Kaizen 27.03.2021 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Ale nie chcę tych zysków kosztem innych . A można inaczej? Ktoś zawsze płaci. Chirurg ma czuć wyrzuty sumienia, że bierze pieniądze za to, że wynagrodzenie wynika z czyjegoś nieszczęścia*? Big pharma ma mieć wyrzuty sumienia, że zarabia na nieszczęściu pacjentów**? *nie dotyczy chirurgów plastycznych. **nie dotyczy niebieskich tabletek Pfizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.03.2021 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 @woanNie rozumiem co chcesz przekazać powyższym wpisem.Co z tymi znajomymi lekarzami którym / których "odpuściłeś" ?I jaki to ma związek z covidem który "robi swoje" niezależnie od twoich poglądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 27.03.2021 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Intrygujący wniosek. Naprowadź mnie Nie no, leszcza nie ma sensu naprowadzać jak wybrać dobrego leszcza Dosłownie i w przenośni. Będąc w sklepie wybierasz sobie najbardziej wybornego leszcza, sandacza czy makrelę, podobnie z warzywami czy owocami. Kupując on line, jesteś skazany na badziewie, które Ci przyniosą i z tego też będziesz cieszył michę To tak jak z kulibobem,który myśli, że wszystkich wych...al Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 27.03.2021 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 (edytowane) A można inaczej? Ktoś zawsze płaci. Chirurg ma czuć wyrzuty sumienia, że bierze pieniądze za to, że wynagrodzenie wynika z czyjegoś nieszczęścia*? Big pharma ma mieć wyrzuty sumienia, że zarabia na nieszczęściu pacjentów**? *nie dotyczy chirurgów plastycznych. **nie dotyczy niebieskich tabletek Pfizera. Kaizen weź nie dobijaj ludzi. Kasa to jest tylko kawałek papieru za , którym dążysz Ty czy ja czy inni Edit moja żona mówi,że ja muszę założyć koszulkę z napisem Pck Edytowane 27 Marca 2021 przez woan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 27.03.2021 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 @woan Nie rozumiem co chcesz przekazać powyższym wpisem. Co z tymi znajomymi lekarzami którym / których "odpuściłeś" ? I jaki to ma związek z covidem który "robi swoje" niezależnie od twoich poglądów. Znowu unikasz odpowiedzi dlaczego Twierdzisz tak czy inaczej. Ja swoje wnioski wyciągam po rozmowach z tymi ludźmi , których znam i szanują . To,że pracują tak jak im zagrają to inna para ,,kaloszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 27.03.2021 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Będąc w sklepie wybierasz sobie najbardziej wybornego leszcza, sandacza czy makrelę, podobnie z warzywami czy owocami. Kupując on line, jesteś skazany na badziewie, które Ci przyniosą i z tego też będziesz cieszył michę Oczywista oczywistość. Ale coś nie czujesz moich pytań do kuliboba i wpisy twoje jakby z boku tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.03.2021 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 (edytowane) Kaizen weź nie dobijaj ludzi. Kasa to jest tylko kawałek papieru za , którym dążysz Ty czy ja czy inni Edit moja żona mówi,że ja muszę założyć koszulkę z napisem Pck Wiesz, co by było, gdyby firmy farmaceutyczne sprzedawały swoje produkty po kosztach czy poniżej? Przestałyby istnieć. I nie uratowałyby żadnego zdrowia czy życia. Sensem zarabiania kasy nie jest jej posiadanie - ale przeznaczenie jej na coś wartościowego. A co to jest, zależy... Od kupienia chleba, by przeżyć, po zbudowanie rakiety która rozprzestrzeni życie na inne planety (to tak na dzisiaj). Jakby koncerny farmaceutyczne nie uzbierały kasy wcześniej - to z czego sfinansowałyby naukowców i badania nad szczepionką czy lekami na AIDS czy COVID? Edytowane 27 Marca 2021 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.03.2021 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 No właśnie, Mi przynosi same zyski . Ale nie chcę tych zysków kosztem innych . Czerpię wiedzę,bo po prostu znam ludzi,nie zamyka się w ,,swoim świecie" . Potrafię myśleć w wielu płaszczyznach i dlatego jestem w innym pkt niż inni....taki jestem . Kasa fajnie lubię ją mieć,ale nieraz dochodzisz do pkt ,że kasa to nie wszystko jak masz już wszystko. Dziwnie brzmi ,ale tak to już jest Kaizen weź nie dobijaj ludzi. Kasa to jest tylko kawałek papieru za , którym dążysz Ty czy ja czy inni Edit moja żona mówi,że ja muszę założyć koszulkę z napisem Pck Kasa - kawałek papieru. Trzymasz te papiery w domu i je lubisz czy trzymasz w banku i wtedy już nie są kawałkiem papieru. Kasę się zarabia i posiada nie dla "kawałka papieru" tylko dla możliwości które ten "kawałek papieru" daje. Z tą kasę można pomagać sobie i innym ludziom. PCK - chyba Ty i Twoja Żona nie wiedzą czym zajmuje się PCK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.03.2021 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Zakupy na dwa wózki zrobione 350zł wydane prawie wszystko z promocji.na godzinne zakupy 5 klijentów było . Kurde na jakąś przerwe technologiczną 15min wlazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.03.2021 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 A dlaczego nie z dostawą do domu. Punkt zrzutu dla kuriera, zero kontaktu i kwarantanna dla paczki? Buforuje zakupy niemam możliwości sprawdzenia terminów ważności. Glovo z biedy nie dowozi do mnie przynajmnij nie dowoziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 27.03.2021 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Buforuje zakupy niemam możliwości sprawdzenia terminów ważności. To jasne, że lepiej osobiście. Ja tylko tak kupuje. Ale pytałem, bo ty bardzo mocno stosujesz izolację stąd zdziwienie, ze jednak chodzisz. Zakupy na dwa wózki zrobione 350zł wydane prawie wszystko z promocji. I na 2-3 tygodnie pisałeś że wystarczy, dobry wynik. A kupiłeś coś dla przyjemności (jedzeniowego), coś bez czego można żyć, ale jednak kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) To jasne, że lepiej osobiście. Ja tylko tak kupuje. Ale pytałem, bo ty bardzo mocno stosujesz izolację stąd zdziwienie, ze jednak chodzisz. I na 2-3 tygodnie pisałeś że wystarczy, dobry wynik. A kupiłeś coś dla przyjemności (jedzeniowego), coś bez czego można żyć, ale jednak kupiłeś? 1.$ Buforowanie towarów promocyjnych 2. Co to przyjemnośc dla ciebie? Piwo 0% haineken promocja Takie suche wafle co można dżemem posmarować i zrobić swoje wafle też promocja 2-3 tygodnie temu kapary Nie wiem czego oczekujesz Zakupy są robione tylko z listą wg analizowanej gazetki promocyjnej rzadko jest cos poza promocją Jajka kupiłem w promocji bo swoje dużo drożej sprzedaje a teraz duży popyt Zapasy to mam na kilka mc Edytowane 28 Marca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Po gościu, który kazał dzieciom załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne tuż przed wyjściem ze szkoły, żeby oszczędzić dwa spłukania wody w domu spodziewam się wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) 350 zł za dwa wózki? to chyba papier toaletowy, wodę gazowaną, mleko i cukier kupił sory skłamałem 358zł pomidor płatki masa krówkowa koper sushi warywa mrożone masło Coś do mycia biała kiełbasa twaróg smietana maka razowa margaryna ogolniw warzywa i owoce kukurydza w puszce kaczka 2,5kg sok pokgrnczow jogurty 400g 20szt dla dzieciaka jakies slodycze wafle suche piwom 0% jakiesz rzeczy co po paragonie się nie połapie dziwne nazwy z grubsza zapakowany bagażnik daci duster. kupowane w większości po wiele sztuk Jak się analizuje zakupy to wiele mozna tanio kupic Edytowane 28 Marca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Wiesz co, trzeba być gorszym sknerą niż Sknerus McKwacz aby swoje (czytaj swojskie a nie swoje jako własne:D) jajka sprzedawać a kupować jajka z barwnikami i zawartością połowy tabeli Mendelejewa. Nigdy nie łakomiłem się na produkty w promocji, kupuje to co potrzebuje na daną chwilę a że trafię na promocje w tym okresie to fajnie, no nieraz kupię nawet dwie, trzy sztuki to można powiedzieć że się "połakomiłem". Jak podejdziesz racjonlnie do zakupów i buforujesz to co można przechywac długo i jest w peomocji to można długo to w czym problem? A z jakami to jest problem taki że o tej porze jeszcze za dużo jajek niema a kijent chce jak zjem czasami jako z marketu to nie wykituje Wchodzę z założenia ze gazdy zł który zaoszczędzę robi dla mnie do końca moich dni. Opowiedzieć jak mm pulsoksymetr z chin za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.03.2021 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (...)Wchodzę z założenia ze gazdy zł który zaoszczędzę robi dla mnie do końca moich dni.(...) Jak będziesz nadal jadł to co na tej liście to możesz być zaskoczony jak blisko są te dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.03.2021 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) masz na myśli margarynę? czy piwo 0%? margaryna, kukurydza w puszce masa krówkowa biała kiełbasa (na promocji?) kaczka (na promocji?) piwo 0% słodycze dla dziecka (biedne dziecko) warzywa mrożone Człowiek który tak panicznie boi się koronawirusa, je takie świństwa. Edytowane 28 Marca 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ja nie kupuję żarcia aby przez miesiąc jeść jedno i to samo bo było w promocji. Ja robiąc zakupy w Biedronie za koszyk z różnym asortymentem place około 400 zł i starcza to na 5 osobową rodzinę na około dwa tygodnie a i tak w międzyczasie dokupuje się jakieś pierdoły co wyskoczą znienacka. Wspominałeś o kiełbasie, kaczce itp, jak widzę to mięcho w plastyku w Biedronie to dziękuje ale za darmo nie chcę.. Nie chodzi tyle o oszczędności ale o to co się je. Pomijam że zdrowa żywność to ta którą sam człowiek sobie wyprodukuje to można ograniczyć kupowanie chłamu i jeść w miarę zdrowo. Kupuję świniaka za 500-600 zł, rzeźnik około 200 zł i mam żarcie na pół roku i nie jakieś sklejane szynki czy farbowany boczek tylko zdrowie żarcie. Ziemniaki to jadę na wiochę i kupuje od rolnika (takiego mało areałowego) bo wiem że nie daje nawozów a ziemniak jest ziemniakiem a nie napchanym chemią taki jak można kupić w marketach. Czego nie rozumiesz w buforowaniu zakupów.? To że nie ma czegoś na tej liście nie nzaczy ze niemam w domu innych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 margaryna, kukurydza w puszce masa krówkowa biała kiełbasa (na promocji?) kaczka (na promocji?) piwo 0% słodycze dla dziecka (biedne dziecko) warzywa mrożone Człowiek który tak panicznie boi się koronawirusa, je takie świństwa. Kur.. swita idą i cię napiętnują za biłą kiełbase i słodycze raz do roku. o normalnym nie mrozonym zielsku nie czytałeś? Nie jestem wstanie wyprodukowac i zmagazynować zielska na cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 A kto normalny dbający o zdrowie używa jeszcze cukier w czystej postaci w dzisiejszych czasach? Ja używam trochę do chleba potrzeba i do jakiegoś placka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts