Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Większosć ludzi to robole anie prezesi.

Przełożony mówił ze nieda dwuch dni urlopu mówiłem to zrobię sobie dwa tygodnie i będziesz sam robił

Pracodawca mówił zabiorę ci premia ja mówiłem bez premi niema roboty

Przerobiłem tak 9lat az praca za bardzo mi ciązyła i podziekowałem.

Co do słów które nie rozumiem. Rozumiem ale najpierw MOJE

No cóż,, dobrze, że oprócz takich osobników są tu jeszcze normalni, pracowici Polacy, bo z kulibobami byłby tu Bangladesz

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kuliboboby maja się dobrze :)

Gdyby było więcej kulibobów to ten kraj już całkiem by runął. Mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę, że gdyby wszyscy robili jak Ty. To być musiał sam sobie buty robić i gacie szyć. No i sam sobie szczepionkę zrobić.

Ale na szczęście jesteś marginesem :) bez obrazy.

A konkretnie jak to ocenia, bo oprócz frazy w google nie ma tam "ocen WHO" :)

Słuszna konstatacja. A orzeł bystromyślny zauważył że dopieprza się nie do mnie, a algorytmów wyszukiwania google,a

https://natemat.pl/zdrowie/333041,koronawirus-na-bialorusi-lekarka-pokazala-liste-zmarlych-medykow

Natomiast możesz poczytać, co sądzi na ten temat ONZ:

https://wyborcza.pl/7,75399,26279465,traktor-nie-wyleczyl-z-koronawirusa-bialorusini-zszokowani.html

No na pewno ofiecjalne białoruskie dane nimi są :)

Żeby wzorować się na trzeciorzędowym dyktatorku, to już trzeba być jakiś stanie jakiejś dziwnej desperacji...

A tu orgia domyślności i mniemanologii! Gdzie wzoruję się na kołchoźniku? TO SPOSTRZEŻENIE Brak walki , a wskaźniki lepsze niż walcząca dzielnie Polska zwłaszcza przed świętami. Koronawirus uwziął się na nasz biedny kraj?

Myślących i świadomych .Chcesz w obecnych czasach być objęty mocnym lockdown twój wybór . Do tego zmierzacie by pozamykać nas w domach i pozbawić spotkań rodzinnych . Po świętach .Ty zakazu przestrzegać nie będziesz to w święta spotkasz się z rodziną ,chyba ,że i święta to zło konieczne dla ciebie . Nie wiem w jakiej grupie wiekowej jesteś ale z kontekstu twoich wpisów wynikać może ,że mało doświadczanym przez życie taki totalny lekkoduch .

Lockown-ują nas już od roku w mniejszym lub większym stopniu. Jakie są tego efekty każdy widzi. Ile jeszcze czasu wam potrzeba aby zajarzyć, że ma on znikomy wpływ na rozprzestrzenianie się Świrusa, że degraduje on zdrowie wielu ludzi, które i tak jest w nie najlepszym stanie z powodu kulejącej służby zdrowia, ile jeszcze nadmiarowych zgonów wam potrzeba?

Gdyby było więcej kulibobów to ten kraj już całkiem by runął. Mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę, że gdyby wszyscy robili jak Ty. To być musiał sam sobie buty robić i gacie szyć. No i sam sobie szczepionkę zrobić.

Ale na szczęście jesteś marginesem :) bez obrazy.

Jakby były same kuliboby to wirus by przegrał na starcie :)

Lockown-ują nas już od roku w mniejszym lub większym stopniu. Jakie są tego efekty każdy widzi. Ile jeszcze czasu wam potrzeba aby zajarzyć, że ma on znikomy wpływ na rozprzestrzenianie się Świrusa, że degraduje on zdrowie wielu ludzi, które i tak jest w nie najlepszym stanie z powodu kulejącej służby zdrowia, ile jeszcze nadmiarowych zgonów wam potrzeba?

Ale "Grisze" maja duży wpływ na rozprzestrzenianie dlatego trzeba ich lockdownować.

Obiad najlepiej robić na kilka dni oszczędzasz nergię i czas. Żarcie to nie pasja pieniądze to pasja :) aw zasadzie ich nie wydawanie bez pogorszenia komfortu a nawet jego poprawie.

Widze tam diwnie drogie zamienniki. kozi ser czy jakieś morskie glizdy :rotfl:

kulibob, (link poniżej), zawsze możesz skorzystać z takich propozycji (cebulę masz własną a parówy drogie nie są)

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?246997-Wariacje-kulinarne-NS&p=8037905#post8037905

ps - nie sugeruj się nazewnictwem składników ... patrz na fotografie :)

Lockown-ują nas już od roku w mniejszym lub większym stopniu. Jakie są tego efekty każdy widzi.

Ile jeszcze czasu wam potrzeba aby zajarzyć, że ma on znikomy wpływ na rozprzestrzenianie się Świrusa, że degraduje on zdrowie wielu ludzi, które i tak jest w nie najlepszym stanie z powodu kulejącej służby zdrowia, ile jeszcze nadmiarowych zgonów wam potrzeba?

To m.in. dzięki takim wpisom jak twoje i twoje zachowanie oraz podejście do tematu covid-19 nadal mamy olbrzymie przyrosty kolejnych zachorowań i kolejne zgony.

Negacja wszystkiego - negujesz ochronę DDM, zaraźliwość i powagę sytuacji związanej z covid-19.

Nic nie wiesz na temat covida-19, publikujesz teksty, liczby, tabelki i wykresy których nie rozumiesz.

Dzisiaj mamy 5 miejsce w świecie w liczbie dziennych przyrostów chorych i 3 miejsce w świecie w liczbie dziennych zgonów.

Przyczyna to m.i. brak DDM.

...

... Można z kimś porozmawiać w domu można zdalnie i niekoniecznie szlajać się po nocnych burdelach i wciągać krechy w kiblach. Rozmowa jest za darmo nie wymaga dorabiania horeca i innych dziwnych przybytków.

...

Zapomniałeś o barach mlecznych (może być całkiem przyzwoite jedzenie) i o chemicznym "fast food" (niektórzy uwielbiają o czym nawet piszą na tym forum) :) ;)

To m.in. dzięki takim wpisom jak twoje i twoje zachowanie oraz podejście do tematu covid-19 nadal mamy olbrzymie przyrosty kolejnych zachorowań i kolejne zgony.

Negacja wszystkiego - negujesz ochronę DDM, zaraźliwość i powagę sytuacji związanej z covid-19.

Nic nie wiesz na temat covida-19, publikujesz teksty, liczby, tabelki i wykresy których nie rozumiesz.

Dzisiaj mamy 5 miejsce w świecie w liczbie dziennych przyrostów chorych i 3 miejsce w świecie w liczbie dziennych zgonów.

Przyczyna to m.i. brak DDM.

Określenie Jakuba Żulczyka nie będzie tutaj nadużyciem :) ;)

A tu orgia domyślności i mniemanologii! Gdzie wzoruję się na kołchoźniku? TO SPOSTRZEŻENIE Brak walki , a wskaźniki lepsze niż walcząca dzielnie Polska zwłaszcza przed świętami. Koronawirus uwziął się na nasz biedny kraj?

Nie kompromituj się. W to, że 80% Białorusinów głosowało na Łukaszenkę też wierzysz ?

kulibob, (link poniżej), zawsze możesz skorzystać z takich propozycji (cebulę masz własną a parówy drogie nie są)

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?246997-Wariacje-kulinarne-NS&p=8037905#post8037905

ps - nie sugeruj się nazewnictwem składników ... patrz na fotografie :)

Chopie ja berbeluchy sobie od lat robię i umie żreć tanio

Dzisiaj fryty i kiełbacha z cebulą

Edytowane przez kulibob

Pawle takich barów to już raczej nie ma przynajmniej w Warszawie, żebym stanął na rzęsach to takiego mielonego z ziemniaczkami młodymi i koperkiem oraz buraczków zasmażanych na ciepło jak w "Barze Biesiada" na Grójeckiej nie zrobię nie wyjdzie taki smak. :no:

Czyli to o cenę tylko chodzi. Bary mleczne ok, restauracje nie ok.

Czy ty czasem nie jesteś przeciwnikiem dotowania biznesów? A mleczne przecież..

To sentyment i smaki

Na bogato. U mnie chleb ze śmietaną :D

to się zmieniło i może dla obecnej młodzieży zimny ryż zawinięty w sflaczały listek z nieboszczykiem łosiem w środku polany czarna soją będzie kiedyś smakiem młodości.

A nawet jeśli to co z tego? Serio cały świat ma być zbudowany z ludzi tobie podobnych, tak z matrycy odlewani.

A kto ci zabroni pracować zdalnie na kwarantannie ?

Dopiero co pisałaś, jak tą teraz doceniasz i ile czasu traciło się w biurze.

A gdzie napisalam, ze na kwarantannie nie moge pracować?

Pisalam o tym, ze praca, gdy ma sie pod opieką małe dziecko, to koszmar. A nie sama praca na kwarantannie.

Natomiast jeżeli jest na rodzinę po powrocie z wakacji nałożona kwarantanna, no to dziecka do przedszkola raczej nie oddasz.

Wiec albo symulujesz prace i sie nim zajmujesz, albo nie pracujesz.

A gdzie napisalam, ze na kwarantannie nie moge pracować?

Pisalam o tym, ze praca, gdy ma sie pod opieką małe dziecko, to koszmar. A nie sama praca na kwarantannie.

Natomiast jeżeli jest na rodzinę po powrocie z wakacji nałożona kwarantanna, no to dziecka do przedszkola raczej nie oddasz.

Wiec albo symulujesz prace i sie nim zajmujesz, albo nie pracujesz.

Nie sądzę, żeby mając do dyspozycji 14h i dwie osoby dorosłe w domu nie można było tak zorganizować dnia, żeby każde z rodziców miało 6h spokoju

Nie sądzę, żeby mając do dyspozycji 14h i dwie osoby dorosłe w domu nie można było tak zorganizować dnia, żeby każde z rodziców miało 6h spokoju

Oboje z mężem pracujemy w branzy IT. Oboje na zasadzie, ze pewne rzeczy trzeba zrobić w konkretnej chwili. Wiele nie da sie zaplanowac czy przewidziec wczesniej. On do tego ma duzo calli z klientami z roznych stref czasowych.

To co Ty sadzisz, badz nie sadzisz, nie ma zbyt wiele wspolnego z nasza rzeczywistością.

Rzeczywistoscia, ktora przerabialismy rok temu, gdy zamkneli przedszkola.

Mimo tego ze sama wtedy zmienilam prace i sie uczylam nowych rzeczy, zdecydowana wiekszosc opieki nad corka spadla na mnie, bo u meza jeden z najwiekszych klientow poszedl LIVE akurat. W efekcie "pracowalam" od 6 rano do polnocy. A robilam bardzo czesto absolutne minimum... Koszmar to malo powiedziane.

Jeżeli jeden test kosztuje 30 euro, to trzy testy przy powrocie do kraju (rodzina 2+1) to już 90 euro. Przy obecnym kursie to grubo ponad 400zl. Bez żadnej gwarancji, że nie skończy się i tak kwarantanna.

Moze Tobie ponad 400zl to nie wydaje się być dużo. Dla mnie to kolejny, powiedzmy 3-dniowy, wyjazd w góry, z noclegami w 2 różnych schroniskach.

Natomiast sama kwarantanna to moze i fajna rzecz, dla kogoś na etacie, kto dalej bedzie dostawał wypłatę. Ja, żeby zarabiać, muszę pracować. Urlopu płatnego mam 20 dni na rok i po prostu wolę je przeznaczyć na wyjazdy.

Praca, nawet zdalna, z niespełna 4-letnim dzieckiem, to nie jest coś fajnego. Tlumaczenie temu dziecku, zdrowemu, rozsadzanemu energia, czemu przez kilka dni nie mogłoby pójść do przyjaciół, także nie.

Oboje z mężem pracujemy w branzy IT. Oboje na zasadzie, ze pewne rzeczy trzeba zrobić w konkretnej chwili. Wiele nie da sie zaplanowac czy przewidziec wczesniej. On do tego ma duzo calli z klientami z roznych stref czasowych.

Taki off top

90 euro to ok. 420 PLN i to jest majątek dwóch osób dla pracujących w branży IT? :)

Dobry żart.

Jednocześnie 420 PLN jest to koszt wyjazdy 3 osób na 3 dni z dwoma noclegami... dziwnie tanio.

Ci ludzie na etatach też muszą pracować. Nie tylko Ty :)

Ci ludzie też mają małe dzieci w domu i też pracują zdalne.

Pracujesz na etacie i dlatego masz 20 dni płatnego urlopu czy pracujesz w ramach JDG?

O JDG pisałaś przy okazji antycovidowego dofinansowania dla branż poszkodowanych przez covid.

Mimo tego ze sama wtedy zmienilam prace i sie uczylam nowych rzeczy, zdecydowana wiekszosc opieki nad corka spadla na mnie, bo u meza jeden z najwiekszych klientow poszedl LIVE akurat. W efekcie "pracowalam" od 6 rano do polnocy. A robilam bardzo czesto absolutne minimum... Koszmar to malo powiedziane.

Smutne życie naprawdę przykre.

Tak się kończy gdy nie wyznacza się celów nie stara się być projektantem swojego życia

Edytowane przez kulibob