Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za nakłanianie do samobójstwa jest paragraf

źle mnie odebrałeś, po po prostu dbam o Ciebie bo takiego ,,wynalazka" szkoda by było.Ogólnie wyjście z domu to już jest próba samobójstwa tak więc uważaj na siebie tam gdzie idziesz

Edytowane przez woan

"adin dwa"

Od kupienia pulsoksymetru, badania tętna i nakręcania się choroba nie jest gotowa.

Z covidem nie jest tak łatwo.

Pomyślałem że bezsensownie napisałeś. Ale to jest zgodne z Twoimi wyobrażeniami na temat covida.

Kiedyś (rok temu) umierali głównie "starzy" i z chorobami "współistnejącymi".

Teraz covid zabiera także młodszych i bez chorób współistniejących.

Pierdu pierdu .... pracujesz w tym czymś czy czerpiesz wiedzę z Tv czy od znajomych co pracują w tym czymś???? ja swoich znajomych odpuściłem ze szpitali bo jak oni twierdzą ,,pandemio trwaj " bo kasa się zgadza

Jak mam coś do przekazania to piszę a czy zamkną czy nie to mi to lotto:P

A tak na marginesie to nie ja pierwszy wspomniałem o zamknięciu tematu:cool:

Z tego co Ciebie czytam to odnoszę wrażenie że tęskno Ci do PRL-u a jak tak to musisz być osobą bardzo postawioną w tamtych czasach, co najmniej jak tow.Piotrowicz, który dzisiaj jest wysoką osobowością :D

Oj tutaj bym się spierał

Pisałem tylko w kontekście dwóch znanych sieci sklepów.

A ten temat to znam, nawet coś tam pisałem.

A bliskość fakt ma znaczenie, I każdy ma swoje ulubione miejsca i przyzwyczajenia.

Pierdu pierdu .... pracujesz w tym czymś czy czerpiesz wiedzę z Tv czy od znajomych co pracują w tym czymś???? ja swoich znajomych odpuściłem ze szpitali bo jak oni twierdzą ,,pandemio trwaj " bo kasa się zgadza

Możesz uściślić - co chciałeś przekazać?

Zarabiają na trwaniu pandemii i nic nie robią bo szpitale są częściowo zamknięte a kasę mają większą?

"odpuściłem" - przestałeś się z nimi kontaktować bo:

- mają więcej kasy

- bo lansują pandemię

- inny przypadek

Możesz uściślić - co chciałeś przekazać?

Zarabiają na trwaniu pandemii i nic nie robią bo szpitale są częściowo zamknięte a kasę mają większą?

"odpuściłem" - przestałeś się z nimi kontaktować bo:

- mają więcej kasy

- bo lansują pandemię

- inny przypadek

Pytanie na pytanie? nie elegancko. Ja pierwszy zapytałem skąd czerpiesz wiedzę ?

Dajmy szansę odnieść się nie obecnemu dlaczego tak postąpił. Póki co lata bo biedrze i unika roboli i wirusa

Na to

mam odpowiedzieć?

Na "Pierdu pierdu .... pracujesz w tym czymś czy czerpiesz wiedzę z Tv czy od znajomych co pracują w tym czymś????"

Piszesz niejasno i nie wiem co znaczy "czymś takim".

Nie pracuję w BIG PHARMA i nie czerpię zysków z pandemii.

Pandemia przynosi mi same straty.

Na to

mam odpowiedzieć?

Na "Pierdu pierdu .... pracujesz w tym czymś czy czerpiesz wiedzę z Tv czy od znajomych co pracują w tym czymś????"

Piszesz niejasno i nie wiem co znaczy "czymś takim".

Nie pracuję w BIG PHARMA i nie czerpię zysków z pandemii.

Pandemia przynosi mi same straty.

No właśnie, Mi przynosi same zyski . Ale nie chcę tych zysków kosztem innych . Czerpię wiedzę,bo po prostu znam ludzi,nie zamyka się w ,,swoim świecie" . Potrafię myśleć w wielu płaszczyznach i dlatego jestem w innym pkt niż inni....taki jestem . Kasa fajnie lubię ją mieć,ale nieraz dochodzisz do pkt ,że kasa to nie wszystko jak masz już wszystko. Dziwnie brzmi ,ale tak to już jest

Ale nie chcę tych zysków kosztem innych .

A można inaczej? Ktoś zawsze płaci. Chirurg ma czuć wyrzuty sumienia, że bierze pieniądze za to, że wynagrodzenie wynika z czyjegoś nieszczęścia*?

Big pharma ma mieć wyrzuty sumienia, że zarabia na nieszczęściu pacjentów**?

*nie dotyczy chirurgów plastycznych.

**nie dotyczy niebieskich tabletek Pfizera.

Intrygujący wniosek. Naprowadź mnie ;)

Nie no, leszcza nie ma sensu naprowadzać jak wybrać dobrego leszcza ;)

Dosłownie i w przenośni.

Będąc w sklepie wybierasz sobie najbardziej wybornego leszcza, sandacza czy makrelę, podobnie z warzywami czy owocami.

Kupując on line, jesteś skazany na badziewie, które Ci przyniosą i z tego też będziesz cieszył michę ;)

To tak jak z kulibobem,który myśli, że wszystkich wych...al ;)