kulibob 25.03.2021 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 To sobir ogłosili ściemniany lockdown. A pleps i tak będzie łaził po ulicach zamiast siedzieć w domu. W ten sposób to lipa będzie do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.03.2021 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 “Pandemia” trwa od niewiele ponad roku. Przymusowe zamknięcie przedszkoli pierwszy raz miało miejsce rok temu. Kwarantanny po powrocie z normalnych wakacji też nie były standardem kilka lat temu. A o tym była dyskusja, do której w ten słaby sposób dołączyłeś. ... Aczkolwiek nie oczekuję, że to zrozumiesz, skoro do tej pory nie pojąłeś. Czyli sugerujesz, żeby oprócz płacenia za prywatne przedszkole, zamknięte z powodu "pandemii", zapłacić jeszcze za nianię i w ramach walki z pandemią założyć własne prywatne przedszkole u sąsiada. Zastanawiam się co się stało z logicznym myśleniem. Chyba stało się ofiarą tej "pandemii". Masz (razem z @stos i może z @_Grisza_) własną definicję pandemii ? I przez własną definicję pandemii widzisz obecną rzeczywistość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 25.03.2021 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Masz (razem z @stos i może z @_Grisza_) własną definicję pandemii ? I przez własną definicję pandemii widzisz obecną rzeczywistość? Calkiem odplynales? Co Ty probujesz powiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 25.03.2021 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Masz (razem z @stos i może z @_Grisza_) własną definicję pandemii ? W odróżnieniu od wielu, ma własne myślenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.03.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 W odróżnieniu od wielu, ma własne myślenie. Bojówki bioterorystyczne na ulicach na pewno dobrze potrafią myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 25.03.2021 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 To sobir ogłosili ściemniany lockdown. A pleps i tak będzie łaził po ulicach zamiast siedzieć w domu. W ten sposób to lipa będzie do majówki Cie go jasnowidz !! ploty niosą wieść że Bank Światowy planuje fuj przewiduje do majówki 2025:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.03.2021 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Calkiem odplynales? Co Ty probujesz powiedziec? Próbuję dowiedzieć się co rozumiesz pod pojęciem "pandemia" Znam pojęcie pandemia a Ty piszesz "pandemia" "odplynales" - spoko, wyluzuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 25.03.2021 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Bojówki bioterorystyczne na ulicach na pewno dobrze potrafią myśleć Śmiej się śmiej, jak tak dalej pójdzie to pojawią się w marketach specjalne półki dedykowane dla emerytów (coś jak obecnie dla zwierząt), będziesz zaopatrywał się tam w żarcie, bo na inne póki nie będzie cię stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.03.2021 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Śmiej się śmiej, jak tak dalej pójdzie to pojawią się w marketach specjalne półki dedykowane dla emerytów (coś jak obecnie dla zwierząt), będziesz zaopatrywał się tam w żarcie, bo na inne póki nie będzie cię stać. Jaki ma związek inflacja z protestującymi terorystami poza tym że pogłębiają kryzys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.03.2021 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Ponieważ usunięto moją odpowiedź na poniższy post, odpowiadam ponownie. Chef Paul, d7d, gawel - “call” to potoczne określenie na wideorozmowy, telekonferencje czy rozmowy telefoniczne, stosowany na porządku dziennym wśród moich i męża poprzednich i obecnych współpracowników. Takich pojęć, stosowanych na porządku dziennym, jest wiele. W tym także “LIVE”, którego w swojej “mądrości” nie spostrzegliście chyba nawet? Normalne zjawisko w przypadku wieloletniej pracy w środowisku wielojęzykowym. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że pojęcie tego może przerastać możliwości co niektórych osobników. To już jednak nie jest mój problem. Zwłaszcza, że moja wypowiedź, której zrozumienie sprawiło tyle trudu, była jednak skierowana do trochę innego poziomu intelektualnego. Tak się składa, że język angielski znam biegle (zarówno w mowie jak i w piśmie). "call" (l.p.), "calls" (l.m.) moja wypowiedź dotyczyła zwrotu: ... On do tego ma duzo calli z klientami z roznych stref czasowych. ... (pogrubienie i podkreślenie moje). Jaki jest "trochę inny poziom intelektualny" dla odbiorców bełkotliwego sloganu "poglish" pozostawiam ocenie forumowiczów oraz osobie która mój post usunęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 26.03.2021 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Jaki ma związek inflacja z protestującymi terorystami poza tym że pogłębiają kryzys? Nie zrozumiesz, musisz doświadczyć tego na własnej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.03.2021 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Wy tu o "poziomie intelektualnym" a tymczasem władza wczoraj wrzuciła: Od soboty obowiązuje nie tylko zakaz organizowania, ale także udziału w zgromadzeniach "w tym imprezach, spotkaniach i zebraniach niezależnie od ich rodzaju". https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koronawirus-obostrzenia-zakaz-udzialu-w-zgromadzeniach/5nby2qr,79cfc278 Według hierarchów msze zakazane nie sa Na dzisiejszej konferencji padło pytanie: czy msze są objęte zakazem? Na co przedstawiciel policji zamulał temat 10 minut zamiast krótko i rzeczowo odpowiedzieć: TAK lub NIE. Ból kolan straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 26.03.2021 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Salony prasowe i księgarnie też zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 26.03.2021 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Ponieważ usunięto moją odpowiedź na poniższy post, odpowiadam ponownie. Tak się składa, że język angielski znam biegle (zarówno w mowie jak i w piśmie). Ja także. Tak samo jak miliony innych ludzi. Zwykły język, w dodatku jeden z prostszych i stosowanych w wiekszości sytuacji. I co w związku z tym? "call" (l.p.), "calls" (l.m.) moja wypowiedź dotyczyła zwrotu: (pogrubienie i podkreślenie moje). Jaki jest "trochę inny poziom intelektualny" dla odbiorców bełkotliwego sloganu "poglish" pozostawiam ocenie forumowiczów oraz osobie która mój post usunęła Dla Ciebie to bełkotliwy slang. Dla mnie po prostu określenie potocznie stosowane w codziennej pracy. Takie samo jak wiele innych. W przypadku pracy w mieszanym językowo środowisku (chociażby w dużej mierze polskojęzyczni pracownicy, a całe oprogramowanie w języku angielskim), takie "spolszczanie" niektórych określeń jest normalne i naturalne. Na tyle, że nie sądziłam, że muszę je zastąpić wyrażeniem typu “mąż całe dnie ma rozmowy telefoniczne albo na Teams z klientami z różnych stref czasowych”. Zastanawiające jest natomiast, czemu jedno słowo powoduje u Ciebie aż tak mocną reakcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 26.03.2021 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Próbuję dowiedzieć się co rozumiesz pod pojęciem "pandemia" Znam pojęcie pandemia a Ty piszesz "pandemia" "odplynales" - spoko, wyluzuj. Jestem wyluzowana. W końcu to nie ja uciekam się do ciągłych kłamstw, nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 26.03.2021 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 i co da się? https://www.wykop.pl/artykul/6024787/euro-leje-na-obostrzenia-teraz-jestesmy-sklepem-spozywczym/ da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.03.2021 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 ... I co w związku z tym? Dla Ciebie to bełkotliwy slang. Dla mnie po prostu określenie potocznie stosowane w codziennej pracy. Takie samo jak wiele innych. W przypadku pracy w mieszanym językowo środowisku (chociażby w dużej mierze polskojęzyczni pracownicy, a całe oprogramowanie w języku angielskim), takie "spolszczanie" niektórych określeń jest normalne i naturalne. Na tyle, że nie sądziłam, że muszę je zastąpić wyrażeniem typu “mąż całe dnie ma rozmowy telefoniczne albo na Teams z klientami z różnych stref czasowych”. Zastanawiające jest natomiast, czemu jedno słowo powoduje u Ciebie aż tak mocną reakcję? W "mieszanym językowo środowisku" osoby nie znające obu języków nie rozumieją "spolszczonych" wyrazów slangu "poglish" i nie jest to ani normalne, ani naturalne, (choć wykluczyć nie można, iż dla Twojego "poziomu intelektualnego" - do którego kierujesz swe wypowiedzi - takim jest właśnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.03.2021 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 (edytowane) Nie zrozumiesz, musisz doświadczyć tego na własnej skórze. Objaśnij? Nierozumiem Wolę nie doświadczyć wirusa Edytowane 26 Marca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.03.2021 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Salony prasowe i księgarnie też zamknąć. To trzeba by internet zamknąc. Kto książki stacjonarnie kupuje. Najlepsze sa piracone eboki. Ale się zrzutów anrobiłem na darmowym okresie z Legimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.03.2021 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 (edytowane) i co da się? https://www.wykop.pl/artykul/6024787/euro-leje-na-obostrzenia-teraz-jestesmy-sklepem-spozywczym/ da się Przecież sklepy RTV (podobnie, jak budowlane) do tej pory nie były poddane obostrzeniom... Mało tego, większość sklepów RTV nadal będzie mogła działać: https://www.money.pl/gospodarka/nowe-obostrzenia-od-soboty-czy-sklepy-rtv-beda-otwarte-tlumaczymy-co-sie-zmieni-6621924302764928a.html Laska dała się wkręcić, widzę, że nie tylko ona... Edytowane 26 Marca 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts