiał pan związany z przemysłem pogrzebowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.05.2020 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 To co w takim razie było powodem tego że nie dożyli do końca tego roku? Pan mądry z Hamburga wie też jak długo żyli by ci ludzie bez COVID-19. Ile jeszcze głupich przedstawi swoje statystyki związane z COVID-19 ? (to nie do Ciebie) Co ano ten słabszy wirus grypy skrócił im cierpienia o kilka miesięcy ,ci ludzie byli zaatakowani wszelakimi chorobami tzw współistniejące , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.05.2020 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Bardzo ciekawe. Takie "fakty" przedstawiał pan związany z przemysłem pogrzebowym. możliwe bo ja tego nie wymyśliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.05.2020 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Co ano ten słabszy wirus grypy skrócił im cierpienia o kilka miesięcy ,ci ludzie byli zaatakowani wszelakimi chorobami tzw współistniejące , Dałeś się podpuścić na całej linii. COVID-19 to nie "słabszy wirus grypy". Co do "skrócenia cierpień" to być coś napisał ale by miało to charakter obraźliwy dla Ciebie i twojej mentalności. Ze względu na zasady FM nie mogę tego napisać. "ci ludzie byli zaatakowani wszelakimi chorobami tzw współistniejące" równie głupie stwierdzenie i tym razem odnosi się do Ciebie. Zero własnego myślenia a może to jest właśnie przypadek braku myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.05.2020 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Wal nie krępuj się , ja nie owijam w bawełnę i jak bym miał cierpieć w agoni na kilka chorób a coś miałoby mi skrócić cierpienia nawet przez ten słabowity wirus to kazałbym go sobie zapodać , ten wirus jak narazie nie zabija normalnie zdrowego człowieka i to już udowodniono ba nawet po 70-ce większość ludzi zdrowych przechodzi to zarażenie niezauważalnie , nie wiem być może będzie mutował i stanie się groźny ale puki co to jest słabszy od grypy , to moje zdanie ty możesz mieć swoje z TV ja nie oglądam tv a więcej czytam niezależnych od rządu , ty wiesz że przy okazji tego burdelu sejmowego wprowadzono zakaz krytykowania lekarzom poczynań rządowych ??? to jak ten lekarz ma coś powiedzieć ? robotę straci i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.05.2020 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 (edytowane) Wal nie krępuj się , ja nie owijam w bawełnę i jak bym miał cierpieć w agoni na kilka chorób a coś miałoby mi skrócić cierpienia nawet przez ten słabowity wirus to kazałbym go sobie zapodać , Czyli wszyscy Ci Włosi i Hiszpanie, którzy masowo umarli z powodu infekcji COVID-19, wcześniej, zanim zachorowali, "cierpieli w agoni" ? Bzdury, jakie tu serwujesz wprost nie mieszczą się w głowie.... Ten kierowca, który miał COVID-19 umarł w mieszkaniu w Żorach, na kwarantannie - nieustannie 'cierpiał w agonii" ? Nawet, kiedy prowadził ciężarówkę ? Nie - ale miał ciężką postać cukrzycy. Z którą mógł żyć i kilkanaście lat, bo przecież nawet taką postać da się kontrolować, ale on już nie martwi się swoją cukrzycą... Podobnie wielu ludzi mających cukrzycę, nadciśnienie, łagodną postać nowotworu, astmę, czy POCHP. Oni "nie cierpią" w agonii, ale żyją ze swoją zdiagnozowaną chorobą od lat i najprawdopodobniej mogliby żyć jeszcze długie lata - gdyby nie koronawirus. Wedle niektórych, małorefleksyjnych - łagodniejsza postać grypy... Edytowane 3 Maja 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.05.2020 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Wal nie krępuj się , ja nie owijam w bawełnę i jak bym miał cierpieć w agoni na kilka chorób a coś miałoby mi skrócić cierpienia nawet przez ten słabowity wirus to kazałbym go sobie zapodać , ten wirus jak narazie nie zabija normalnie zdrowego człowieka i to już udowodniono ba nawet po 70-ce większość ludzi zdrowych przechodzi to zarażenie niezauważalnie , nie wiem być może będzie mutował i stanie się groźny ale puki co to jest słabszy od grypy Oczywiście masz wiedzę w jaki "sposób" umiera się na COVID-19. Może chociaż znasz relacje tych którzy przeżyli chorobę. TV nie oglądasz... oglądasz Gadowskiego? Czekaj, co mówi Gadowski na temat COVID-19 ? Że jest słabszy od grypy? W jakim sensie ten bezsens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.05.2020 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Proszę bardzo. Jest sposób, żeby wyszukiwać chorych, nawet bezobjawowych, od ogółu do szczegółu. Sprawdzić można czy w miasteczku jest, jak jest to w których węzłach i tak dotrzeć do bloku/domu w którym się ukrywa. Klik Obecność wirusa w kanalizacji była opisana ze dwa miesiące temu, bodajże przez francuskie źródła. Lecz kanaliza to sprawa samorządów, żont do takich goownianych piehdołów nie zniża się. Nie ma zaleceń, nie ma kasy itd. Co jeszcze mają robić samorządy??? Szpitale na ich barkach, sanepidy & bieżąca walka z zarazą. Warszawka jest do telewizji i orderów oraz obietnic. I wydawania rozkazów. To po .... nam ona!? W terenie centrala odpowiada tylko za zatrudnienie doręczycieli pakietów wyborczych. Listonoszy szanuję, żeby było jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts