stos 25.03.2021 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Nie rozwiązać umowę z przedszkolem i nie dać się okradać nie ma usługi nie ma kasy soryy to nie ja mam chyba problem covidowy z myśleniem. Niania na 3-4 h wyjdzie taniej przecież nie na 10h logiczne? Można zorganizować pomoc sąsiedzką sa jacyś chyba rówieśnicy z przedszkola, może czyjś rodzić zaopiekowałby się córką nawet za niewielką odpłatnością lub na zasadzie wzajemności nie chodzi o 12 h/ dobę tylko o kilka. Pewnie że można nawet założyć własne przedszkole i na tym zarabiać. Tylko to oznacza że się nie wierzy w tą "pandemię" i chce się łamać rozporządzenia władzy. Wiesz najłatwiej jest nic nie robić i pitolić obwiniając wszystkich innych na około to twój punkt widzenia, ja uważam że należy wziąć odpowiedzialność i dostosować się do sytuacji to się nazywa logika. Logiczny jest brak wiary w tą "pandemię"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 25.03.2021 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 (..) ja uważam że należy wziąć odpowiedzialność i dostosować się do sytuacji to się nazywa logika. Coś w tym jest co piszesz o dostosowaniu się do sytuacji - ja w ostatnie 3 dni odbyłem wszystkie zaplanowane wizyty w sklepach meblowych, płytkarskich, wykończeniowych, co normalnie zajęłoby mi pewnie z miesiąc, dzisiaj jeszcze fryzjer i obuwniczy i jestem przygotowany na lockdown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 25.03.2021 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 masz po prostu absorbującą prace pomimo że zdalną rozumiem, jednak ja zawsze widzę pozytywy w każdym syfie, + masz pracę a to nie takie oczywiste, + nie płacisz za przedszkole, + nie narażasz dziecka i rodziny na covid + masz piękny dom i działkę i niedługo córka będzie śmigała na huśtawkach. + 3,5 roku to już dziecko odchowane, niedługo zajmie się sobą Póki co to może załatwić jej jakieś towarzystwo rówieśników lub nianie na trochę lub podwieźć do sąsiadów żeby się nieco pobawiła jak sa dzieci w jej wieku. No jak to sie nie uda to nich zacznie oglądać ukrytą prawdę 1200 odcinków to jej chwile zajmie. To ostanie to żart:) Nie rozwiązać umowę z przedszkolem i nie dać się okradać nie ma usługi nie ma kasy soryy to nie ja mam chyba problem covidowy z myśleniem. Niania na 3-4 h wyjdzie taniej przecież nie na 10h logiczne? Można zorganizować pomoc sąsiedzką sa jacyś chyba rówieśnicy z przedszkola, może czyjś rodzić zaopiekowałby się córką nawet za niewielką odpłatnością lub na zasadzie wzajemności nie chodzi o 12 h/ dobę tylko o kilka. Wiesz najłatwiej jest nic nie robić i pitolić obwiniając wszystkich innych na około to twój punkt widzenia, ja uważam że należy wziąć odpowiedzialność i dostosować się do sytuacji to się nazywa logika. Za przedszkole płaciłam, gdy był lockdown i było przymusowo zamknięte. Przecież to nie była wina przedszkola, że nie mogło przyjąć dziecka. Będąc na kwarantannie też za przedszkole bym płaciła. Więc tego argumentu nie rozumiem. Niania, sąsiedzi - na kwarantannie też raczej nie zadziałają. Nikt nie będzie chciał ryzykować, że sam dostanie kwarantannę. Niania też nie sprawdzi się od ręki (tak jak było z zamknięciem przedszkoli rok temu). Żeby mogła zająć się dzieckiem, najpierw musi się dziecko z nią oswoić. Ale już pomijając to - płacę za przedszkole. Nie chcę z niego rezygnować, bo jest bardzo fajne i moja córka bardzo je lubi. I na dłuższą metę (dłużej niż kwarantanna czy lockdown) przedszkole jest lepsze dla dziecka, niż niania. Zapewnia kontakty z innymi dziećmi. Dodatkowo, rezygnując z przedszkola w obecnej, niepewnej sytuacji, przyczynię się do problemów tego przedszkola (mniej zarobi). Lubię i szanuję panie tma pracujące na tyle, by nie chcieć im dokładać zmartwień (np o dalsze zatrudnienie, gdy kilkoro rodziców zrezygnuje). Więc, biorąc nianię na czas lockdownu (bo w kwarantannie nie sądzę żeby przyszła) płacę podwójnie. Za to tylko, że mogę normalnie pracować. Sąsiadów podczas pierwszego lockdownu jeszcze mało znaliśmy. Jeżeli dzisiaj ogłoszą zamknięcie przedszkoli, to na pewno będzie coś w stylu “pomocy sąsiedzkiej”. Tak, żeby jedna osoba mogła pilnować kilkorga dzieci, a reszta mogła pracować. Więc tym razem może będzie chociaż trochę łatwiej pogodzić pracę z opieką nad małym dzieckiem. Wiek córki (rok w rozwoju takiego dziecka to bardzo dużo) też trochę ułatwi - chwilę już się zajmie sama. Dlatego jak ostatnio była przeziębiona to nie dałam jej do przedszkola i jakoś to poszło - ale to były 2 dni. Gorzej, gdyby to miało trwać 2 tygodnie lub więcej. Co do pracy, to owszem, na szczęście oboje z mężem w ciągu tego roku uniknęliśmy problemów finansowych. Wielu, niestety, nie miało tego szczęścia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 25.03.2021 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Jeżeli jeden test kosztuje 30 euro, to trzy testy przy powrocie do kraju (rodzina 2+1) to już 90 euro. Przy obecnym kursie to grubo ponad 400zl. Bez żadnej gwarancji, że nie skończy się i tak kwarantanna. Moze Tobie ponad 400zl to nie wydaje się być dużo. Dla mnie to kolejny, powiedzmy 3-dniowy, wyjazd w góry, z noclegami w 2 różnych schroniskach. Pisałaś o ciepłej plaży (czy jakoś tak), więc myślałem, że marzysz o locie do ciepłych krajów, dlatego coś podpowiedziałem. Ale OK - z mojej strony EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 25.03.2021 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Pisałaś o ciepłej plaży (czy jakoś tak), więc myślałem, że marzysz o locie do ciepłych krajów, dlatego coś podpowiedziałem. Ale OK - z mojej strony EOT. W marcu czy kwietniu nie trzeba wydawac mnostwa pieniedzy, by polecieć gdzieś, gdzie jest ciepło. A przynajmniej nie trzeba bylo ponad rok temu. Jaki to ma związek z dodatkowym kosztem prawie 100 euro, nie dajacym do tego zadnej gwaracji, ze sie uniknie kwarantanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.03.2021 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 “Robiąc dziecko” człowiek jest też świadomy, że opłacając miejsce w prywatnym przedszkolu, może kilka godzin dziennie poświęcić na pracę. Co więcej, praca zdalna, gdy ma się pod opieką małe dziecko właśnie dlatego jest ciężka, że czas, kiedy powinno się pracować, w dużej mierze poświęca się temu dziecku. Tak trudno Ci to pojąć? Jesteś na tyle inteligentny, by - czym się wielokrotnie chwaliłeś - całe życie zbudować na oszustwie, a tak prostego związku przyczynowo - skutkowego (zajmuje się dzieckiem = w tym czasie nie pracuję, a już na pewno nie w pełni) nie rozumiesz? Nie zbudoałem całego życia na oszustwie jumam drobne . Zbudowałem je ciezką pracą . Ale praca to nie tylko tyrać 12h. Trudno mi zrozumieć że ktoś od roku nie zorientował się że świat się zmienił. Ja wyprzedzam fakty jak ojciec był w zeszłym roku w lutym w szpitalu to w jego sali podpierdzielałem płyn do dezynfekc bo wiedziałem że ZŁO nadciąga. A Ty w styczniu zeszłego roku wiedziałaś że istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 25.03.2021 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 jumam drobne [...] podpierdzielałem płyn do dezynfekc I dlaczego to dobre i właściwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.03.2021 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Nie zbudoałem całego życia na oszustwie jumam drobne . Zbudowałem je ciezką pracą . dezynfekc bo wiedziałem że ZŁO nadciąga. A nie mogłeś kupić ? Przecież kosztował grosze Co jest właśnie ta twoja "ciężka praca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.03.2021 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 I dlaczego to dobre i właściwe? Jesli już w podatkach za to zapłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.03.2021 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 A nie mogłeś kupić ? Przecież kosztował grosze Co jest właśnie ta twoja "ciężka praca" Przecież zapłaciłem w podatkach cieżka praca to akumulacja majątku w latach. Każdy osioł potrafi rąbać 12h ale niekoniecznie muszą być tego długo falowe efekty. To już chyba jedyny cekawy wątek na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 25.03.2021 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Z tematu schodzi , to na pobudzenie emocji:lol2:https://strefa44.pl/cztery-zasady-zycia-lao-tzu/ https://www.youtube.com/watch?v=uUTl5yzcvk4&t=1745s https://www.medexpress.pl/amantadyna-pomoze-w-leczeniu-covid-19/80639 przepłacać ? https://www.google.com/search?client=opera&q=amantadyna+lek&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.03.2021 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 To sobir ogłosili ściemniany lockdown. A pleps i tak będzie łaził po ulicach zamiast siedzieć w domu. W ten sposób to lipa będzie do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.03.2021 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 “Pandemia” trwa od niewiele ponad roku. Przymusowe zamknięcie przedszkoli pierwszy raz miało miejsce rok temu. Kwarantanny po powrocie z normalnych wakacji też nie były standardem kilka lat temu. A o tym była dyskusja, do której w ten słaby sposób dołączyłeś. ... Aczkolwiek nie oczekuję, że to zrozumiesz, skoro do tej pory nie pojąłeś. Czyli sugerujesz, żeby oprócz płacenia za prywatne przedszkole, zamknięte z powodu "pandemii", zapłacić jeszcze za nianię i w ramach walki z pandemią założyć własne prywatne przedszkole u sąsiada. Zastanawiam się co się stało z logicznym myśleniem. Chyba stało się ofiarą tej "pandemii". Masz (razem z @stos i może z @_Grisza_) własną definicję pandemii ? I przez własną definicję pandemii widzisz obecną rzeczywistość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 25.03.2021 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Masz (razem z @stos i może z @_Grisza_) własną definicję pandemii ? I przez własną definicję pandemii widzisz obecną rzeczywistość? Calkiem odplynales? Co Ty probujesz powiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 25.03.2021 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Masz (razem z @stos i może z @_Grisza_) własną definicję pandemii ? W odróżnieniu od wielu, ma własne myślenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.03.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 W odróżnieniu od wielu, ma własne myślenie. Bojówki bioterorystyczne na ulicach na pewno dobrze potrafią myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 25.03.2021 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 To sobir ogłosili ściemniany lockdown. A pleps i tak będzie łaził po ulicach zamiast siedzieć w domu. W ten sposób to lipa będzie do majówki Cie go jasnowidz !! ploty niosą wieść że Bank Światowy planuje fuj przewiduje do majówki 2025:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.03.2021 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Calkiem odplynales? Co Ty probujesz powiedziec? Próbuję dowiedzieć się co rozumiesz pod pojęciem "pandemia" Znam pojęcie pandemia a Ty piszesz "pandemia" "odplynales" - spoko, wyluzuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 25.03.2021 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Bojówki bioterorystyczne na ulicach na pewno dobrze potrafią myśleć Śmiej się śmiej, jak tak dalej pójdzie to pojawią się w marketach specjalne półki dedykowane dla emerytów (coś jak obecnie dla zwierząt), będziesz zaopatrywał się tam w żarcie, bo na inne póki nie będzie cię stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.03.2021 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Śmiej się śmiej, jak tak dalej pójdzie to pojawią się w marketach specjalne półki dedykowane dla emerytów (coś jak obecnie dla zwierząt), będziesz zaopatrywał się tam w żarcie, bo na inne póki nie będzie cię stać. Jaki ma związek inflacja z protestującymi terorystami poza tym że pogłębiają kryzys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts