Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Bardzo ciekawe jest to, co piszesz i jak sam sobie przeczysz:)

Rozumiem też, że wszystkie poprzednie argumenty ci wytrąciłam i potrzebujesz nowej pożywki do manipulowania i przekłamań. Proszę bardzo:

“Pandemia” - sytuacja, w której przedszkola i żłobki się zamyka, utrudniając albo i uniemożliwiając ludziom wykonywanie pracy - nawet te, które przez prawie rok od poprzedniego łaskawego otwarcia nie miały żadnych przypadków koronawirusa, problemów zdrowotnych, kwarantann czy zgonów; a kościoły zostawia otwarte.

....

....

Sytuacja, w której powyższe przypadki to tylko wierzchołek góry lodowej, a duża część społeczeństwa jest tak zastraszona, że nie widzi w tym nic złego, dziwnego, żadnego problemu.

W czym sobie przeczę? Ponosi Ciebie fantazja i nie masz rzeczowych argumentów.

"Widzisz" rzeczy i zjawiska których nie ma.

To, że Ty tak sobie napiszesz to nie znaczy że taka jest rzeczywistość.

To co rozumiesz pod hasłem "pandemia" to jest zapaść służby zdrowia i "zapaść" rządzących.

To rządzący pozwolili na to aby POZ'ety nie działały i żeby nadal nie działały.

To rządzący popełniają kolejne kardynalne błędy nie tylko w służbie zdrowia ale we wszystkich działaniach powiązanych z pandemią.

A jeszcze niedawno mówili że cała EUROPA "uczy się od nas" jak pokonać pandemię. :D

To rządzący przeznaczyli w 2020 roku 109 miliardów na służbę zdrowia i jednocześnie ponad 40 miliardów na rozdawnictwo w postaci 500+.

Możesz spróbować pomyśleć jak by "wyglądała" służba zdrowia mając budżet 150 miliardów zł.

Oczywiście pod warunkiem że to dodatkowe 40 miliardów złotych nie poszły by na proste zwiększenie listy płac lekarzy.

To co określasz mianem "pandemia" to jest smutna i tragiczna rzeczywistość.

Tak jak antycovidowcy i antyszczepionkowcy rzucasz bezmyślnie hasłem "pandemia" i pięknie ich wspierasz swoimi wpisami.

Ewentualnie można przyjąć że występuje powszechna zjawisko totalnej pandemii głupoty i bezrozumnych działań.

Prawdziwa pandemia to zupełnie inne zjawisko.

Sytuacja, w której powyższe przypadki to tylko wierzchołek góry lodowej, a duża część społeczeństwa jest tak zastraszona, że nie widzi w tym nic złego, dziwnego, żadnego problemu.

No i co proponujesz w związku ze swoim "odkryciem" góry lodowej?

Gdzie Ty widzisz tych zastraszonych ludzi?

U siebie w Chmielniku pod Rzeszowem?

Przecież sama mówiłaś że tam nikt nie przejmuje się noszeniem maseczek. Ty też nie nosisz na spacerze i policjanci też nie noszę i nie ścigają za "nienoszenie" maseczek (chyba dobrze pamiętam)

A może widzisz tych zastraszonych w Poznaniu albo w Warszawie?

Czy zrzucenie maseczek i powszechne odejście od DDM, otwarcie wszystkiego zatrzyma prawdziwą chorobę covid?

Czy przed covidem można było bezproblemowo i bezkolejkowo leczyć się w państwowych jednostkach służby zdrowia?

Czy przed covidem czas oczekiwania na operację wynosił kilka dni?

Pandemia "tylko" uwypukliła zapaść służby zdrowia.

Czy przed covidem bezproblemowo można było dostać się do żłobka lub do przedszkola?

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i jeszcze to, żeby nie było samych cytatów, bo wtedy forum postu nie puszcza :)

Powiem tak moja znajoma zajmowała się starszymi ludzmi (co dokładnie robiła nie wiem). Później założyła fundację z tym związaną brała udziął w jakichś przetargach i generalnie wąły szły równe. za bardzo nie wiem o czym pierdzieliła bo ani mój temat ani mnie nie interesowało. Ale można było żyć.

Fundacja to dla mnie jest charytatywna a nie sposób na życie. Nie mam ochoty zagłębiać się w twoje materiały bo ani to dla mnie ważne a i czasu szkoda. Zadanie mam wyrobione na temat Owsiaka a jeśli się mylę to co z tego i tak złotówki mu nie dam.

Wolałbym abyś mi odpowiedział na temat stopy zwrotu z mieszkań jaki potencjalnych zagrożeń. W innym temacie

Niemce lepsze od Portugalczyków sklep mają.

Oj tutaj bym się spierał ;)

Pracowałem przez 5 lat w Polsce w firmie portugalskiej i to były najlepsze lata w mojej karierze pracowniczej od 20 lat :)

Niestety, Portugale po wyru...u ich przez Polskę i nie zapłaceniu za stadion PGE Arena w Gdańsku, przenieśli oddział w Polsce do Rumunii...

I to Rumunia teraz zarabia na nich.

Kiedyś był gość co w telewizorze mówił ,,adzin dwa" stawiało się wodę i ludzie ją później pili i czuli się nadzwyczaj dobrze magia TV. Teraz czasy się zmieniły i mówi się,że ludzie chorują i mamy to co mamy. Podziębiony zmanipulowany człowiek idzie się badać i wraca do domu z wynikiem pozytywnym. W domu siedzi i jest bombardowany informacjami ile osób zachorowało,ile pod respiratorami,że jest strasznie tylko maseczka i szczepionka go uratuje,....tu się spalił dom,tu kogoś auto przejechało tu kogoś zgwałcono.....zero pozytywów tylko same złe informację . Kupuje pulsometry,bada tętno, nakręca się i choroba gotowa. Nie hejtujcie mojego posta tylko przemyślcie to co napisałem

jest bombardowany informacjami ile osób zachorowało,ile pod respiratorami,że jest strasznie tylko maseczka i szczepionka go uratuje,....tu się spalił dom,tu kogoś auto przejechało tu kogoś zgwałcono.....zero pozytywów tylko same złe informację .

A kiedy było inaczej? Tylko wcześniej jakoś nie przekładało się to tak ewidentnie na zajęte łóżka, respiratory i śmierć.