budowlany_laik 20.03.2021 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Ale już zwykłe zaplanowanie wyjazdu za granicę jest problematyczne - bo widmo przymusowej kwarantanny po powrocie mnie odstrasza. Z kolei córeczka ciągle mówi, że chce znowu pojechać na plażę… A u nas nad morzem jednak jak na razie jest o wiele za zimno na plażę dla niej. Nie jest tak źle. Przed wylotem do Polski robisz test (koszt, pewnie zależy skąd lecisz, ok. 30 EUR) - jeśli negatywny, nie nakładają w Polsce kwarantanny. Osoby z kodem QR stwierdzającym fakt zaszczepienia, też są zwolnione z kwarantanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 20.03.2021 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) Nie jest tak źle. Przed wylotem do Polski robisz test (koszt, pewnie zależy skąd lecisz, ok. 30 EUR) - jeśli negatywny, nie nakładają w Ale przecież jak wyjdzie negatywny to i tak możesz mieć tego straszliwego wirusa. Ile jeszcze razy trzeba wam splunąć w twarzy, abyście zrozumieli że to jeden wielki cyrk. Edytowane 20 Marca 2021 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 20.03.2021 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Ale przecież jak wyjdzie negatywny to i tak możesz mieć tego straszliwego wirusa. Ile jeszcze razy trzeba wam splunąć w twarzy, abyście zrozumieli że to jeden wielki cyrk. W tej chwili 22 tysiące ludzi hospitalizowanych, w tym ponad 2 tysiące w stanie krytycznym pod respiratorem, a dla tego to jeden wielki cyrk. To już jest przypadek kliniczny, bo zdolności poznawcze nie są wystarczające do ogarnięcia rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.03.2021 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Ale przecież jak wyjdzie negatywny to i tak możesz mieć tego straszliwego wirusa. Ale nie masz kwarantanny - a chyba o niej rozmawiamy, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 20.03.2021 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Ale nie masz kwarantanny - a chyba o niej rozmawiamy, prawda ? Poziom absurdu co chwila sięga coraz wyżej. Nie dalej jak rok temu osoby które sygnalizowały, że fakt zaszczepienie się będzie przepustką do swobodnego podróżowania byli nazywani foliarzami i płaskoziemcami - dziś nie jest to już teorią spiskową a staje się faktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.03.2021 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Nigdy tak nie uważałem, wrecz przeciwnie,uważam za całkiem logiczną sytuację, że osoby zaszczepione nie muszą odbywać kwarantanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 20.03.2021 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Nigdy tak nie uważałem, wrecz przeciwnie,uważam za całkiem logiczną sytuację, że osoby zaszczepione nie muszą odbywać kwarantanny. Zaszczepienie powoduje że się nie możesz się zarazić i zarażać innych? Bo ponoć nie daje takiej gwarancji i powoduje jedynie lżejszy przebieg choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.03.2021 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 "... i powoduje jedynie lżejszy przebieg choroby. ..." KTÓREJ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.03.2021 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Zaszczepienie powoduje że się nie możesz się zarazić i zarażać innych? Bo ponoć nie daje takiej gwarancji i powoduje jedynie lżejszy przebieg choroby. No i o to właśnie chodzi. Przecież najbardziej zależy ci na odblokowaniu szpitali i ich powrotowi do normalnej działalności Wiec poczytaj sobie... https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-usa-efekt-szczepien-widac-jak-na-dloni,nId,5117189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.03.2021 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 "... i powoduje jedynie lżejszy przebieg choroby. ..." KTÓREJ? Adam M. Wspólnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.03.2021 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 No i o to właśnie chodzi. Przecież najbardziej zależy ci na odblokowaniu szpitali i ich powrotowi do normalnej działalności Wiec poczytaj sobie... https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-usa-efekt-szczepien-widac-jak-na-dloni,nId,5117189 Powrót szpitali do normalności mam... gdzieś! Lepszy jest powrót społeczeństwa do normalności. Nawet jak większość to idioci... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 20.03.2021 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 "... i powoduje jedynie lżejszy przebieg choroby. ..." KTÓREJ? Adam M. Świrus-19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 20.03.2021 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 No i o to właśnie chodzi. Przecież najbardziej zależy ci na odblokowaniu szpitali i ich powrotowi do normalnej działalności Wiec poczytaj sobie... https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-usa-efekt-szczepien-widac-jak-na-dloni,nId,5117189 Poważnie?, znów jesteśmy ewenementem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 20.03.2021 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Nigdy tak nie uważałem, wrecz przeciwnie,uważam za całkiem logiczną sytuację, że osoby zaszczepione nie muszą odbywać kwarantanny. Odpowiedz mi proszę, czy zaszczepieni mogą zarazić się, zachorować, i zarażać innych objawowo bądź też bezobjawowo, cokolwiek to oznacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 20.03.2021 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Powrót szpitali do normalności mam... gdzieś! Lepszy jest powrót społeczeństwa do normalności. Nawet jak większość to idioci... Adam M. dokładnie, bo normalność szpitali to kwestia niezwykle ciekawa i stronnicza. Moje kontakty ze szpitalami miały wiele patologii zanim pojawił się jedyny słuszny miłościwie nam panujący covid19. Obym tylko ja miał takiego pecha i obym go więcej już nie miał. a normalność w społeczeństwie - wiele ważnych osobistości groziło, że już nie będzie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.03.2021 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 No, jak idioci się nie obudzą - to nie będzie tak jak było.Ich jest więcej...Najłatwiej jest ich obudzić kopiąc w... kieszeń!Ja już byłem milionerem!Nie chciałbym ZNOWU nim zostać...A banknot 1000 zł ładny jest.... TFU!!!!(Nie zbieram numizmatów i banknotów upadłych epok !) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2021 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Powrót szpitali do normalności mam... gdzieś! Lepszy jest powrót społeczeństwa do normalności. Nawet jak większość to idioci... Adam M. Wszystko i wszystkich masz gdzieś to standard i nie dziwi mnie to .Zero szacunku (do czasu) .Otóż jesteś w WIELKIM błędzie .Za późno jest na powrót społeczeństwa do normalności .Sztuczna retoryka tak sztuczna takich z takimi poglądami jak ty doprowadza do tej chorej sytuacji. Zamknąłeś w skale w pustelni i zrzędzisz jak stara baba .To jest złe tamto złe ,szpitale złe , społeczeństwo złe ,pandemia nieprawdziwa ,szczepienie złe ,gospodarka zła. Człowieku więcej wiary w siebie . Myślę ,że w "Milczeniu owiec" jest jeden rekwizyt ,który przymusowo wypada nałożyć na ciebie byś okazał odrobine skruchy ,zrozumienia i szacunku. Powala na kolana ten twój obły język którym chcesz dążyć do doskonałości to prawda ale tylko twojej doskonałości. Nikt już się z tobą nie liczy ,a pogadać sobie zawsze możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.03.2021 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Faktycznie wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2021 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Faktycznie wstyd Nie skomentuje tego choć ciśnie się na usta w tej pandemii ale się powstrzymam. Innowierca ma całe życie problem. Gdybyś nie mógł swojego problemu (bo stary jesteś ) wyrazić memem ,to co byś o antychrystach jak ty powiedział ?Nio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.03.2021 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Cóż za drastycznie błędna analiza. Przedstaw swoją. No i... niech ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts