fotohobby 24.03.2021 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Większosć ludzi to robole anie prezesi. Przełożony mówił ze nieda dwuch dni urlopu mówiłem to zrobię sobie dwa tygodnie i będziesz sam robił Pracodawca mówił zabiorę ci premia ja mówiłem bez premi niema roboty Przerobiłem tak 9lat az praca za bardzo mi ciązyła i podziekowałem. Co do słów które nie rozumiem. Rozumiem ale najpierw MOJE No cóż,, dobrze, że oprócz takich osobników są tu jeszcze normalni, pracowici Polacy, bo z kulibobami byłby tu Bangladesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.03.2021 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 No cóż,, dobrze, że oprócz takich osobników są tu jeszcze normalni, pracowici Polacy, bo z kulibobami byłby tu Bangladesz kuliboboby maja się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 24.03.2021 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 kuliboboby maja się dobrze Gdyby było więcej kulibobów to ten kraj już całkiem by runął. Mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę, że gdyby wszyscy robili jak Ty. To być musiał sam sobie buty robić i gacie szyć. No i sam sobie szczepionkę zrobić. Ale na szczęście jesteś marginesem bez obrazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 24.03.2021 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 A konkretnie jak to ocenia, bo oprócz frazy w google nie ma tam "ocen WHO" Słuszna konstatacja. A orzeł bystromyślny zauważył że dopieprza się nie do mnie, a algorytmów wyszukiwania google,a https://natemat.pl/zdrowie/333041,koronawirus-na-bialorusi-lekarka-pokazala-liste-zmarlych-medykow Natomiast możesz poczytać, co sądzi na ten temat ONZ: https://wyborcza.pl/7,75399,26279465,traktor-nie-wyleczyl-z-koronawirusa-bialorusini-zszokowani.html No na pewno ofiecjalne białoruskie dane nimi są Żeby wzorować się na trzeciorzędowym dyktatorku, to już trzeba być jakiś stanie jakiejś dziwnej desperacji... A tu orgia domyślności i mniemanologii! Gdzie wzoruję się na kołchoźniku? TO SPOSTRZEŻENIE Brak walki , a wskaźniki lepsze niż walcząca dzielnie Polska zwłaszcza przed świętami. Koronawirus uwziął się na nasz biedny kraj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 24.03.2021 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Myślących i świadomych .Chcesz w obecnych czasach być objęty mocnym lockdown twój wybór . Do tego zmierzacie by pozamykać nas w domach i pozbawić spotkań rodzinnych . Po świętach .Ty zakazu przestrzegać nie będziesz to w święta spotkasz się z rodziną ,chyba ,że i święta to zło konieczne dla ciebie . Nie wiem w jakiej grupie wiekowej jesteś ale z kontekstu twoich wpisów wynikać może ,że mało doświadczanym przez życie taki totalny lekkoduch . Lockown-ują nas już od roku w mniejszym lub większym stopniu. Jakie są tego efekty każdy widzi. Ile jeszcze czasu wam potrzeba aby zajarzyć, że ma on znikomy wpływ na rozprzestrzenianie się Świrusa, że degraduje on zdrowie wielu ludzi, które i tak jest w nie najlepszym stanie z powodu kulejącej służby zdrowia, ile jeszcze nadmiarowych zgonów wam potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.03.2021 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Gdyby było więcej kulibobów to ten kraj już całkiem by runął. Mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę, że gdyby wszyscy robili jak Ty. To być musiał sam sobie buty robić i gacie szyć. No i sam sobie szczepionkę zrobić. Ale na szczęście jesteś marginesem bez obrazy. Jakby były same kuliboby to wirus by przegrał na starcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.03.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Lockown-ują nas już od roku w mniejszym lub większym stopniu. Jakie są tego efekty każdy widzi. Ile jeszcze czasu wam potrzeba aby zajarzyć, że ma on znikomy wpływ na rozprzestrzenianie się Świrusa, że degraduje on zdrowie wielu ludzi, które i tak jest w nie najlepszym stanie z powodu kulejącej służby zdrowia, ile jeszcze nadmiarowych zgonów wam potrzeba? Ale "Grisze" maja duży wpływ na rozprzestrzenianie dlatego trzeba ich lockdownować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.03.2021 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Obiad najlepiej robić na kilka dni oszczędzasz nergię i czas. Żarcie to nie pasja pieniądze to pasja aw zasadzie ich nie wydawanie bez pogorszenia komfortu a nawet jego poprawie. Widze tam diwnie drogie zamienniki. kozi ser czy jakieś morskie glizdy kulibob, (link poniżej), zawsze możesz skorzystać z takich propozycji (cebulę masz własną a parówy drogie nie są) https://forum.muratordom.pl/showthread.php?246997-Wariacje-kulinarne-NS&p=8037905#post8037905 ps - nie sugeruj się nazewnictwem składników ... patrz na fotografie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.03.2021 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Lockown-ują nas już od roku w mniejszym lub większym stopniu. Jakie są tego efekty każdy widzi. Ile jeszcze czasu wam potrzeba aby zajarzyć, że ma on znikomy wpływ na rozprzestrzenianie się Świrusa, że degraduje on zdrowie wielu ludzi, które i tak jest w nie najlepszym stanie z powodu kulejącej służby zdrowia, ile jeszcze nadmiarowych zgonów wam potrzeba? To m.in. dzięki takim wpisom jak twoje i twoje zachowanie oraz podejście do tematu covid-19 nadal mamy olbrzymie przyrosty kolejnych zachorowań i kolejne zgony. Negacja wszystkiego - negujesz ochronę DDM, zaraźliwość i powagę sytuacji związanej z covid-19. Nic nie wiesz na temat covida-19, publikujesz teksty, liczby, tabelki i wykresy których nie rozumiesz. Dzisiaj mamy 5 miejsce w świecie w liczbie dziennych przyrostów chorych i 3 miejsce w świecie w liczbie dziennych zgonów. Przyczyna to m.i. brak DDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.03.2021 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 ... ... Można z kimś porozmawiać w domu można zdalnie i niekoniecznie szlajać się po nocnych burdelach i wciągać krechy w kiblach. Rozmowa jest za darmo nie wymaga dorabiania horeca i innych dziwnych przybytków. ... Zapomniałeś o barach mlecznych (może być całkiem przyzwoite jedzenie) i o chemicznym "fast food" (niektórzy uwielbiają o czym nawet piszą na tym forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.03.2021 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 To m.in. dzięki takim wpisom jak twoje i twoje zachowanie oraz podejście do tematu covid-19 nadal mamy olbrzymie przyrosty kolejnych zachorowań i kolejne zgony. Negacja wszystkiego - negujesz ochronę DDM, zaraźliwość i powagę sytuacji związanej z covid-19. Nic nie wiesz na temat covida-19, publikujesz teksty, liczby, tabelki i wykresy których nie rozumiesz. Dzisiaj mamy 5 miejsce w świecie w liczbie dziennych przyrostów chorych i 3 miejsce w świecie w liczbie dziennych zgonów. Przyczyna to m.i. brak DDM. Określenie Jakuba Żulczyka nie będzie tutaj nadużyciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.03.2021 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 A tu orgia domyślności i mniemanologii! Gdzie wzoruję się na kołchoźniku? TO SPOSTRZEŻENIE Brak walki , a wskaźniki lepsze niż walcząca dzielnie Polska zwłaszcza przed świętami. Koronawirus uwziął się na nasz biedny kraj? Nie kompromituj się. W to, że 80% Białorusinów głosowało na Łukaszenkę też wierzysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.03.2021 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 (edytowane) kulibob, (link poniżej), zawsze możesz skorzystać z takich propozycji (cebulę masz własną a parówy drogie nie są) https://forum.muratordom.pl/showthread.php?246997-Wariacje-kulinarne-NS&p=8037905#post8037905 ps - nie sugeruj się nazewnictwem składników ... patrz na fotografie Chopie ja berbeluchy sobie od lat robię i umie żreć tanio Dzisiaj fryty i kiełbacha z cebulą Edytowane 24 Marca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 24.03.2021 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Pawle takich barów to już raczej nie ma przynajmniej w Warszawie, żebym stanął na rzęsach to takiego mielonego z ziemniaczkami młodymi i koperkiem oraz buraczków zasmażanych na ciepło jak w "Barze Biesiada" na Grójeckiej nie zrobię nie wyjdzie taki smak. Czyli to o cenę tylko chodzi. Bary mleczne ok, restauracje nie ok. Czy ty czasem nie jesteś przeciwnikiem dotowania biznesów? A mleczne przecież.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 24.03.2021 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 To sentyment i smaki Na bogato. U mnie chleb ze śmietaną to się zmieniło i może dla obecnej młodzieży zimny ryż zawinięty w sflaczały listek z nieboszczykiem łosiem w środku polany czarna soją będzie kiedyś smakiem młodości. A nawet jeśli to co z tego? Serio cały świat ma być zbudowany z ludzi tobie podobnych, tak z matrycy odlewani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 24.03.2021 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 A kto ci zabroni pracować zdalnie na kwarantannie ? Dopiero co pisałaś, jak tą teraz doceniasz i ile czasu traciło się w biurze. A gdzie napisalam, ze na kwarantannie nie moge pracować? Pisalam o tym, ze praca, gdy ma sie pod opieką małe dziecko, to koszmar. A nie sama praca na kwarantannie. Natomiast jeżeli jest na rodzinę po powrocie z wakacji nałożona kwarantanna, no to dziecka do przedszkola raczej nie oddasz. Wiec albo symulujesz prace i sie nim zajmujesz, albo nie pracujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.03.2021 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 A gdzie napisalam, ze na kwarantannie nie moge pracować? Pisalam o tym, ze praca, gdy ma sie pod opieką małe dziecko, to koszmar. A nie sama praca na kwarantannie. Natomiast jeżeli jest na rodzinę po powrocie z wakacji nałożona kwarantanna, no to dziecka do przedszkola raczej nie oddasz. Wiec albo symulujesz prace i sie nim zajmujesz, albo nie pracujesz. Nie sądzę, żeby mając do dyspozycji 14h i dwie osoby dorosłe w domu nie można było tak zorganizować dnia, żeby każde z rodziców miało 6h spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 24.03.2021 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Nie sądzę, żeby mając do dyspozycji 14h i dwie osoby dorosłe w domu nie można było tak zorganizować dnia, żeby każde z rodziców miało 6h spokoju Oboje z mężem pracujemy w branzy IT. Oboje na zasadzie, ze pewne rzeczy trzeba zrobić w konkretnej chwili. Wiele nie da sie zaplanowac czy przewidziec wczesniej. On do tego ma duzo calli z klientami z roznych stref czasowych. To co Ty sadzisz, badz nie sadzisz, nie ma zbyt wiele wspolnego z nasza rzeczywistością. Rzeczywistoscia, ktora przerabialismy rok temu, gdy zamkneli przedszkola. Mimo tego ze sama wtedy zmienilam prace i sie uczylam nowych rzeczy, zdecydowana wiekszosc opieki nad corka spadla na mnie, bo u meza jeden z najwiekszych klientow poszedl LIVE akurat. W efekcie "pracowalam" od 6 rano do polnocy. A robilam bardzo czesto absolutne minimum... Koszmar to malo powiedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.03.2021 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Jeżeli jeden test kosztuje 30 euro, to trzy testy przy powrocie do kraju (rodzina 2+1) to już 90 euro. Przy obecnym kursie to grubo ponad 400zl. Bez żadnej gwarancji, że nie skończy się i tak kwarantanna. Moze Tobie ponad 400zl to nie wydaje się być dużo. Dla mnie to kolejny, powiedzmy 3-dniowy, wyjazd w góry, z noclegami w 2 różnych schroniskach. Natomiast sama kwarantanna to moze i fajna rzecz, dla kogoś na etacie, kto dalej bedzie dostawał wypłatę. Ja, żeby zarabiać, muszę pracować. Urlopu płatnego mam 20 dni na rok i po prostu wolę je przeznaczyć na wyjazdy. Praca, nawet zdalna, z niespełna 4-letnim dzieckiem, to nie jest coś fajnego. Tlumaczenie temu dziecku, zdrowemu, rozsadzanemu energia, czemu przez kilka dni nie mogłoby pójść do przyjaciół, także nie. Oboje z mężem pracujemy w branzy IT. Oboje na zasadzie, ze pewne rzeczy trzeba zrobić w konkretnej chwili. Wiele nie da sie zaplanowac czy przewidziec wczesniej. On do tego ma duzo calli z klientami z roznych stref czasowych. Taki off top 90 euro to ok. 420 PLN i to jest majątek dwóch osób dla pracujących w branży IT? Dobry żart. Jednocześnie 420 PLN jest to koszt wyjazdy 3 osób na 3 dni z dwoma noclegami... dziwnie tanio. Ci ludzie na etatach też muszą pracować. Nie tylko Ty Ci ludzie też mają małe dzieci w domu i też pracują zdalne. Pracujesz na etacie i dlatego masz 20 dni płatnego urlopu czy pracujesz w ramach JDG? O JDG pisałaś przy okazji antycovidowego dofinansowania dla branż poszkodowanych przez covid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.03.2021 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 (edytowane) Mimo tego ze sama wtedy zmienilam prace i sie uczylam nowych rzeczy, zdecydowana wiekszosc opieki nad corka spadla na mnie, bo u meza jeden z najwiekszych klientow poszedl LIVE akurat. W efekcie "pracowalam" od 6 rano do polnocy. A robilam bardzo czesto absolutne minimum... Koszmar to malo powiedziane. Smutne życie naprawdę przykre. Tak się kończy gdy nie wyznacza się celów nie stara się być projektantem swojego życia Edytowane 24 Marca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts